Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Pato1122
Novice
Novice

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa Pato1122 »

parada dakujem velmi:) dufam ze budem spoko
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

Ryan Giggs Sony Bravia KD-55XF8505 co by malo byt 100hz ale nie som si isty vs samsung ue55nu8002 vs hisense h55u7a, co by bolo lepsie?
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Obrazovo Samsung. Plus ma naviac uz aj zakladne HDR.
billctu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa billctu »

Ahoj priatelia vedeli by ste mi prosím poradiť tv na kúpu? Momentálne mám LG55LF632. Mám ho už asi 3 roky a niesom veľmi spokojný s os, tak s rýchlosťou internetu na ňom, s farbami a maximálne má žerie čierna farba ktorá je skôr flakatá šedá a presvitajúce okraje. Po vyše roku trpenia som sa odhodlal kúpiť nový ale mám dilemu, pretože sa moc nevyznám a vyberať je naozaj z čoho a budget nie je neobmedzený. O rozmere mám jasno “55 je presne rozmer pre našu obývačku. Zo začiatku som mal vyhliadnutý oled lg zhruba za 1200€ (čo je asi o 200 e viac ako je moja manželka ochotná schváliť :D) je to tento typ. LG OLED55B8PLA ale ako som povedal je to rak o 2 kilá viac ako som chcel dať a navyše mi predavač dnes v obchode povedal že je to výborný televízor ale že má svoje muchy a že môže dôjsť k vypaľovanie bodov ale že 2 roky by to malo byt ok. Čo ma zarazilo. Viem že oled má najlepšie zobrazenie farieb a čiernej ale zneistel som. Druhý kandidát čo som vybral bol Samsung Qled QE55Q6N za 960€ na čo mi promotér Samsung povedal že je super lebo má krásne farby a nič viac ale druhý predavač nie Samsung ale alzy mi povedal že to je lepší led tv a že si mám kúpiť nejaký led o 200-300 e lacnejší a nebudem poznať žiaden rozdiel. No a tu je dilema? Ktorý z nich radšej? Alebo najradšej.. prosím vedeli by ste mi možno poradiť nejaký úplne iný typ a značku bez toho že by sme prekročili hranicu 1000€ (Cca 40000 CZK)?? Na čo tv využívam 60% netflix, 20% ps4+bluray, 15% HDD filmy, 5% YouTube. Prosím o každú radu. Ďakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Riziko vypalovania oledu je pri beznom pouziti uplne mizive. V podstate ziadne. Jedine zeby si to chcel ako monitor k PC, vtedy to nie je dobry napad.

Q6FN sa kupovat neoplati, za menej penazi je UE55NU8002 co je defacto totozny televizor.

Kazdopadne 1000€ je nestastny rozpocet ked prave za 150-200€ naviac zacinaju spickove TV, co sa rozhode oplati priplatit. Ten oled LG je dobra kupa, len ma svoje typicke neduhy, tak je vec nahody na aky kus narazis. O dost lepsi a trosku drahsi Philips 55oled803. Ako LCD alternativa potom Sony 55XF9005.
billctu
Medium Expert
Medium Expert

No keď pozerám cenové relácie vidím že to nie je majland to čo chcem do nového tv vložiť, ale zas nie som tak zaťažený na techniku a ani tak finančne zahojeny aby som prekročil ten budget. Ok tých 1200 je maximum.. hovorím telku nepozerám čiže vypaľovanie liga nevidím reálne a občas čo si 2-3 h zahrám playko.. ten lacnejší led Samsung je asi niečo s čím nebudem spokojný asi keď mi ide o čiernu farbu a dobrý kontrast a riadne rozloženie svetiel ( nenávidim pohľad na oblohu alebo nejaký súvislý obraz na ktorom vidím rôzne odtiene :D) ten oled čo som spomínal má veľké muchy? :d dik za odpoved
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten lacnejsi Samsung je to iste co ten drahsi. Akurat nema quantum dot, cize ma trosku mensi gamut. Co sa ale prejavi iba u zdroja, ktory ten sirsi gamut obsahuje (HDR videa) ale aj to je ten rozdiel velmi maly. Inak su vsetky parametre (realne, nie papierove) v podstate uplne totozne. Takze priplacat na Q6FN sa vobec neoplati. Bud NU8002 alebo ked uz priplatit, tak na Q7FN. To uz sme ale cenovo inde. Aj tak je ale lepsi spominany Sony.

To ako vie TV zobrazit ciernu farbu s cenou TV nesuvisi. Ale s pouzitym panelom. Samsungy maju prevazne VA panely, takze cierna je v ramci LCD najlepsia mozna. Narozdiel od IPS co mas teraz v LG.
Takze TV s VA panelom za 200€ moze mat kludne lepsi ciernu ako TV za 2000€ s IPS.

Ak u toho oledu natrafis na ten nestastny kus, tak ano ma velke muchy. Tam mas pol obrazu svetly. A LG to velmi neuznava.
billctu
Medium Expert
Medium Expert

Ok vďaka za radu .. vypada to že nu8002 budem spokojný.. skúsim ju. Kúpim cez eShop a pri najhoršom vrátim a pôjdem do niečoho iného .. diky
rufo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa rufo »

Pani tak som zakupil 50pus7303 a musim povedat ze super rada, dakujem.
Mam len 1 otazku a to ze ked zapnem TV tak asi 2x po zapnuti mi pocas sledovania TV prebehnu take cierne pruhy asi 1sekundu to trva a potom to uz nerobi. Ale je to vzdy po zapnuti TV, zmena na USB, xbox atd.. Neviete pre zaujimavost co by to mohlo sposobovat?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Môže to byť signalom alebo čimkoľvek inym. To je ťažko povedať.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Kúpa TV

Príspevok od používateľa CheZteR »

mne to na 6kovej rade nerobi, mam upc
ani ked prepinam na usb ci hdmi
Jaro33332
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Jaro33332 »

Ahoj,
vedeli by ste mi poradiť ohľadom kúpy lacnej 65" TV?
Jedná sa mi o výber modelu z najlepšími parametrami v cene do 670€. Heuréka mi našla tieto modely. Veľké rozdiely v nich niesu, ale napríklad LG má Direct a Samsung Edge podsvietenie a podobne.
Ďakujem za rady
Prílohy
Snímkatv.PNG
Ryan Giggs
VIP
VIP

Za vynikajucu cenu je teraz na alze TCL 65DP600.
https://www.alza.sk/65-tcl-65dp600-d5458735.htm

Pripadne potom Hisense H65A6140.

Obrazovo je to lepsia moznost. LG sa urcite vyhni, tie maju falosne 4k panely so zlymi parametrami.

To ci ma TV direct alebo edge led podsvietenie, na tom v tejto kategorii nezalezi.
billctu
Medium Expert
Medium Expert

Tak rozhodol som sa kúpiť Samsung 55nu8002. Cena bola výborná, kupujem pre istotu z eshopu aby som mohol do 14 dni vrátiť ak nebudem spokojný. Trochu sa obávam tých pozorovacích uhlov ale tv mám na stene a väčšinou ho budem pozerať z diaľky cca 1.5m s hlavou otocenou asi o 3 centimetre takze by to nemal byt problém. Viac sa bojím toho podsvietenia a zobrazovania tmavých miest, poprípade celistvosťou (obloha, hmla, piesok) že budem vidieť fľaky/mapy ako pri mojej starej LG ue55lf632.. tak uvidíme. Televízor vraj veľmi dobre zobrazuje tmavú za čo som rad lebo na oled by som teraz nenašiel budget. Vďaka za rady
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Kupil som to TLC 65", kvalita obrazu v pohode, za tu cenu, testoval som ale len hodinu.. Jedine co mi moc nesedelo je ten system.. Nebol tak rychly, ako sa opisovalo, s netflixom mal obcasny zasek, s youtube viac obcasnejsi.. Prehliadac velmi zakladny, velmi nie moc pouzitelny.. Aplikacie, spotify tam nie je.. ostatne aplikacie tiez nepouzitelne.. Magio go som nestihol este hladat, ale nepredpokladam, ze by tam bol..
Co by ste odporucili a ako by to vlastne fungovalo? Keby mam teda duplicitne smart box? Musel by som telku zapinat jednym ovladacom a potom ovladat druhym?
Uvazujem pre zaciatok asi o mi box s, trosku som sklamany zo staruckeho procesora..
Je popripade nejake dobre pouzitelna android tv? Rad by som to mal prepojene s Google home a ovladal to cez to..
Vdaka za rady
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

naco si kupoval TLC "smart tv" ked musis k smart tv kupovat tv box? :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

cinges napísal: Je popripade nejake dobre pouzitelna android tv? Rad by som to mal prepojene s Google home a ovladal to cez to..
Vdaka za rady
Ved TCL je android TV, tak aky problem je tam nainstalovat iny prehliadac, iny prehravac videa, spotify, magio go atd?
Nejak tomu nerozumiem co sa tu riesi.

Ked kupis MI box, bude tam presne rovnaky system ako je v TV (pravda, zrejme trochu sviznejsi) ale co do aplikacii, uplne rovnaky.
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Mam na predaj 2 tyzdne stary Mi Box S z alzy ak chces :D

Odoslané z ZUK Z2121 pomocou Tapatalku
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

za kolko? Preco predavas?
Henten model TCL nema android tv system, ale nejaky svoj nezmyselny nefunckny.. Preto sa pytam.. vdaka ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ma klasicky android TV, tak neviem o akom vlastnom systeme hovoriš.
Napísať odpoveď