Potreboval by som od Vás pomôcť/poradiť ohľadom zateplenia podkrovia.
V lete roku 2017 sme si dali rekonštruovať firmou podkrovie na rodinnom dome typu okál. Všetko bolo OK, rekonštrukcia (zateplenie – sklená vata, dotiahnutie elektriny/vody, podlaha...) prebehla v poriadku, všetci sme boli spokojní. Problém nastal v zime 2017, keď sa ochladilo, začal fúkať vietor - zistili sme, že nám zamrzol prívod vody do podkrovia, že nám vlastne prefukuje v podkroví a cítime chladný vánok, že sa nám zráža voda v rohoch miestnostiach/zásuvkách (!!!) a tvorí sa pleseň a že podkrovie nie je asi správne zateplene. Ihneď sme to začali riešiť s danou firmou a vyriešili len to, že prívod vody posunuli aby nebol vedený za stenou kde zamrzla (ale nevyriešili samotne zateplenie za stenou).
Bežne mame v podkroví 19°C-20°C pri zapnutých radiátoroch na 100% a vonku mráz a vietor. Musíme dokurovať klímou a elektrickým radiátorom aspoň na tých 22°C. Problém je, že sa to prejavuje len keď fúka, ked nefúka všetko je OK.
Tento týždeň sa zasa ochladilo (podľa SHMU - 27km/h seversky vietor, 12°C cez deň).
Napadlo ma spraviť meranie termokamerou a zistil som nemilé výsledky:
https://drive.google.com/file/d/1svCm4s ... sp=sharing
Prosím Vás, je to takto normálne? Dá sa takéto niečo reklamovať/riešiť? Poslal sem to aj danej firme, zatiaľ bez odpovede. Mám v tomto prípade vôbec na reklamáciu alebo treba „dotepliť“ niekým skúseným?
Viem že na zateplenie je lepšia PUR pena, ale aby to bolo takto „až takto“ zle zateplené aj vatou? Nemôže tam chýbať nejaká vrstva niečoho? (viem že tam má byť aj nejaká fólia, za sadrokartónom je nejaký igelit, len neviem či to je správna)
Ďakujem za každú radu