Apple/Mac
Re: Apple/Mac
Takisto. Pred asi rokom som kupoval Paragon NTFS, dodnes nemam problem s NTFS
same herejackb napísal:Ja som si tuxeru zaplatil a ide
Ja som nič neplatil a funguje.
-
nejakymarko
Addict
Páni, uvažujem o MacBook-u Air Retina a rozmýšlam, ktorý variant by bol pre mňa naj
Otázka je, či by mi stačila verzia s 8gb ram a 128gb ssd, alebo treba pozert po vyssich verziach
Využitie by bolo v podstate len web, nejake multimedia, obcas word excel, mozno photoshop. Tam by to cele koncilo
Čo by ste odporúčali? S MacOS nemám skúsenosť, používam len iphone a plánujem apple tv
Ďakujem
Otázka je, či by mi stačila verzia s 8gb ram a 128gb ssd, alebo treba pozert po vyssich verziach
Využitie by bolo v podstate len web, nejake multimedia, obcas word excel, mozno photoshop. Tam by to cele koncilo
Čo by ste odporúčali? S MacOS nemám skúsenosť, používam len iphone a plánujem apple tv
Ďakujem
Kedze iDevices si ludia kupuju na viac rokov, pozri si, ci si v buducnosti tu RAMku mozes sam rozsirit.
Dalsia otazka, ako pri PC je, co na nom chces robit. Pisaci stroj a prehravac videa? To by bolo viac RAM a HDD overkill...
Dalsia otazka, ako pri PC je, co na nom chces robit. Pisaci stroj a prehravac videa? To by bolo viac RAM a HDD overkill...
-
nejakymarko
Addict
Pisem, že viac menej len prehrávač videí, nejaké maily, office atd a možno nejske úpravy cez Photoshop (alebo len photos)
Tak asi bude 8gb fajn
Tak asi bude 8gb fajn
mam Macbook pro, 8gb ram, 256gb SSD, i5, pouzivam ho aj na strihanie videa cez Final Cut Pro a nemam problem s vykonom.
-
nejakymarko
Addict
A čo sa týka kapacity, bude tých 128gb dosť? Respektíve, koľko cca gb mi ostane ako užívateľovi?
Mám aj icloud, ale mať niektoré dáta vždy offline u seba je výhodou
Mám aj icloud, ale mať niektoré dáta vždy offline u seba je výhodou
Len taký môj postreh: Bol som si pochytať nové iPhony aby som zistil ako je to s tým LCD vs Oled displejom a porovnal som aj rámiky. Nepostrehol som žiadny rozdiel v kvalite a ani sa mi nezdá, že by tie rámiky na 11 boli väčšie od 11 Pro (z obrázkov sa mi ten rozdiel zdal väčší). Ja idem jednoznačne do 11 
Boli predstavené nové modely Macbook Air pre rok 2020:
CPU: i3, i5, i7,
RAM: 8 - 16 GB,
SSD: 256 GB - 2 TB
U nás zatiaľ i3 (2 jadro), 256 GB cena 1200 € a i5 (4 jadro), 512 GB cena 1500 €.
Nová klávesnica, lepšie reproduktory, nižšia cenovka, bez možnosti 128 GB. Bude zo základného modelu i3 + 256 GB fit ? Je to model pre masy ?
CPU: i3, i5, i7,
RAM: 8 - 16 GB,
SSD: 256 GB - 2 TB
U nás zatiaľ i3 (2 jadro), 256 GB cena 1200 € a i5 (4 jadro), 512 GB cena 1500 €.
Nová klávesnica, lepšie reproduktory, nižšia cenovka, bez možnosti 128 GB. Bude zo základného modelu i3 + 256 GB fit ? Je to model pre masy ?