Možno si tu niektorí spomínate ako som kupil červenú mazdu 3 BK 2005 , 110kw/150hp
Vec sa ma tak že auto už mám polroka , auto išlo cez klampiara/lakirnika k mechanikovy keďže si takto medzi sebou dohadzuju robotu. (treba mi zrobit zadne ramena a ine drobnosti)
Od klampiara som sa dozvedel že auto bolo burane ,
svetla obidve boli menene,
kapota bola lakovana niekým kto sa snažil odviesť dobru pracu ale farba zaschla priliš rychlo a je to vidno..
ďalej je vidno s odstupom času že diely nepasuju kolo svetiel su tam väčšie medzeri ako tovarenske odchylky
zaujima ma či v tom aute su funkčné airbagy alebo nie ak predok bol robený a auto bolo zjavne niekde rozje*ané o strom alebo o niečo iné
tie paraboly teda kryty svetiel nie su original a preto su zdnuka take podliate
taktiež je vidno že balasty teda RJ xenonov su zabalene v žltých gumenných rukaviciach aby nepreskočilo napätie na kostru auta.
Na aute nie je vidno že by boli robene dvere ačkovy alebo bčkovy stlpik , jednu vec čo mi povedal lakirnik bola ta že na aute čo nebolo striekane je strecha , vysvetlil mi to tak že je to vidno na zvlneni karoserii ako su uložené diely a ako su lakované. To auto je povodne dovezené.
* Žiadna škodová udalosť na slovensku s tým autom spravená nebola keďže mi otec pracuje v oblasti kde sa to dá preveriť podľa vin čisla a či existuje pzp alebo havarijná karta vozdila.
Jednu vec si vysvetliť neviem ak auto bolo striekane skoro celé, ako a kde ho rozbil že bolo poskladané , predpokladám že bolo havarované aj v zahraničí
na mieste je otázka ako som zistil že s tým ma niečo ten sku**** slovač z ružomberku , jednoducho , mam fotky z KO kde su svetlá číste a nie vymenené.
Aké mám možnosti ?
V mojej kupno predajnej zmluve nie je nič spomenute medzi vadami vozidla to že bolo burané.
Verím že dotyčný bude zapierať že on o ničom nevedel a bude ma presviedčať o tom že ja som gadžo ktorý si na valale rozbil auto.
Rád by som si nechal poradiť od ľudí ktorí su odomňa vekovo starší a maju viac odžité v spoločnosti než ja.
Padli navrhi to predať čím skôr , jedna varianta je poprieť to a dať do zmluvy že kupujuci prevzal auto v stave takom ako je ku dňu podpisu , alebo sa zachovať čestne a vysvetliť aké mam tušenie s autom - preferujem druhu variantu.
(auto som kupoval v zime v januari a nie nevsimol som si ze by diely az tak nesedeli bol sneh a sobota ináč do každého hučím nech si poriadne pozrie diely panty dvere všetko možné ked si ide obzrieť auto , paradoxne som na to doplatil ja)