Strana SaS

Diskusie na politické témy...
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: SaS - Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa Muffi »

Aj pre ľudí, čo potom musia nosiť 20 straváčov v peňaženke :D Ale nuž, takto to u nás chodí, však niekto na tom zarába.
Steven666
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Steven666 »

Ono ten program SaSky treba brať s rezervou, Sulík vie že nebude najsilnejšou stranou a pri vyjednávaní bude rád ak presadí nejakých 5 vecí z toho svojho programu, PS je predsa viac centristické a vedie v prieskumoch opozičných strán.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

PS je ale uplne laviciarske...

Davam video do plena:

Nieco na tom bude..
Steven666
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Steven666 »

Len vravím (je to moja úvaha ktorá vychádza z posledného prieskumu) že nás najväčšou pravdepodobnosťou čaká zlepenec zo 6 strán kde budú liberáli, konzervatívci, populisti a aj tí čo o sebe hovoria že sú ľavičiari a SaSka si všetky svoje body určite nepresadí.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Volby su velmi daleko a dovtedy moze este prebehnut ix kauz, takze vysledok moze byt v podstate akykolvek.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Solo_Kamen napísal:
Vyvrátil tvoje klamstvo citáciou programu SaS. A keďže máš bloknutých toľko ľudí, že tvoje príspevky sú úplne odtrhnuté od zvyšku diskusie, čím strácajú akúkoľvek hodnotu a používaš toto fórum iba na repostovanie tvojich žvástov, tak ku dnešnému dňu bloknem ja teba, už na to nemám náladu.
Absolútne ma nezaujíma, čo ten troll napísal a takisto ma nezaujíma, čo budeš robiť ty. ;)

yoggy: Tá moderná "gig" ekonomika je len výsledkom neoliberalizmu a tlakov práve strán ako SaS, ktoré takéto politiky presadzujú. To nie je nejaký samovoľný vývoj. Tomuto, zjavne. nechápeš. Tie veci, čo navrhuje SaS, sú absolútne devastačné pre zamestnancov.

Mimochodom, tému gastro lístkov momentálne riešia aj v ČR a pekne sa k tomu vyjadril odborár Středula:
Tak jsem se na facebooku dočetl, že díky návrhu Aleny Schillerové na zrušení stravenek dostane příspěvek na jídlo další milion zaměstnanců. Pěknej nesmysl, abych si půjčil slovník autora textu, Andreje Babiše. "Geniální" řešení, jak zajistit stravování těm, kteří dneska nemají ani stravenky, ani kantýnu, tohle teda určitě není. Ani omylem! Jediné, k čemu to povede, že se určitě najdou tací, kteří toho začnou zneužívat. Jak? Prosté, pane Watsone... Část toho, co vám dneska posílají na platu, označí jako "příspěvek na stravu" - a tím pádem z toho nezaplatí ani korunu na daních! (ANO, to je přesně to, co navrhuje MF ČR!). Zaměstnanec tak neuvidí ani korunu navíc, jen stát přijde o daně. Tohle má být ta geniální změna systému? Příspěvek NE na stravu, ale příspěvek na cokoli, který se zahrne do mzdy oproštěný od daní, odvodů??? Je jen otázka času, než někdy v budoucnu přijde do Strakovky kdokoli další a takový "benefit" v systému prostě zruší, logicky, a z dnešního systému příspěvků na stravu nezůstane nic... NIC! Nejsem fanatickým zastáncem stravenek, ale ten systém funguje a kde stravenky jsou, lidé jsou spokojení. Pokud někdo přijde s návrhem, jak to zlepšit, nebráním se debatě. Ale proboha, nerozbila se na financích někomu kalkulačka?

P.S.: V průhonické Sokolovně stravenky taky berou, ale to jen tak na okraj…
A čo v tejto oblasti chystá SaS? Viď článok, tu detailne:

Aktuálny ZP:

§ 152

Stravovanie zamestnancov
(1) Zamestnávateľ je povinný zabezpečovať zamestnancom vo všetkých zmenách stravovanie zodpovedajúce zásadám správnej výživy priamo na pracoviskách alebo v ich blízkosti; túto povinnosť má aj zamestnávateľ alebo agentúra dočasného zamestnávania voči dočasne pridelenému zamestnancovi.

SaSkársky ZP:

(1) Zamestnávateľ môže zabezpečovať zamestnancom vo všetkých zmenách stravovanie.
Okrem toho zamestnávateľ poskytuje príspevok na stravovanie podľa osobitného predpisu.
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

hughito, precitaj si tu vetu o poskytovani stravovania celu lebo takto vyznievas ako troll jedine ty a nikto ta tu potom nemoze brat vazne.
yoggy

hughito napísal: yoggy: Tá moderná "gig" ekonomika je len výsledkom neoliberalizmu a tlakov práve strán ako SaS, ktoré takéto politiky presadzujú. To nie je nejaký samovoľný vývoj. Tomuto, zjavne. nechápeš. Tie veci, čo navrhuje SaS, sú absolútne devastačné pre zamestnancov.
Praveze gig ekonomika ti dava slobodu a efektivne vyuzitie casu. Platis zamestnanca len vtedy ked potrebujes a zamestnanec nesedi 3 hodiny na riti a nic nerobi, ale robi pre inych. Napr. ja v praci za 10min spravim task a potom cakam cely den na feedback. Myslis, ze ma to bavi aj ked to mam zaplatene?

Aky neoliberizmus? Praveze sme nemali technologiu, ktora by to umoznovala. V tomto pripade mobilne aplikacie. (Uber, Uber eats atd.)
hughito
Redeemer
Redeemer

yoggy napísal:
Praveze gig ekonomika ti dava slobodu a efektivne vyuzitie casu. Platis zamestnanca len vtedy ked potrebujes a zamestnanec nesedi 3 hodiny na riti a nic nerobi, ale robi pre inych. Napr. ja v praci za 10min spravim task a potom cakam cely den na feedback. Myslis, ze ma to bavi aj ked to mam zaplatene?

Aky neoliberizmus? Praveze sme nemali technologiu, ktora by to umoznovala. V tomto pripade mobilne aplikacie. (Uber, Uber eats atd.)
Vidíš to cez ružové okuliare, odporúčam napr. tento článok:

https://kapital-noviny.sk/spatne-placen ... ove-prace/
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Clanok je za paywallom
hughito
Redeemer
Redeemer

To som si neuvedomil. Skúsim odfotiť, mám doma.

//autoeditácia príspevku (21 Aug 2019, 13:42)
konyk87 napísal:hughito, precitaj si tu vetu o poskytovani stravovania celu lebo takto vyznievas ako troll jedine ty a nikto ta tu potom nemoze brat vazne.
A ty si čo? Je tam povinnosť vs možnosť.

Vidí to aj slepý.

A osobitný predpis... o tom, v podaní SaS, nevieme. Inak stačí sa pozrieť napr. na sekciu Stravovanie v aktuálnom ZP a SaSkárskom ZP: osekali, čo sa dalo.

Najväčší hardcore je však zrušenie závislej práce.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Nerozumieš tomu zákonu a ešte nato aj nadavas, nerozumieš ani pisanemu textu, schválne vytrhas vety z kontextu

Krásne si sa vyfarbil
§152 Stravovanie zamestnancov

Porovnať históriu 

Poznámky

Súvisiace paragrafy

Súvisiace články

Tlač paragrafu

(1)

Zamestnávateľ je povinný zabezpečovať zamestnancom vo všetkých zmenách stravovanie zodpovedajúce zásadám správnej výživy priamo na pracoviskách alebo v ich blízkosti; túto povinnosť má aj zamestnávateľ alebo agentúra dočasného zamestnávania voči dočasne pridelenému zamestnancovi. Túto povinnosť nemá voči zamestnancom vyslaným na pracovnú cestu, s výnimkou zamestnancov vyslaných na pracovnú cestu, ktorí na svojom pravidelnom pracovisku odpracovali viac ako štyri hodiny. Povinnosť zamestnávateľa ustanovená v prvej vete sa nevzťahuje na zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme v zahraničí.

(2)

Zamestnávateľ zabezpečuje stravovanie podľa odseku 1 najmä poskytovaním jedného teplého hlavného jedla vrátane vhodného nápoja zamestnancovi v priebehu pracovnej zmeny vo vlastnom stravovacom zariadení, v stravovacom zariadení iného zamestnávateľa alebo zabezpečí stravovanie pre svojich zamestnancov prostredníctvom právnickej osoby alebo fyzickej osoby, ktorá má oprávnenie sprostredkovať stravovacie služby, ak ich sprostredkuje u právnickej osoby alebo fyzickej osoby, ktorá má oprávnenie poskytovať stravovacie služby. Nárok na poskytnutie stravy má zamestnanec, ktorý v rámci pracovnej zmeny vykonáva prácu viac ako štyri hodiny. Ak pracovná zmena trvá viac ako 11 hodín, zamestnávateľ môže zabezpečiť poskytnutie ďalšieho teplého hlavného jedla.

(3)

Zamestnávateľ prispieva na stravovanie podľa odseku 2 v sume najmenej 55 % ceny jedla, najviac však na každé jedlo do sumy 55 % stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín podľa osobitného predpisu. Príspevok podľa prvej vety sa zaokrúhľuje na najbližší eurocent nahor. Okrem toho zamestnávateľ poskytuje príspevok podľa osobitného predpisu.

(4)

Pri zabezpečovaní stravovania zamestnancov prostredníctvom právnickej osoby alebo fyzickej osoby, ktorá má oprávnenie sprostredkovať stravovacie služby, sa cenou jedla rozumie hodnota stravovacej poukážky. Hodnota stravovacej poukážky musí predstavovať najmenej 75 % stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín podľa osobitného predpisu.

(5)

Pri zabezpečovaní stravovania zamestnancov prostredníctvom právnickej osoby alebo fyzickej osoby, ktorá má oprávnenie sprostredkovať stravovacie služby prostredníctvom stravovacích poukážok, je výška poplatku za sprostredkované stravovacie služby maximálne 3 % z hodnoty sumy uvedenej na stravovacej poukážke.

(6)

Zamestnávateľ poskytne zamestnancovi finančný príspevok v sume uvedenej v odseku 3, len ak povinnosť zamestnávateľa zabezpečiť zamestnancom stravovanie vylučujú podmienky výkonu práce na pracovisku alebo ak zamestnávateľ nemôže zabezpečiť stravovanie podľa odseku 2, alebo ak zamestnanec na základe lekárskeho potvrdenia od špecializovaného lekára zo zdravotných dôvodov nemôže využiť žiadny zo spôsobov stravovania zamestnancov zabezpečených zamestnávateľom.

(7)

Zamestnávateľ poskytne finančný príspevok na stravovanie podľa odseku 6 aj zamestnancovi pri výkone domáckej práce alebo telepráce, ak mu nezabezpečí stravovanie podľa odseku 2 alebo ak by stravovanie podľa odseku 2 bolo v rozpore s povahou vykonávanej domáckej práce alebo telepráce.

(8)

Zamestnávateľ môže po prerokovaní so zástupcami zamestnancov

a)

upraviť podmienky, za ktorých bude zamestnancom poskytovať stravovanie počas dovolenky, prekážok v práci, alebo inej ospravedlnenej neprítomnosti zamestnanca v práci,

b)

umožniť stravovať sa zamestnancom, ktorí pracujú mimo rámca rozvrhu pracovných zmien za rovnakých podmienok ako ostatným zamestnancom,

c)

rozšíriť okruh fyzických osôb, ktorým zabezpečí stravovanie, a ktorým bude prispievať na stravovanie podľa odseku 3.
odsek 4

SaSanka navrhuje, aby bola možnosť vyplácať cash a nie stravné lístky, nič iné

SaSkársky ZP:

(1) Zamestnávateľ môže zabezpečovať zamestnancom vo všetkých zmenách stravovanie.
Okrem toho zamestnávateľ poskytuje príspevok na stravovanie podľa osobitného predpisu.
Neviem kde si to našiel, ale vyššie som citoval program SaSky

Podobný zákon sa prerokuva aj v ČR
Mimochodom, tému gastro lístkov momentálne riešia aj v ČR a pekne sa k tomu vyjadril odborár Středula:
odborar Stredula klame, tiež sa navrhuje len to, že bude možnosť vydávať cash a nie len papierové alebo elektronické stravenky

Ešte raz, prestaň sprosto klamať, hlavne v prípade, keď sa dá realita zistiť do 3 minút práce s googlom
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

to nič, huginkovi došiel toaleťák so Sulíkovou hlavou, tak si svoj SaSankový komplex prišiel zase liečiť sem, keď príde nová várka hajzlákov bude zase od neho pokoj
yoggy

hughito napísal:To som si neuvedomil. Skúsim odfotiť, mám doma.
Naco si to tu postoval, ked je to offline clanok? Ziadny argument, tak si to zahnal do outu?
hughito
Redeemer
Redeemer

mLuks napísal:to nič, huginkovi došiel toaleťák so Sulíkovou hlavou, tak si svoj SaSankový komplex prišiel zase liečiť sem, keď príde nová várka hajzlákov bude zase od neho pokoj
Nefandi až toľko tomu Sulíkovi. Toľko pozornosti si ani nezaslúži, bude rád, ak sa preškriabe do parlamentu. A ja budem rád, ak budeš aj ostatným diskutujúcim, čo napr. prispievajú napr. do témy SMER vypisovať, ako majú doma hajzláky s Ficovou hlavou. ;)

yoggy: Nie. Poznal som ten článok, čítal som ho, viem, že dávajú články neskôr aj na net, neuvedomil som si, že nie dostupný celý. Načo toľko konšpirácií? Žiadny argument? Prosím ťa... :)

Nech sa páči, mistr konšpirátor. Pod. textov, vyvracujúcich bludy o tom, ako je gig economy super fasa vec, ti sem nasúkam koľko chceš. Je to len záležitosť pre mladých pravičiarov zblbnutých neoliberálnou ideológiou, čo sa tvári sexi, ale pritom dôsledky sú v drvivej väčšine prípadov opačné a pre pracujúcich negatívne.
Prílohy
69000090_505340883559502_6763545452122996736_n.jpg
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

na temu platform kapitalizmu odporúčam https://www.goodreads.com/book/show/329 ... capitalism
hughito
Redeemer
Redeemer

Ako som napísal, je toho tony, tony. Ide všeobecne o prechod od fordizmu k post-fordizmu, čo sa vlastne prekrýva s nástupom neoliberalizmu. Je mi jasné, že tuto yoggy nemá ani páru o týchto kontextoch. Mimochodom, už veľakrát som tu o tom písal a posielal a rôzne veci k téme. Téma je prepojená aj s koncepciou prekariátu, ktorý už dnes sčasti nahrádza klasickú koncepciu proletariátu. V podstate ide o taktiku, ako rozbiť organizované hnutie pracujúcich.
mLuks
Addict
Addict

hughito napísal:Nefandi až toľko tomu Sulíkovi. Toľko pozornosti si ani nezaslúži, bude rád, ak sa preškriabe do parlamentu. A ja budem rád, ak budeš aj ostatným diskutujúcim, čo napr. prispievajú napr. do témy SMER vypisovať, ako majú doma hajzláky s Ficovou hlavou.
ja mu nefandím nejako prehnane, tiež sa divím tomu, čo poslednú dobu vystrája...len ty tu silou mocou, ženieš všetko oloko SaSky do extrému, takže nedivil by som sa, keby si teplý kefír zapíjal studeným pivom, len aby si si viac krát za deň mohol utrieť prdel do Sulíkovej hlavy...A ja budem rád, keď sa človek s VŠ ako ty, nebude správať ako kotlebovec s výučným listom a nebude sem posielať klamlivé a zavádzajúce články, len preto, lebo podporujú jeho názor a dehonestujú tebou toľko nenávidenú SaSku a Sulíka.

Ostatní diskutujúci v téme o SMERe neposielajú klamlivé a zavádzajúce články, keďže sa tam poslednú dobu rieši Kočner, Pelleho odchod, obedy zadarmo, ktoré vlastne nie sú zadarmo (ako sa ukázalo)
hughito
Redeemer
Redeemer

A v čom je ten klam? Však to napíš, namiesto týchto drístov. ;)

Ak tu vyargumentuješ nejaký klam, sám, s dobrým zámerom, napíšem Kurucovi, že pozor, toto tak nie je, znižuje to úroveň a cieľ článku, zmeň to. ;)
mLuks
Addict
Addict

použijem tvoj štýl argumentácie...už to tu bolo napísané beardieom, otvor si jeho posty a čitaj, nebudem sa opakovať. Prečo by som ja mal vytvárať duplicitné posty len kvôli tvojmu egu :)
Napísať odpoveď