Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Zdar ľudia. Fotite tu ešte niekto? Mám na vás otázku. Aký objektív by ste odporučili začiatočníkovi k Sony a6400? Na začiatok by to asi chcelo niečo viac "univerzálne"? A samozrejme neskôr ak to človeka neprejde tak sa už zamera na niečo konkrétnejšie.
Asi si už kúpil, ale veľmi univerzálne je pevnké sklo, nejaké 35/50, veľa som fotil aj s 28-75 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pevne sklo podla mna univerzalne nie je, kedze bude mat pevne 35 alebo 50mm, tak mu bude chybat zoom. Lebo raz moze fotit oslavu, potom sport, potom prirodu a tam mu zoom proste bude chybat.
Jasne, už mám kúpené. Vzal som to s 18-135-ťkou. Ale pohrávam sa s myšlienkou kúpiť ešte pevnú Sigmu 56mm 1.4f.
Jasne, ale úplne "univerzálny" objektív neexistuje. S takou 35kou sa dá fotiť veľa, pokojne oslavy, svadby, portréty aj krajina. Pekná svetelnosť. Jasne, že na šport treba niečo iné. Na makro zas niečo iné. Ale tak to je o tom, čo fotí a čo mu treba a aký má foťák. Ja mám 24-75 a 50ku, úplne som okej, netreba mi zoom, lebo nerobím také foto. Idem teraz kúpiť ešte pevnú 14ku alebo niečo také.hojko napísal:Pevne sklo podla mna univerzalne nie je, kedze bude mat pevne 35 alebo 50mm, tak mu bude chybat zoom. Lebo raz moze fotit oslavu, potom sport, potom prirodu a tam mu zoom proste bude chybat.
//autoeditácia príspevku (20 Aug 2019, 7:39)
Určite nespravíš chybu s tým sklomlukas9206 napísal:Jasne, už mám kúpené. Vzal som to s 18-135-ťkou. Ale pohrávam sa s myšlienkou kúpiť ešte pevnú Sigmu 56mm 1.4f.
Čavte
FUJUFILM X-T3 alebo SONY A7 III, mam aj nejake CANON objektivy ....
poradite, ktory?
Jarek
FUJUFILM X-T3 alebo SONY A7 III, mam aj nejake CANON objektivy ....
poradite, ktory?
Jarek
Tak to pozeráš na dve telá 600+€ rozdielu v cene. Ak máš na A7III, tak A7III, je to FF a v okamihu, keď budeš fotiť pri horšom osvetlení, tak budeš ďakovať bohu, že si sa vydal tou cestou.
Ak na A7III nemáš, tak X-T3.
Ak na A7III nemáš, tak X-T3.
cav, no FF viem ozeliet, ide mi o skusenosti s odolnostou voci vode, prachu, ako su na tom? niekde pisu, ze su utesnene voci vode, niekde len voci prachu ...
A7 by mala zvladnut dazd (docital som sa aj o foteni v silnom dazdi). Potrebujes vsak aj weather sealed objektivy. Pokial na fotaku taky nemas, tak logicky vytvaras priestor pre problem.
Odporucam clanok : https://www.imaging-resource.com/articl ... pus-e-m1II Kriticka cast vyzera byt dvierka baterie. Osobne by som sa asi vyhol niecomu silnejsiemu, ako je mrholenie a pouzil nejaky igelitovy obal. ¯\_(ツ)_/¯
Ak mas Canon skla, vyhladaj si aj kompatibilitu s adaptermi. Niektore skla su OK, niektore tak menej OK, niektorym nejde autofocus. No a nie je to tak pri kazdom adapteri, aj to si treba preverit
Kvalitu nativnych objektivov to vsak nedosahuje.
Otazka je, preco s rozhodujes medzi tymi dvoma fotakmi, ak mas Canon objektivy? Canon telo nic? Osobne som kupoval RP, co je tiez FF a je to celkom pecka za tu cenu.
Odporucam clanok : https://www.imaging-resource.com/articl ... pus-e-m1II Kriticka cast vyzera byt dvierka baterie. Osobne by som sa asi vyhol niecomu silnejsiemu, ako je mrholenie a pouzil nejaky igelitovy obal. ¯\_(ツ)_/¯
Ak mas Canon skla, vyhladaj si aj kompatibilitu s adaptermi. Niektore skla su OK, niektore tak menej OK, niektorym nejde autofocus. No a nie je to tak pri kazdom adapteri, aj to si treba preverit
Otazka je, preco s rozhodujes medzi tymi dvoma fotakmi, ak mas Canon objektivy? Canon telo nic? Osobne som kupoval RP, co je tiez FF a je to celkom pecka za tu cenu.
A čo tak Canon EOS M6 Mark II?
-
starysomar
Hardcore addict
Osobná skúsenosť - od r.2011 mám Pentax K-20D.
Neraz zmokol, fotil som aj 10 hodín v daždi (objektív nieje vodotesný, tak som mal na ňom natiahnuté igelitové vrecko...) zatiaľ plne funkčný.
Pravda dnes sú lepšie zrkadlovky.
Neraz zmokol, fotil som aj 10 hodín v daždi (objektív nieje vodotesný, tak som mal na ňom natiahnuté igelitové vrecko...) zatiaľ plne funkčný.
Pravda dnes sú lepšie zrkadlovky.
s A7III som fotil aj po daždi, aj chladno bolo, aj fúkalo a zatiaľ v pohode. Vyzerá, že znesie
Aj videa na youtube som videl kadejaké a fotili celkom extrémy, že komplet zasnežený foťák a vonka mínus 10.
Keď máš Canon sklá, tak si kúp ideálne Canon. Lebo adaptéry Canon sklo + telo iné síce fungujú, ale nie s každým a nefungujú tak dobre ako originál telo + sklá. Alebo ich predaj a kúp si A7III. Fullframe je cítiť a je to rozdiel ak fotíš viac než len do rodinného albumu.
Aký máš budget ?
Keď máš Canon sklá, tak si kúp ideálne Canon. Lebo adaptéry Canon sklo + telo iné síce fungujú, ale nie s každým a nefungujú tak dobre ako originál telo + sklá. Alebo ich predaj a kúp si A7III. Fullframe je cítiť a je to rozdiel ak fotíš viac než len do rodinného albumu.
Aký máš budget ?
Rko sa mi moc nepaci, premyslam skla rozpredat postupne co su cropove, chcel by som na krajinky a tak nechcem uz tahat tazku vybavu, preto premyslam nad tou fujinou a sony A7 sa mi zasa paci to ostrenie a aj cez ten adapter sa da pouzit nejake to sklo, aj ked to niekedy nebude fungovat ....
budget no keby ze predam to co mam, kolo 2-2,5, budem musiet si ich asi zajst osahat
budget no keby ze predam to co mam, kolo 2-2,5, budem musiet si ich asi zajst osahat
EOS R je hanba, to kúpi len zarytý Canon užívateľ.
Mimochodom, ja by som to s tým rozpredávaním skiel nepreháňal, všetky tie skla na bezzrkadlá sú drahé a nie veľmi zaujímavé...samozrejme okrem prípadu, že Sigma spraví verziu so Sony A bajonetom.
Mimochodom, ja by som to s tým rozpredávaním skiel nepreháňal, všetky tie skla na bezzrkadlá sú drahé a nie veľmi zaujímavé...samozrejme okrem prípadu, že Sigma spraví verziu so Sony A bajonetom.
ved nie vsetky by som predal...ale radsej by som siel do SONY ako FUJIFILM, premyslam zle?
Tak sa rozhoduješ okrem iného medzi dvoma modelmi so 700€ cenovým rozdielom, obe trošku iného formátu...heh, že iného formátu.
Jáááj, ľúbim ftipy, na ktorých sa smejem len ja.
tam mas pravdu, crop format vs fullframe .) ale dnes som si osahal sony, fujinu nemali nikde ... a konkurent sony? ked uz sme teda v tej cenovej hladine sonycka?
Žiadna, nie pri bezzrkadlách. EOS R/RP je lajdáčina...ale lacná lajdáčina (RP).
Co ja ti viem, ci lajdacina. Ja som s nim extremne spokojny, ale zas prechadzal som z 15 rokov stareho 5D 
-
Point
Professional
- Kontaktovať používateľa:
zdravim.. potreboval by som pomoc s vyberom zrkadlovky.. pozerám na bazosi neco okolo 150e .. na prilezitostne fotenie dcery, auta, spol. udalosti..vsetko len tak pre seba..cakam od toho nejake pekne rozmazanie pozadia .. ostrejsiu foto ako z mobilu .. oplati sa taka nejaka zrkadlovka? aky objektiv mam pozerat? co hladat? za radu dik..lebo v tomto som naozaj mimo.. napr toto .. (okolie senec, cca 150e)
https://foto.bazos.sk/inzerat/103835810 ... -28-90.php
https://foto.bazos.sk/inzerat/103835810 ... -28-90.php