Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Arkaz napísal:hej len citam recenzie a diskusiu na ten thomson na alze a vraj to extremne seka a mrzne a restartuje sa. tak asi radsej vezmem ten hisense bez androidu. dalsi najblizsi s androidom je tcl ale zase o 80€ drahsi.
To je ale otazka, kedy tie nazory vyšli a či odvtedy nevyšli nejake aktualizacie, ktore to pripadne riešia.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

No vacsina teraz september oktober. Tak neviem asi sa mu radsej vyhnem.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Ja mam TCL 50S425, je to prakticky uplny lowend, UI seka neskutocne, ale za tie peniaze :)

https://www.amazon.com/TCL-43S425-Inch- ... B07JK98NNQ
Ryan Giggs
VIP
VIP

Len to nie je android.
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Ano, su lepšie TV v tom rozpočte. Napr. Vyššie spominany Samsung UE55RU8002.
Tak limit sa posunul na 800.
Co poviete na tento? QE55Q60R
Pripadne aj ina znacka by mohla byt, nemusi byt Samsung.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Priplacat na Q60R oproti RU8002 nema zmysel.
800 eurami si velmi nepomozes. Trosku lepsia alternativa je Hisense H55U8B. Tam mas standardne 3 roky zaruku.
Alebo mozes pouvazovat o tom RU8002 v 65".
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Vdaka
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

Ryan, dá sa nájsť nejaký schopný 65" TV pod 1000€? Ideálne 100hz panel, vyhovuje Android ale nie je to nutnosť.
Vďaka!
Ryan Giggs
VIP
VIP

Hisense H65U7A, Samsung UE65RU8002, Hisense H65U8B.

S androidom (a 100 Hz) jedine Sony XF8505, ale tam je to kompromis v podobe IPS. 100HZ Philipsy su nad limit a tiež IPS.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Takze nakoniec potrebujem nieco bez tv tunera kvoli Rakuskej RTVS - je nieco v style komercnych TV bez TV tunera/koaxial vstupu, co sa oplati kupit?

Pripadne som nasiel este toto, ale neviem, aku obrazovku tam maju:
https://nogis.at/produkt/nogis-one-65

Rozmerovo idealne 65-ka, cena nehra velku rolu, ale viac ako 1k do toho nedam.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Monitory bez tunera stoja podstatne viac ako TV v rovnakej kvalite a uhlopriecke.
Za 1000€ vies mat obrazovo spickovy TV (v 55", v 65" za cca 1300€) ale len obrazovo priemerny monitor.
MoRk4
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa MoRk4 »

Ahojte,
viete poradit TV v rozmedzi do 400€ max?
Na funkcie tam nieje poziadavka takmer ziadna, uhlopriecka tak max 47-50 palcov, mozno menej (pojde to do mensej izby, pozor. vzdialenost 2-3m), zavesenie na stenu. Do buducna by bol mozno fajn CI modul (aj ked neviem ci je to bezne aj v low-cost TV) + dobry zvuk by potesil, nie nejaky plechac.
Zatial mam tieto:
https://www.alza.sk/50-hisense-h50b7100-d5608192.htm
https://lacne-nakupy.sk/samsung-ue50ru7 ... hmc#102250
https://www.xxltuzex.sk/lg-43uk6300mlb? ... ZpBukr-pBY
https://www.andreashop.sk/lg-55uk6300ml ... x-yKZaWtII
Dakujem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Slot na CI modul ma kazdy televizor.
LG nie, ti tam pchaju mizerne rgbw panely s falosnym 4K.

TV sa nekupuje podla velkosti izby, ale podla sledovacej vzdialenosti. Na tych 2+ metrov kludne 55". To je optimum. Jedine zeby sa niekam nezmestil rozmerovo, inak rozhodne uvazuj o 55". S tym Hisensom B7100 sa vojdes do rozpoctu aj s 55" verziou.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Ryan - na 2,2m je podla teba 65 overkill?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie je. Zalezi ale samozrejme na zdroji a na kvalite toho TV. Ale ludia to takto maju bezne.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Tak nakoniec som sa rozhodol pre TCL 65EP680. uvidim co to bude zac :)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

ahojte, už pred cca 2 rokmi som tu riešil kúpu novej TV, no nakoniec som to odložil, a teraz prišiel čas na výmenu, na aktuálnej už pomaly vidno pri tmavších scenách mierne "fľaky na podsvietení" ale tak zasa má svoj vek
pozerám sa po niečom väčšom minimum 65" ideálne 75", čo by som od nej chcel tak je hlavne čo najlepšie HDR, keď už investovať, tak nech mám pri tom fakt taký ten "wow" pocit, no tam po tom čo som pozeral nejaké recenzie mi vychádza do rozpočtu v 75" asi jedine Samsung QE75Q70, kde by malo byť to HDR celkom na slušnej úrovni, alebo je tam aj niečo iné v podobnej cene?
chcem ešte počkať na black friday, či náhodou ceny na niečom nepadnú
v 65" som sa pozeral aj po oledoch, najmä od Philipsu kvôli ambilightu 65OLED803 resp novší 65OLED754 ktorý má už podporu Dolby Vision, čo bohužiaľ spomínaný Samsung nemá, je to do budúcna nejaká nevýhoda? pri olede sa ale stále obávam mierne toho vypaľovania, hlavne 90% vecí pozerám s titulkami, a čo som pozeral posledný dlhodobý test vypaľovania na RTINGS tak tam tie titulky zvyknú "vypáliť" niečo no... prípadne nejaký LED výrazne lepší v 65" uhlopriečke? pozeral som to hlavne podľa hodnotení na RTINGS na HDR filmy a tam bol prvý po oledoch práve spomínaný samsung Q70, bohužiaľ u nás sa nedajú zohnať vychvaľované Hisense H9/H8 ani TLC/Vizio, ktoré by mohli byť zaujímavé v pomere cena/výkon
smart funkcie TV sú mi v podstate ukradnuté, všetko pôjde cez ShieldTV resp PS, BR prehrávač a cez reciever, takže ani žiadnu "plus" audio výbavu televízora nepotrebujem, ani TV tuner kedže TV ide tiež cez shield, akurát pri Samsungu ma zaujala Ambient funkcia, kedže za TV mám stenu s "betónovou" tapetou, tak to by mohlo fajn vypadať
len jedna otázka, ako je to s prenosom HDR cez AV reciever? musí to podporovať? mám staršiu Yamahu RX-A850, ktorá má 4k 4:4:4 ale neviem reálne čo to znamená, a či to bude dostatočné na plné využitie 4k s HDR obsahom?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Titulky sa ti nevypalia, to nie je staticky obraz. Inak testy burn in na rtings nie su vypovedacie, su to zatazove testy, nereflektuju bezne pouzitie TV v domacnosti. Pri takomto pouziti ziadne vypalenie ani omylom nehrozi. A su to 2 roky stare modely, a len LG.

Samsung Q70 nema nijako zazracne HDR. Oledy su na tom v tomto smere rozhodne lepsie. A v 75" je na tom o dost lepsie napr. Sony Bravia KD-75XF9005. A za menej penazi.

Receiver samozrejme musi mat podporu HDR. Ten tvoj ju ma.

65" a 75" je rozdiel, treba si v prvom rade ujasnit co z toho vlastne chces. A aj nejaky rozpocet je dobre mat.

803 a 754 je v podstate ten isty TV. Je sice papierovo o rok novsi, ale je to len prezleceny 803 v novom kabate, prebera z neho hardver. Rozdiel je len v operacnom systeme a tom DV. To ale nie je ziaden dealbreaker. Obraz je totozny. Nema zmysel za to priplacat 700€ ci kolko je teraz rozdiel. Ked uz, tak to rovno 804, ten uz ma lepsi obrazovy procesor a novsi panel. Inak okolo Vianoc zvykne robit Philips akciu s 5r. zarukou. Tak mozno aj tohto roku.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Pri tom porovnaní HDR som prave vychádzal z testov na rtings, neviem či niekde u nas sú takéto porovnávacie testy, a tam prave aj napriek nižšiemu jasu bola na tom lepšie Q70 aj oproti vyšším Q radám, údajne kvôli antireflexnej vrstve pri vyšších modeloch, ktorá znižuje kontrast, dokonca aj oprori tomu XF9005, aspoň podla nich, ale vďaka za tip, tento kusok mi ušiel nejak, som myslel, že už budú vypredané.
Inak medzi tými Philips OLED je aspoň pri 65" rozdiel 50 eur, teda aspoň na alze, to že sú HW totožné som vedel, akurát ten DV je tam navyše no.
Rozpočtovo by som chcel minúť cca 2000€ pri 65" pri 75" by som to vedel navýšiť na tých 2800€, je mi jasné že kvalitatívne rovnaky televizor ako 65" v 75" za tú sumu asi nekúpim, ale neviem sa rozhodnúť medzi tými rozmermi, pri 65" mi to nepríde taký veľký rozdiel oproti terajšej 55", pozerám sa nato bežne z gauča vzdialeného 3,4 metra, ale TV mám na otočnom a vysuvnom držiaku, čiže ju sem tam aj vysuniem a natočim na jedalensky stôl, ktorý je dalej, pripadne pozerám od PC ktorý je cca 6 metrov pred TV, ale na druhú stranu toto je fakt že občasné sledovanie a to zvládam aj s terajšou 55", pri tej 65" ma lákajú najmä tie OLEDky, ktoré su v 77" ešte stále cenovo privysoko no na druhú stranu mi pri 75" príde, že to bude taký viac "kino" zážitok, len tam sa zas bojím toho ako bude vyzerať nejaké nižšie rozlíšenie ako FHD/4k, ono je to ťažké zhodnotiť, ked si to neviem reálne doma porovnať...
Ešte som natrafil na tento zaujímavý kúsok v 75", jedná sa ale o výpredajovú cenu za posledný kus https://m.heureka.sk/televizor/sony-bravia-kd-75zf9/
Ryan Giggs
VIP
VIP

To HDR nie je lepsie. Tam si netreba vsimat tie body. To je skreslujuci udaj. Q70 ma nizsi jas, ale hlavne ma horsie podsvietenie (malo stmievacich zon) ako vyssie rady Q, aj ako XF9. To je u HDR dost rozhodujuce. Ale hlavne, tam je treba brat do uvahy, ze rtings je kanadsky server, testuju tam TV pre ich trh. A tie su nezriedka ine ako nase. U Samsungu obzvlast. Aj ten Q70 sa trochu lisi.
XF9005 konkuruje od Samsungu az model Q8DN, resp. novsi Q80R.

ZF9 je uplna spicka. To je este o uroven vyssie ako XF9. A ta cena je dobra.
Napísať odpoveď