Prosim, mate niekto nejaku radu, ako utisit tieto disky? Najidealnejsie ich nejako odpajat a pripajat automaticky pri zalohovani. Celkom mi dosli napady. Jedine, ze dam prepinac na napajaci kabel a budem zalohovat tak, ze prepinacom ich vyslovene zapnem. To vsak nie je uplne najidealnejsi scenar a asi aj dost velka zataz pre HDD
Vypinanie nepouzivanych diskov
Vypinanie nepouzivanych diskov
ahojte. Mam doma poskladany taky maly server ktory bezi 24/7. Operak je WIN 10! Zostava 2x starsi Xeon, 16GB Ram, Quadro K600 GPU a kopka roznych diskov. Proste co dom dal. Cely server bezi velmi ticho comu som rad. Ako "aktivne" disky (OS, webserver a streaming) som dal SSD a HDD chcem pouzivat na zalohovanie. Zalohovanie prebieha softom, raz za 24h cca na obed popozera zmeny a vsetko co pribudlo zapise na HDD. Jasne, lahke, neni problem. V nastaveniach "Moznosti napajania" som nastavil, ze disky sa maju zastavit po 5 minutach necinnosti. Dufal som, ze tym dosiahnem, ze zalohove disky budu ticho. Holt rano som sa zobudil na to, ze tie disky sli na plne gule a samozrejme s tym spojenymi vibraciami a hlukom.
Podla logov raz za par minut sa "dakto" (asi OS, netusim aky proces) pozrel do disku. A tym ho nuti sa tocit non-stop.
Prosim, mate niekto nejaku radu, ako utisit tieto disky? Najidealnejsie ich nejako odpajat a pripajat automaticky pri zalohovani. Celkom mi dosli napady. Jedine, ze dam prepinac na napajaci kabel a budem zalohovat tak, ze prepinacom ich vyslovene zapnem. To vsak nie je uplne najidealnejsi scenar a asi aj dost velka zataz pre HDD