co ja viem,
stale je to eshop, ktory predava vratene samsung telefony do 14 dni ako originaly, len otvorene akoze alzou z dovodu nalepenia ochrannej folie alza expertom, lenze vsetky samsungy maju od vyroby foliu uz na sebe
S tým Samsungom si si istý? Lebo teraz som kupoval 2 mobily. Obidve krabice boli zapecatene a ani na jednom nebola nalepena fólia. Teda bola ta prepravná co bol s nou obalený mobil zo všetkých strán.
Aj technik v alze je len clovek a clovek je tvor omylny. Takze mozne to je. Bolo by dobre ten ventilator opacne osadit aby fukal na rebra chladica a potom pozorovat teploty. Je dost mozne ze potom uz prehrievanie v bedni nebude.
tak ozaj sa točí ventilátor na chladiči procesora opačne, že nevyfukuje vzduch smerom cez rebrá ale naopak. zadný ventilátor na skrini aj tie na grafike sa točia správne, rovnako aj čo som overoval na prednej strane skrine idú dobre. dá sa s tým chladičom CPU niečo urobiť, či treba ísť len priamo do servisu?
Nemusis s tym ist do servisu, prehodis ho aj sam. Mal by byt osadeny takto: https://www.silentiumpc.com/en/product/fera-3-he1224/
Vyber graficku kartu (na PCI slote vzadu je poistka, ktoru treba zatlacit), aby si mal viac miesta a odtiahni tie drotene uchyty ventilatora. Pojde to asi trochu tazsie, ale da sa to. Potom ventilator otoc podla toho ako je na obrazku a zaloz naspat.
//edit: tu je dokonca video, v case od 1:44 je montaz ventilatora:
heker napísal:Ako je mozne, ze by fukal opacne? Predsa CPU fan ma specificky konektor, aby ho nebolo mozne zapojit opacne kvoli prepolovaniu.
No v principe je zapojeny spravne kablikom t.j. nie je prepolovany, len ventilator na chladici je namontovany opacne = nefuka vzduch na rebra chladica a procesor ale snazi sa odsavat teply vzduch od procesora a rebier chladica.
Tak to musel zapajat daky opity pracovnik. Pretoze na chladice sa umiestnuju sipky oznacujuce prudenie vzduchu. Na stred chladica sa umiestnuje logo, aby bolo vidiet prednu/hornu stranu, vyninkou je asi len Noctuaa, ktora logo nedava.