A čo si tu chcel písať? Nech sa páči, napíš, lebo som zvedavý, aké argumenty máš na kupovanie tých črepov. Pri kupovaní stoličky, pokiaľ nechceš vyhodiť peniaze, si potrebuješ stanoviť pár cieľov:
- stolička z netuctového obchodu, kde sú nejaké možnosti prispôsobenia (aka skladačky)
- dlhšia ako 2-ročná záruka (ideálne je sa čo najskôr zamerať na stoličky s 5-ročnou zárukou, áno, slovo päť rokov)
- prémiový servis, že ak sa niečo stane, tak po a) dostaneš len náhradný diel, b) v prípade potreby to posielať ti obchod vybaví dopravu na ich náklady (skús posielať stoličku - hneď ťa prejde úsmev a zaplatil by si za dopravu toľko, že výhodnejšie by bolo ju vyhodiť).
Možno si povieš, koľko za to zaplatím, no pravda je taká, že pokojne len toľko ako za to tvoje kreslo, ktoré okrem iného:
- je z boženky (koženky), ktorá sa ti začne lúpať skôr, než povieš švec (nezreklamuješ to)
- má mechaniku, ktorá doslova stojí 2$/ks z OEM výroby v Číne, takže žiadna aretácia (inak in all fairness, lepšia mechanika stojí len niečo viac ako 6x toľko, čo z absolútneho hľadiska je stále trošku viac ako dešku)
- nenastaviteľné operadlo/podrúčky
- nemá žiadnu záruku a servis
- pochýbná kvalita (napríklad si pozri hneď prvé hodnotenie, klasické symptómy lacných stoličiek)
Aby som len ale nekrivdil, kvitujem, že v sedadle je pamäťová pena, i keď kombinácia so základom z HR (studenej) peny by bola ideálna pre komfort ale aj trvácnosť (to nie je drahé, studená pena je lacnejšia ako pamäťová).
To, čo si konkrétne nakúpil je spotrebný tovar, to nie sú stoličky, to je nekvalitná časovaná bomba. No nie si jediní, ľudia o tomto nevedia a nevedia taktiež, že robia také chyby. Ty si z nejakého dôvodu na tom ešte horšie, ty si tu aj napísal do témy ale neunúval si si ju naštudovať, strana čo strana sa to tu rieši dookola a just kúpiš, čo kúpiš a chcel si kúpiť to, čo si kúpil.
Ja ale taktiež nie som dokonalý, ja som prozřel až po kúpe tohoto mnoho rokov dozadu (kriste, možno aj 10 rokov)
https://www.novynabytok.sk/images/Tempo ... _737_h.jpg (ale čierna verzia)
myslím, že stál okolo 160€, pohodlie super (proste kreslo pohodlie), ale to kreslo šlo od devíti k pěti:
- piest to vzdal každé 4 mesiace
- bolo kožené, takže som nemusel riešiť lúpanie
- nemalo to studenú penu, takže po dvoch rokoch ostala len tenká vrstva lacného molitanu a je to skoro ako sedieť tvrdom
- drevené kryty na kríži sa "vyhegali", diery nesedeli, tak boli niekedy problémy tie kryty späť dotiahnuť,...
- podrúčky rozhegané.
Jediné šťastie, ktoré som mal (a vôbec som to pred kúpou netušil a neriešil), že u nich existoval aspoň nejaký servis - opravár chodil až zo Žiliny (asi mali výjazdy po celom východe).
A pokiaľ ide o komfort, tak ja rozumiem argumentu pre kreslo a občas mám tú potrebu taktiež ale to len občas, zvyšný čas si moje telo pýta ozajstnú stoličku a správne sedenie (aj tam sa vieš hojdať alebo spustiť "dole").