Byvanie v BA a garaz.

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
phatres1994
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Byvanie v BA a garaz.

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Ahojte, velmi rychlo potrebujem vyriesit jednu dilemu a moja hlava to uz sama nezvlada.
Pred tyzdnom som sa pristahoval do BA kvoli praci a prenajal som si 1,5 izbovy byt, kde som ale zistil, ze mi je samemu celkom smutno, kedze v BA nikoho nepoznam. Rozhodol som sa teda zmenit byvanie a najst si izbu s nejakou partiou. Problem cislo jedna je ale ten, ze rad by som si do BA dotiahol vozik s motorkou, kedze sa venujem motocrossu.
Mam na vyber z 2 moznosti.

Prva moznost: Nasiel som si RD vo Vrakuni kde byvaju 3 chalani s velkou garazou, kde ma jeden chalan motorku a majtel vozik, miesta tam je kopec, cena za garaz a izbu je realtivne dobra, no co ma odhovara je to, ze pan majtel je starsi pan, vyzeral byt celkom vypocitavy a choval sa troska drzo. S uzivanim garaze problem nemal, no bojim sa, aby si to casom nerozmyslel a nezacal nejako menit pravidla, popripade mi obmedzoval pristup do garaze, kedze ja by som ju vyuzival dost casto. Majtel byva v dome oproti.
Plusy su: garaz v dome, pristup, parkovanie bez problemov a vyhody RD
Minusy: neistota, moznost kradeze a nie uplne presvedcivy pristup majtela.

Moznost druha: Najst si nejaku izbu v meste a osobitne si vziat do podnajmu strazenu garaz v nejakom garazovom dome, kde by ma nikto neobmedzoval v intervale uzivania.
Plusy: freedom
Minusy: troska od ruky, mimo bytu a v sumare asi vyssia cena.

Poprosim nejako mi poradit :D popripade nieco vytknut, nasmerovat ma, dakujem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Byvanie v BA a garaz.

Príspevok od používateľa aacid »

istotu nebudes mat nikdy. mozes si prenajat garaz a nieco sa tam stane a budes si musiet hladat nove miesto uplne tak isto ako sa moze stat ze ten starsi pan bude vymyslat casom.
nerozpraval si sa s tymi chalanmi co tam byvaju co na neho hovoria? ved ked tam jeden uz motorku ma tak preco by mala vadit dalsia? lebo ten dom je podla mna ideal pre teba, aka sanca ze najdes nieco podobne.
phatres1994
Star
Star

chalani vtedy neboli doma a problem je ten, ze pred branou parkuje iny najomca, ktory tam uz parkuje roky. Musel by som ho stale otravovat s tym, aby preparkoval a uvolnil mi branu. Vymenit si to miesto vraj nechce, ze to uz skusali. Ak budem mat prenajatu strazenu garaz, mozem si tam nechat aj naradie a nejake ine veci, myslim, ze riziko je asi mensie ako v garazi, ktora je zdielana s inymi osobami. Taktiez ak mi bude treba nieco servisovat, neviem ci mu to nebude vadit, popripade obcasne starty.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ci si predstavujes pred strazenou garazou? neviem ci som sa s takym niecim stretol, bud si prenajmes samostatnu garaz co su kadetade na sidliskach alebo potom strazene byvaju take tie velke garazove domy kde si ale neprenajimas garaze ale iba parkovacie miesta.
kazdopadne garaz je dost penazi, ja som rozmyslal si prenajat garaz aby som mal kde na aute robit a to bola minimalne stovka mesacne, samozrejme nestrazena.
phatres1994
Star
Star

existuju garaze na prenajom, kde je straznik. Napr toto: https://reality.bazos.sk/inzerat/108025 ... bjekte.php (nie je to reklama)
Preto ci je lepsia volba byt kontrolovany a citit sa neprijemne, alebo nieco taketo, kde by ma nikto nejako neobmedzoval.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

aha, no nechcem ta nijak strasit, ale to ze je strazena nemusi znamenat ze ti tam nieco neukradnu, hlavne nie na konci vrakune, to je najhorsia cas (chodil som tam do skoly, presne viem kde ta garaz je), podla mna strazena/nestrazena, fetakov tam budes stretavat nonstop.
phatres1994
Star
Star

netvrdim, ze vezmem prave tuto, ale imho, ty by si sa teda rozhodol pre ten dom?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

neviem, ked tam su taketo problemy s tym ze by si sa nemal ako dostavat do garaze lebo tam niekto parkuje, mozno by som hladal nieco ine.

len je podstatne tahsie najst byt a garaz v relativnej blizkosti.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ten parkovaci dom vo Vrakuni (technicky len polovica, druha je uz v Podunajskych :D) je podla mna v kludnej casti. Hlavne mimo sidliska. Z videnia to poznam kedze som z Vrakune.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

prave to ze je mimo sidliska. my sme sa tam ako deti chodievali hravat na pole, plne fetakov to am bolo akurat vzdy, lebo tam ich nikto neotravuje.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Bývaš sám, ale ty chceš radšej bývať s nejakou háveďou, čo nemá na vlastné bývanie? Nerob to.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zostan v byte v ktorom si teraz a prenajmi si garaz. Byvanie s partiou ta podla mna velmi rychlo omrzi. Omnoho lepsie bude ak radsej spoznas novych ludi z prace.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Prikláňam sa k názoru Gothara. Zažil som spolubývanie s kamošmi aj s cudzími ľuďmi - s kamošmi to bolo relatívne v pohode, ale s cudzími ľuďmi o hubu.

Bývanie sám, prípadne s frajerkou je na nezaplatenie :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Napísať odpoveď