Google Earth
Google Earth
Z ktorého roku sú snímky z Google Earth ? Pri Slovensku je to zjavne staršie..
-
yoggy
Re: Google Earth
Napr. snimka Bratislava - Nivy je z roku 2016, ale Bernolakova je z konca roku 2019
Datum snimky najdes v Google Earth pro.
Vo webovej verzii dole v stavovom riadku na pravo je to uvedene.
-
starysomar
Hardcore addict
No je to nepresné. Pozrel som okolie kde bývam - snímky sú staršie, než je v Google Earth Pro uvedené.
-
yoggy
Nad prievidzou su z roku 2017. A ako si prisiel na to, ze su starsie? Slovenske mesta su uz vacsinou zastabilizovane a satelitny pohlad sa moc nemeni...
Dajú sa sledovať naživo snímky z vesmíru ?
nemyslim si. hlavne nie cez Google Earth nie. pri rozliseni ake pouzivaju, musia cenzurovat objekty, ktore nema bezny uzivatel vidiet. dalej zverejnuju len snimky s minimalnym cloud coverage. preto napriklad snimky zo severovychodu Skotska cakali na update, az kym bolo v lete 2018 dlhodobo jasno a dodavatelia snimok pre Google to nalietali.
Mne napríklad príde zvláštne, že (minimálne pre slovensko) sú už dlhé roky satelitné snímky na Mapy.cz 10x kvalitnejšie, ako tie od Google. Vždy keď si chcem niečo pozrieť "satelitne", idem tam.
čo je na tom zvláštne?
http://www.dsl.sk/article.php?article=17270
mapy.cz používajú letecké snímky, google asi (?) len satelitné
http://www.dsl.sk/article.php?article=17270
mapy.cz používajú letecké snímky, google asi (?) len satelitné
Aj google používa snímky z lietadiel. Tam skôr ide o to, že záleží od konkrétnej oblasti. Niektorá oblasť má totálne nové snímky, kde môžem jasne vidieť aj susedu pri aute...a niekde sú dostupné zatiaľ len pár rokov staré snímky...a niekde sú nové snímky, ale sú v kvalite asi ako tie staré, lebo bolo na prd počasie a všetko je rozmazané. Takže dočkaj času ako hus klasu. Možno budeš mať šťastie a nafotí ťa satelit, ako venčís psa.

Ja zas pozerám TU. Je to samozrejme len pre Slovensko. Kvalita mi príde lepšia, všade, a aj snímky vyzerajú byť aktuálnejšie ako na Mapy.cz.
v GE to nie je len Slovensko. su casti USA, kde su fotky viac ako 10 rokov stare a ich kvalita je zodpovedajuca veku
androidak: Dík za tip, ozaj sú o niečo novšie a kvalitnejšie. 
Tak napríklad u mňa sú staršieho dátumu ale o dosť kvalitnejšie než tie na google.
Vie niekto z ktorého roku je Banská Bystrica ? Satelitné snímky na zbgis..vďaka.
Autoeditácia príspevku po 1 hod 33 min 23 sek:
Je niekde na internete satelitná snímka zo Šachtičiek s rampou na parkovisku ?
Autoeditácia príspevku po 1 hod 33 min 23 sek:
Je niekde na internete satelitná snímka zo Šachtičiek s rampou na parkovisku ?