Hlucna pracka LG ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
dunno
Star
Star

Hlucna pracka LG ?

Príspevok od používateľa dunno »

Kupili sme cez eshop datartu pracku LG F4WN508S1 za 500 eur.. Mali zadarmo dopravu aj s vynaskou a zapojenim pracky. Pri prvom zapnuti bola pravka velmi hlucna pocas odstredovania, vibrovala a buchala. Zistil som, ze je dost krivo, cize pani svoju robotu dost odflakli. Vyrovnal som ju pomocou noziek, ktore sa daju vyskovo nastavit. Stale sa mi zda ale pracka pri odstredovani dost hlucna a vibruje. Mali sme ju na 1000 otacok (max je 1400). Predtym sme mali tiez LG pracku, ale slim za takmer polovicnu cenu a ta bola o dost tichsia pri odstredovani. Moze byt hlucnejsia len zato ze je vacsia (8kg)?

Rozmyslam kus aj nad jej vratenim. Tu je ale problem s dopravou. Nemate s tym niekto skusenosti u Datartu, ze ked nie sme spokojni s produktom, ci si nepridu pracku vyzdvihnut, ak by sme ju chceli vratit ?

Dakujem
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Hlucna pracka LG ?

Príspevok od používateľa CheZteR »

aretacne sruby bubna sú vytiahnute? nožičky nastavene do roviny s vodovahou či od oka? neostal zo spodu práčky pod bubnom zlomeny polystyrén ktorý vypĺňal spodný diel krabice aby sa nehýbala?

nikto pre ňu nepríde, musíš ju vrátiť svojpomocne a teraz si nie som 100% istý či nemusís mať komplet obalovy materiál + polystyren
dunno
Star
Star

Sruby tam nie su, polystyren tiez nie. Pracka nebola v rovine, toto uplne odflakli, tak som ju vyrovnaval ja. Po vyrovnani sa hluk znizil, ale stale pracka mierne vibruje pri odstredeni a je vyrazne hlucnejsia ako 4-rocna LG pracka, ktoru sme mali predtym.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Pri plných otáčkach je male vibrovanie normalne. Nedal si malo prádla alebo ťažke kusy?
Pri vrátení tovaru musí logicky byť tovar v pôvodnom balení.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pri odstredovani viac ci menej vibruje kazda pracka. Mozno boli v bubne velke tazke kusy vtedy vibruje viacej.Skus dat jednu varku iba cisto syntetiku.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

hm, no to nemusí byť zrovna zavada, hlavne ak porovnavas 5 kg bubon v starej a táto má koľko?8kg?

ak si si nie 100% istý tak ju vrat, ak si ju bral cez eshop tak na to máš pravo do 14 dní len vravím, nie som si istý či nepotrebuješ mať obalovy materiál, inak za tie prachy si už pomaly mohol mať AEG
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

AEG L7FBE68SC je aj po dva a pol roku tichá (pravda odstreďovanie v maximálnych otáčkach počuť viac)
Stála 465 eur, perie výborne - pri mojej, montérkách a mačkáchsi užije, perie denne.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja mam tiez nejaku 6 kilovu s parou s invertorom za 299 a ani ju nepocut, pocut len pri odstredovani, ale treba si uvedomit ze to je len..ako keby placebo

tie invertorove pracky pri prani nepocujes, pocujes az ked sa roztoci ten velky bubon na 1400 otacok, tak to proste pocujes,... no a ked je toto jediny zvuk, ktory pri prani pocujes, tak sa nanho logicky stazujes, ale ono to nie je vada, proste ta pracka pri zmykani nevie byt taka ticha ako pri prani :)
tam sa bavime o uplne inych otackach a hmotnosti bubna, naplne bubna, mnozstve vody a podobne :)
dunno
Star
Star

No ano, hlucna je len pri odstredeni a zmykani. Pocas prania ide ticho.
A ano, predtym som mal 6kg pracku, teraz mam 8kg.
Nemal som nikdy 8kg pracku, takze neviem porovnat s inou 8kg. Pradlo bolo v pracke tak do polovice, ponozky len a spodne pradlo, cize nic tazke.
Je mozne, ze to je normalny hluk, priznavam.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Našiel som veľa tém o práčkach ale táto je konkrétne o LG práčke.

Mám problém, začalo mi svietiť na práčke LE. Na googli píšu že je to preťaženie motora. Žeby tam bolo niečo uvoľnené alebo že by trebalo nejakú súčiastku vymeniť.

Nemal niekto podobný problém? Koľko by stála oprava a či sa to oplatí dať opraviť. Alebo rovno kúpiť niečo nové.

Ďakujem
gogo956
Redeemer
Redeemer

kedy ti to ukazuje? Ked je plne nalozena? Skusil si ju pustit s prazdnym bubnom?
fildinko
King
King

Včera večer som naložil tak normálne žiadny extrém. A začalo sa točiť a nejakých 20 minút prešlo a dalo error. Teraz som akurát skúsil zapnúť prázdnu a aj tak dalo chybu. A takisto strašne vŕzga ložisko keď sa pár krát otočil bubon. Asi je to dead.
gogo956
Redeemer
Redeemer

tak to asi naozaj odisli loziska a jedine vymena
wladas
Redeemer
Redeemer

To si si nevsimol skor ze sa zvysila hlucnost?
fildinko
King
King

Nie, popravde do včerajšieho večera som také zvuky nepočul.
wladas
Redeemer
Redeemer

Je velmi nepravdepodobne ze lozisko odide z nicoho nic.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ak je ta práčka starsia ako cca 5rokov, tak by stalo za zvazenie ci ju rovno nevymenit, lebo oprava moze byt draha. LG ma inac dobre pracky, jedna nam fungovala cca 8rokov a bola by aj nadalej, ale odisli postupne tlmiče, zacala prilis skakat a uz sa to neoplatilo opravovat.
dwnldr
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa dwnldr »

Je to spôsobné zaťažením bubna. Mokré šaty sa proste "zlepia" a pri možnosti zaťaženia 7-8KG máš vysokú rotujúcu hmotnosť iba na jednej strane bubna. Práčka by mala byť vybavená funkciou, ktorá po "zistení" tejto nerovnonernosti párkrát bubon popretáča so snahou rozhodiť hmotnosť a následne opäť nasleduje skúška odstredenia. Máme zrovna LG práčku, funguje presne takto. Zároveň máme v rodine opravára, ktorý je 30rokov v obore, tiež som sa u neho informoval
fildinko
King
King

Lenže ona dávala túto chybu aj prázdna.
dwnldr
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa dwnldr »

@fildinko - Ospravedlňujem sa, ja som reagoval na pôvodnú - prvú otázku vo vlákne a nevšimol som si, že sa jedná o 2roky strarý príspevok, ktorý si obnovil. LE je preťaženie motora, presne ako píšeš a KO ložisko je určite zrelé na výmenu. Je to najbežnejší servisný úkon, ktorý "robíme". Otázkou je, či je bubon skrutkovaný alebo tavený. Máte tam v okolí opravára ?
Napísať odpoveď