Spustil som teda inštalačku a opäť všetko trvalo strašne dlho. Najprv sa mi zobrazil farebný background a asi až po nejakej pol hodine nabehlo okno s inštaláciou. Tu som ale nahliadol do BIOSu a nezdalo sa mi tam pomenovanie hlavného disku, na ktorom som mal pôvodne systém (a.k.a. disk "C"). (Fotka z BIOSu v prílohe). Tak som teda vyskúšal to SSD vytiahnuť a čuduj sa svetu, ten systém z USB nabehol úplne v pohode a svižne. Lenže to neriešilo môj problém, keďže som nemal čo repairovať, pretože som mal ten disk vonku.
Disk som teda strčil naspäť a chcel som skúsiť nejakú live distribúciu Linuxu, že si omrknem to SSD, čo má za problém. Lenže, a tu sa dostávame do finále môjho problému, ani jeden z troch vyskúšaných OS (Ubuntu, Kali a ešte niečo) mi nevedel rozbehnúť live/portable verziu, alebo tiež známe ako "Try system withou installing". Pokaždé sa mi iba ukázalo "couldn't get size: 0x800000000000000e" a potom nejaký rádoby glitchový text. (Fotka je opäť v prílohe). Skúšal som update BIOSu, no nezabral. Procesor nemá integrovanú grafiku, takže to som neskúšal.
No a teda moja otázka znie - keďže mám všetky komponenty v záruke, tak čo mám poslať vlastne na reklamáciu, prípadne ako postupovať pre presnejšiu diagnostiku? Osobne sa neviem rozhodnúť, či má problém doska, grafika, to SSD, alebo nejaká ich kombinácia.
Za všetky rady budem vďačný.