Parlamentné voľby 2020
Re: Parlamentné voľby 2020 - nové hlasovanie
Taky Mihal ci Poliacik musia byt tiez nadseni. Mysleli si, ze opustaju potapajucu sa lod a sami sa potopili. Celkom ma zaujima, ci nastavajuca koalicia vykanibalizuje niektore zaujimave osobnosti z PS/Spolu. Taky Balaz ci Macko su zaujimave odborne mena, ktore by sa na nejake pozicie v statnej sprave mozno aj nechali nahovorit. Mam taky dojem, ze vela z nich islo do PS/Spolu, lebo chceli na Slovensku menit veci k lepsiemu a cakat na dalsiu sancu 4 roky mimo parlamentu sa im asi nebude velmi chciet.
Jj, tento rok išlo elektronicky 63% komisii, pred 4 rokmi to bolo iba 37%, tento rok zapisovatel spominal niečo v tom duchu, že tam nebola potrebna ani dvojita kontrola, či čo, minulé volby ich to vraj neúšťalo ďalej ak im hneď od začiatku niečo nesedelo, potom sa už len čaká kým sa dostanú na radu v ústredí a tam je asi najväčšie čakanie. Inač by ma zaujimalo čo sa tam robí, lebo asi by to možno chcelo skonrolovať zápisnice.
Tento rok bola vraj najväčšia účasť, u nás v žilinskom okrese prekročila 72%, čo neviem či vôbec bolo v 1998, keď bola tiež vysoká účasť. Napr v takých Rajeckých Tepliciach, kde sa dostal za olano bývalý primátor Peter Dobeš bola účasť až 82%.
Také bežné postrehy, ráno samozrejme začali ako prvý chodiť dôchodci a chodili vo vysokom počet až do obeda, potom sa k nim pridali mladšie ročníky a kumulovalo to pred obedom a potom po jednej do štvrtej bola asi najvyššia účasť, ale úplné maximum bolo keď sa všetci najedli a potom sa to všetko nakopilo, po 20:00 už potom akoby uťalo a nechodil skoro nikto, dlho nikto a potom o trištvrte na desať prišlo pár voličov.
Tento rok bola vraj najväčšia účasť, u nás v žilinskom okrese prekročila 72%, čo neviem či vôbec bolo v 1998, keď bola tiež vysoká účasť. Napr v takých Rajeckých Tepliciach, kde sa dostal za olano bývalý primátor Peter Dobeš bola účasť až 82%.
Také bežné postrehy, ráno samozrejme začali ako prvý chodiť dôchodci a chodili vo vysokom počet až do obeda, potom sa k nim pridali mladšie ročníky a kumulovalo to pred obedom a potom po jednej do štvrtej bola asi najvyššia účasť, ale úplné maximum bolo keď sa všetci najedli a potom sa to všetko nakopilo, po 20:00 už potom akoby uťalo a nechodil skoro nikto, dlho nikto a potom o trištvrte na desať prišlo pár voličov.
toto ma tiez napadlo, povedzme si pravdu, strany, ktore sa tam dostali maju aj zaujimave tvare a sikovnych ludi, ale odborne su celkom vyprazdnene. preto by som bol celkom rad keby sa dokazali prekonat a obsadili niektore posty ludmi z ps/spolu.
Už sa Matoviča pýtali na to, či niečo ponúkne aj PS-Spolu a povedal jasné nie, čomu sa vôbec nečudujem.
Ja som práve pozeral ten krátky rozhovor po diskusii v markíze, kde sa ho na to spýtali a tam povedal že primárne sa chce zaoberať ľuďmi z budúcej koalície a museli by sa spoločne na takom niečom dohodnúť. Ešte dodal že treba rešpektovať výsledky volieb, ale že niektorých odborníkov z radov PS-Spolu by bola naozaj škoda.
Ak je podľa teba toto jasné nie, tak potom áno, povedal jasné nie
Ak je podľa teba toto jasné nie, tak potom áno, povedal jasné nie
Ešte doplním pár faktov k hlasovaniu zo zahraničia, toť správa o žiadostach o hlasovanie zo zahraničia pred volbami:
U ludí čo volili zo zahraničia bez pobytu na sk, bola uúčasť u ps/spolu okolo 33%, ak by to bolo podobné aj pri tých čo sa hlasi nedostavili, tak aj tak by sa tam ps nedostalo.
A celkové počty po volbách: ludia nahlásený s pobytom na sk 48 925 hlasov a žijúcich v zahraničí 3861.O možnosť odovzdať svoj hlas vo februárových parlamentných voľbách poštou zo zahraničia požiadalo 55 117 Slovákov. Pre agentúru SITA to uviedlo tlačové oddelenie Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.
O možnosť voľby zo zahraničia požiadalo 4 066 voličov, ktorí nemajú trvalý pobyt na území Slovenskej republiky.
Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22308158/o-volbu ... licov.html
U ludí čo volili zo zahraničia bez pobytu na sk, bola uúčasť u ps/spolu okolo 33%, ak by to bolo podobné aj pri tých čo sa hlasi nedostavili, tak aj tak by sa tam ps nedostalo.
To su vsetko velki odbornici, napriklad taky boris kollar chce postavit slovensku ekonomiku na cestovnom ruchu a polnohospodarstve. Naco budovat znalostnu ekonomiku, technologicke firmy, ked nam staci pestovat jablka a na dovolenky vsetci povinne do tatier. Tym urobime fakt dieru do sveta a zivotna uroven urcite porastie na uroven vyspelych ekonomik...
Vziať tam PS spolu ? A načo ? Dúfam ,že s tým nebudú súhlasiť a nikoho nevezmú. Odborníkov možno majú, ale prečo by mali nahradiť ľudí, ktorí sa tam prekružkovali a spravodlivo dostali ? Treba rešpektovať ľudí, tí rozhodli, že tam nikoho z PS nechcú. Takže takto to bude najviac fér. Tí čo prešli poctivo, možno nebudú najlepší (to sa ani nedá dokázať), ale šancu si vybojovali. Tak by ju mali dostať a nie, že sa bude brať z nejakých strán, ktoré sa tam nedostali... Na základe čoho ? Určite by aj tak zobrali beblavého, trubana, bradetého a neviem akých "expertov" a tí naozaj dobrí z PS / Spolu, by ostali. Nech si krásne všetci sú mimo parlamentu a ak chcú, tak nech sa pokúsia o to o 4 roky, ako KDH, prípade danko, ktorý v minulých voľbách po slotovi tiež vytiahol stranu
alebo skôrNHISPVM napísal:Nech si krásne všetci sú mimo parlamentu a ak chcú, tak nech sa pokúsia o to o 4 roky
Alebo
Nie je podstatné kedy. Pretože pointa je v tom aby tam neboli ľudia, ktorí neboli zvolení len preto, že podľa niekoho sú odborníci
Ak by vyhral Fico s viac % a pobral by podľa neho odborníkov z SNS, komu by sa to páčilo ? matovič by bol prvý, kto by zasa vyskakoval, že keď neboli zvolení, tak tam nemajú byť. Načo je potom aj zmysel kružkovania a kandidátky ? veď nech ide do volieb 1 strana bez kandidátov a potom sa povyberajú... Už vidím ako povie napr. posledných 5 z kandidátky, že síce vás voliči zvolili, ale berieme poliačika, lebo je lepší odborník na kradnutie 
Čo konkrétne je to "tam" o ktorom hovoríš? Lebo vyzeráš, že sám nevieš.NHISPVM napísal:Vziať tam PS spolu ? A načo ? Dúfam ,že s tým nebudú súhlasiť a nikoho nevezmú. Odborníkov možno majú, ale prečo by mali nahradiť ľudí, ktorí sa tam prekružkovali a spravodlivo dostali ? Treba rešpektovať ľudí, tí rozhodli, že tam nikoho z PS nechcú. Takže takto to bude najviac fér. Tí čo prešli poctivo, možno nebudú najlepší (to sa ani nedá dokázať), ale šancu si vybojovali. Tak by ju mali dostať a nie, že sa bude brať z nejakých strán, ktoré sa tam nedostali... Na základe čoho ? Určite by aj tak zobrali beblavého, trubana, bradetého a neviem akých "expertov" a tí naozaj dobrí z PS / Spolu, by ostali. Nech si krásne všetci sú mimo parlamentu a ak chcú, tak nech sa pokúsia o to o 4 roky, ako KDH, prípade danko, ktorý v minulých voľbách po slotovi tiež vytiahol stranu
tam ---> do parlamentu
asi si tomu uplne nepochopil, tu vobec nejde o to, ze by im rozdali fleky, ktore by za normalnych okolnosti patrili ich poslancom. to by nikto sudny neodsuhlasil. ale stat sa predsa neopiera len o tych 150 poslancov, su tu cele timy expertov a poradcov, kde by sa mohli ti ludia uplatnit. a ked raz mam k dispozicii ideovo spriazneneho dobreho cloveka s rokmi praxe, ktory mi moze vyznamne pomoct, tak nie je az taky nezmysel s nim zahajit spolupracu.NHISPVM napísal:Vziať tam PS spolu ? A načo ? Dúfam ,že s tým nebudú súhlasiť a nikoho nevezmú. Odborníkov možno majú, ale prečo by mali nahradiť ľudí, ktorí sa tam prekružkovali a spravodlivo dostali ? Treba rešpektovať ľudí, tí rozhodli, že tam nikoho z PS nechcú. Takže takto to bude najviac fér. Tí čo prešli poctivo, možno nebudú najlepší (to sa ani nedá dokázať), ale šancu si vybojovali. Tak by ju mali dostať a nie, že sa bude brať z nejakých strán, ktoré sa tam nedostali... Na základe čoho ? Určite by aj tak zobrali beblavého, trubana, bradetého a neviem akých "expertov" a tí naozaj dobrí z PS / Spolu, by ostali. Nech si krásne všetci sú mimo parlamentu a ak chcú, tak nech sa pokúsia o to o 4 roky, ako KDH, prípade danko, ktorý v minulých voľbách po slotovi tiež vytiahol stranu
Presne, vsak nemusi dostat tu stolicku len poslanes strany, radsej tam dat odbornika ako nasilu tlacit nejake mamlasa zo strany. Ja stale nechapem toho kolara, on ked otvori hubu tak ma ide rozthrhnut, tak slizky clovek sa len tak lahko nevidi.
Tak to sa ospravedĺňujem, pochopil som to inak... Tak či onak, ak chcú potom dosadiť ľudí na nejaké iné pozície, tak fajn - ale nech je normálne výberové konanie, také ako by robili v prípade, že PS by bolo vo vláde.Čiže na základe reálnych vedomostí, skúseností atď. A ak budú fakt najlepší, tak dobre. Ale nie, že si budú dohadzovať na nejaké posty ľudí z PS, len preto, že neprešli do parlamentu... Začať vládu s nejakým "rodinkárstvom", len kvôli tomu, že majú ideovo spriazneného človeka, je to isté ako keď kotelaba zamestnal svoju ženu. Tiež to bola jeho spriaznená duša 
-
AllGoneDead
Medium Star
No neviem ci by som o ludoch, co sa tam dostali na kandidatke OLANO povedal, ze si nieco vybojovali. Skor Matovic to uhral dobre a potiahol ich tam, vsetci vieme kde by inak katoliban skoncil 
Okrem toho sa nehovori o miestach v parlamente, ale o nejakych funkciach v statnej sprave. A na to nemusis byt poslancom. Strana napr. dostane nejake ministerstvo a obsadi potrebne miesta.
Ked si pri SMERe, tak napriklad Lajcak, Kalavska boli len nominanti strany. Rovnako aj X clenov v roznych timoch.
Myslim ze aj Matovic sa v predvolebnych diskusiach vyjadril, ze nemusi mat ludi na vsetky pozicie a siahne po externistoch.
Okrem toho sa nehovori o miestach v parlamente, ale o nejakych funkciach v statnej sprave. A na to nemusis byt poslancom. Strana napr. dostane nejake ministerstvo a obsadi potrebne miesta.
Ked si pri SMERe, tak napriklad Lajcak, Kalavska boli len nominanti strany. Rovnako aj X clenov v roznych timoch.
Myslim ze aj Matovic sa v predvolebnych diskusiach vyjadril, ze nemusi mat ludi na vsetky pozicie a siahne po externistoch.
-
awtt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Tych 0.03% pre PS strasna skoda
Najviac sa ale obavam krestanskej unie, oni vratia Slovensko do doby ladovej
Najviac sa ale obavam krestanskej unie, oni vratia Slovensko do doby ladovej
AllgoneDead áno už som pochopil čo sa tým myslelo, ale aj tak, takéto dosadzovanie bez reálnej konkurencie nemám rád a nepodporujem. Čo sa týka matoviča a jeho kandidátov, nepopieram. Napr. taký pročko je prípad sám o sebe
Tak či onak majú svojho leadera strany, ktorý to vybojoval aj vďaka ním, a to kto mal aký podiel je už ich vec a dohoda. Čiže nesúdim. Šancu dostali a verím ,že to bude lepšie ako doteraz. Aj keĎ ja osobne som ich nevolil...
awtt njn ta matovičova strana nie je ideálna... Preto by som bol radšej, ak by kiska sa do parlamentu nedostal a pár jeho percent by dostal Sulík Aj tak neviem načo tam vlastne kiska je
Len do počtu
Čiže ak by bol sulik na tom lepšie, tak ideálne olano + sas + sme rodina úplne ideálne
Nechápem čo všetci majú proti kollarovi
awtt njn ta matovičova strana nie je ideálna... Preto by som bol radšej, ak by kiska sa do parlamentu nedostal a pár jeho percent by dostal Sulík Aj tak neviem načo tam vlastne kiska je
-
AllGoneDead
Medium Star
Ja sa obavam, ze pride k nejakemu hlasovniu o potratoch, LGBTI, atd. a niekto od Matovica odide. A potom to da SMER + Kotleba + Kolar + katoliban
NHISPVM napísal:AllgoneDead áno už som pochopil čo sa tým myslelo, ale aj tak, takéto dosadzovanie bez reálnej konkurencie nemám rád a nepodporujem. Čo sa týka matoviča a jeho kandidátov, nepopieram. Napr. taký pročko je prípad sám o sebeTak či onak majú svojho leadera strany, ktorý to vybojoval aj vďaka ním, a to kto mal aký podiel je už ich vec a dohoda. Čiže nesúdim. Šancu dostali a verím ,že to bude lepšie ako doteraz. Aj keĎ ja osobne som ich nevolil...
awtt njn ta matovičova strana nie je ideálna... Preto by som bol radšej, ak by kiska sa do parlamentu nedostal a pár jeho percent by dostal Sulík Aj tak neviem načo tam vlastne kiska jeLen do počtu
Čiže ak by bol sulik na tom lepšie, tak ideálne olano + sas + sme rodina úplne ideálne
Nechápem čo všetci majú proti kollarovi
Lebo kollar neni nic ine len cisty populista co nerozmysla nad nicim.