Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
easton
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa easton »

Poradil by mi niekto, uvažujem o kupe TV:
parametre: 55",4K, HDR (ak sa vojde do ceny), Samsung alebo LG, možete aj inu značku, ale s nimi nemám skúsenosti
Rozpočet: 650€ s DPH
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa maiikY »

Nazdar ľudia, čo si myslite o tejto telke? Rozmýšľam že ju objednám, počul som chválu na ňu ale tak opýtam sa aj tu :)
Využitie: satelit, netflix hbo go občas ps4

https://www.nay.sk/sony-kd55xf9005
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

O ktorom TV?
easton napísal:Poradil by mi niekto, uvažujem o kupe TV:
parametre: 55",4K, HDR (ak sa vojde do ceny), Samsung alebo LG, možete aj inu značku, ale s nimi nemám skúsenosti
Rozpočet: 650€ s DPH
Na nejake dobre HDR môžeš v tomto rozpočte zabudnuť.
Teraz je za fajn cenu Philips 58PUS7304 s Ambilightom. Alebo potom Samsung UE55RU8002.
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

Ryan Giggs napísal:O ktorom TV?

Na nejake dobre HDR môžeš v tomto rozpočte zabudnuť.
Teraz je za fajn cenu Philips 58PUS7304 s Ambilightom. Alebo potom Samsung UE55RU8002.
HDR chcem kvôli Xbox one. Idem pozrieť tie čo si vybral.
Ryan Giggs
VIP
VIP

V tomto rozpočte nema zmysel riešiť HDR. Jedine, že by si vzal ten Sony odkazovany nižšie. Je za 730€, takže nad tvoj rozpočet, ale je to 2 triedy inde ako tie vyššie spominane. A už tam je aj nejake relevantne HDR.

Nič lepšie za tie prachy nevymysliš. Ber kym su.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Ahojte, čo u vás okrem ceny a uhlopriečky rozhoduje pri výbere televízora? Takisto sa ho chystáme kúpiť a práve sa rozhodujeme koľko investujeme. V našom prípade by sme nechceli prekročiť 800 €, ale skôr tak všeobecne ma zaujíma aké sú tam rozdiely v jednotlivých cenových reláciách. Napríklad že telky do 400e majú iba IPS panely a pomerne slabšiu kvalitu zvuku, ale keď si priplatím na 700e tak už mám HDR plus toto a tamto. To bol iba príklad, ale presne toto ma zaujíma. Vďaka.
Ryan Giggs
VIP
VIP

O vybere TV by mala VZDY a vylucne rozhodovat kvalita obrazu. Pretoze ostatne veci ako zvuk, operacny system a prehravanie, ovladanie atd. vies vzdy vyriesit dodatocne aj potom. Mizerny obraz ale nevyriesis nijako.

To zalezi na konkretnych modeloch co ktory ma a nema, to nejde zovseobecnovat (oled vynechajme).
Vo vsetkych cenovkach najdes IPS aj VA, to s cenou nesuvisi. V zasade ale, dahsie modely maju lepsie panely (100 Hz, 10 bit), vykonnejsie obrazove procesory a obvody, mozu mat FALD, vyssi jas v HDR, gamut, podporu variabilnej frekvencie, mozu mat lepsi zvuk atd.

Aktualne do 800€ je top kupa Sony 55XF9005. Treba brat kym su, dlho nebude taky TV za take prachy.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Ten Sony mi vo štvrtok prišiel a nemôžem zatiaľ povedať jedno krivé slovo :) dobrá kúpa to bola
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Musím sa priznať že nám kúpa nejako nesúri. Mám v pláne počkať na nejake zľavové obdobia ako napr black friday alebo povianočné výpredaje (ak to nebudú tie fejkové) ale ak by bola momentálne nejaká ponuka ktorá sa neodmieta tak by som to zvážil.

Nám ale vzhľadom na umiestnenie obývacej steny vojde max 50" TV. Ďalšia vec čo sa týka OS je, že na android tv som väčšinou čítal iba zlé recenzie že to začne sekať po čase a tak, ale osobné skúsenosti nemám takže nemôžem hodnotiť. Mama má napr LG a ten systém je neskutočne svižný. Ale tuším že nemá HBO GO a to je práve to čo by som chcel aby tv obsahovala. Ale to majú asi len android, či?
Ryan Giggs
VIP
VIP

To že sa Android seka, to platilo pre modely tak spred 2 rokov a viac. Nie pre tie sučasne.
HBO Go ma aplikaciu pre viacere platformy. Každopadne, taku ponuku ako je aktualne ten Sony v dohľadnej dobe (ani black friday) tak skoro nehrozi. Takže nie je veľmi načo čakať.

Rozmyslel by som si, či sa neda nejako zariadiť aby ti tam vošiel 55" model. Na trhu je totižto malo naozaj kvalitnych modelov (100 Hz panel, použiteľne HDR...) menšich ako 55". A ak su, tak za cenu ktora je niekedy u konkretneho modelu vyššia ako v pripade väčšej 55" verzie.

Napr. ten spominany Sony stoji momentalne v 55" 730€. 49" verzia je za nejakych 880€. A to nie je vynimočna situacia, stava sa to aj u inych vyrobcov.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Aj som rozmýšľal že by sme rozšírili obývaciu stenu ale manželke by sa to uz nepáčilo a tak sme sa zhodli že tam dáme tých spomínaných 50". Asi ešte predsalen počkáme a možno sa objaví dobrá ponuka. Čo som trošku lustroval tak som videl že sa značka Hisense často odporúčala.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokiaľ teda naisto ideš do 50" tak tam nie je veľmi načo čakať. Tam to maš za 400-500€.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

maiikY napísal:Ten Sony mi vo štvrtok prišiel a nemôžem zatiaľ povedať jedno krivé slovo :) dobrá kúpa to bola
Čo ten android? Tento model je 2 roky starý a čo čítam recenzie tak sa tam sťažujú na pravidelné reštarty takmer každý druhý deň. Recenzie z roku 2018. Mal si po zapnutí tv update systému?
Ryan Giggs napísal:To že sa Android seka, to platilo pre modely tak spred 2 rokov a viac. Nie pre tie sučasne.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kazdy den sa to rozhodne nerestartovalo ani s povodnym FW. To boli len jednotlive pripady, za ktore mnohokrat nemohol ani televizor, ale niektora konkretna aplikacia, sluzba...
A odvtedy vyslo niekolko updatov, plus boli viackrat updatovane aplikacie.
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

uNfEiL napísal:Musím sa priznať že nám kúpa nejako nesúri. Mám v pláne počkať na nejake zľavové obdobia ako napr black friday alebo povianočné výpredaje (ak to nebudú tie fejkové) ale ak by bola momentálne nejaká ponuka ktorá sa neodmieta tak by som to zvážil.

Nám ale vzhľadom na umiestnenie obývacej steny vojde max 50" TV. Ďalšia vec čo sa týka OS je, že na android tv som väčšinou čítal iba zlé recenzie že to začne sekať po čase a tak, ale osobné skúsenosti nemám takže nemôžem hodnotiť. Mama má napr LG a ten systém je neskutočne svižný. Ale tuším že nemá HBO GO a to je práve to čo by som chcel aby tv obsahovala. Ale to majú asi len android, či?
Moja skúsenosť: mám o triedu nižšiu TV od tej (55x8505c) už od roku 2015 a žiadny problém s Androidom som nezaznamenal. Jediné čo som si všimol je, že keď po dlhej nečinnosti (napr tam beží nejaký program cez setobox) stlačím home, trochu trvá kým nabehne domovská obrazovka, ale okrem toho žiadne sekanie, lagovanie, ani reštartovanie sa nekoná. Isto aj ďalšia moja TV bude Android.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Tak uvidím, za 650€ by to muselo byť zlé.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Čo ten android? Tento model je 2 roky starý a čo čítam recenzie tak sa tam sťažujú na pravidelné reštarty takmer každý druhý deň. Recenzie z roku 2018. Mal si po zapnutí tv update systému? ]

Ani raz sa nestalo že by sekol alebo sa reštartoval. Mal som predtým tv od Samsungu a tento OS mi vyhovuje viacej ako Tizen.
Všetko je ako keby si ovládal prerastené tablet bez dotyku :D
Jeden update po zapnutí bol
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Chalani nejaká telka do 100€? Je to pre starých rodičov. Vstup HDMI ostatné by som povedal, že je úplne jedno. Respektíve v tejto cene dá sa nejak pohybovať alebo prvú čo uvidím? Na tej aktuálnej zjavne odišlo podsvietenie. Pôjdem pobehať opravárne nejaké ale ak by bola suma za opravu 50€+ tak to už skôr do novej kde bude aspoň záruka.

Edit: no pozerám že to som asi dal príliš nízky limit … tak zatiaľ asi nič a keď tak sa ozvem, uvidím zajtra čo a ako
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Inak ohľadom toho Sony čo som kupoval a pýtali ste sa na update. Aktualizácia ktorú mi stiahla TV sama bola z roku 2018. Dnes som si cez USB nahral aktualizáciu z roku 2020, mala by vylepšovať rýchlosť a obraz. Dám vedieť po nejakom čase
Napísať odpoveď