vodoinstalaterske prace

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

vodoinstalaterske prace

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zdravim, prosim o radu, nepoznate nejakeho dobreho vodoinstalatera za dobru cenu v Ba? Je normalne ze si bezne pytaju 30€ za hodinu prace?

dakujem
yoggy

Re: vodoinstalaterske prace

Príspevok od používateľa yoggy »

Na nejaku rychlu opravu slziaceho potrubia je to celkom v pohode cena, ale na velke opravy ci rekonstrukcie asi moc nie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

potreboval by som vymenit cely sprchovaci kut, resp mam asi unik k susede treba to riesit
yoggy

Odkial mas taku cenu? Skus radsej hladat cez hodinoveho manzela...

Napr.

Kód: Vybrať všetko

http://www.hodinovy-manzel.sk-trame.sk/
20e na hodinu.

Alebo si daj rovno poziadavku a niekoho ti najdu:

Kód: Vybrať všetko

https://www.hodinovymanzel.sk/
gogo956
Redeemer
Redeemer

yoggy
nasiel som jednu firmu ktora je lacnejsia, tak uvidime ci sa ozvu, pripadne skusim potom tie linky co si poslal. Celkovo nemam moc dobru skusenost, raz pred rokmi sa mi uz stalo ze dotycny si zobral zalohu cash 50€ a odvtedy mal vypnuty telefon a uz som ho nikdy nevidel..

//autoeditácia príspevku (14 Jún 2020, 19:39)
mam este otazku: oplati sa vanicka do sprchovacieho kuta z liateho mramoru? teraz mam obycajnu z plastu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Liaty mramor je pevnejsi, lahsie sa cisti, ale je drahsi. A ci sa oplati? Su to tvoje peniaze a ty musis vediet, ci ti tych par minut v sprche za to stoji. Hlavne sa nemoze unyvat pieskovymi pripravkami ako je napriklad Cif. Nerozmyslal si skor nad zlabom+dlazbou?
gogo956
Redeemer
Redeemer

mne ten plastovy principialne nevadi, ale bojim sa ze tym ze clovek po nom chodi, tak mierne pruzi a preto si myslim ze to asi nieje take stabilne a viacej to namaha silikonove tesnenie medzi vanickou a stenou a skor pride k poskodeniu silikonu. Aka je vyhoda zlabu? Potrebujem stvrtkruhovu vanicku, kvoli malej panelakovej kupelke. V kazdompripade v tom nemozem utopit vela penazi.
heker
Redeemer
Redeemer

Na tesnenie sa pouziva sanitarny silikon, ktory stoji od cca 4 eur po dakych 12 eur. Je jedno ci tam das Soudal, Ceresit alebo aj inu znacku. Na stary silikon sa pouzine odstranovac tmelu, potom nanesies novy sanitarny silikon/tmel. Neuveris, ale sanitarny silikon je pruzny.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

No vyhoda zlabu je ta ze nemas ziadnu vanicku - dno kuta tvori vyspadovana dlazba a zlab sluzi na odtok vody. No ako so vsetkym - tie zlaby nie su najlacnejsie, a pribudla by ti praca naviac kedze je to pracnejsie ako vymenit vanicku za inu kde su zvacsa nejake typizovane rozmery. Oplati a je to fajn v stadiu ked nie su este podlahy a zlab vies utopit v zemi a tym padom mas bezberierovy vstup do sprchovacieho kuta. Avsak v takomto stadiu by tam bol zvacsa schod pri vstupe do kuta.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hladam jednoduche riesenie. Mam pravidelne kazdy rok problem, ze niekde odo mna zacne zatekat dolnej susede, len taky pomerne maly flak.Kazdy rok strhnem silikon a dam novy a chvilu je klud ale najneskor o rok uz mam hystericke telefonaty ze ma da na sud. Takze zostava mi uz len nech pride profik stary sprchovy kut kompletne vyhodi a nech sa tam da novy. Ja uz na to nemam nervy fakt neviem co s tym..
Takze mi je uplne jedno ako to bude vyzerat, len aby to nebolo moc drahe a hlavne som mal svaty pokoj od tej dolu..
Je to panelak, tam zlab asi do podlahy nenarvem.
heker
Redeemer
Redeemer

Keby mi zatekalo odo mna, tak ti tiez volam. Podla toho co opisujes ti zrejme chyba hydroizolacia, ktora sa nanasa na steny pod obklad a pod dlazbu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

heker

ale asi by si nebol hystericky. Neviem ci je tam izolacia, nerobil som ten kut, preto by som chcel nech to urobi kompletku profik, ja som laik. Jednu firmu som uz kontaktoval, tak uvidime ci sa ozvu.
heker
Redeemer
Redeemer

Skusim to tak strucne a laicky opisat - Mas hole steny s omietkou, na tie sa nanesie penetracia, potom hydroizolacia, potom lepidlo a na lepidlo obklad/dlazba. Obklady a dlazby sa vysparuju skarovacou hmotou ktora vyplni medzierky a zabrani vzniku plesni. To iste sa urobi po rohoch. Ak mas sprchovy kut a ten nie je polozeny na dlazbe a nie je za nim obklad, tak plati to iste - najskor treba naniest hydroizolaciu, az potom montovat sprchovy kut. U teba by bolo mozno vhodne este pozriet odpad, ze ci nie je niekde problem v kolenach alebo napojeni.
yoggy

Nie je lepsie davat v rohoch silikon?
heker
Redeemer
Redeemer

Samozrejme, ze sa rohy sanitarnym silikonom spravia. Napisal som nieco ine?
yoggy

No nejak to tam nevidim. :)
heker
Redeemer
Redeemer

"Obklady a dlazby sa vysparuju skarovacou hmotou ktora vyplni medzierky a zabrani vzniku plesni. To iste sa urobi po rohoch." A hore som predsa pisal o sanitarnom silikone.
yoggy

No hej, len hmota a silikon je trochu ine. Tak preto som sa pytal.

//ok tak sorry
heker
Redeemer
Redeemer

Nepochopili sme sa. Vyssie som pisal o silikone. O skarovacej hmote som pisal v suvislosti s obkladom a dlazbou. Asi som to mal viac konkretizovat.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

gogo956 napísal:mne ten plastovy principialne nevadi, ale bojim sa ze tym ze clovek po nom chodi, tak mierne pruzi a preto si myslim ze to asi nieje take stabilne a viacej to namaha silikonove tesnenie medzi vanickou a stenou a skor pride k poskodeniu silikonu. Aka je vyhoda zlabu? Potrebujem stvrtkruhovu vanicku, kvoli malej panelakovej kupelke. V kazdompripade v tom nemozem utopit vela penazi.
Tá vanička nestojí úplne vo vzduchu, je podmurovaná alebo posadené na nožičky práve kvôli tomu, aby si ju nezlomil alebo nevytrhol zo steny. Silikón aj tak budeš pravidelne meniť, takže sa tým zbytočne netráp - niekde vydrží silikón rok, niekde 5 a niekde ani nevieš, ako tam je dlho, lebo si to nepamatáš... Nech kúpiš akokoľvek kvalitnú vaničku, začne časom vŕzgať, lebo ten plast bude tepelne namáhaný v kombinácii so zaťažovaním, silikón bude trpieť najmenej. Ale zlomený či prasknutý sprchový kút som ešte navidel.

Tu máš jeden príklad, ako na to:
Napísať odpoveď