Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Za tie prachy rozhodne oled. A to buď Philips 55oled804, alebo Panasonic 55GZ950E.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

https://televizor.heureka.sk/samsung-qe55q85r/

https://televizor.heureka.sk/panasonic-tx-55gz950e/

a preco nechce sony?, xf9005 v 55 bude je za ok cenu

https://televizor.heureka.sk/sony-bravia-kd-55xf9005/#

ak sa fest hra tak samsung ak si skor pozre film tak oled
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

Ryan Giggs napísal:Pišeš o rozpočte 1100€ a zaroveň o Q85, ktory je za 1400€. To už radšej za tie peniaze Sony 65XG9505.
Za nejkych 1150€ sa da splašiť 65XF9005.
Dikes. +-1100 som myslel bez DPH, sorry, zabudol som to tam dopisat.
Ako su na tom Sony z 2018 a podpora? Aktualizacia systemu a sviznost je v pohode? V porovnani napr s tou Q85.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

9005 ma fajn panel, co ju dodrbava je prave droid, niekomu ide perfektne a niekomu nie, na odskusanie mas 2.tyzdne, co sa tyka softu pri tizene to mas istejsie ze tomu nebude j...., neviem aku uhlop mas teraz ale mozno by som este zvazil oled v 55
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

Pozeral som na to recenzie, vyzera to fajn. Asi vyskusam a prinajhorsom vratim a vymenim za ine, pokial ten OS nebude fajn. Teraz mame 43" LG (https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uj6300), preto pokukavam po 65", lebo sedime trosku dalej a uz sa mi zda byt mensia. Pri OLED sa trochu obavam vypalovania obrazu, kedze relativne casto sa stane, ze mame stopnute video kludne aj na 20-30minut.
WebOS mi vyhovuje, ale chyba mi trochu AirPlay, preto som rozmyslal nad Samsungom. Android by mohol byt fajn aj na nejake to obcasne hranie, aj ked som na to specialne robil RetroPie :D
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

tak tohto by som sa nebal ze stopnes, to by si musel doslova ten panel utrapit k smrti aby to malo efekt na vypalenie, myslim ze sa da na tv nastavit aj nieco ako setric, v pripade necinnosti vypne obraz alebo obraz vypnes na dialkovom, ale aj tak, to vypalovanie je hlupost, nezabudaj ze VA bude horsie pozeratelne ak sledujete nie na priamo, ozaj a ta podpora - nik ti nezaruci ze vsetko bude klapat, napr nvidia shield tv kde je droid tv mal neviem ci este stale alebo uz to odrstranili, ale skratka neslo hbogo, takto sa to moze stat v pripade vsetkeho, preto treba vzdy tv vyberat na zaklade obrazu a nie systemu, ak nieco strati podporu tak to vies doriesit nejakou krabickou, ak pozerate z cca 3metrov tak 55 staci, nad 4.m uz treba 65, dost urcuje aj ten fakt ze si mal 43, aj 55 sa ti bude zdat fajn pri prechode z 43
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja len napisem ze hbo go na android tv ide. ja mam zrovna shield tv a ked budem kupovat telku tam budem primalne vyberat tie co maju android tv.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

aacid napísal:ja len napisem ze hbo go na android tv ide. ja mam zrovna shield tv a ked budem kupovat telku tam budem primalne vyberat tie co maju android tv.
tak uz ten problem odstranili updatom, bol to udajne problem na strane hbo, iptv app lepsie funguju na droid tv ako na klasickom droide, iba sa ta chcem spytat - ako sa shield chova pri prehravani filmov, skusal si na shield napriklad stream zo satelitu,, uz dlho planujem kupit ho len ma odradza ze ci to za to stoji, je to vela penazi a ta ram a pamat sa mi zda mala, chodi to dobre?
Ryan Giggs
VIP
VIP

i-Cube napísal: Ako su na tom Sony z 2018 a podpora? Aktualizacia systemu a sviznost je v pohode? V porovnani napr s tou Q85.
XF9005 je po niekoľkych aktualizaciach uplne v pohode, XG9505 vďaka vykonnejšiemu železu ešte lepšie. Nijako nezaostava za Tizenom. Nejaky špecificky, ojedinely zadrheľ sa samozrejme pri komplexnosti androidu vylučiť neda, ale to sa plati pre akykoľvek iny system.
i-Cube napísal:Pri OLED sa trochu obavam vypalovania obrazu, kedze relativne casto sa stane, ze mame stopnute video kludne aj na 20-30minut.
Stopnute video hoc aj na hodinu-dve vôbec ničomu nevadi, to sa ti tam určite nič nevypali. Navyše tam maš možnosť nastavenia šetriča, resp. aj vypnutia TV pri nečinnosti (nepliesť si so sleep timerom), je tam aj pixel shifting.
A hlavne je treba rozlišovať retenciu a vypalenie.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

peterkozel napísal:tak uz ten problem odstranili updatom, bol to udajne problem na strane hbo, iptv app lepsie funguju na droid tv ako na klasickom droide, iba sa ta chcem spytat - ako sa shield chova pri prehravani filmov, skusal si na shield napriklad stream zo satelitu,, uz dlho planujem kupit ho len ma odradza ze ci to za to stoji, je to vela penazi a ta ram a pamat sa mi zda mala, chodi to dobre?
nemam satelit, vsetko prehravam cez opticky internet. odkedy mam shield tv (predtym som mal xiaomi mi tv box) tak som uplne spokojny. dokonca som aj zrusil klasicke tv vysielanie a presiel som na internetovu telku, takze vsetky media idu cez shield tv.
na hry to nevyuzivam a vsetky data mam na serveri takze vlastne ani neviem kolko pamate je shield tv.

je sranda ze ta xiaomi krabicka mala tiez android tv, ale islo to 100x horsie, video vypadavalo, obcasne to mrzlo a bolo treba restartovat. neviem posudit ci je to iba hardwarom alebo aj tym ze nvidia vydava vlastne updaty na shield tv a teda aj softwarovo tam mozu byt rozdiely.
dufam ze to bolo iba hardwarom a ked kupim novu telku co bude mat android tv tak budem moct shield tv zahodit a do telky mi vlaste nic nepojde okrem hernej konzoly. ale v najhorsom si necham shield tv.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

podla toho co som cital, nie je droid tv ako droid tv, byt tebou shield by som preferoval pred droid tv v tv, na webe je xy skusenosti o chode droidu a vychadza to tak ze na nvidiu tv nic nema, skratka to maju vyborne odladene, vdaka za info
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Ryan Giggs napísal:Za tie prachy rozhodne oled. A to buď Philips 55oled804, alebo Panasonic 55GZ950E.
No tvrdí že u týchto 2 je oled najhoršia technológia. Takže by som povedal, že komu niet rady.
Ryan Giggs
VIP
VIP

A na tuto sprostosť ma aj nejaky argument, či len vycucal z prsta? Lebo fakty hovoria opak.

Mam pocit, že už ma vybrate, iba chcel odobriť vyber. A keď sa tak nedeje, tak je všetko ostatne zle. :-) Na toto ale radu nepotrebuje.
dasti555
Professional
Professional

Ryan

Tak vraví že nejaký jeho známi z Nay mu vravel napríklad na OLED že strašne dlhy zoznam nevýhod (napríklad že po 3. hodinách sa prehreje či čo [to záleží podľa mna od konkretnej TV ja čo si myslím že je nevýhoda oled je vypálenie obrazu i keď možno to je už nejak ošetrené]) a že zoznam pozitívnych veci bol že pekný obraz a všetko.

A tebe odkazuje že zjavne robíš pre niekoho z týchto firiem lebo keď šiel do nejakého Elektra tak tam že typek mal Sony tričko tak že Sony najlepšia. Další obchod že Samsung najlepší lebo to mu hovoril typek so Samsung tričkom)

Aktuálne sa každopádne rozhoduje medzi: 55SM9010 alebo qe55q80ta

Každopádne teraz zaujima len mna tvoj názor na tieto 2 konkrétne druhy že čo si o nich myslíš naňho už kašlem :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vzhľadom na to že ľudia maju rôzne požiadavky, rôzny rozpočet, ceny sa v čase hybu, a vzhľadom na to že v rôznych kategoriach nie je nikdy najlepši model vždy tej istej značky, tak odporučam rôzne. Stači si pozrieť temu, dôkazov je tu viac než dosť. A teda podľa tejto jeho vtipnej filozofie mi to vychadza, že robim pre všetky firmy. :D Proste ten Philips a Panak su v tomto rozpočte, za aktualne ceny top TV. Bodka. Nech si pozrie recenzie a nech netara.

To s tym prehrievanim oledov je nezmysel, LCD topia viac. A vypalenie sa tykalo uplne prvych modelov zpred 7 rokov. Resp. môže sa to stať ak to použivaš ako nejaku reklamnu plochu, ktora ide nonstop, alebo nejaka slučka, pripadne vkuse jeden program kde svieti to iste logo atd. Pri bežnom domacom použiti to nehrozi.

Z tych dvoch určite Samsung z dôvodu VA panelu, lepšiemu podsvieteniu a HDR. IPS ako je v tom LG do televizorov nepatri. A už vôbec nie u takych za tisic eur.

Oledy su ale o triedu ďalej ako LCD. Tak ak je teda taky zamilovany do korejcov, a keď z nejakeho iracionalneho dôvodu nechce Philips či Panak, tak radšej B9 od LG, ako ich podpriemerne LCD, aj ako Samsung.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ryan Giggs napísal:Pišeš o rozpočte 1100€ a zaroveň o Q85, ktory je za 1400€. To už radšej za tie peniaze Sony 65XG9505.
Za nejkych 1150€ sa da splašiť 65XF9005.

Nove modely sa neoplati pozerať. Tie su pri zhodnej kvalite obrazu vždy podstatne drahšie ako ich predchodcovia.

Vzhľadom na to že u nas je za 400€, je ta nemecka cena trochu moc. Pri 200€ rozdiele sa ten doplatok veľmi neoplati.
Kokso, ta akcia skončila ešte v ten deň. Takže brať do 500€ tu B7500 alebo niečo iné?
dasti555
Professional
Professional

Ryan Giggs napísal:Vzhľadom na to že ľudia maju rôzne požiadavky...
Majú tie čo si odporúčal aj AirPlay 2? To je tiež featura čo by chcel. A taktiež tvrdí že ideálne aby mala telka vraj 100Hz čo mi príde tiež ako nejaký marketingový bullshit. Každopádne vraj tie OLED sa najviac reklamujú. Lebo keď sa vypáli pixel tak, že celý pás sa ti zjaví namiesto klasickej malej bodky.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Keď sa tam vypali napr. nejake logo, tak určite neodide cely pas. Ani tie vypalene pixely neznamena že nefunguju. To je niečo zle pochopene.

100 Hz panel maju všetky TV v tejto kategorii. Airplay 2 LG a Samsung tušim maju, ak si dobre spominam.

Ujo google potvrdil:
https://touchit.sk/samsung-sa-stava-prv ... y-2/234153
https://touchit.sk/televizory-lg-tv-201 ... kit/247984
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Ryan Giggs
VIP
VIP

lukas9206 napísal:Kokso, ta akcia skončila ešte v ten deň. Takže brať do 500€ tu B7500 alebo niečo iné?
Este je medzi nimi B7300.
Napísať odpoveď