bol som teraz nedavno tu v ke v jednej indickej restauracii na hlavnej a tam personal absolutne neovladal slovencinu. Rozpravali len anglicky moja otazka znie nieje nahodou povinne aby personal restauracie ovladal statny jazyk? Sme predsa na slovensku a predsalen nie kazdy vie po anglicky
personal restauracie nehovori po slovensky je to v poriadku?
personal restauracie nehovori po slovensky je to v poriadku?
ahojte hojkaci,
bol som teraz nedavno tu v ke v jednej indickej restauracii na hlavnej a tam personal absolutne neovladal slovencinu. Rozpravali len anglicky moja otazka znie nieje nahodou povinne aby personal restauracie ovladal statny jazyk? Sme predsa na slovensku a predsalen nie kazdy vie po anglicky
(pre rypalov viem po anglicky zauijima ma to cisto z pravneho hladiska) Minule sa pre zmenu v jednej nemenovanej restike casnicka prihovarala ukrajinsky
Ako to teda je ten personal povinny ovladat slovencinu resp komunikovat v nej zo zakaznikmi alebo nie? 
Re: personal restauracie nehovori po slovensky je to v poriadku?
nie je povinny
ale je to minimalne blbe, mas to podobne u tych vietnamcov, objednavam si chrumkave kura, on sa len usmieva a prikivuje a donesie mi kacku, ked to začnem riesit vzdy sa ukaze ze tam je niekto kto po slovensky vie
ale je to minimalne blbe, mas to podobne u tych vietnamcov, objednavam si chrumkave kura, on sa len usmieva a prikivuje a donesie mi kacku, ked to začnem riesit vzdy sa ukaze ze tam je niekto kto po slovensky vie
nie, tuto otazku vyriesi trh
ja len lebo dost casto sa hovori otom ako stat buzeruje podnikatelov za hluposti.
a ked zrovna toto nikomu nevadi to akoze ked tam pride dochodca co mal na skole rustinu a po anglicky nevie tak si ako objedna ? max ze ukaze prstom a ked ma otazku ohladom jedla tak proste smola podla mna to je taky trosku nie pro-zakaznicke.... neviem si predstavit zeby v rakusku bol casnik co nevie nemecky
alebo som len naivny?
a ked zrovna toto nikomu nevadi to akoze ked tam pride dochodca co mal na skole rustinu a po anglicky nevie tak si ako objedna ? max ze ukaze prstom a ked ma otazku ohladom jedla tak proste smola podla mna to je taky trosku nie pro-zakaznicke.... neviem si predstavit zeby v rakusku bol casnik co nevie nemecky
alebo som len naivny?
-
mirak2
Hardcore addict
Masterpub na Luniku 1 ?kompi napísal: 13 sep 2020, 2:28 Minule sa pre zmenu v jednej nemenovanej restike casnicka prihovarala ukrajinsky![]()
cudoval by si sa
ono to nie je az take neobvykle, ak to cloveku vadi, tak tam uz znova nepojde
mam podobnu skusenost z Plzne spred 2 tyzdnov, casnik bol povodom z Blizkeho ci Stredneho vychodu a tiez nevedel po cesky, cela komunikacia musela prebiehat po anglicky, lebo moje urdu a arabcina su dost zaprasene
V zahraničí v univerzitných mestách je úplne bežné že niektorí čašníci či ľudia z room service nehovoria v jazyku danej krajiny (plot twist - tí ľudia sú často z CZ/SK)
Ak je tam komunikačná bariéra, tak sa proste nájde niekto kto daný jazyk ovláda. Ak obidve strany hovoria po anglicky, tak nie je čo riešiť, tak ako v prípade OP (že?)
Ak je tam komunikačná bariéra, tak sa proste nájde niekto kto daný jazyk ovláda. Ak obidve strany hovoria po anglicky, tak nie je čo riešiť, tak ako v prípade OP (že?)