Myslím si, že chovanie môjho šéfa je na hranici šikany. Čo mám robiť?
Myslím si, že chovanie môjho šéfa je na hranici šikany. Čo mám robiť?
Ahojte v prvom rade, ak som vybral zlé fórum tak sa ospravedlňujem, snád to mod presunie tam kam treba.
Mám problém s mojim nadriadeným ohľadom homeoffice. Rozpíšem sa. Problémy začali, keď každý v pomerne tesnom open space odmietal nosiť rúško. Ja viem, že každý má na to iný názor, bohužiaľ moja priateľka je v rizikovej skupine. Rozhodol som sa teda ísť za šéfom, že ak teda nikto nechce nosiť rúška, či by som nemal ísť na homeoffice. On mi len povedal aby som nosil respirátor. Po čase a náraste nakazených - pracujem a žijem v Prahe, kedy som na respirátory minul tísíce korún som sa začal cítiť zle.
To viete, keĎ ľudom, ktorí s vami sedia v kancelárií a je im jedno či sa nakazia, keď boli v kontaktne s nakazeným ani neostali doma a vy bývate s niekým koho si chcete zobrať a aj kvôli chrípke skončil v nemocnici tak ste z toho celkom v strese. Výsledkom je vysoký krvný tlak. Mal som aj 24 h meranie a mám ho vysoký hlavne v práci, cez deň v noci je úplne ok. Doktor mi písomne doporučil homeoffice. Šéf mi ho dal iba na 2 týždne. Vraj nechce aby som mal dlhodobý homeoffice. Zaujimave, okrem meetingu, ktorý má 20 minút a je raz týždenne dostávam všetky úlohy e-maliom. Cez homeoffice ani nieje priestor sa flákať, všetky úlohy si viditeľné, merateľné a nedá sa to nejak obísť. Dokonca som začal na HO podávať ešte väčší výkon. Ale viete aký to má vplyv na môj stres, keď každý týždenň čakám či mi predlži homeoffice, že nechápe prečo mám mať výnimku a podobne.
Ten arogatný dick si proste myslí, že každý to v pohode vyleží. Škoda, že sa to zatiaľ nedarí mojim rodičom, ja sa vlastne nemám ani s kým poradiť, nemôžem sa ani vrátiť domov. Mám dať výpoved? Tú mi ale dať nechcú mal by som 2 mesiace lehotu a to by mi nanútili kanceláriu a doktor mi aspoň 3 mesiace odporučil byť doma. Som proste zúfalý. Mám si poza ich chrbát hladať novú prácu? Kto ale bude ochotný čakať dva mesiace a ak sa to náhodou dozvedia? Nejaký súd , média? Mijateľ má tým právníikov, ktorým sa rada from time to time vyhráža zamestnancom. Najväčšia sranda, je že v Česk uej to pomerne známa firma, x ľudí by nepovedala, že toto sa tam deje. Ja hlavne potrebujem eliminovať stres, zraziť tlak a nejak ostať na HO aspoň do februára. Nejaké tipy, rady, názory?
Mám problém s mojim nadriadeným ohľadom homeoffice. Rozpíšem sa. Problémy začali, keď každý v pomerne tesnom open space odmietal nosiť rúško. Ja viem, že každý má na to iný názor, bohužiaľ moja priateľka je v rizikovej skupine. Rozhodol som sa teda ísť za šéfom, že ak teda nikto nechce nosiť rúška, či by som nemal ísť na homeoffice. On mi len povedal aby som nosil respirátor. Po čase a náraste nakazených - pracujem a žijem v Prahe, kedy som na respirátory minul tísíce korún som sa začal cítiť zle.
To viete, keĎ ľudom, ktorí s vami sedia v kancelárií a je im jedno či sa nakazia, keď boli v kontaktne s nakazeným ani neostali doma a vy bývate s niekým koho si chcete zobrať a aj kvôli chrípke skončil v nemocnici tak ste z toho celkom v strese. Výsledkom je vysoký krvný tlak. Mal som aj 24 h meranie a mám ho vysoký hlavne v práci, cez deň v noci je úplne ok. Doktor mi písomne doporučil homeoffice. Šéf mi ho dal iba na 2 týždne. Vraj nechce aby som mal dlhodobý homeoffice. Zaujimave, okrem meetingu, ktorý má 20 minút a je raz týždenne dostávam všetky úlohy e-maliom. Cez homeoffice ani nieje priestor sa flákať, všetky úlohy si viditeľné, merateľné a nedá sa to nejak obísť. Dokonca som začal na HO podávať ešte väčší výkon. Ale viete aký to má vplyv na môj stres, keď každý týždenň čakám či mi predlži homeoffice, že nechápe prečo mám mať výnimku a podobne.
Ten arogatný dick si proste myslí, že každý to v pohode vyleží. Škoda, že sa to zatiaľ nedarí mojim rodičom, ja sa vlastne nemám ani s kým poradiť, nemôžem sa ani vrátiť domov. Mám dať výpoved? Tú mi ale dať nechcú mal by som 2 mesiace lehotu a to by mi nanútili kanceláriu a doktor mi aspoň 3 mesiace odporučil byť doma. Som proste zúfalý. Mám si poza ich chrbát hladať novú prácu? Kto ale bude ochotný čakať dva mesiace a ak sa to náhodou dozvedia? Nejaký súd , média? Mijateľ má tým právníikov, ktorým sa rada from time to time vyhráža zamestnancom. Najväčšia sranda, je že v Česk uej to pomerne známa firma, x ľudí by nepovedala, že toto sa tam deje. Ja hlavne potrebujem eliminovať stres, zraziť tlak a nejak ostať na HO aspoň do februára. Nejaké tipy, rady, názory?
Re: Myslím si, že chovanie môjho šéfa je na hranici šikany. Čo mám robiť?
firma nie je povinna ti schvalit homeoffice podla tvojej poziadavky, zo strany vlady ide pokial viem iba o doporucenie. U nas v korporate mame tiez iba 2tyzdnovy HO bez vynimky, v ramci mesiaca, resp tyzden HO a tyzden office
Mne je jasné, že to nieje určené zákonom. Ale zhodneme sa že oni nemajú právo ignorovať opatrenia a chovanie niektorých tam je vedomé roznasanie nákazy
neviem ci su ruska na pracovisku v CR povinne, ale asi by mali
Áno sú. Síce bola výnimka 2m a práca na jednom mieste, ale to si pepani vysvetľujú po svojom. Z môjho prvého postu to nie je jasné, ale mne by ani nerobilo problém chodiť normálne do práce. Ale oni vedia ze moja priateľka bola v nemocnici kvôli chripke a kaslu na to. Par kolegov chodí na cierno zatvorených barov alebo party po bytoch, ako som písal jedna bola v uzkom kontakte s nakazenou chodila do prace bez ruska. Je zazrak ze to tam niekto nedovliekol. A ja nemôžem míňať tisice Kč na repispiratori a byť v strachu každý deň ci to nedonesiem domov z tak blbeho miesta ako praca a hlavne ked povaha mojej práce mi umožňuje HO
aspon vidis preco maju Cesi taky enormny narast pripadov od leta. A keby si to anonymne nahlasil na nieco ako inspektorat prace?
mozes to nahlasit na hygienu (budu to seriozne preverovat) Mozes to povedat normalne sefovi, ze mas frajerku v rizikovej skupine a ide ti o jej zivot, tak chces HO. Ak nema totalne nasrate v hlave, kedze realne ide o zivot, tak ti HO neha.. Ak nie, normalne mu povec, ze mas pre hygienu vsetko spisane, pofotene a kludne vas mozu na druhy den zatvorit.. sice budes bez prace, ale to on tiez a aspon budes doma..
Ako, ked je moznost HO a neda ti ju, tak to je vyslovene demecia arogantnost debilita toho cloveka.. asi som ho poslal strasne do pi*e, lebo to nie je normalne
Ako, ked je moznost HO a neda ti ju, tak to je vyslovene demecia arogantnost debilita toho cloveka.. asi som ho poslal strasne do pi*e, lebo to nie je normalne
Ahoj samozrejme o tom vie. Hovoril som mu o tom dvakrát. Na to bola odpoved ze ked mam ja rusko nemôže nútiť ostatných. Na meetingu sa mi vysmial este do ksichtu ked ho videl ze on ho mat teda nemusi. Tretikrat som napisal aj majitelovi s tým ze ona vie dodat aj zdravotnu dokumentaciu a ze ja mam potvrdenie od lekara. Dostal som odpoved ze som sebec lebo to neriesim osobne a je divne ze chcem ohľaduplnosť od druhých. Plus ten homeoffice dostali vsetci lebo vraj niesom ziadna vynimka.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
tak nedavaj vypoved, proste im zacni robit zle, nejak na hrane toho co je povolene a co nie .. prd im v kancli, chod tam v trencloch, zohrievaj si nejake plesnive syry, bud otravny, spievaj si, masturbuj, daj si na stol fotku Babisa ... bud ta vyhodi bez vypovednej lehoty alebo da ten HO ... ak teda chces dat vypoved a nechcu ti ju dat na dohodu bez lehoty..
uz si tieto svoje metody aj realne niekedy pouzil?*****HERO***** napísal: 21 okt 2020, 12:12 tak nedavaj vypoved, proste im zacni robit zle, nejak na hrane toho co je povolene a co nie .. prd im v kancli, chod tam v trencloch, zohrievaj si nejake plesnive syry, bud otravny, spievaj si, masturbuj, daj si na stol fotku Babisa ... bud ta vyhodi bez vypovednej lehoty alebo da ten HO ... ak teda chces dat vypoved a nechcu ti ju dat na dohodu bez lehoty..
-
*****HERO*****
Guru wannabe
no za posledneho polroka som nemusel, som na homeoffice.
ale ked ma zdravotne problemy a jeho priatelka je rizikova, co su take metody proti tomu... zakon nezakon nemoze ho nikto nutit tam chodit za tychto podmienok
ale ked ma zdravotne problemy a jeho priatelka je rizikova, co su take metody proti tomu... zakon nezakon nemoze ho nikto nutit tam chodit za tychto podmienok
-
*****HERO*****
Guru wannabe
nie, ja s mojim zamestnavatelom problem nemam. tiez je to CR a sami silno homeoffice odporucaju, ak je to mozne. na pobocke iba s ruskami.
ale ako sa do hory vola, tak sa z hory ozyva. ked to co pise je pravda, tak je v plnom prave na svinske metody aj on
ale ako sa do hory vola, tak sa z hory ozyva. ked to co pise je pravda, tak je v plnom prave na svinske metody aj on
skor by som si zohnal papier od doktora a zostal doma
ak by ho zamestnavatel vyhodil, tak by sud prehral, lebo by to mal podlozene papierom od doktora
ak by ho zamestnavatel vyhodil, tak by sud prehral, lebo by to mal podlozene papierom od doktora
Od stvrtka je v CR lockdown..
"Vláda doporučila zaměstnavatelům podpořit práci z domova a omezit přímý kontakt se zákazníky."
Ak ti ani teraz neda HO, tak by som poprosil doktora nech ti da PN na dva mesiace a mas pokoj.. povec sefovi, ze si mohol robit z domu, ale on to nechcel..
"Vláda doporučila zaměstnavatelům podpořit práci z domova a omezit přímý kontakt se zákazníky."
Ak ti ani teraz neda HO, tak by som poprosil doktora nech ti da PN na dva mesiace a mas pokoj.. povec sefovi, ze si mohol robit z domu, ale on to nechcel..