Mal som tam tak 5 rokov späť účet, a každý kto je v tejto sfére trochu dlhšie a hlbšie vie že sa jedná o vysoko nekvalitného brokera, od XTB je už iba horšie Bossa,plus500,etoro a podobné hračkárstva ktoré sa aj v naších končinách propagujú. Radek Janač(algotrader) mi kedysi dávno hovoril že mu vyplatili vklad, zrušili účet a už mu tam nechceli otvoriť ďalší, im to jednoducho vyhovuje tam mať v podstate väčšinu klientov v červených číslach, a vám by to tiež vyhovovalo keby ste broker

Nechápem ako môže niekto zrovnávať LYNX(čo je v postate interactive brokers) a XTB, keď chcete investovať do akcii tak použite naozaj nejakého legitimného sprostredkovateľa nie brokerov ktorý majú x pokút od regulátorov a nikdy sa na trh nedostanete a nakúpite maximálne nejaké CFDčko na danú akciu/index od brokera

Vôbec primárne forexových brokerov používať na nákup "akcii" či "komodít" alebo po novom "kryptomien" je totálny nezmysel, to už radšej chodte cez banku (čo tiež extrémne neodporúčam ale 1000x lepšie ako fx brokeri a najmä XTB)..vážne keď chcete držať alebo tradovať akcie tak najlepšie spravíte cez Lynx/IB aj keď platforma nie je tak jednoduchá a používateľsky prívetivá ako nejaký metatrader4 a podobné platformy, ak vás už nejakým spôsobom lákajú forex brokeri tak si zvolte aspoň niečo kvalitnejšie, ja mám okrem u iných brokerov, x rokov účet u ICmarkets a žiadny problém, u ICmarket prevádzkujem tam swing algo(aos) portfolia (ako hobby lebo nikdy som sa nedostal do full time tradingu) napríklad tu som nedávno ukončoval pozície a vyberal účet jedného AOS porfolia na JPY crossy (fxblue monitoring/traking: https://www.fxblue.com/users/657411 ) lebo som potreboval zrovna nejaké volné financie, ako hovorím nikdy žiadny problém, výborné bid/ask spready,nízke komisie, sklzy sú tiež v norme, podpora výborná,vzedalná a priateľská takže môžem odporúčať, aj keď teda iba na forex lebo si myslím že nakupovať CFDčka na akcie či kryptomeny je totálny nezmysel, u ICM tie CFDčka aspoň nie su MM ako u XTB ale true ECN napojené na likvidity pool no aj tak mi príde nakupovať CFDčka alebo používať FX brokera na akcie ako totálny nezmysel, a budem sa opakovať aj tá fio banka je menšie zlo ako XTB aj keď kupovať akcie cez banku Vs cez brokera typu Lynx,IB tiež banka nedáva zmysel. Známy používa degiro?degoro? neskúmal som len viem že tam má akcie,ja môžem odporúčať jedine Lynx/IB keď chcete akcie, no od XTB sa držte ďalej, podobná "kvalita" ako Purpletrading či admiral markets ktoré u nás fičia, dokonca PT a AM by som považoval za malinko serioznejších brokerov ako XTB

vážne keď už FX brokera a chete silou mocou CFDčka na akcie tak nejakého solídneho, tých solídnich fx brokerov kde majú účty aj konzistentne ziskový obchodníci a nie iba strátoví retail a gembleri existuje pár, napríklad ICmarkets,Pepperstone,Darwinex či LMAX (a to je skoro všekto) a ak zažmúrite všetky oči tak aj Swissquote sa ešte dá

Autoeditácia príspevku po 23 min 33 sek:
Ešte som po-googlil, toto je ten Radkov účet ktorý mu u XTB zrušili(nejaké extrémne agresívne/rizikove porfolio) https://www.myfxbook.com/members/aos24/ ... ii/1224463 .., na tom myfxbooku môžte vidieť že mal kedysi aj účet u axiory(u nás purple) https://www.myfxbook.com/members/aos24 .. Ale ako počul som veľa stažností na XTB a v komunite ktorá nie je úplne nová a majú nejaké skúsenosti tak je XTB považované za odpad.