Jo, za tie peniaze co do toho das by si nemal mat problem to pripadne aj predat
Tazko povedat.
Napriklad Olympus ma IBIS v kazdom tele, preto nema stabilizaciu takmer v ziadnom objektive. Zaroven je ich stabilizacia s prehladom ta najlepsia na trhu, ale vynimocne vlastnosti dosahujes az pri modeloch E-M1 II/III a X a potom E-M5 III. Ostatne su na urovni konkurencie.
Solidne je na tom Panasonic, ten ju ma vo vacsine modernych tiel, vynimkou je len GX800/850. Zaroven ma ale vela stabilizovanych objektivov, co ucinnost IBIS trochu zvysuje (Panasonic aj Olympus dokazu synchronizovat stabilizaciu v tele a objektive a zvysit tak ucinnost, ale funguje to len u vlastnych skiel).
Fuji to ma x X-H1, X-T4 a X-S10 s tym, ze ucinnost je na urovni tych lacnejsich Olympusov. Nie je to zle, ale vyhoda je hlavne v tom, ze mas stabilizovane vsetky skla. Oproti stabilizovanemu objektivu tam ale vela neziskas.
SONY nas asi nezaujima, ale ich stabilizacia je aktualne najhorsia a vzhladom k tomu, ze maju malu dieru sa da cakat, ze to tak aj ostane.
Nikon/Canon maju IBIS zatial iba vo FF s tym, ze Canonacka je vyborna. Akurat najlacnejsie stabilizovane telo je EOS R6 co stoji takmer 3k eur