Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa heker »

Vcera son pozeral dokument a tam bolo, ze priblizne po piatom dni. Inde som cital, ze si infekcny aj ked nemas priznaky a si infekcny este dalsich 10 dni. Skus pogooglit a uvidis co najdes, urcite bude k tomu dost clankov.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Inkubacna doba je naozaj vacsinou okolo 5 dni. Ale mozu to byt aj dva dni. Jeden den by bol naozaj extrem a je to velmi malo pravedpodobne.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Hej, také čosi som aj ja k tomu našiel.
Kalkulujem trochu, lebo zatiaľ sme boli s rodinou v karanténe a v podstate bez rizikových bez kontaktov, no v nedeľu ráno mám cestovať za priateľkou (ktorá patrí do rizikovej skupiny). Lenže obávam sa, že rodičia zajtra nevydržia ten sociálny tlak a pôjdu na návštevu k širšej rodine, lenže aj keby sa tam nakazili, do nedele by ma zrejme nestihli infikovať.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Muffi napísal: 25 dec 2020, 20:33 Hej, také čosi som aj ja k tomu našiel.
Kalkulujem trochu, lebo zatiaľ sme boli s rodinou v karanténe a v podstate bez rizikových bez kontaktov, no v nedeľu ráno mám cestovať za priateľkou (ktorá patrí do rizikovej skupiny). Lenže obávam sa, že rodičia zajtra nevydržia ten sociálny tlak a pôjdu na návštevu k širšej rodine, lenže aj keby sa tam nakazili, do nedele by ma zrejme nestihli infikovať.
Ak to tvoji rodicia nevydrzia, tak proste doma nos rusku a udrzuj si odstup, aby si minimalizoval riziko.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Muffi napísal: 25 dec 2020, 18:10 Ktorý deň po nakazení sa začne osoba byť infekčná?
Čisto teoreticky, ak sa stretnem zajtra s niekym, od koho sa dajme tomu nakazím, tak myslíte, že je možné, aby som hneď ďalšie ráno vypúšťal infekciu a nakazil ďalšieho človeka?
Ja som bol chorý a je to cca 2 dni pred prepuknutím prvých príznakov. (Priemer prepuknutia je 5 dní), takže infekčný by si mal byť už v tretí deň od stretnutia sa s infekčným. A mám na vlastnej skúsenosti otestované, že infekčný je aj človek, ktorý "nemá" príznaky. Slovo nemá v úvodzovkách preto, lebo osobne neverím, že existuje bez príznakový človek. Podľa mňa to je iba fixia
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Muffi napísal: 25 dec 2020, 18:10 Ktorý deň po nakazení sa začne osoba byť infekčná?
Čisto teoreticky, ak sa stretnem zajtra s niekym, od koho sa dajme tomu nakazím, tak myslíte, že je možné, aby som hneď ďalšie ráno vypúšťal infekciu a nakazil ďalšieho človeka?
SENIORI A OCHORENIE COVID-19. ČO JE DOBRÉ VEDIEŤ – R Ú V Z

"Koronavírus môžu prenášať aj infikované osoby, ktoré navonok nejavia žiadne alebo len veľmi mierne vonkajšie prejavy ochorenia. Inkubačná doba (doba od vstupu vírusu do organizmu do rozvoja symptómov ochorenia) je niekoľko dní, pričom počas celej doby je jedinec prenášačom vírusu a môže ho nevedomky ďalej šíriť. Inkubačná doba ochorenia COVID-19 je 2 až 14 dní, môže byť aj dlhšia."
Muffi napísal: 25 dec 2020, 20:33Kalkulujem trochu, lebo zatiaľ sme boli s rodinou v karanténe a v podstate bez rizikových bez kontaktov
Ako dlho? Ked si sa nakazil skor a si bezpriznakovy, mozes byt stale infekcny.

Inak teraz je denne bezne 5-10 tisic novych pripadov, 20-25% testovanych je pozitivnych, kolko ludi moze byt realne pozitivnych? Zname informacie o inkubacnej dobe platia pre povodny kmen, o novom sa toho vela nevie, len to ze sa siri rychlejsie, udajne mohol byt na Slovensku uz po celoplosnom testovani, preto prilis nepomohlo a nasledne sa pocty vyrazne zvysovali.

Tiez sa mohol niekto v domacnosti nakazit skor a ty si sa mohol nakazit neskor. Teraz nic nie je iste, dokonca sa neuznavali ani negativne testy z Anglicka, ja by som teraz neriskoval, hlavne ked je vakcina tak blizko, aj ked ani jej ucinnost na novy kmen este nie je potvrdena testami, len sa predpoklada ze by ucinna mala byt.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Bol som 6 dní sám doma, potom som došiel za rodinou a oni mali testy, odvtedy sme 6 dní bez kontaktu, tak myslím, že momentálne to bude OK. Len okolo zajtrajška som si nebol istý, ale keď sa zajtra izolujem v izbe (v prípade, že rodičia pôjdu za návštevami), tak predpokladám, že riziko nakazenia bude minimálne.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tak riziko je zrejme skutocne velmi nizke, izoluj sa, nos rusko, aj preventivne, aby si sa nedotykal tvare a tiez si mozes dat poslednu sprchu pred navratom vasich, teda ak nemate dve kupelne, pretoze tam je vyssie riziko.

BTW kedy zacali vyrazne stupat pocty mrtvych, nebolo to tiez po celoplosnom testovani? Je mozne, ze tu bol uz novy kmen, aj ked tvrdia, ze nema vyssiu smrtnost, tak ja by som to nevylucil, nevie sa ani to, ako dlho a kde je novy kmen. Nove informacie budu az neskor.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Okrem pravideľne meneného rúška je dobre aj dezinfikovať kľučky a iné, čoho sa človek viac dotýka a často vetrať. Aj ruky.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ak ste dnes sledovali tlačovku z očkovania alebo videli screenshot tej ženskej, čo si tam vyškerená robila selfiečka bez rúška...tak to nebola lekárka, ani epidemiologička, ale nejaká pizda z anjelských hliadok. By ma zaujímalo, ako sa tam dostala.
Prílohy
133112023_3566288946752284_2892458736384173554_n.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Tesim sa na "report" co vypozorovala.

Autoeditácia príspevku po 30 min 42 sek:
Ampulky, ihly, natahovanie... https://domov.sme.sk/c/22562283/ockovan ... tml?ref=FB

\\Ryanair publikoval reklamu na buduci rok. Bez ockovania sa asi nepoleti. Karens ho uz chcu zalovat.
https://fb.watch/2E1YKm_Yvm/
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Budú dávať nejaké potvrdenie o zaočkovaní proti Korone ? Napr. v Maďarsku budú dávať.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Mohli by to dávať napríklad do očkovacieho preukazu, kam sa dávajú všetky ostatné očkovania
heker
Redeemer
Redeemer

Myslis ockovaci preukaz, taka ta mala karticka, ktoru vyzaduju niekde na letisku v zahranici (napriklad ockovanie na malariu, zltacku, zltu zimnicu)? U nas sa ockovanie zapisuje normalne len do zdravotnej karty. Proti covidu by vsak mohli nieco davat, aby clovek mohol cestovat normalne.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Budú dávať covid očkovaciu kartičku, kde budeš mať zapísané, kedy, kde a akým typom vakcíny si bol zaočkovaný. Má tam byť aj číslo šarže pre prípad, že by ti narástla druhá hlava aj s rúškom. :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

heker napísal: 27 dec 2020, 11:53 Myslis ockovaci preukaz, taka ta mala karticka, ktoru vyzaduju niekde na letisku v zahranici (napriklad ockovanie na malariu, zltacku, zltu zimnicu)? U nas sa ockovanie zapisuje normalne len do zdravotnej karty. Proti covidu by vsak mohli nieco davat, aby clovek mohol cestovat normalne.
keď sa nechám očkovať proti covidu, tak si to dám normálne zapísať do očkovacieho preukazu, nech to mam všetko pohromade

Nemyslím si, že s tým bude problém
heker
Redeemer
Redeemer

Uvidime ako sa k tomu postavia. Suhlasim vsak, ze pre nas co obcas cestujeme za exotikou v ktorej treba povinne ockovania, tak by bolo velke plus mat to zapisane v medzinarodnom ockovacom preukaze.
kuric99

Príspevok od používateľa kuric99 »

Tak chlapci, posledné dni som sa necítil dobre, okrem klasických príznakov som mal triašku,hnačku a raz alebo 2 krát denne som mal také záchvaty že som 15 minút v kuse kašlal (najmä pred spaním), bolesti hlavy a normálne som si presálal jedlo ale ale chuť som takmer vôbec necítil.

fajčím, ale nie som obézny, športujem, užívam vitamín D a jem zeleninu ovocie a musím priznať že som mal pocit že ma to skolí, neviem si predstaviť že by som bol fyzicky menej fit alebo nebodaj dôchodca a ochorel by som.

Testy som si robiť nenechal, po tom čo som stratil chuť do jedla mi bolo jasné že sa nejedná o otravu jedlom ale mám určite covid takže testovať sa by bolo zbytočné a pre mňa osobne zbytočne nepríjemné.

Na to že je to údajne 2x silnejšia chrípka ktorá postihuje najmä starších a slabších ma ten covid celkom prekvapil, osobne by som to už nechel zažiť, ešte sa cítim slabí ale už sa mi vrátila chuť do jedla a priznaky razantne ustupujú.

Týmto sa chcem ospravedlniť o tom čo som tu písal o covide, nemyslel som to tak že by som chcel účelovo zavádzať, vážne som si myslel že to nie je až taký veľký problém no po tom čo som si tým prešiel(dúfam teda) som zmenil celkom názor, hlavne čo sa týka toho laxného prístupu.

Ja som si myslel že sa ma to vážne netýka, a hovril som si keď už chytím covida tak si trochu poležím a "chrípôčka" pominie, ono som si aj poležal a skutočne to odchádza ale reakciu na to som mal dosť senzitívnu, a to predpokladám že mám veľmi vysokú hladinu D-Vitamínu keďže ho suplujem.

Nehovorím že je to mor a že nás to tu zabije, k politickým opatreniam sa vyjadrovať taktiež nebudem ale vážne noste tie rúška, dodržiavajte rozostupy a hlavne si uvedomte že to nemusí byť zrovna až taká sranda, teda v mojom prípade moc nebola aj keď to mohlo skončiť horšie keby mám slabšiu imunitu alebo iné choroby.

takže ešte raz sorry za podcenovanie covidu a prirovnávanie ho k chrípke a k viroze, stay safe - kuric
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Niet nad vlastné POZNANIE :)
RebeI
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa RebeI »

Presne ja poznám takisto strašne veľa ľudí čo si tým už prešlo, kde zatvárali firmy lebo bola polovica zamestnancov nakazená a čuduj sa svetu väčšina bezpriznakovi, prinajhoršom strata chuti a čuchu, mierna horúčka.
Napísať odpoveď