Pruhy na monitore

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Jose13
Expert
Expert

Pruhy na monitore

Príspevok od používateľa Jose13 »

Zdravím, poslednou dobou sa mi štarte PC zjavujú pruhy na monitore (viz. obrázok) Po čase zmiznú. Vie niekto poradiť čo to môže spôsobovať prípadne či je to vada monitora? Ďakujem
https://ibb.co/7tYyCvK
BudGet
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Pruhy na monitore

Príspevok od používateľa BudGet »

Je to poškodený LCD panel. Môžeš skúsiť pripojiť PC na druhý monitor. Ak je to notebook, tak po zatlačení na spodnú časť displeja to môže začať samé behať alebo to môže zmiznúť.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Ak tie pruhy po case miznu, nie som si taky isty, ci je to poskodeny panel na monitore. Skor by som to tipol na ovladace napr na grafiku, chipset, bios alebo po hardware stranke skor graficku kartu. Aku mas graficku kartu v PC ktora ti zobrazuje obraz na monitore a aky mas presny typ monitora? Skusil by som najprv upgrade ovladacov na grafiku (nie zo stranky vyrobcu, ale priamo zo stranok nvdia/amd/intel), chipset a bios zakladovej dosky a potom to skusil otestovat, ci sa pri starte PC stale vyskytuju tie pruhy na monitore.
Jose13
Expert
Expert

na inom monitore mi to nerobi, no je tam ine rozlisenie a Hz
Pepo79
Star
Star

Na tom monitore, na ktorom sa zjavuju tie pruhy pri starte PC skus nastavit rovnake rozlisenie a Hz ako ma ten monitor, na ktorom sa to nerobi a otestuj teraz ten prvy monitor, ci sa tie pruhy stale robia. Ten prvy monitor, kde sa robia pruhy a ten druhy monitor kde sa nerobia pruhy pripajas na grafiku rovnakym kablom napr. DP-DP, alebo DVI-DVI kabel, alebo tie monitory pripajas dvoma rozdielnymi datovymi kablami do grafickej karty?
Jose13
Expert
Expert

rozdielnymi, jeden je dp a druhy hdmi. Na dp to robi. Problem je, ze nemam oba monitory na jednom mieste teda neviem to testovat :) Ten druhy mam u rodicov kde zvyknem nosit bednu
Pepo79
Star
Star

Ak sa ti da, zober DP kabel k tomu druhemu monitoru, kde sa nezjavuju pruhy a zapoj ten monitor cez ten DP kabel, ci sa nahodou nezacnu robit pruhy na nom. A zas opacne, zober HDMI kabel k tomu prvemu monitoru, kde sa zjavuju pruhy a skus tento monitor zapojit cez tento HDMI kabel, ci pruhy sa budu stale zjavovat. Ak ano, zmen rozlisenie a hz na rovnaku hodnotu ako na druhom monitore a otestuj znova to zjavovanie pruhov. Ak nahodou nevies tieto kable takto prehodit (napr. tie monitory nemaju tie porty), tak pre ten blikajuci monitor si zozen iny DP kabel resp. iny typ kabla podla portov na monitore a grafickej karte, aby si to vedel prepojit a odskusat.
Napísať odpoveď