Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa heker »

Aj tie antigenove testy, ktore maju urcitu chybovost, tak su stale lepsie ako nic. Je predsa lepsie zo 100 tisic testov odchytit 1000 ludi, pricom dalsich 100 ostane nezachytenych, nez nechat tych 1100 nakazenych ludi behat a sirit covid dalej. Alebo sa mylim?
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Senzitivita tych testov je asi tak 50% u bezpriznakovych, to znamena 1000 odchytis a 1000 dostane falosny pocit ze su zdravy a tak sa zacnu stretavat s rodinou kde to budu sirit dalej tj. nulovy prinos.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ze lepšie ako nič, ved máme ovela presnejšie PCR testy.Ideálne aby boli zadarmo, nie aby clovek platil kazdu chvilu desiatky eur len preto aby si nechal šparať v nose a hrdle. Načo nám budu nepresné chybové antigenové testy s 30% senzitivity ktoré ti ukažu že ked máš horučky,kašel a celkovú slabosť ze si negatívny. A ked nemáš ziadne príznaky tak ti ukaže ze si infikovaný/pozitivny. Nevravím že sa to stáva vždy ale bolo dosť prípadov že to tak je. Pandemia v krajine sa nedá zastavit hromadným testovaním v jednom čase ako bolo celoplošné testovanie SR za 2-3 týždne.Tam odkial ja pochádzam bolo v priemere 7-10 infikovaných denne pri PCR testovaní 15-20 tisic ludí v danný deň. No a teraz v mojom okrese je priemer infikovaných minimálne 100 na deň, pri tých istých hodnotách testovaní ludí na deň. Tak k čomu mi ako pomohol ten AG test? Tu treba jedine znižiť výrazne mobilitu. Jediné výnimky ist do potravin, točiť zamestnancov vo firmách na viacero smien, u detí to isté v školách nebude v triede 25 detí ale napr 5 detí v jeden den a takto postupovať dookola, fungovanie malých podnikov za výrazných hygienických opatrení a počet ludí vypočítaných podla metrov štvorcových alebo okamzité bez zbytočnej byrokracie adekvátne kompenzácie. Dovtedy čakanie na postupné očkovanie, podla presne stanoveného času a dátumu aby sa ludia opäť vyhli tomu že budú niekde v radách čakať a vzajomne sa infikovať.
Pri tomto všetkom mať hranice zavreté okrem potravinovej logistiky prísno kontrolovanej, pendleri bud budu doma na riti alebo tam v mieste výkonu práce alebo nech im štát vyplatí kompenzácie alebo jednoducho časté testovanie
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ropman napísal: 31 dec 2020, 18:18 Senzitivita tych testov je asi tak 50% u bezpriznakovych, to znamena 1000 odchytis a 1000 dostane falosny pocit ze su zdravy a tak sa zacnu stretavat s rodinou kde to budu sirit dalej tj. nulovy prinos.
Nulovy? Ja ze 50%-tny.

No na druhej strane, AG testami sa nehladaju nakazeni ale infekcni, v tomto pripade odchytia cez 90% tych co su aktualne infekcny.
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

RebeI napísal: 31 dec 2020, 15:09 https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9677777839
Odborník dr Lakota o Tom prečo ruska nie sú účinné.
kedze pise pre medium platene ruskou ambasadou, ktore viackrat dokazatelne zavadzalo a klamalo, tak ten clovek je uplna nula a predajna kur*a a nie odbornik. to nepotrebuje ziadnu dalsiu diskusiu ani argumenty.
Prílohy
Screenshot 2020-12-31 at 18.35.31.png
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

PRESNE

Blastbit -zasa si mimo - zaplatíš rozdiel ceny antigénových a PCR testov???
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tažko vysvetlovať niečo človeku ktorý druhým len pritakáva,osočuje, alebo len pošle ako odpoveď smajlíky. Všetko podstatné som vysvetlil hore. Nechapem komu môže vadiť sa dať zaočkovať, aj ked samozrejme ludia ktorí popieraju covid, bagatelizuju by sa spamätali ak by sme tu mali epidemiu ešte horších ochorení, či by strúhali tie svoje konšpirácie.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Možno len zbytočne zložito a občas nezrozumiteľne píšeš.
Testy áno - u nás vo firme sme mali aj pred Vianocami.
Očkovanie áno - sám sa dám ak mi to nevyhovorí lekár vzhľadom k alergii a ďalším veciam - proti chrípke mi odporúčal, len firma testy nezohnala.
Ostané je balast.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Vidíš ked chceš aj rozumne napíšeš. No asi preto už som to tu raz písal že niesom original slovák. Možno horšie sa vyjadrujem ale neni mi lahostajný osud tejto krajiny ked tu zijem väčšinu života. Posnažím sa veci písať jednoduchšie,stručnejšie teda, nerád mám s niekym náznaky konfliktov tak viem urobiť kompromis.
K téme - Asi tam bude odporúčanie od lekára že kvoli alergii by si to mal zvážiť a zrejme skôr nie ako áno. Ale hej najlepšie sú informácie priamo od lekárov, tiež som sa informoval. Co sa týka teda tej alergie zrejme kožné alergie budu problém u ludí čo to majú. Taký ludia co asi majú napr alergiu na peľ zo stromov to možno nebude prekážať, bohvie.
RebeI
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa RebeI »

konyk87 napísal: 31 dec 2020, 18:38 kedze pise pre medium platene ruskou ambasadou, ktore viackrat dokazatelne zavadzalo a klamalo, tak ten clovek je uplna nula a predajna kur*a a nie odbornik. to nepotrebuje ziadnu dalsiu diskusiu ani argumenty.
Ano argument jak hovado xD... Čo že má dlhodobú klinickú prax a je virolog, zase budeme splietat niečo o ruskej ambasáde 🤦 ... Hlavne keď j niečo platené us ambasádou alebo neziskovky tak to je v poriadku. Vy ste tu skoro všetci zaslepení západnými médiami a propagandou. To je rovnako ako keď je niekto tvrdý konšpirátor.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ake alergie? Je rozdiel mrtvy virus a rMNA.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tusim aj na RTVS odporucali alergikom ockovanie zvazit, ako alergika ma to zaujimalo a nasiel som toto:

Očkovať alebo neočkovať? – Denník N

"Čo sa týka alergikov, na klinických testoch sa zúčastnilo takmer 80 tisíc ľudí, no žiadne alergické reakcie neboli zaznamenané [10]. Dokonca v USA už spustili očkovanie, viac ako 550 tisíc ľudí dostalo vakcínu a iba 5 z nich malo alergickú reakciu, ktorú vyšetruje FDA (Food and Drug Administration, v preklade Správa potravín a liečiv) [11]."

Kazdopadne, zaujimalo by ma zlozenie vakciny, nedari sa mi ho najst, len tusim, ze niekde spominali, ze obsahuje bravcove maso a ze napriek tomu povolili jej pouzitie ludom, ktori kvoli nabozenstvu maju bravcove maso zakazane.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

To video je krasa. Onkolog komentuje pandemiu akutnej respiracnej chroby sam hovori, ze neodbornici by mali byt vyluceni z medii. Tak nech uz prestane pre "tie alternativne vystupovat". Dakujeme.
Okrem toho "onkolog" pise pre "medium", ktore tvrdi, ze chemoterapie na vrazdenie ludi, treba ju vylucit odmietnut a pit bylinkove caje. A zaroven, ze kazdu rakovinu sposobuju parazity a treba uzivat lieky pre domace zvierata.
Vobec nepovedal, "preco rusky nie su ucinne". Ak by nefungovali, uz by nebolo Japonsko ci Korea. Vsetci by vymreli uz na dlhsie zname SARS virusy. Ano, kusok bavlny je ako "pletivo na komara". Teraz je plno viac vrstvovych, nanovlaknovych rusok certifikovanych ako ochrana voci CoV-19. Tiez su respiratory, ktore virus neprepustia.
Videli sme, ako testovanie pomohlo Orave a Bardejovu. Preco sa tvarit, ze stahovat chorych ludi z obehu nema zmysel?
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

RebeI napísal: 01 jan 2021, 1:08 Ano argument jak hovado xD... Čo že má dlhodobú klinickú prax a je virolog, zase budeme splietat niečo o ruskej ambasáde 🤦 ... Hlavne keď j niečo platené us ambasádou alebo neziskovky tak to je v poriadku. Vy ste tu skoro všetci zaslepení západnými médiami a propagandou. To je rovnako ako keď je niekto tvrdý konšpirátor.
preco by som mal stracat cas nejakym argumentovanim, ked si nikdy na ziadne nereagoval?
z toho ako tu vystupujes vychadzaju len 2 moznosti - bud si plateny troll alebo, co by bolo este horsie, robis to zadarmo a to by znamenalo, ze mas v hlave nasrate. v obidvoch pripadoch s tebou nemienim uz stracat cas, zi si v svojej bubline, ze za tvoj posraty zivot mozu vsetci ostatni okrem teba a dalej si vymyvaj mozog tymi srackami, co sem dookola postujes.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

:D :D :D

Asi tak...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Jackb- " Videli sme, ako testovanie pomohlo Orave a Bardejovu. Preco sa tvarit, ze stahovat chorych ludi z obehu nema zmysel? "
Už ani o Orave,Bardejove a Cadci neplatí, žeby prestali byť zamorené, kedže opäť tam výrazne stúpa počet infikovaných. Opatrenia značnej časti vlády neboli až tak účinné a hlavne nelogické a aj ludia sú skrátka lajdáci ktorí to majú v paži. V Tatrách na lyžiarskych strediskách sa predviedli presne som vedel že niečo také vyvedú. Nakoniec najdolezitejsí ukazovatel je počet mrtvych priamo na covid ako taký.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Blastbit napísal: 01 jan 2021, 11:39 Už ani o Orave,Bardejove a Cadci neplatí, žeby prestali byť zamorené, kedže opäť tam výrazne stúpa počet infikovaných.
Testovanie ma svoj vyznam, ale vzdy ho treba zopakovat. Jeho ucinok je krakodoby, no dokaze zrazit krivku.

Lenze po testovani by mali nasledovat nejake opatrenia (regionalny semafor), co sa u nas vobec nedialo. Tiez bol podla mna problem, ze aj ludia preukazatelne pozitivny stale mohli ist do obchodu, lekarne,... tam chodili aj vsetci ostatni, inde sa moc nedalo.

Problem nie je testovanie, ale to co s nim potom spravili, zial u nas sa ani testovanie ani zaklady nim vybudovane vobec nevyuzili a premarnila sa skvela sanca.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

No áno problém nie je testovanie ako také, problém je testovanie AG testami sh*tnej značky od korejcov. A to aj WHO upozornilo že SVK nakupilo zlé testy zlej značky. Lenze Igor si po svojom urobil ako inak lebo "idiot" Sulik chce zle a dobračik Dollarko ktorého jediná starost je obhánať transky a obrábať kačice je dobrý partner na riadenie covid krízy. Cim skor vymeniť Igora aj Dollára, nariadit max možne tvrdý lockdown, potom semafor a očkovanie. Kto nechce očkovanie čiže náckovia,opozičné gorilly,konšpirátori nemusia ich problém, snád sa nakazia medzi sebou.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Blastbit a ty kde zijes, v bubline? Tie regiony co spominas su hladove doliny odkial ludia pendluju za pracou, ci do ciech alebo inych regionov, potom su aj navstevovane navstevnikmi z inych regionov. Testovanie tam ludom pomohlo, lebo sa zomkli pre spolocne dobro, inde na sk to bolo uz rozpacite pre rozne vplyvy, podobne ako keby sme chceli nakazu eliminovat a v okolitych krajinach by nadalej vycinala, to sa proste neda.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

V bubline nie, sorry nebudem suhlasiť so všetkým co si napísal. Ja s čím suhlasim je testovanie, ale nesuhlasim testovanie AG testami takto masovo. Ked aj známim čo mali teploty,slabosti svalov a pod. ukazalo AG test negativny. Dosť možné ze aj podaktorí zdravotníci neurobili ten odber správne, ťažko povedať. Ale aby sa Igor vyhrazal ludom to uz po*ral uplne. Skrátka sorry ale mna tu málokto presvedčí o tom ze značná cast vlády konala správne ked výsledky covid krizy ukazuju pravý opak. Na com sa zhodneme je očkovanie.
Napísať odpoveď