Keby sme mali rovnaku umrtnost aj na Slovensku, tak u nas s 4 784 umrtiami by to cinilo 9 155 844 ludi s protilatkami. Rozhovor na exprese mrazil. Z vela stran pocuvam ze to ako sa vedie ministerstvo zdravotnictva je este horsie ako za vlad Smeru.beardie napísal: 02 feb 2021, 10:29 inak, v Indii, ktora ma populaciu okolo 1,4 mld ludi, ma (podla extrapolacie) seroprevalenciu protilatok okolo 300 milionov ludi
kedze im tam na covid zomrelo 154000 ludi, kto chce vypocitat IFR?![]()
Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
hrach o stenuharrison314 napísal: 02 feb 2021, 15:18 Prva cast rozhovoru je presne o tom, preco sa nepozerat len na posty umrti, ktore tu vehementne postujes.
ano, u nas sa ludia dozivaju vyrazne vyssieho veku, takze maju paradoxne vacsiu sancu zomriet na covid ako v Indii, ktora ma zdevastovane zdravotnictvogorsche napísal: 02 feb 2021, 15:21 Keby sme mali rovnaku umrtnost aj na Slovensku, tak u nas s 4 784 umrtiami by to cinilo 9 155 844 ludi s protilatkami.
extremom v tomto je Banglades, ktore ma dvojnasobny pocet umrti a 30-krat vyssi pocet obyvatelov!
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
V tretej casti zas hovoria, ze lockdawn, ktory sa dodrziava (v Rakusku) funguje.
Tak aky hrach? Postujes rouhovor, kde hovoria o vaznych vedlajsich skodach (co ti tu postujeme uz mesiace), ze mladsi ludia maju tazky pribeh ak dostanu viac virusu pri infikovani, zomrelo nam viac ludi ako sa nam narodilo, ze sa nedodrziavaju opatrenia,...
mohol by si nejak porovnat lockdown u nas a v Rakusku?
opatrenia, ich vplyv, testovanie, kontrola nevychadzania okrem prace a obchodu, atd?
pozri si tento moj post: post2371212.html#p2371212
ten celkom jasne sumarizuje moj postoj, hlavne ta OOTB sekcia
Autoeditácia príspevku po 4 hod 18 min 45 sek:
gorsche: nie je to ziadna vedecka publikacia, ale: https://www.dailymale.sk/articles/vsetk ... vaniu_5511
opatrenia, ich vplyv, testovanie, kontrola nevychadzania okrem prace a obchodu, atd?
pozri si tento moj post: post2371212.html#p2371212
ten celkom jasne sumarizuje moj postoj, hlavne ta OOTB sekcia
Autoeditácia príspevku po 4 hod 18 min 45 sek:
gorsche: nie je to ziadna vedecka publikacia, ale: https://www.dailymale.sk/articles/vsetk ... vaniu_5511
No zatial to vyzera, ze vakcina ucinkuje aj na starych. https://twitter.com/segal_eran/status/1 ... 14/photo/3. Autor clanku ktory si postol este nemohol mat tieto predbezne udaje. Tiez este nie je hotova studia takze tie vysledky berme s rezervou. No radsej by som sa riadil zatial na zaklade tych dat ako na zaklade nicoho. Takze za mna ockovanie starych je worth. Taktiez aj cez vikend, napr. to co sa zaockovalo v pondelok, sa mohlo uz zaockovat v sobotu, a takto by sa to dalo posuvat kazdy vikend o 2 dni dokym by nedosli vakciny... Este som nasiel studiu co robil Pfizer, a vakcinu testovali na ludoch s medianovym vekom 52, a 42,2% ludi bolo nad 55 rokov a ludi nad 65 rokov bolo 3848. Co neje az tak malo.
No podla toho co hovorili to vyzeralo, ze situacia sa v nemocniciach naopak zhorsuje a ludia by si mali davat este vecsi pozor ako doteraz, co je opak toho co hovoril Krajci na poslednych tlacovkach a aj co hovorili v spravach, ze situacia sa v nemocniciach nezhorsuje takym tempom ako to bolo na konci decembra, zaciatkom januara.
So vsetkym sa da suhlasit aj s tym lockdownom, v podstate sme tu ani ziadny nemali, ludia sa nepretali stretavat v sukromi a polovica populacie na opatrenia kasle a je to potom vidiet v nemocniciach a ludia v zivot ohrozujucich situaciach na to zacinaju doplacat coraz viac a nedostava sa im urgentna zdravotna starostlivost.
Zatiaľ info sú aké? Že od pondelka aj tak v covid automate budú okresy viac menej čierne, takže treba od pondelka nový test? U nás tuším cez víkend aj plánujú kvôli tomu testovanie. Aj kvôli školám.
Predtým hovorili, že aj nejaké obchody by sa otvorili od 8.2. s testom, aj knižnice že s testom.
Len neviem, kedy sa dozvieme.
Autoeditácia príspevku po 4 min 9 sek:
Tak už dali na fb stránku, že v sobotu bude u nás testovanie.
Predtým hovorili, že aj nejaké obchody by sa otvorili od 8.2. s testom, aj knižnice že s testom.
Len neviem, kedy sa dozvieme.
Autoeditácia príspevku po 4 min 9 sek:
Tak už dali na fb stránku, že v sobotu bude u nás testovanie.
No ak bude platiť Covid automat, celé Slovensko bude čierne. V tom prípade do práce by mohli chodiť len ľudia v rámci kritickej infraštruktúry + nejaké výnimky - dnes by mali o tom rozhodovať, snáď nebudeme na výsledok čakať do nedele večera ako to majú zvykom.
Lockdown je svina. Na grindri uz polovica chalanov zhana barberov a kadernikov... 
Ja mam pocit, ze ty ignorujes, ze aj napriek rozsirenemy globalizmu su kultrury stale rozdielne a ak Svedov vydesi vymretie DSSiek a zacnu sa spravat zodpovedne nazaklade odporucani, tak to znenamena, ze vymieranie dochodcov na Slovensku zmeni nazor stoviek tisicov ludi, ze virus je, treba sa spravat zodpovedne a dodrziavat co maju prikazane. Na juhu to budu ignorovat este viac a v nedelu si daju siroke rodiny tradicny obed, budu sa bozkvat pri stretnuti a hlasno rozpravat, az kym im tom nezabrania policajti a armada.beardie napísal: 02 feb 2021, 12:38 pozor, pre mna je dolezity pocet umrti, ale vo vztahu k opatreniam!
opakujem to tu neustale od zaciatku - aktualne opatrenia nie su adekvatne hrozbe! ake su adekvatne som tiez pisal, preco je to ignorovane? to tu musim naozaj dookola pisat to iste?
Ty chces dat rizikovym respiratori, no uz sa ti nechce rozpravat o logistike ako ich dorucit a o tom, ze starsi ludia sa jednoducho odmietaju ucit nove veci a je potrebne najskro vymysliet ako uz ich naucit o respirator sa starat. Vraj premyslam velmi zlozito a da sa to zvladnut a bodka.
Keby si niekto chcel pripominat, ako to cele zacinalo - twitter ucet, ktory postuje spravy o covide presne rok stare
https://twitter.com/YearCovid
https://twitter.com/YearCovid
mam ti postnut videa zo Stockholmu ako vyzera bezny den na ulici? ludia bez rusok sediaci v restauraciach, zijuci normalny zivot bez obmedzeni, maximalne tak s nejakymi rozostupmijackb napísal: 03 feb 2021, 12:32Ja mam pocit, ze ty ignorujes, ze aj napriek rozsirenemy globalizmu su kultrury stale rozdielne
a nasledne porovnanie s inymi severskymi krajinami?
najvyssi cas si uvedomit, ktore skupiny obyvatelstva su ohrozenymi skupinami a zacat sa podla toho spravat
nie, bezni pracujuci ludia ohrozeni nie su
o 2 tyzdne zacnu byt povinne FFP2 na celom Slovensku v miestach zvyseneho pohybu a koncentracie obyvatelstvaTy chces dat rizikovym respiratori, no uz sa ti nechce rozpravat o logistike ako ich dorucit a o tom, ze starsi ludia sa jednoducho odmietaju ucit nove veci a je potrebne najskro vymysliet ako uz ich naucit o respirator sa starat. Vraj premyslam velmi zlozito a da sa to zvladnut a bodka.
distribucia bude tym najmensim problemom, nevidim v tom absolutne ziadne prekazky
da sa to zvladnut bez vacsich zadrhelov, bodka
este jeden koment+ obrazok k rychlosti ockovania, v porovnani s okolitymi krajinami sme na tom celkom dobre, na UK samozrejme nemame
No tak na Britaniu nema nikto v nasom regione, okrem 2 ropnych velmoci a Izraela. Denne tam totiz zaockuju na 500tisic ludi, kedze boli prvy kto spisal zmluvu na dodanie vakcin a ju aj vyvijali a financovali.
Navyse starsiu populaciu ockuju v anglicku bez ohladu na vakcinu a udavanu ucinnost, lebo ako uviedla EMA, vsetky vakciny co su aktualne schvalene zabranuju tazkemu rozvoju ochorenia, to ze udajne oxfordska astrazeneca ma nizsiu ucinnost pri starsej populaii nie je podstatne, podstate je ze keby nou boli ockovany a sa aj nakazili, tak nikto nakazeny neskonci s tazkym priebehom v nemocnici.
Uz sa vie ci chcu u nas AZ vackinu pripustit iba pod 65 rokov? Lebo potom by ako vakcina, ktorej ma slovensko nakontrahovanych 2,5mil kusov vobec neprichadzala aktualne do uvahy na ockovanie starej populacie, co mi pride ako absurdne.
A co sa týka aktualnej situacie s testovanim a pristupom vlady, zrejme zodpovednost slovakov chcu nahradit testovanim, teda stale testovanie ma nahradit nulovu zodpovednost urciteho percenta populacie.
Navyse starsiu populaciu ockuju v anglicku bez ohladu na vakcinu a udavanu ucinnost, lebo ako uviedla EMA, vsetky vakciny co su aktualne schvalene zabranuju tazkemu rozvoju ochorenia, to ze udajne oxfordska astrazeneca ma nizsiu ucinnost pri starsej populaii nie je podstatne, podstate je ze keby nou boli ockovany a sa aj nakazili, tak nikto nakazeny neskonci s tazkym priebehom v nemocnici.
Uz sa vie ci chcu u nas AZ vackinu pripustit iba pod 65 rokov? Lebo potom by ako vakcina, ktorej ma slovensko nakontrahovanych 2,5mil kusov vobec neprichadzala aktualne do uvahy na ockovanie starej populacie, co mi pride ako absurdne.
A co sa týka aktualnej situacie s testovanim a pristupom vlady, zrejme zodpovednost slovakov chcu nahradit testovanim, teda stale testovanie ma nahradit nulovu zodpovednost urciteho percenta populacie.
Ta rychlost ockovania krajin v EU je fakt zarazajuca. Podla mna sa mali krajiny vydat cestou ako Dansko, kde vidno ze niektore dni tam bol velky narast zaockovani, a potom niekolko dni utlm (pravdepodobne cakali na nove davky). Myslim ze som dnes cital, ze AstraZenecou sa budu zatial ockovat chronicki chori do 55 rokov. 9. februara by malo prist 150 000 davok. A tiez ked sme sa vcera bavili ze co je cielom vakciny, tak AstraZenece sa pravdepodobne podarila vakcina, ktora zabranuje aj sierenie virusu v populacii, teda nakaze. Podla predbeznych dat. Co mi pride ako skvela sprava.
ako si to predstavujes?gorsche napísal: 03 feb 2021, 15:53AstraZenece sa pravdepodobne podarila vakcina, ktora zabranuje aj sierenie virusu v populacii, teda nakaze.
prosim si. hlavne nech je vidiet kedy je to natocene a neda sa to spochybnit. dakujem.beardie napísal: 03 feb 2021, 14:04 mam ti postnut videa zo Stockholmu ako vyzera bezny den na ulici? ludia bez rusok sediaci v restauraciach, zijuci normalny zivot bez obmedzeni, maximalne tak s nejakymi rozostupmi
a nasledne porovnanie s inymi severskymi krajinami?
lebo citat, ze filmovy festival vo Svedsku bude mat jedineho osobne pritomneho divaka na opustenom ostrove v majaku a v inom meste obrovskej hale budu moct byt naraz jednotky ludi a porovnat si to s tvrdenim, "Svedi nemaju ziadne opatrenia, stretavaju sa, pařej a zivot ide v pohode" je zaujimave.
toto je Bíla nemoc. tak ako nie je nutne znovu vymyslat koleso, tak nie je nutne znovu vymyslat zmysel karanteny. ked ludi vratis na pracoviska a ponevierat sa po restikach, len este silnejsie kopnes nemocnice. lebo mlady clovek nemusi zomriet ale na tej JISke lezi a staraju sa o neho rovnako. ide o respiracne ochorenie. kedy kto robil v open space dobre vie, ze staci jediny prechladnuty clovek, aby za par dni chrlali desiatky dalsich. a teraz mame egoistov, ktori si pojdu fotit selfie na karibske plaze alebo na alpsky sneh a rovno sa vratia na pracovisko s inym darom ako magnetkami a cokoladou. navrat na pracoviska je mozny len ked sa podari vymahat prisne dodrziavanie karenteny a zatvorenie hranic.najvyssi cas si uvedomit, ktore skupiny obyvatelstva su ohrozenymi skupinami a zacat sa podla toho spravat
nie, bezni pracujuci ludia ohrozeni nie su
na Slovensku, kde je dorucenie listovej alebo balikovej zasielky obrovsky problem je neprekonatelny problem distribucia respiratorov.o 2 tyzdne zacnu byt povinne FFP2 na celom Slovensku v miestach zvyseneho pohybu a koncentracie obyvatelstva
distribucia bude tym najmensim problemom, nevidim v tom absolutne ziadne prekazky
da sa to zvladnut bez vacsich zadrhelov, bodka
Neviem si to predstavit. Len som si precital clanok. Pisu o tom v predposlednom odseku. https://www.ox.ac.uk/news/2021-02-02-ox ... h-interval
skusme postupne a oprav ma v bode, ktory je zle
1. nakazena osoba dycha/kycha/kasle/rozprava
2. virus leti do priestoru
3. virus prenikne do dychacich ciest obete
4. obet ma v sebe zivy virus
(5. obet ma alebo nema vakcinu a ma alebo nema imunitu) - v podstate irelevantny bod, ale schvalne som ho zahrnul
6. obeti sa v dychacich cestach zacne virus replikovat
7. obet dycha/kycha/kasle/rozprava
8. virus leti do priestoru
9. bod 2 a dookola
kde som spravil chybu?
1. nakazena osoba dycha/kycha/kasle/rozprava
2. virus leti do priestoru
3. virus prenikne do dychacich ciest obete
4. obet ma v sebe zivy virus
(5. obet ma alebo nema vakcinu a ma alebo nema imunitu) - v podstate irelevantny bod, ale schvalne som ho zahrnul
6. obeti sa v dychacich cestach zacne virus replikovat
7. obet dycha/kycha/kasle/rozprava
8. virus leti do priestoru
9. bod 2 a dookola
kde som spravil chybu?
Neviem ti povedat, ale mozes tuto svoju osnovu poslat do University of Oxford, ze maju v clanku ze ich vakcina pravdepodobne zamedzuje sirenie ale ze podla tvojich bodov to nevychadza.
do 1. a 7. si doplň za dýcha/kýcha/kašle ešte jeden bod a to "rozpráva".
Inak dnes rodičom dôchodcom mesto doručilo nejaké papiere a k nim boli pribalené FFP2ky 1ks pre každého. Samo mesto zabezpečovalo distribúciu do schránok.
A dnes strieľam šampus, dnes ma prvýkrát od začiatku pandémie zastavili policajti a pýtali si test, overili si môj OP v systéme a čauky-párky. Účel cesty neriešili..
Inak dnes rodičom dôchodcom mesto doručilo nejaké papiere a k nim boli pribalené FFP2ky 1ks pre každého. Samo mesto zabezpečovalo distribúciu do schránok.
A dnes strieľam šampus, dnes ma prvýkrát od začiatku pandémie zastavili policajti a pýtali si test, overili si môj OP v systéme a čauky-párky. Účel cesty neriešili..