Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

brm napísal: 23 feb 2021, 16:47 Inak pozri sa aj na historický vývoj tej incidencie. Presúva sa to späť na sever na považie (PB, NMnV), ktoré sa už červenalo v decembri, Vtedy bola ich 7dňová incidencia na 10000 obyvateľov okolo 70 prípadov, v súčasnosti narástli "len" na 50ku. To isté platí o Martine, ktorý dosahoval 70ky ešte o mesiac skôr, keď horela Orava. Uvidíme na ďalšom vývoji, ako to je premorené z konca roka.
ktoreze to boli tie najviac postihnute okresy na Orave a Kysuciach?
okresy.jpg
link tutaj

dost ma ale serie, ze uz v tej prezentacii neuvadzaju vek umrti, keby som bol konspirator, tak by som za tym nieco videl
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Čo sa im však neda uprieť je ta konzistentnosť v nekonzistentnosti.

Pobavilo to porovnanie poctu incidencie na 4. strane, s dvoma slovenskami, jedno s a bez ag testov.
Potom 12. strana, vekova štruktura prijatych pacientov, uplne posledny tyzden od 16-22.2 maju akesi nedotecene data, vyzera to na pohlad lubivo, no hned na dalsej strane im v tom istom tyzdni 16-22 troni pocet vyjazdov k covid pacientom, a ja uz som myslel, ze sme zlomili krivku v hospitalizaciach.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

OT:

No v mojom bezprostrednom okolí (blízka rodina a blízki priatelia) zomrel včera už tretí človek (preukázateľne na covid, zdraví ľudia, v umelom spánku so zápalom, na ventilátore).
Ani by som to sem nepísal, len taká zaujímavosť, že mi Google Fotky vyhodili spomienku spred roka, zrovna 23.2. som bol na pobyte s frajerkou keď mi volal brat, že či som vraj zachytil "tú chorobu" v taliansku, že už tam je skoro 10 mŕtvych. Mali sme naplánovanú dovolenku v IT, a vtedy sme si povedali, že ak tam bude viac ako 100 mŕtvych tak nejdeme nikam, že to už bude zle. Riadne naivní sme boli. Tiež si pamätám, keď sme tu takto trochu dávnejšie písali, že "v mojom okolí sú už traja nakazení".

Každopádne to už dosť dlho nesledujem, ani túto tému, ani správy, dávam si taký psycho dovolenku od tohto. Ale dnes som mrkol zo srandy na svetové štatistiky a zdá sa, že je to (globálne) na dlhodobejšom ústupe, čo je fajn.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pesnicka na aktualnu temu :D

ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Presny popis aktualnej situacie vratane riesenia.

brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

beardie.. veď uvidíme časom, ako im to "premorenie" bude pomáhať... z Oravy to šlo dole na juh a teraz sa vlna vracia nazad na sever. Ja som narážal hlavne na okresy ako Bánovce, Považská Bystrica, Nové Mesto nad Váhom, Martin.. tie patrili medzi top najhoršie okresy v priebehu novembra-decembra a teraz sú zase čierne.

Čo sa týka úmrtí podľa veku, podľa 10 dní starých dát na githube (https://github.com/Institut-Zdravotnych ... vid19-data) to vyzerá nejak takto... vekové skupiny po jednotlivých týždňoch... neviem, či má niekto niečo novšie.
Spoiler
Clipboard01.jpg
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ale mi uz vieme, ze premorenie nepomaha a naopak vyrazne skodi (nove mutacie, long covid, PIMS,...).

Sam vo svojom okoli mam znamich, co po prekonani Covidu s lahkym prebehom maju neurologicke problemy, barinfog a zacali zabudat. A priznaky neustupuju ani po mesiaci a pol. A ich imunita a sila tiez nie je bohvieco.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Brm, napisem ti k Martinu v ktorom zijem. V obchode certifikat o teste nepytaju, ani na pumpe, aj na ulici, ano na poste, nikde. Kde ho pytaju, tak to su banky. Kava a ciga na pumpe? Ziadny problem, ved 4 metre vedla teba stoja policajti na kave a cige, o 20min pride mestska policia a stoji kusok vedla. Nikto nic neriesi. Na pesej zone si das kavu cez okienko, sadnes si na lavicku, rusko si das na ruku a sedis hodinu s dvomi kamaratmi ako keby sa nic nedialo. Nikto opatrenia nekntroluje a pomaly ani nedodrziava.

Druhym zadrhelom su otvorene podniky. Jeden znamy steak pub vo Vrutkach otvoril prevadzku s tymz ze jeho klasifikacia bola potraviny. Dal si si steak, 4 piva, sedel si v interieri bez ruska. Ked doslo na platenie a ucet bol 32 eur, tak na ucte si mal uvedene, ze si si kupil 32kg muky ci cukru v cene 1 eur/kg. Ignoracia nariadenia o konzumacii v interieri ako vysita. Druhy podnik, penzion na hlavnom tahu taktiez otvoreny, chodili tam jest policajti, vsetci vedeli ako to je, otvorene od decembra, aj vcera tam stalo plno aut a funguju. Ten prvy spomenuty steak pub uz v piatok majitel zavrel s vysvetlenim na FB, ze sa zhorsuje situacia a ze chrani zamestnancov. Skutocny dovod? Zamestnanci dostali covid.

A potom su v okrese strediska ako Valca, tam moc ludi teraz nechodi. Dalsim je Jasenska dolina do ktorej sa chodia s detskami sankovat. A kamenom urazu mozu byt Martinske hole. Tam je cez vikend prilis vela ludi, cez vikend 250 eur na parkovisku (auta pocitaju na prejazde rampou zamestanci, ktori uctuju parkovne). Vo vacsine aut mas rodinu s detmi, sankami, lyzami. Dalsich mozno 300-500 ludi vyjde pesi, sam idem obcas pesi, ak to vidim. Rusko ma cestou tak 5 az 10 percent ludi. Na vrchole 0 az 5 percent. V bufete nikto. Podavanie ruk, hudba, zabava, skupinky po 10 ludi v okolii bufetov. Nikto nic neriesi.

Donl toho vsetkeho este na tajnasa otvorene posilnovne so zalepenymi oknami, otvoreny barber, otvorene krcmy. V utajenom rezime bezi zivot dalej.

Toto je ten lockdown, ktory ma nieco zmenit a nic nezmeni, naopak, zhorsuje situaciu a frustraciu.
brm
Darca
Darca

heker... môžem ťa potešiť, že tebou popisovaná situácia v Martine je úplne rovnaká vo všetkých častiach Slovenska. Problém súčasného lockdownu je ten, že existuje iba na papieri.
Prílohy
2021-02-23-Kapitulacia.jpg
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Vsetko je len na oko, aj to akoze zatvorenie hranic s milionom vynimiek. Naco to je dobre? Takymto pristupom tu aj tak budeme mat kazdu novu mutaciu sveta.
retkvic
Addict
Addict

Taketo spravanie ludi, ignorovanie opatreni by sa dalo pochopit mentalnym nastavenim z dôb komunizmu, odkial si to spolocnost nesie dalej. Ignorovanie zakonov, v krajine kde maju ludia dlhodobu skusenost s uplnou biroktatizaciou, kde je potom kazdy sam sebe janosikom a teraz sa to prejavuje v praxi.

Neviem ci si to ludia neuvedomuju, no ak chcu takyto rezim aj v maji, kedy budu okolite krajiny uz davno otvorene, tak nech sa paci.
brm
Darca
Darca

Súhlasím, že súčasný režim bude u nás fungovať až do leta. Ale tento bordel medzi obyvateľmi má na svedomí skôr súčasná vláda, ktorá nevie, čo má robiť - chaos v komunikácii, chaos v prijímaní opatrení, chaos medzi nimi samými, hádky, verejné výmeny názorov cez sociálne siete, rozvážanie kamarátok po lekárniach, zbieranie všetkých možných výnimiek atď..... ľudia sú z toho znechutení, navyše situácia je stále rovnaká - a popritom ich aj tak nikto nekontroluje.....
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Presne tak. A rokovali predvcerom, rokovali vcera, rokuju aj dnes a vysledok ziadny.
retkvic
Addict
Addict

Ja som z včerajšej tlačovky premiera a nato Sulika a vice versa pochopil jasny Matovičov odkaz, Matovič si nepripušťa pochybenie, a keby bol aj v buducnosti odvolany z jeho postu, tak on a jeho klub nikdy nepochybil, on si už chybu ani nemôže pripustiť, on si už vynnikov našiel. Ak dôjde k zlepšeniu situacie, nebude to ani zasluhov ludi, ani vladnych opatreni, ale spontannou nižšiou nakazlivostou vdaka oteplovaniu a očkovaniu staršich ročnikov.

V česku to vyriešili po svojom, tam nie je za to ako to u nich vyzera zodpovedny nikto, tam to zvalili na prirodnu katastrofu.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Mal by zakročiť generálny prokurator na vlastný podnet aby riešil túto vládu ktorá robila a robí pokusy na ludoch, krachuju podniky, ludia bez práce coskoro na ulici, nezmyselné celoplošné testovania ktoré zhoršili epidemiologicku situáciu v SR atd. Kto aj dával dobré nápady z koalicie skončilo to zmietnuté olanom a sme rodinou pod stôl.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

O (ne)premoreni
https://www.wsj.com/articles/fast-sprea ... 1612187591

Ani v tej Indii, ktora uz podla ineho zdroja mala byt premorena ASPON z tretiny to neide az tak efektivne
https://economictimes.indiatimes.com/in ... 138008.cms

Takze vieme, ze v state Amazonas uz opat kopu masove hrob, indicky odbornik hovori, ze u nich doma pojde premorenie dosiahnut tazko a mame tabulku zo Svedska, ktora hovori, ze to funguje skvele.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nezda sa mi, ze by bola situacia v Brazilii ci Indii taka kriticka
image_2021-02-25_181317.png
zrovna s tym problematickym premorenim v Indii by som si nebol taky isty, ti ludia tam ziju doslova na smetiskach (skoda, ze som si to neodfotil, ked som tam bol, ale prislo mi to vtedy nevhodne), tam maju ine problemy ako nejaky covid, ktory zabija predovsetkym starych (priemerna doba dozitia je tam o 8 rokov nizsia ako na Slovensku - 69 vs 77 rokov)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ano, to bola aj moja reakcia, ked si to postol na temu toho, ze to premorenie take bude aj v "zapadnom svete" kde ludia maju slabsiu prirodzenu imunitu aj ked nemusia sediet doma, byt vzdialeni od inych a maju prekryte horne cesty dychacie. Rovnako by som to videl aj v brazilskych slumoch. No videl som tiez svoje v Maroku aj v Mexico City a to sme neboli v tom najhorsom a tiez som na to fotak neotcal, lebo mi to neprislo vhodne.
No Ind si o svojej krajine mysli ine a do Manaus sa hnusoba vratila v plnej sile
retkvic
Addict
Addict

jackb ako to teraz vyzera s ockovanim v uk, ockuju AstrouZenekou starych ludi 65+ hlava nehlava? Dnes som zachytil, ze v EU 80% dodanych vakcin tejto britskej spolocnosti, vyvinutu pomali najlepsimi mozgami na svete z Oxfordu lezi na sklade a ludia sa nou nechu dat zaockovat vdaka masivnej anikampani zo zaciatku roka.

Krajci ako veriaci clovek ma teraz sancu svojho zivota, na ktoru caka odvtedy ako vkrocil na svetlo tohto sveta a mal by ju nejakym spôsobom nakupit a zacat nou ockovat hlava nehlava, pripadne ju poskytovat aspon tym co su na zoznamoch cakatelov v nemocniciach.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Ja tiez neviem ci sa chcem dat zaockovat vakcinou kde mam sancu 50% ze budem tak 3 dni KO. Hlavny problem je ze to nikto neocakaval, ani samotna astrazeneca nedeklarovala taky vysoky podiel neziaducich ucinkov, takze moja dovera k tejto vakcine je momentalne nizka.

Autoeditácia príspevku po 1 min 37 sek:
A ked sa to stane tak potom este mam ist aj na 2.davku kde ta reakcia je casto horsia?
Napísať odpoveď