Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa hojko »

ropman: Neprekrucaj, nikde sa nepise, ze max. 1 z 10 ma vedlajsie ucinky. Aj v pribalovom letaku AstraZeneca sa pise, ze viac ako 1 z 10. Pokial nevies aky je rozdiel medzi max a viac, tak zial. Tiez si si tu vykuzlil spojenie vyrazne vedlajsie ucinky, pritom ucinky, ktore boli prezentovane a medializovane, tak patria do kategorie velmi castych vedlajsich ucinkov. Ziadne vyrazne vedlajsie ucinky.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Stale su tie neziaduce ucinky, pre ktore sa niektori ucitelia odmietaju dat ockovat identicke s tym, ako ked sa da clovek ockovat pred cestovanim do exotiky, alebo krajin s nizsim hygienickym standardom. a kedze vacsinou su potrebne tri davky v priebehu 5-6 tyzdnov a ockuje sa proti viacerym chorobam sucasne, tak ma tie zimnice, teploty, svalovu slabost a neviem co vsetko tri-styri dni po kazdej z nich. Da sa s tym veselo vstavat do prace a byt tam cely den. A tiez sa odporuca sediet v cakarni po. Co sestricka vyuzije na paper work a tiez sa redukuje sanca, ze ockovany odpadne na ulici.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mozno este k rychlosti ockovania, sme na tom v porovnani s ostatnymi krajinami celkom dobre
Svedsko, Nemecko, Rakusko, Taliansko, Francuzsko, Holandsko su za nami
vak.jpg
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

hojko napísal: 26 feb 2021, 11:38 ropman: Neprekrucaj, nikde sa nepise, ze max. 1 z 10 ma vedlajsie ucinky. Aj v pribalovom letaku AstraZeneca sa pise, ze viac ako 1 z 10. Pokial nevies aky je rozdiel medzi max a viac, tak zial. Tiez si si tu vykuzlil spojenie vyrazne vedlajsie ucinky, pritom ucinky, ktore boli prezentovane a medializovane, tak patria do kategorie velmi castych vedlajsich ucinkov. Ziadne vyrazne vedlajsie ucinky.
Mas pravdu az teraz som si to precital. Maju to dobre osefovane, viac ako 1 z 10 vpodstate znamena ze to moze byt kludne aj 10 z 10. Ja by som to este vylepsil a rovno tam napisal viac ako 1 z miliona, bolo by to to iste len by to vyzeralo lepsie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

jackb: Ja vedlajsie ucinky ockovania poznam, konkretne v pripade zltacky A+B a tyfusu, ked som pri prvej ci druhej davke bol cely den v pohode, ale v noci z nicoho nic zimnica, teplota, asi 10x som vracal... Tak som volal lekarovi, ze moze byt, ze vedlajsie ucinky, ze to treba vylezat, popijat vodu/caj. Dalsi den som bol v pohode. A to som sa dal ockovat pred cestou do Thajska, kde by ma pustili aj bez toho. A cuduj sa svete, dal som sa potom po rokoch preockovat na tyfus opat, taktiez tetanovku a ani som nerozmyslal nad tym, ze by mi mohlo byt opat zle. A ak by mi aj bolo, tak radsej vydrzim ten jeden den doma v posteli, ze niekde v cudzine v nemocnici s tazkostami.

ropman: Nemaju to ziadnym zvlastnym sposobom uvedene, je to forma, ktora je na tazko lieku pisana tymto stylom. To, ze nevies citat, nevies rozlisovat max/viac alebo prekrucas, tak to je uz tvoj problem.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

ropman napísal: 26 feb 2021, 11:29A mozno je to jedno, lebo ked pridu nejake horsie mutacie, tak mozme zase cakat rok na vyrobu novych vakcin a zacne sa to cele odznova.
Vakciny na mutacie uz nemusia prechadzat takym narocnym procesom. Podobne ako vakciny na chripku vznikaju nove pre kazdu sezonu a nemusia si cele to kolecko prechadzat od znova. Pokial ide oba o drobnu upravu, stacia na schvalenie aj mensie studie. Aj ked teda neviem, ci by v takomto rezime schvalili aj stale novatorske mRNA vakciny.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

hojko napísal: 26 feb 2021, 12:08 ropman: Nemaju to ziadnym zvlastnym sposobom uvedene, je to forma, ktora je na tazko lieku pisana tymto stylom. To, ze nevies citat, nevies rozlisovat max/viac alebo prekrucas, tak to je uz tvoj problem.
Nic z toho si netrafil. Necital som to vobec. Ale ako vidis, citat viem.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Čísla stúpajú, lebo na ulici a všade je toľko ľudí ako v tomto čase možno pred troma rokmi, sú plné obchody, cesty, všetko. Kašlú na rúška a na všetko. Veď toto vraj je obyčajná chrípka, aspoň mnohí debili majú vymyté mozgy zo sociálnych sietí, niektorí uveria aj tomu, že žiaden vírus neexistuje. Debilom niet pomoci.

Kto dáva pozor má reálnu šancu vírus nedostať. A idioti, čo s nimi?

Potom každý vykrikuje, že Matovič môže za to, že sa vírus šíri. Ale čo to Matovič nakazí denne neviem koľko ľudí alebo ľudia sa nakazia navzájom?

Aj to testovanie nejaký zmysel má, zachytiť idiotov, čo to majú ale ich to nezaujíma a nakazia neviem koľkých ešte.

Samozrjme Smer a Smer2 (Fico a Pele) chcú aby sa všetko otvorilo, nebol núdzový stav ani nič, aby bolo ešte viac nakazených, pokým neskolabuje zdravotníctvo, nezomrie ešte viac ľudí aby mohli mať tie vytúžené voľby. Im je všetko jedno len aby boli voľby.

Podľa nich čísla klenú, keď sa uvoľnia opatrenia? Ktoré sa mimochodom nedodržiavajú a tam je pes zakopaný.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Vcera v politickej diskusii Na hrane padla otazka na Rasiho, ci si nemysli, ze by smeraci mali byt zodpovedni za dnesny stav zdravotnictva po tolkych rokoch drancovaciek.
Rasi odpovedal nieco v zmysle, ze tu ziadne zlyhavajuce zdravotnictvo nie je, ze naopak zdravotnici zvladaju boj s koronou vyborne a ze im za vsetko dakuje. Neuveritelne, ako dokazu prekrutit fakty.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Cesar napísal: 26 feb 2021, 12:21 Aj to testovanie nejaký zmysel má, zachytiť idiotov, čo to majú ale ich to nezaujíma a nakazia neviem koľkých ešte.
Ano, a este viac idiotov si povie, ze ked ma tyzden dva stary negativny test, tak nemoze nikoho nakazit.
Podľa nich čísla klenú, keď sa uvoľnia opatrenia? Ktoré sa mimochodom nedodržiavajú a tam je pes zakopaný.
Ak sa opatrenia nedodrziavaju tak ich mozme zrusit, vysledok bude ten isty.
Cesar
Addict
Addict

Ani rúška nemajú 100%-ný efekt, nič nemá 100%-nú účinnosť. Ani antigénové testovanie, ale cez ne zistili tisíce nakazených. Ale aspoň nejaký efekt majú.

Nie je možné spraviť naraz milióny pcr testov a nie sú ani milióny vakcín, ostáva robiť to, čo sa reálne dá.

Aj to je prístup, že čím horšie tým lepšie.
A dá sa 24/7 nadávať a čakať na zázrak.
Mnohí ale sa nechcú ani len očkovať, ani nič nechcú, ani rúška, ani nič ale ani vírus. Ostáva už len fakt čakať na zázrak.

Podľa opozície najlepším opatrením proti šírenia vírusu sú predčasné voľby. To je jediné riešenie a hneď klesnú čísla. Od rána do večera nepočuť nič iné len že treba predčasné voľby.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

beardie napísal: 26 feb 2021, 12:00 mozno este k rychlosti ockovania, sme na tom v porovnani s ostatnymi krajinami celkom dobre
Svedsko, Nemecko, Rakusko, Taliansko, Francuzsko, Holandsko su za nami
vak.jpg
Ked som sa minule stazoval na to ze ako ockujeme, tak teraz som maximalne spokojny, kedze ockujeme tempom az nam dosli vakciny.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Cesar- Matovič vyzýval ludí aby nosili rúška,odstupy,žiadne zhromaždovania,cestovania atd. A co urobil? Sám nenosil ruško ked ho niekde novinári načapali + tá fotka na svadbe jeho kolegu. Odstupy chýbali pri tlačových besedách ked ich tam stálo pri sebe 20 bola tiež chyba.
On ako politik má byť vzor, nebol ním, ludia mu neveria tak trucuju.
Takže jeho nevoliči aj bývalý voliči, kotlebovci,frustrovaný a psychicky zničený menej odolný ludia, opozičné gorily, prirodzene nezodpovední ludia nechcu rešpektovat aj tie opatrenia co maju zmysel. Robia na truc, obchádzajú čo sa dá. Presne som predvídal to ze SR ak bude mať taký stav aký bol v prvej vlne v Taliansku,Spanielsku ze to nezvládneme. Si predstav Cinu, mestá co maju 10-20 milionov obyvatelov kebyze nedodrzuju disciplinovane co maju, tak uz teraz tam maju 100 milionov nakazených a miliony mrtvych.
beardie
Redeemer
Redeemer

ropman napísal: 26 feb 2021, 12:44Ak sa opatrenia nedodrziavaju tak ich mozme zrusit, vysledok bude ten isty.
presne z toho dovodu to zrusili v Rakusku
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

A bude sranda ...
Cesar
Addict
Addict

Treba zrušiť aj povinnosť nosiť rúška, lepšie sa dýcha bez nich.
Kašlať na koronu, voľačo už bude.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Len taká poznámka.. že pred porovnávaním rozsahu opatrení medzi krajinami by sa v prvom rade zišlo porovnať vyťaženosť nemocníc v týchto krajinách. Ja by som určite radšej nedodržiaval opatrenia v Rakúsku, Švédsku, Nemecku ako na Slovensku.

A k očkovaniu, prvé prieskumy v UK ukazujú, že po 4 týždňoch od podania jednej dávky Pfizerky sa riziko hospitalizácie znížilo o 84% a v prípade jednej dávky od AstraZeneca je to až o 94%... čiže aj keď dostaneš covid, zvyčajne máš iba ľahký priebeh a nezaťažuješ nemocnicu, čo je myslím super správa. Uvidíme, či ďalší vývoj potvrdí tieto čísla...

Vedľajšie účinky z vakcín sú úplne bežné.. aj kto sa pravidelne očkuje iba proti chrípke, určite to pozná. Inak dnes sa mi kamarát zo zdravotníctva posťažoval, že kolegyňa niekoľko týždňov po 2. dávke dostala covida. Detaily o priebehu nepoznám. Nič nemá 100% účinnosť...
Cesar
Addict
Addict

Sociálne siete sú plné toho, že očkovanie zabíja, tí, čo nechcú rúška, opatrenia, nič, nechcú ani očkovanie. A takých bude asi viac než dosť.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Cesar- boli by zbytočne dalsie 10 tisice mrtvych ak by neboli uplne ziadne opatrenia..starý dochodci, stredné,mladé ročniky,deti by umierali. Skrátka ludom sa nechce dodrziavat ideálne nič. Pokial im to nepovie napr Kotleba,Fico,Sulik,Matovič atd ale povie im to niekto iný koho nemusia, ze treba niečo dodrziavať tak to schválne nebudú dodrziavať.Slovensko taká rozhádaná dedina sveta, len aby boli krčmy otvorené aby sa mohli slováci ožierať to im najviac chýba. 8)
beardie
Redeemer
Redeemer

ropman napísal: 26 feb 2021, 11:29A mozno je to jedno, lebo ked pridu nejake horsie mutacie, tak mozme zase cakat rok na vyrobu novych vakcin a zacne sa to cele odznova.
mozu prist aj lepsie mutacie
cielom virusov je nainfikovat co najviac ludi, ked ich zabiju, tak to ide horsie

v dlhodobom meradle sa moze stat z covidu bezna nadcha, ktora moze byt za specifickych podmienok pri silnom kmeni tiez smrtelna
Napísať odpoveď