Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa Cesar »

Dnes ráno okolo 7:00 ešte boli miesta ale všade bolo aj 70+ aj 60-69. Okolo 8:00 už bolo všetko obsadené. Notifikácie som mal ale dostal v noci okolo 3:00 ale som to pozrel až ráno.

Stále sa to mení, teraz tam je Trstená, Žilinský kraj a 70+, ale už ani nie, neviem či sú tieto úkazy nejakou chybou, že pozrieš, sú miesta miesta a o 1 minútu už ani jedno.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

o akej notifikacii pisete?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Keď som pozeral po 8h, bol jeden voľný termín v nezaradenom okrese, konkrétne to bola Nitra. Teraz už akosi nevidím ani tie obsadené termíny...

guess.whoo... tu si môžeš nastaviť notifikáciu na email alebo push notifikáciu do prehliadača:
https://covid.neuromancer.sk/

A ešte zoznam voľných termínov možno pozerať aj tu.. ak nezmenili systém:
https://covid.freevision.sk/vaccination
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Svedsko. Vraj nemaju ziadne opatrenia a preto ani virus... Medzitym v rovnakom Svedsko isli ludia do ulic protestovat proti opatreniam.
https://www.reuters.com/article/idUSKBN2AY0LE
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 07 mar 2021, 10:55 Svedsko. Vraj nemaju ziadne opatrenia a preto ani virus...
tu blbosť ti povedal ktorý hlupák?
jackb
Redeemer
Redeemer

To je tusim transkript najnovsich halucinacii poslanca Mazureka.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nove terminy ockovania cez tyzden - V pondelok a utorok večer sa má otvoriť postupne 30-tisíc termínov na očkovanie ľudí nad 70 rokov vakcínou Pfizer. V stredu alebo vo štvrtok večer má zasa pribudnúť minimálne 30-tisíc termínov na očkovanie AstraZenecou pre ľudí vo veku 60 - 70 rokov. Ministerstvo zdravotníctva sa ospravedlnilo, ak sa niekomu nepodarilo v sobotu zaregistrovať. https://dennikn.sk/minuta/2300788/?ref=ampm
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Juhoafrická mutácia: Odkiaľ pricestovali nakazení Slováci! | Nový Čas

"V Bratislave boli identifikovaní traja ľudia. Dvaja muži pricestovali z Ukrajiny, žena sa nakazila na Slovensku. V okrese Stará Ľubovňa vyšla pozitívna vzorka na túto mutáciu vírusu mužovi, ktorý sa vrátil z Nemecka, v okrese Dolný Kubín boli pozitívni muž a žena, ktorí necestovali. Z Banskobystrického okresu vyšli pozitívne vzorky 23-ročnej žene, ktorá pricestovala zo Zanzibaru. "Všetky protiepidemické a hygienické opatrenia vrátane domácej izolácie boli a sú dodržané," zdôraznila Eliášová."
Cesar
Addict
Addict

Teraz bolo v televíznych novinách, že do týždňa spravia aplikáciu, kde sa bude môcť registrovať každý a potom sa budú ozývať nemocnice tomu, čo bude na rade, zrejme podľa veku.

Podľa mňa je nedostatok vakcíny, aj teraz čo boli dnes termíny sa dalo registrovať aj na stredu, myslel som si, že bude tento týždeň plne obsadený, možno aj nasledujúci, že nové termíny budú možno o 2 týždne. Bol som prekvapený, že bolo plno termínov aj na tento týždeň.

Podľa mňa keby dodali aj nejaké väčšie množstvá vakcín problém zas bude s očkovacou kapacitou. Dnes mohli uvolniť 30 tisíc vakcín a termíny boli až do konca týždňa a všetko je už obsadené. Ako by tu zaočkovali 100 tisíc alebo viac týždenne, asi nijako. V Maďarsku chcú za týždeň zaočkovať 400 tisíc obyvateľov ale u nich očkujú aj obvodní lekári.

Je mi čudné, že je zákaz vychádzania a niekto si ide na výlet do Afriky, je toto normálne?
beardie
Redeemer
Redeemer

problem opustit krajinu bol pred 1989 a nebol by som rad, ak sa to niekedy zopakuje
Cesar
Addict
Addict

Ale teraz je situácia iná, nepotrebujeme tu všetky možné varianty vírusu. Možno pracovné cesty by som uznal, no ale výlety počas zákazu vychádzanie by som určite zakázal.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

beardie napísal: 07 mar 2021, 19:58 problem opustit krajinu bol pred 1989 a nebol by som rad, ak sa to niekedy zopakuje
Však opustiť krajinu by si mohol, akurát keď sa budeš chcieť vrátiť, tak pôjdeš do štátnej karantény a pustia ťa až keď PCR test bude negatívny.
Cesar
Addict
Addict

Mám v rodine aj 69 ročnú osobu, ale sa bojí AstraZeneca vakcíny. Máte známych v takomto veku, čo si to dali, či to bolo fakt také zlé alebo sú to len prehnané obavy? (vysoká horúčka, bolesti?)
beardie
Redeemer
Redeemer

Cesar napísal: 07 mar 2021, 20:23 Ale teraz je situácia iná, nepotrebujeme tu všetky možné varianty vírusu. Možno pracovné cesty by som uznal, no ale výlety počas zákazu vychádzanie by som určite zakázal.
prestan sa starat do cudzich ludi
ephramko napísal: 07 mar 2021, 20:24 Však opustiť krajinu by si mohol, akurát keď sa budeš chcieť vrátiť, tak pôjdeš do štátnej karantény a pustia ťa až keď PCR test bude negatívny.
viacmenej s tym nemam problem
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Cesar napísal: 07 mar 2021, 20:40 Mám v rodine aj 69 ročnú osobu, ale sa bojí AstraZeneca vakcíny. Máte známych v takomto veku, čo si to dali, či to bolo fakt také zlé alebo sú to len prehnané obavy? (vysoká horúčka, bolesti?)
Dnes som sa bavil s bratom, včera bol na očkovaní (OS SR). A má snáď všetky vedľajšie účinky, čo existujú. Celý deň mu je zle, bolí ho celé telo, vracia... A to má 30 rokov, aktívne sa X rokov venuje posilke, turistike, behaniu. Uznaj si sám, že či je tá vakcína vhodná pre staršiu alebo slabšiu osobu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ze mu je zle, vracia a boli ho cele telo neznamena, ze na to umrie starsia osoba. naopak je velmi pravdepodobne, ze ta ista starsia osoba umrie po nakazeni covidom.

ludia maju den-dva vedlajsie ucinky a uz vyplakavaju a stazuju sa..we went soft
jackb
Redeemer
Redeemer

30 rocny vojak sa stazuje na to, ze mu funguje imunita? Ked boli na rade lekari a zdravotnici museli pekne nastupit k pacientom.
Kedze starsi clovek ma tu imunitu slabsiu, tak hore opisany stav nemusi vobec zazit, len imnutia nema ani sancu takto odpovedat.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ako som písal, to robia tie adenovírusy v Astrazenece / Sputniku / J&J. Ľudia sa pár dní cítia, ako keby na nich "liezla" chrípka a pod. A čím je človek viac fit a má silnejší imunitný systém, tak tým tá reakcia môže byť búrlivejšia. Teplota, bolesť svalov, hnačka a zvracanie sú všetko obranné mechanizmy nášho tela. Po pár dňoch budú zase fit a je to lepšie, ako sa doma zadusiť, lebo ti covid rozožral pľúca a v nemocnici už nebolo miesto s kyslíkom...

Moji starí rodičia 80+ sa zatiaľ nechcú dať očkovať. A neodhováral som ich. Žijú v zabudnutej malej dedinke, v podstate nikam nechodia, obaja už majú dosť podlomené zdravie. Tak som im aspoň poslal respirátory, nech si to dajú, keď idú do obchodu po chleba...čo je teraz asi jediná ich aktivita mimo domu.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ja som mal COVID19 v decembri. A nebyť toho, že som mal pocit ako keby mi zhorel nos (cítil som niečo ako dym z požiaru), tak by som ani nevedel, že mi niečo je. Potvrdilo sa to až na RT-PCR teste. A aj to len vďaka tomu, že pár dní predtým, nám vypadlo pár kolegov, s ktorými som bol v kontakte na jednom z pracovísk. Čo sa teda mňa týka (a kopu ďalších kolegov, čo si tým tiež prešlo), tak o nejakom zadusení sa doma, nemôže byť reč. Dokonca keď som bol doma na PN, tak priateľka a aj jej mala dcéra, zostali zdravé. Ani jedna sa odo mňa nenakazila. Čo sme aj očakávali, že sa nakazia obe.

A ešte k tým dvom trollom vyššie. Vás dvoch snáď platia za to, aby ste si domýšlali, že sa niekto sťažuje alebo vyplakáva kvôli očkovaniu? Pokiaľ viem, bola tu otázka na očkovanie vakcínou od AstraZeneca s tým, či sú tie vedľajšie účinky naozaj také, ako sa píše a hovorí. A keďže som vedel, že brat bol "dobrovoľne nasilu" očkovaní, tak som sa ho na to pýtal, či má/mal nejaké vedľajšie účinky. A ak áno, tak ktoré. Toľko reakcia na vaše blbé poznámky.
Cesar
Addict
Addict

Vraj ten, čo dostane AstraZeneca vakcínu, ten nemôže po zaočkovaní sa stať ani šíriteľom vírusu ale pri Pfizer a Moderne vraj áno.

V mojom okolí staršie osoby sa chcú zaočkovať, obavy samozrejme sú aj z očkovania, čo je normálne. Ale obavy od vírusu sú ešte väčšie. Skôr mladší sa nechcú v mojom okolí, ale veď je to každého osobná vec, určite by som ja nikoho nenahováral, každý si to nech zváži sám. Ale nechcú ani rúška, ani lockdown, ani testovanie, ani očkovanie a ani nič iné ale ani vírus a len nadávajú. Zrejme čakajú na zázrak.
Napísať odpoveď