1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)

Príspevok od používateľa retkvic »

Johnnny napísal: 16 mar 2021, 18:10 A preco to teda boil Sulik exot ? Lebo robil co slubil ? To fakt chceme politikov trestat za toto ?
Boli sme jediny stat eu, ktory nechcel schvlit eurval, lebo sme mali vo vlade zasadoveho sulika, ktory na tom zalozil celu svoju politicku existenciu, on je vraj zasadovy, tak sa jednoducho drzal zasady, ak je taky zasadovy, tak nech polozi vladu aj teraz, lebo povedal, ze ak matovic neodide odchadzaju, a zopakuje sa scenar z pred 10 rokov. Mat zasady je fajn, no niekedy su naskodu.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Odchod SaSky nemusí položiť vládu, pokiaľ neodídu aj Za ľudí. Bez SaS majú dosť poslancov. Ale keďže poslanci Za ľudí povedali, že nevedia fungovať pod Matovičom tak odídu aj oni. Aj keď aj Remišová, aj Sulík povedali, že nebudú hlasovať za skrátenie funkčného obdobia vlády.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

wladas napísal: 16 mar 2021, 20:02 Kedy myslis? Dnes ci pred tyzdnom? :D
bingo
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

Ja iba tak na okraj... Tá Remišová je taká alibistická politička, že takú ani keď hľadáš nenájdeš. A ide rozdávať karty a prikazovať, kto má odísť a kto zostať vo vláde? To fakt, akože s tými ich necelými šiestimi percentami? Dobre, SaS-ka sa dá povedať, že tiež neuspeli vo voľbách, ale Sulík má aspoň ako takú autoritu. Akože nič v zlom, ale tá Remišová je taká nepresvedčivá osoba, že... nechcem nič zlé napísať na jej adresu, ale (domyslite). Akurát ma rozosmialo, že akože "tlačí" na Kollára a Matoviča, aby nejaké riešenie našli čím skôr.. To fakt? S jej povahou? Pre mňa vtip dňa.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

beardie- opytaj sa jeho na očkovanie sám to x krát hovoril ale radšej, napíš mu niekde na FB napríklad.
mLuks- máš dokazy,máš podozrenia daj nanho trestné oznámenie, ako povedal rád sa dostaví na predvolanie.
Všeobecne k téme- nemám pocit žeby sa Matovič chcel vzdať, má podporu hnutia. Sulík odíde, Remišova možno sa prisposobi s celou stranou okrem Kolikovej ktorá mozno odíde.
retkvic
Addict
Addict

mLuks napísal: 16 mar 2021, 20:26 Odchod SaSky nemusí položiť vládu, pokiaľ neodídu aj Za ľudí. Bez SaS majú dosť poslancov. Ale keďže poslanci Za ľudí povedali, že nevedia fungovať pod Matovičom tak odídu aj oni. Aj keď aj Remišová, aj Sulík povedali, že nebudú hlasovať za skrátenie funkčného obdobia vlády.
Ja byt na ich mieste nebudem hlasovat za nudzovi stav a nech ludia matovicovi stanuju pred barakom, ked nechce ustupit z pozicii, v takychto situaciach, kde bol pat to vzdy vyriesili ludia, teraz to vsak nemozu, nech mu povedia co si o nom myslia.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Z Matovica by podla mna vystalo aj to, ze si schvalne pocka na odstupenie SAS a potom odstupi. No a obhajovat to bude tym, ze sa chcel najprv zbavit zradcov. Totiz u neho sa tie podrazy tak stupnovali, ze nic ine mi teraz z toho nevychadza. No a SASka bude musiet vyslovit doveru novej vlade tak ci tak, lebo vsak ked su zasadovi a tvrdia, ze nechcu predcasne volby, tak sa vlastne sami vysachuju. V tomto mi pride SAS uplne ako zajatec svojich vlastnych chybnych rozhodnuti. Pretoze zolika o predcasnych volbach uz raz pouzili a pritom teraz by daval ovela vacsi zmysel nez kedykolvek predtym.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit: a že kto je Pelletroll, len čítaj. Ja pracujem s faktami, nie s domienkami.
https://domov.sme.sk/c/20795125/pellegr ... -fico.html

retkvic: nebolo by to zodpovedné podľa mňa. kríza je jedna vec, Matovič druhá, ale teraz sa hrať na trucovanie a dať ľudom slobodu formou nepredlženia nudzoveho stavu a zákazui vychádzania, by znamenalo ešte horšie čísla a voda na mlyn pre Pelleho.

Ako aj mňa to viac menej štve (najmä ten zákaz) ale keďže slováci sú nezodpovedné prasce, tak iná možnosť nie je, než to držať.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuks- ešte raz ja nepopieram ze aj on nemá maslo na hlave, presne tak ako aj ostatní, to je doležité uznať že čistý tam neni nikto a netýka sa to len dnešnej opozicie,koalicie ale aj mimoparlamentných strán. Najdolezitejsie je si zodpovedať kto nás vyvedie z covid krízy a následne ekonomickej krízy do ktorej nas dotiahla značná časť koalicie aj opozicie.
mLuks
Addict
Addict

no Pelle to určite nebude, lebo kým sa on dostane k moci, tak tu s najväčšou pravdepodobnosťou budú len pozostatky covid krízy (aj keby boli predčasné veľby) a sorry ale, že nás banda bývalých Smerákov vyvedie z ekonomickej krízy...to skôr beriem ako vtip
retkvic
Addict
Addict

mLuks napísal: 16 mar 2021, 21:05 retkvic: nebolo by to zodpovedné podľa mňa. kríza je jedna vec, Matovič druhá, ale teraz sa hrať na trucovanie a dať ľudom slobodu formou nepredlženia nudzoveho stavu a zákazui vychádzania, by znamenalo ešte horšie čísla a voda na mlyn pre Pelleho.

Ako aj mňa to viac menej štve (najmä ten zákaz) ale keďže slováci sú nezodpovedné prasce, tak iná možnosť nie je, než to držať.
no podla mna prve co by sa stalo, tak cely ten smero hlaso cirkus mozno aj s hnedymi by vysli do ulic a zacali protestovat proti opatreniam, teda ak by este nejake boli tym zrusenim nudzoveho stavu, ale asi ano.

A co ti vadi na tom zakaze vychadzania, ak si myslel to?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuks- No ale niekto to byť musí a ja nadtým tuho uvažujem kto to asi tak bude. Matovič nie, ten pokazil skoro vsetko co mohol inak ovplyvniť , Sulík by to aj bol len nato potrebuje vhodneho partnera/ov s ktorými sa dá jednať. Minulosť maju všetky strany pošramotenú, akurát Smer najviac lebo tu vládol 12 r a Hlas tým že sú ako keby odtrhnutá frakcia respektíve predlžená ruka Smeru. Preto som otvorene písal o Hlase a SaS len na základe jednania a rozhovorov lídrov týchto dvoch strán ktoré sa mne osobne zdajú na korektnej úrovni. Ako napísal gorsche predtým vyššie je dost pravdepodobné ze to by voliči SaS Sulikovy neodpustili kebyže sa má spolčiť s Hlasom. Okej možno si tu poviete ze ich nechcete lebo to neni možné z x dovodov, ale ked mali byť Olano a SaS spoločne vo vláde všetci sme ocakavali ze prišla vytúžená zmena a len sklamanie miesto toho. Aj Sulík hovorí o Matovicovi v minulom čase, že bol jeho priatel 12 rokov.No lebo zrejme tie volby možno budú tak dopredu treba uvazovat nad alternatívami.
mLuks
Addict
Addict

retkvic
práve to vravím, zbytočné protesty, agresia, mobilita, bez rúšok atď...a čísla pôjdu hore a Pelle bude ešte viac skákať, že znovu sa to zhoršuje.

Vadí myslím po tej osobnej stránke. Som celkovo rozlietaný typ, čo rád cestuje, turistika, výlety atď, čiže teraz viac menej uzavretý na okolie KE. Ale chápem a rešpektujem to.

Autoeditácia príspevku po 3 min 44 sek:
blastbit, a ty znovu o tom istom jak zaseknutá platňa. tak o tom tuho neuvažuj, zatiaľ to je táto vláda, voľby nie su a keď aj budú, tak až kdesi na jeseň (ak by padla vláda) alebo po novom roku (v prípade úspešného referenda).
retkvic
Addict
Addict

Ak Sulik hovori, ze nechcu byt zodpovedny za skutky matovicovej vlady, tak co sa stane po rozpade vlady, ake promptne opatrenia bude vtedy kto primat, ako sa to deje posledny minimalne tyzden, kedy sa prakticky na riesenie pandemie zabudlo a sustredia svoje veskere sily na koalicnu krizu matovicom na cele. Inac ak toto ten tajny smerak chcel, tak poriadne zatocil krk tej mafii, to sa musi uznat.
Byt nim by som tu jeho tapetu na facebooku cim skor zmazal, lebo je to vysmech tym dvom mladym ludom a ich rodicom a v podstate celemu slovensku.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Keď Matovič neodstúpi a odíde SAS (alebo aj Za ľudí), tak sa to celé rozpadne. Menšinovú vládu opozícia zrejme podporí za jednu podmienku - aby sa schválilo skrátenie volebného obdobia a aby boli predčasné voľby.

Keď Matovič odstúpi (a možno aj Sulík) tak tu bude ešte 3 roky táto telenovela o vzájomných útokoch, hádkach a pomste.

Neviem či á zmysel ešte aby sa 3 roky trápili, lebo toto je len trápenie nie vládnutie, že 99% času a energie ide na politické boje.

Otázkou je, že či sa banda kleptomanov a vrahov vráti o rok alebo o 3 roky, na ďalších kto vie koľko rokov.
retkvic
Addict
Addict

Najrozumnejsie by v tejto situaci bolo aby sa Remisova a Sulik vzdali svojich postov, aby nemal Matovic zamienku na polozenie vlady, ak aj po ich odstupeni bude matovic neochotny odstupit z postu premiera, tak sa zial neda nic robit a maju sulik aj za ludi plne pravo odist z takejto koalicie.

Stale si vsak myslim, ze bude tato vlada 100x lepsia bez matovica a sulika, pripadne remisovej, ako hlas smeru, pripadne so smerom alebo este s kolarom po predcasnych volbach, v pripade ak by este nejako zmrtvisvstala sns.

Osobne si myslim, ze ak sa sulik remisova a matovic rozhodnu odovzdat vladu opät opozcii co sa urcite po pade vlady stane, tak sa moze zopakovat situacia z pred 10 rokov a bude tu vlada jednej strany, volci pravice budu vahat a budu z celej situacie znechutení, lebo budu uvazovat kto pojde a nepojde do vlady s hlasom a tak niektory nepojdu k volbam a hlas v pohode sam, pripadne s niekym zlozi vladu.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

pamatate si niekto na rozhodni to? Nechcel sa Matovic riadit podla toho co chcu ludia? Len nech spravi hlasovanie ci ma odstupit :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

odstupenie premiera = pad vlady, to je podla ustavy
potom moze nasledovat vytvorenie novej vlady, pokojne aj s rovnakymi ministrami a pripadne inym premierom, ale musi to zase schvalit parlament nadpolovicnou vacsinou
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Veď aj podľa toho vzoru spravili progresívci stacilo.uz ;)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Matovič podľa mňa požiada o vyslovenie dôvery v parlamente, keď nedostane 76 tak game over, je to jednoduché.
Napísať odpoveď