On ale nepoziada, lebo na to nema sebareflexiu, aby konfrontoval svoje ego s realitou. Ani u Krajciho to neurobil.Cesar napísal: 17 mar 2021, 9:52 Matovič podľa mňa požiada o vyslovenie dôvery v parlamente, keď nedostane 76 tak game over, je to jednoduché.
1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)
Chalani chcem sa spýtať máte vo svojich rodinách, prípadne u svojich známich ženy narodené 1957-1963, ktoré boli kompenzované tak ako to vraví Kollár? Dalej zťp, matky s detmi do 6 rokov a dochodcovia, doplácajú za lieky či nie? V každej jednej TB o tomto hovorí Kollár čo dosiahli, lebo je uz vyše roka vo vláde a este neni postavená ani jedna bytovka (štátne nájomné byty o ktorých raz hovorí ze to bude za 200 eur potom povie za 290 eur), tak aj pri týchto záležitostiach tak trochu pochybujem žeby to splnil, preto sa pýtam.
Som ztp a doplácam každého pol roka 100€. Zaujímavé, že platím lebo som v Dôvere, ľudia čo sú s mojou diagnózou vo VŠZP nedoplacaju nič.
Dnes si katoliban z OLANO + mafia zo SMER rodina + náckovia vyskúšali v parlamente, ako by im mohla fungovať možno koalícia po rekonštrukcii vlády. Strašne dôležité problémy sa riešili. Ústavná ochrana tradičnej rodiny, lebo aktuálne najväčším problémom tradičnej rodiny na Slovensku je existencia homosexuálov, plus ešte sa riešil zákaz zmeny pohlavia.
Minuly piatok som chvilu pocuval diskusiu na tuto temu, az teraz som zistil, ze na lumene, tam mali rozhovor s pracovnickou sp Kosice a ta tam docela podrobne rozoberala tuto problematiku, tych zien co im nepriznali ten dôchodok, okrem ineho a ma im byt priznany, ale iba za urcitych podmienok, jedna skupina ho dostane vyplateny, druha v percentualnom navyseni dôchodku, treba popocuvat, a max. datum priznania ma byt tusim koniec roka 2022, nech si to pusti od 17 minuty.Blastbit napísal: 17 mar 2021, 14:33 Chalani chcem sa spýtať máte vo svojich rodinách, prípadne u svojich známich ženy narodené 1957-1963, ktoré boli kompenzované tak ako to vraví Kollár?
https://www.lumen.sk/archiv-play/134429
Stále mám taký pocit že Kolíková odíde,očividne sa nevie zhodnuť s Remišovou a Remišová s celou stranou sa prisposobí a budu nadalej pod Olanom a Sme rodina,. Ak by boli predčasné volby, tak Za ludí by sa na pekných pár rokov nedostali do parlamentu.
No ja osobne mám strach, s akými šialenými návrhmi príde katoliban, ak budú pokračovať ako koalícia bez SaS. Je to už únavné neustále musieť brániť status quo v krajine, kde aj tak LGBT ľudia nemajú na ružiach ustlané. Aj katoliban, aj všetci čo sú proti nim, by mohli dokázať skvelé veci, keby všetku tú energiu a čas investovali do niečoho pre ľudí prospešného.
Vie mi niekto vysvetlit preco sa dnes dost riesi jedna z moznych rieseni aktualnej parlamentnej krizy - zmena premiera a sucasne odchod SAS z koalicie.
Nejak mi unika pointa.
Nejak mi unika pointa.
lebo Matovic chce byt za dobreho, pocka kym SaSka odide a potom on odstupi
Možno vám nedošlo, o čom sa hlasovalo pred pár dňami v parlamente. Keď tu bolo referendum o rodine, tak Alianca za rodinu strašila tým, že homosexuáli chodia kradnúť deti a ničia tradičnú rodinu. A teraz sa oni sami pokúsili presadiť zákon, na základe ktorého by sociálka mohla brať deti z rodín, kde rodičia sú páry rovnakého pohlavia. A takáto bola reakcia poslancov, ktorí za tento návrh hlasovali.
Pôvodne som sa nechcela vracať k traumatizujúcemu hlasovaniu o fašistickom návrhu namierenom proti LGBTI ľuďom. Dnes som si však v Denník N
prečítala reakcie koaličných poslancov a poslankýň, ktorí odpovedali na otázku, či by mali byť párom rovnakého pohlavia odobraté deti a toto som sa v článku dočítala:
~ Šofranko: Na otázku či si vie predstaviť odoberanie homosexuálom ich vlastné deti, konkrétne neodpovedala. „Je to veľmi citlivá téma, o ktorej je potrebné viesť odbornú diskusiu,“ dodala.
~ Čepček: Vyhol sa aj otázke, čo s deťmi, ktoré už dnes vyrastajú s dvoma mamami alebo otcami. „Čo s nimi… ťažko povedať. Neviem vám odpovedať.“
~ Andrejuvová odmietla priamo odpovedať na otázku, či je za odoberanie detí gejom a lesbám.
~ Priamej odpovedi sa vyhol aj poslanec Sme rodina Martin Borguľa. „Sme rodina je proti adopciám detí homosexuálnymi pármi, hnutie od začiatku svojej existencie presadzuje princípy tradičnej rodiny. Preto za tento návrh zahlasovalo,“ tvrdí.
—————
Tieto slová nemôžem nechať bez reakcie a preto všetkým koaličným poslancom a poslankyniam, ktorí za tento návrh hlasovali, posielam tento list:
Vážená pani poslankyňa/Vážený pán poslanec,
na aktuálnej schôdzi parlamentu ste svojím hlasom podporili návrh ústavnej novely z dielne ĽSNS, ktorého cieľom bolo znemožniť právnu tranzíciu a rodičovstvo párov rovnakého pohlavia.
Píšem Vám ako človek, ktorého sa tento návrh bytostne dotýka. Píšem Vám ako jedna z niekoľko sto tisíc LGBTI ľudí, ktorí na Slovensku žijú. Píšem Vám aj ako jedna z tisícov rodičov, ktorých dieťa má dve mamy alebo dvoch otcov.
Naša dcéra má 3 roky. A má dve mamy. Okrem dvoch mám má aj úžasnú starkú, ktorá sa s ňou každý deň jaší, hrá rôznorodé hry a číta knihy. A má aj skvelého deda, ktorý jej na záhrade vlastnými rukami postavil celé ihrisko a každý deň sa tam spolu hrajú ako dvaja skvelí parťáci. Nechcem tvrdiť, že som najdokonalejšia mama na svete, určite mám množstvo chýb. Ale jedno viem určite, naša dcéra má úžasný domov a milujúcu a starostlivú rodinu. A takých ako je tá naša sú na Slovensku tisíce. A vy mne a všetkým ostatným odkazujete, že naša rodina nielenže nie je hodná žiadnej právnej ochrany, ale že by vlastne ani nemala existovať. Myslíte si, že nám to neubližuje? Že to neubližuje našim rodičom? Našim súrodencom? Našim deťom? A našim priateľom? Ubližuje. Verte mi.
A ja sa Vás pýtam. Chceli by ste, aby Váš syn žil v krajine, v ktorej ho poslanci označujú za devianta? Chceli by ste, aby Vaša dcéra žila v krajine, v ktorej jej poslanci odkazujú, že nemá byť mamou? Chceli by ste, aby Vaše vnúča žilo v krajine, v ktorej mu poslanci odkazujú, že jeho rodičia by ho nemali vychovávať a že nie sú rodina?
Úprimne si na tieto otázky odpovedzte a myslite na ne vždy keď budete hlasovať o rozhodovať o právach LGBTI ľudí.
Ďakujem
Lucia Plaváková
Žiaľ, katoliban
Nevidim dôvod preco by mala sas vystupovat z koalicie, ved staci ak podaju demisiu vsetci ich ministri a pockaju si na odstupenie Matovicovo.
Pomali dva tyzdne je v exile, tak sa situacia pomali zastabilizovala, co sulik sleduje odchodom z vlady netusim, lebo ta trojkoalicia bude mat slabu zivotnost, najprv bude boj v strane za ludi a ak sa nerozpadne cely, tak sa minimalne rozdeli na dva tabory, remisova ako uzitocny blbec posluzi na zadanlive zakonzervovanie uz aj tak pachnucej spolupraci kollara a matovica, ktora vydrzi iba do prvej krizy v olano klube, pripadne v klube za ludi.
Ak by odstupili vsetci, alebo vecsina ministrov a zostala by 4-koalicia, tak by sa to dalo ukocirovat, v trojkoalici je to iba otazka casu, ekdy sa to definitivne rozpadne/rozkradne.
Pomali dva tyzdne je v exile, tak sa situacia pomali zastabilizovala, co sulik sleduje odchodom z vlady netusim, lebo ta trojkoalicia bude mat slabu zivotnost, najprv bude boj v strane za ludi a ak sa nerozpadne cely, tak sa minimalne rozdeli na dva tabory, remisova ako uzitocny blbec posluzi na zadanlive zakonzervovanie uz aj tak pachnucej spolupraci kollara a matovica, ktora vydrzi iba do prvej krizy v olano klube, pripadne v klube za ludi.
Ak by odstupili vsetci, alebo vecsina ministrov a zostala by 4-koalicia, tak by sa to dalo ukocirovat, v trojkoalici je to iba otazka casu, ekdy sa to definitivne rozpadne/rozkradne.
No po volbach malo Olano+Sme+ZL dokopy 82 poslancov. Zo ZL odisli 2, z Olano 1, cize momentalne su na 79. To uz uplne na hranici, najma beruc do uvahy ze v ZL je nespokojnych viac. Plus dalsie prvky nestability tam vnasaju katolibanci z Olano. To je podla mna nerealne aby to vydrzalo. Mozu sa pokusit zaplatat to Kuffovcami alebo odidencami z inych klubov, ale tym by asi definitivne odislo ZL.
-
starysomar
Hardcore addict
Som sám, komu svätuškári a katolibanci vo vláde a na rozhodujúcich funkciách hodne vadia? Bez ohľadu na partaj...
Svätuškári sú pokrytecký farizeji, ja radšej uprimneho čestneho nepriatela ako skryteho farizeja ktorý sa hrá na svätuškára pred všetkými ale pritom hrá nečestné hry. Co znamenaju slová katoliban/katolibanci?
To je keď majú katolíci rovnaké myslenie a názory, ako moslimskí teroristi (taliban).
Co vravite na Matovicove podmienky? Podla mna celkom otrasne. Chce pre Olano este jedno ministerstvo, ked ani tie co maju nevedia poriadne riadit. Uplny vrchol je ale Kolikova. "Bojovnik proti korupcii" zahodi potrebnu reformu sudnictva, lebo si ho Kolikova dovolila kritizovat. Ocividne boj proti mafii spomina iba pred volbami. Ked riesi svoje osobne problemy, tak zrazu taky boj pokojne odsabotuje.
ministerstvo si len chce vziať spať, pri skladaní vlády chcel byť Sulík ministrom financií, to však nechcel Matovič, tak dali SaS jedno ministerstvo, ktoré patrilo oľano ako kompromis.
Skôr mi vadí, že chce ostať Igor súčasťou vlády, teda ako niektorý minister. Bojím sa aby nebol minister zdravotníctva.
Skôr mi vadí, že chce ostať Igor súčasťou vlády, teda ako niektorý minister. Bojím sa aby nebol minister zdravotníctva.
Za mňa prekvapivo rozumné kroky od Matoviča (z pozície OĽANO), čakal som od neho viac nezmyselný trucpodnik. Dá sa povedať, že odrovnal SaS aj Zaľudí.
Ak s tým budú súhlasiť, zdravotníctvo mu podľa mňa Sulík/Remišová nedovolia. Ale inak si ho neviem predstaviť na čele žiadneho ministerstva - veď nemá žiadne skúsenosti v žiadnej oblasti. Môžu z neho spraviť podpredsedu vlády - na nete sa už objavuje pozícia ministra sociálnych sietí a testovania.
Ak s tým budú súhlasiť, zdravotníctvo mu podľa mňa Sulík/Remišová nedovolia. Ale inak si ho neviem predstaviť na čele žiadneho ministerstva - veď nemá žiadne skúsenosti v žiadnej oblasti. Môžu z neho spraviť podpredsedu vlády - na nete sa už objavuje pozícia ministra sociálnych sietí a testovania.
Presne to dnes spomenul Pellegrini a vynimocne s nim musim suhlasit:
https://fb.watch/4nnslomSHn/
Ked je Matovic taky neschopny ako vsetci hovoria, preco mu chcu dovolit ministerstvo?
Ministrom by mal byt odbornik a bohuzial Matovic nevyzera byt odbornikom v nejakej specifickej oblasti.
https://fb.watch/4nnslomSHn/
Ked je Matovic taky neschopny ako vsetci hovoria, preco mu chcu dovolit ministerstvo?
Ministrom by mal byt odbornik a bohuzial Matovic nevyzera byt odbornikom v nejakej specifickej oblasti.