Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Vakcínu od Pfizeru sa už testuje aj na deťoch (6 mesiacov až 11 rokov). Teraz to bolo na Rádiu Slovensko.
Ja som vcera videl ako lekar prihlasuje na ockovane nejakeho chlapca ktory nemal ani 18 rokov. Inde este len testuju vakciny na detoch, na Slovensku sa uz nimi aj ockuje
konecne sme popredu
Oficiálne je vo svete pfizerka schválená pre ľudí od 16r. Takto očkujú aj v Izraeli a USA. Neviem, ako na tom je Slovensko. Klinické testy pfizerky pre 12-15r už prebiehajú, teraz sa začali klinické testy do 11r ako to začul taki7..
https://e.dennikn.sk/minuta/2328425
https://e.dennikn.sk/minuta/2328425
doteraz ich tiez vozili inam?
ty tu neustale hovoris o mutaciach, tak potom neocakavam, ze by to malo k nule klesnutked nebude potrebne potrebne specialne covidove oddelenie, bude menej problemov. preto musi klesnut pocet hospitalizovanych k nule.
nie som si uplne isty, preco to teda ocakavas
to naraza na realitua co tak nemat ani jedno ani druhe zastavenim sirenia a ockovanim pekne podla logickeho a moralneho poradia?
vzhladom an to, ze doteraz neboli reportovane ziadne excesivne data, tak som si isty, ze to bude fpohoja som zvedavy na post-covid studiu v tej jedinej krajine, v ktorej veria, ze to funguje.
bolo premorenych 60 % obyvatelstva v tej oblasti? ano/nieak v januari zomiera viac ludia ako v aprili predosleho roka, tak ziadne premorenie nefunguje. preto by bolo fajn lepsie sa pozriet na ten svedsky zazrak
rakovina zabija nejakych 20000 ludi rocne, predchadzat tym beznym typom je celkom jednoduche, nestalo by to takmer nic, mozno nejake straty v statnom rozpocte, co by sa v podstate okamzite vratilo na nizsich nakladoch za liecburakovinou hrubeho creva, pluc alebo pecene nikto nenakazi mojich blizkych, ktori su v rizkovej skupine, ale system im nedovoli stale sa ockovat. za tieto rakoviny si ludia mozu sami. za chorenie na CoVID nie ak pouzivaju zdravy rozum a dodrziavaju opatrenia.
ty riesis chorobu, ktora zabija povedzme polovicu z toho poctu a celkove naklady len na Slovensku su niekolko miliard EUR, pricom ochrana ohrozenych skupin by bola vyrazne lacnejsia a dala by sa realizovat nasledovne:
- vyuzitie hotelov, ktore su prazdne, na ubytovanie ohrozenych skupin - ludi, ktori napriklad ziju v 3G domacnostiach, su mobilni a vedia sa o seba postarat, takze by im stacilo vyriesit jedlo => turisticky ruch zachraneny
- zivot podla beznych epidemiologickych nariadeni pre zbytok populacie
vysledkom by bolo mozno niekolko stoviek az tisicka mrtvych, co je nevyhnutelne, ale zivot vacsiny populacie by vyrazne neutrpel, ohrozene skupiny by boli chranene a tych par desiatok milionov EUR pre obmedzene casti kultury by sa nasli
samozrejme, budes proti, len tak zo zvyku
doktor sice som, ale Mengele poprveDr Menegele aj ti z Unit 731 mali tituly z mediciny, ale ci by som ich metody bral ako "medicinsky pristup"? nie. nechat zbytocne zomierat ludi je nieco co by napadlo im.
spat k mojej otazke, kedze si sa netaktne odpovedi vyhol - veris, ze je premorenie realne? ze pri dostatocnej imunite obyvatelstva sa respiracne choroby dalej nesiria?
fajnv tom scenari ucitel tu v UK musi medzi ziakov, takze ma priroritu pred tridsiatnikom, ktory nikam nemusi.
sice sa drvivej vacsine ucitelov nema co stat, ale pokojne znicme vzdelanie celej generacie ziakov len preto, aby sme si nieco dokazali, kto vie co presne
lekar bude rozpravat o svojich pacientoch, kolko ich teda je? aka je to cast celej populacie?jednak spravne, ze si chcel cisla, ale negacia slovenskeho lekara, ktory dal rozhovor o svojich pacientov vytvorila dovod mysliet si, ze povazujes long-covid za anekdoticke dokazy.
ku zvysku vid vyssie. dufam, ze bude studia, ktora splni co potrebujes. alebo skus tu od Nature
pockame sitoto su prve studie, uvidime ake vzorky budu mat tie dalsie. no nemyslim, ze budu v prospech premorenia ako cohosi bezpecneho.
aby som to zosumarizoval, zvolili sme si riesenie, ktore preukazatelne zabilo tisice ludi naviac, ma brutalny vplyv na horsie vzdelanie celej generacie, ovplyvni negativne statny rozpocet, znicilo mozno jedinu pricetnu moznost mat ako tak schopnu vladu
to vsetko len preto, lebo "ved 16 krajin sa nemoze mylit" (v zmysle opakujme nespravne riesenia, lebo ved to robia i ostatni) a "porucime vetru, desti" (v zmysle ignoracie vedeckych postupov preverenych storociami)
gratulujem!
//este bonus - deviaty bod
ak si niekto mysli, ze vlada bude uvolnovat, tak mu doporucim prebrat sa, obmedzenia budu trvat aj nadalej, niekomu sa to zapacilo a ludia im to tolerujuVeľkonočné desatoro
Obmedzme stretnutia
Odložme šibačku a oblievačku
Zúčastnime sa bohoslužieb virtuálne
Prejavme lásku k blížnemu tým, že sme zodpovední a nenakazíme ho
Oddychujme v prírode
Cestujme len v rámci okresu
Chráňme sa nosením rúšok aj vonku
Rešpektujme 14-dňovú karanténu svojich príbuzných, ktorí sa vrátili zo zahraničia, registrujme ich v e-hranici.
>>Nenavštevujme ani očkovaných starých rodičov a rodičov<<
športujme bezpečne- individuálne a v prírode
Komu si myslis ze sa to zapacilo a preco? Neviem si predstavit sialenca ktoremu sa tento zivot paci.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
To su take konspiracie.
Opatrenia este chvilu budu ale nie preto, ze sa to niekomu zapacilo, ale preto, lebo si to este nebudeme moct dovolit. Zmatkovic nas vyhresi, ako sme neposluchali a tak nas potresta a bude
Opatrenia este chvilu budu ale nie preto, ze sa to niekomu zapacilo, ale preto, lebo si to este nebudeme moct dovolit. Zmatkovic nas vyhresi, ako sme neposluchali a tak nas potresta a bude
Hlavne ked sa ludia na Velku noc postretavaju, tak sme na konci aprila tam, kde sme boli doteraz.
do teraz v zmysle "februara/oktobra 2020"? do vtedy nie, ved mali fungel nove oddelenie. od nutnosti mat ovela viac lozok s kyslikom uz vozia.
mutacie prebiehaju v telach hostitelov - ludi. zastavime sirenie = zastavime mutovanie.ty tu neustale hovoris o mutaciach, tak potom neocakavam, ze by to malo k nule klesnut
nie som si uplne isty, preco to teda ocakavas
ja verim, ze ich skor bude preockovanych a budu mat pokoj.bolo premorenych 60 % obyvatelstva v tej oblasti? ano/nie
ak by stale naznamenalo, ze zomru dalsie tisice, ine budu mat long- a post-covid tak to znie ako super napad.rakovina zabija nejakych 20000 ludi rocne, predchadzat tym beznym typom je celkom jednoduche, nestalo by to takmer nic, mozno nejake straty v statnom rozpocte, co by sa v podstate okamzite vratilo na nizsich nakladoch za liecbu
ty riesis chorobu, ktora zabija povedzme polovicu z toho poctu a celkove naklady len na Slovensku su niekolko miliard EUR, pricom ochrana ohrozenych skupin by bola vyrazne lacnejsia a dala by sa realizovat nasledovne:
- vyuzitie hotelov, ktore su prazdne, na ubytovanie ohrozenych skupin - ludi, ktori napriklad ziju v 3G domacnostiach, su mobilni a vedia sa o seba postarat, takze by im stacilo vyriesit jedlo => turisticky ruch zachraneny
- zivot podla beznych epidemiologickych nariadeni pre zbytok populacie
vysledkom by bolo mozno niekolko stoviek az tisicka mrtvych, co je nevyhnutelne, ale zivot vacsiny populacie by vyrazne neutrpel, ohrozene skupiny by boli chranene a tych par desiatok milionov EUR pre obmedzene casti kultury by sa nasli
samozrejme, budes proti, len tak zo zvyku
ak sa dostatocna imunita vytvori preockovanim, tak funguje. ak respiracne ochorenie nespobuje problemy aj po odozneni ochorenia, tak nech sa populacia premoruje. takto to ale nie je eticky spravne.doktor sice som, ale Mengele poprve
spat k mojej otazke, kedze si sa netaktne odpovedi vyhol - veris, ze je premorenie realne? ze pri dostatocnej imunite obyvatelstva sa respiracne choroby dalej nesiria?
ja si tie slamene odnesiem pred daku farmu, nech z nich nie co je. ja nechcem nikomu brat vzdelanie. je super, ze deti su v skolach. len by som pred seba pokojne pustil ucitelku alebo ucitela, lebo ja som riziku minimalnom, rovnako ako si opisal svoju situaciu ty. ani ja nemam dovod sa predbiehat alebo hladat preco mam byt ockovany skor.fajn
sice sa drvivej vacsine ucitelov nema co stat, ale pokojne znicme vzdelanie celej generacie ziakov len preto, aby sme si nieco dokazali, kto vie co presne
neviem, mozno bude. hovoril len vseobecne, nevyhovovalo, tak su Nature and Lancet s cislami.lekar bude rozpravat o svojich pacientoch, kolko ich teda je? aka je to cast celej populacie?
suhlasim, vedecke postupy sa ignoruju a vsetko sa na Slovensku robi zle alebo neskoro. v UK si vedci vymohli lockdown a s masivnou vakcinaciou vyprazdnil covidove oddelenia. aj vsetky deti su uz treti tyzden v skole. medzi tym, podnikatelia prisli na to ako podnikat bezkontaktne a dufam, ze to vydrzia aj po tom, ked sa vsetko uvolni.aby som to zosumarizoval, zvolili sme si riesenie, ktore preukazatelne zabilo tisice ludi naviac, ma brutalny vplyv na horsie vzdelanie celej generacie, ovplyvni negativne statny rozpocet, znicilo mozno jedinu pricetnu moznost mat ako tak schopnu vladu
to vsetko len preto, lebo "ved 16 krajin sa nemoze mylit" (v zmysle opakujme nespravne riesenia, lebo ved to robia i ostatni) a "porucime vetru, desti" (v zmysle ignoracie vedeckych postupov preverenych storociami)
gratulujem!
super, takze sa dostali na uroven Svedska pol roka po nom a so stratami iba 540 mrtvych na kazdy 1 milion obyvatelov, skvela sprava!
btw, skoly neboli pre <17 zavrete vo Svedsku nikdy a excess mortality ucitelov nebola nikde pozorovana, ale urcite sa to da vysvetlit nejakou neobvyklou teoriou, nie tym, ze airborne transmission (cize prenos vzduchom samotneho virusu) nebol potvrdeny
btw, skoly neboli pre <17 zavrete vo Svedsku nikdy a excess mortality ucitelov nebola nikde pozorovana, ale urcite sa to da vysvetlit nejakou neobvyklou teoriou, nie tym, ze airborne transmission (cize prenos vzduchom samotneho virusu) nebol potvrdeny
SARS-COV-2 RNA can be detected intermittently by RT-PCR in the air in a variety of settings. A number of studies that looked for viral RNA in air samples found none, even in settings where surfaces were found to be contaminated with SARS-CoV-2 RNA. The lack of recoverable viral culture samples of SARS-CoV-2 prevents firm conclusions to be drawn about airborne transmission. The current evidence is low quality, and there is an urgent need to standardise methods and improve reporting.
mam dalsiu skvelu spravu, funguje to po akomkolvek povodcovi vytvorenia protilatok v tele, nie je to uzasne?ak sa dostatocna imunita vytvori preockovanim, tak funguje.
ehm, hladny hygienik? alebo ta banda okolo na cele s pani epidemiologickou Brazinovou, ktora by bola najradsej, aby sedel kazdy doma?gorsche napísal: 26 mar 2021, 21:47 Komu si myslis ze sa to zapacilo a preco? Neviem si predstavit sialenca ktoremu sa tento zivot paci.
tak ako sa ten virus prenasa ked nie vzduchom? preco sa uz vyse roka saskuje s prekrytim nosa a ust a ako sa vsetci ti ludia nakazili?beardie napísal: 26 mar 2021, 22:40 super, takze sa dostali na uroven Svedska pol roka po nom a so stratami iba 540 mrtvych na kazdy 1 milion obyvatelov, skvela sprava!
lenze tvoja funguje len v jednej krajine, vyzaduje si tisice uplne zbytocnych umrti a trva len relativne kratky cas.mam dalsiu skvelu spravu, funguje to po akomkolvek povodcovi vytvorenia protilatok v tele, nie je to uzasne?
Tebe tiež treba všetko vysvetliť do detailu...
>>samotného<< vírusu, nie toho v kvapockach slín
Tie tisíce, ktoré sú nižšie ako napríklad v UK a ďalších 15 európskych krajinach?
Vlastne všade okrem Dánska, fínska a Nórska?
Len kvôli nedoslednemu izolovaniu ohrozených skupín, to je snáď jasné
>>samotného<< vírusu, nie toho v kvapockach slín
Tie tisíce, ktoré sú nižšie ako napríklad v UK a ďalších 15 európskych krajinach?
Vlastne všade okrem Dánska, fínska a Nórska?
Len kvôli nedoslednemu izolovaniu ohrozených skupín, to je snáď jasné
Uloha na vikend:
Majme zdroj udajov
https://www.statista.com/statistics/110 ... habitants/
Mame krajinu A Mame krajinu B Co nam hovori posledny stlpec o premoreni?
Majme zdroj udajov
https://www.statista.com/statistics/110 ... habitants/
Mame krajinu A Mame krajinu B Co nam hovori posledny stlpec o premoreni?
Vôbec nič
Spravne, krajina A je Svedsko a ma za posledny tyzden takmer dvojnasobnu umrtnost voci Velkej Britanii, krajine B. Ak by vo Svedsku premorenie fungovalo, zakoniete by to muselo by naopak. Alebo aj napriek nesmiernej snahe nema vytvorenu kolektivnu imunitu, alebo uz expirovala? Nech je ako je, cisla ukazuju, ze poriadny lockdown a kvalitny vakcinacny program znizuju pocty umrti a otvaraju krajinu.
Neviem ci vo svedsku premorenie funguje, ale tu na slovensku urcite. U nas je uz (aj vdaka permanentnemu celoplosnemu povinnemu testovaniu) cast populacie premerona - teda ta rizikova cast, ktora nedodrziava social distancing, hygienu alebo musi chodit fyzicky do prace.
https://dennikn.sk/2328226/primar-urgen ... az-neskor/
da sa pocuvat ako podcast. obsahuje vela cisel. dokonca, ze sa hovori o hospitalizacii mladych. ale to asi klame, ved "in Excel veritas". tiez sa pise/hovori o dlzke zotavovania sa stavu, ktory si vyziadal hospitalizaciu. 2-3 mesiace po prepusteniu stale nemat cloveka v praci, lebo robime experimenty, ci sa premorime... co ja viem.
je tam aj link nieco starsie, mozno to tu nebolo. vraj 10% moze mat dlhy covid. dalsi solidny arugment, preco by sme mali robit vsetko preto, aby hnusobu uz nikto nedostal a nie, aby sa nakazilo co najviac ludi.
je tam aj link nieco starsie, mozno to tu nebolo. vraj 10% moze mat dlhy covid. dalsi solidny arugment, preco by sme mali robit vsetko preto, aby hnusobu uz nikto nedostal a nie, aby sa nakazilo co najviac ludi.
-
daniel.daniel
Medium Star
ked sa pozeram na tuto statistiku tak momentalne covid na slovensku prekonalo 6.5% obyvatelstva, ak sa chceme dostat ku 60% premorenia co je 9x viac, akceptujeme aj 9x viac vacsiu umrtnost? cca 80 000 ludi?
Snad to tu este nebolo, premorenie pomaha aj novym mutaciam.
Vo Francúzsku sa objavila nová mutácia koronavírusu, bežné testovanie ju nezachytí
"Nový variant koronavírusu totiž dokáže uniknúť bežnému testovaniu, konkrétne testovaniu prostredníctvom výterov z nosných dutín. Aj napriek negatívnemu testu totiž pacienti trpeli typickými symptómami. Nanešťastie nejde o jedinú mutáciu, ktorá sa vyznačuje touto problematickou črtou. Podobný prípad bol zaznamenaný aj minulý mesiac vo Fínsku."
"Nanešťastie, zlých správ je viac ako tých dobrých. Všetkých 8 pacientov, ktorí trpeli novým variantom, vírusu podľahlo. Zdravotníci však tvrdia, že to nemusí automaticky znamenať, že je mutácia smrteľnejšia ako ostatné."
Vo Francúzsku sa objavila nová mutácia koronavírusu, bežné testovanie ju nezachytí
"Nový variant koronavírusu totiž dokáže uniknúť bežnému testovaniu, konkrétne testovaniu prostredníctvom výterov z nosných dutín. Aj napriek negatívnemu testu totiž pacienti trpeli typickými symptómami. Nanešťastie nejde o jedinú mutáciu, ktorá sa vyznačuje touto problematickou črtou. Podobný prípad bol zaznamenaný aj minulý mesiac vo Fínsku."
"Nanešťastie, zlých správ je viac ako tých dobrých. Všetkých 8 pacientov, ktorí trpeli novým variantom, vírusu podľahlo. Zdravotníci však tvrdia, že to nemusí automaticky znamenať, že je mutácia smrteľnejšia ako ostatné."
-
starysomar
Hardcore addict
Apropo - kedy treba tomu mikročipu vymeniť baterky?