Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Arkaz
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa Arkaz »

podla mna este hodl. aktualne siel hore dost ked sa ohlasilo ze musk bude v Saturday late show ale paradoxne pocas show siel dost dole :D tak uvidime ale ocakavam ze pojde ajtak na 1 usd.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

dasti555 napísal: 31 jan 2021, 22:34 Ak niekto má chuť a čas a voľné peniaze tak zaujímavý ošiaľ je s coinom SHIB len to treba riešiť na Uniswape a napríklad Metamask peňaženke.
Šiel do toho niekto alebo ste sa na to všetci vyprdli? :) Ja len tak na pripomienku. Pozrite si akú má dnes cenu, kde sa nachádza v rebríčku atď.

Ale skôr to pozerajte na CoinMarketCape
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

Je dosť možné že pôjde DOGE ešte na 1 dolár ale išiel až veľmi vysoko za krátku dobu a raz to musí ešte klesnúť alebo sa teraz bude 2 mesiace pohybovať okolo 50 centov, minimálne polovicu si zober do BTC alebo ETH a môžeš byť v klude :)
Osobne by som ale v takom shitcoine nemal ani cent. Daj to aspoň do Cardana, Polkadot, Chainlinku ak chceš riskovať ale nie do takejto blbosti, ktorej cenu zvyšujú deti alebo ľudia ktorý o tom absolútne nič nevedia, problém nastane keď takýto ľudia začnú predávať a nastane medzi ich komunitou panika.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

dasti555 napísal: 09 máj 2021, 16:52 Šiel do toho niekto alebo ste sa na to všetci vyprdli? :) Ja len tak na pripomienku. Pozrite si akú má dnes cenu, kde sa nachádza v rebríčku atď.

Ale skôr to pozerajte na CoinMarketCape
Videl si "max supply"? Také číslo ani nepoznám :D
dasti555
Professional
Professional

Paťko napísal: 09 máj 2021, 20:48 Videl si "max supply"? Také číslo ani nepoznám :D
50% u VB
Dokončuje sa Shibaswap ... do pol roka top 20
Talpy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Talpy »

vedeli by ste mi poradiť ohľadom trc10 tokenov do súkromnej správy. Ďakujem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Mirrorion napísal: 08 máj 2021, 3:15 OK takže otázka: čo s DOGE?
absolútne sa tomu nevenujem, neviem kde je sever, len mám nejaké DOGE coiny a nerád by som prepásol šancu reálne z toho niečo vyťažiť.

vopred ďakujem za akúkoľvek radu
vdaka za doveru, ale zase mna neber ako nejakeho odbornika, len som proste skeptik.

z mojho pohladu je na nakup DOGE uz neskoro. casy ze to vyrastie 10-20 nasobne su uz prec, to by musel skoncit na 10 dolaroch a je podla mna velka utopia.
aj keby este vyliezol na dolar, tak to bude 100% zisk, co v aktualnom svete kryptomien nie je az tak vela a zaroven je to velky risk, lebo skratka dogecoin je dogecoin. skonci hype, skonci doge.
pokial tam nieco mas uz nakupene davnejsie, tiez je velka otazka ci sa oplati drzat to aby si mozno mal este 2x viac alebo si povedal ze mam dost a predat, skor nez si to povedia vacsi hraci. ten trh nesledujem, ale tipol by som si ze nejakych 90 centoch bude tolko predajov nastavenych ze aj ked to blazni co si beru pozicky pretlacia na ten dolar tak len velmi kratkodobo.

ja som doge predal po 35 centov (nakupil po 5 centov) a nejak to nelutujem a ani som nenakupoval ked to potom na chvilu padlo, lebo tomu skratka neverim.

inak vsetci furt dookola o shitcoinoch spievaju ale to ze ETH za mesiac vyrastlo z 2000 dolarov na 4000 to nejak nikto nespomina. a to dufam kazdy chape ze ETH je trochu iny hrac ako DOGE. hlavne vela ludi (vratane mna) svoje nakupene ETH zacalo stakovat a este ETH 2.0 este neni plne implementovane tak sice viec svoje tokeny stakovat ale nevies ich unstakovat. takze tie coiny skratka nepredas najblizsie 2-3 roky. no a ked nieco nevies predat, tak tomu nemoze klesnut cena, ze? (teda cena klesnut moze, lebo nie 100% ludi stakuje ale chapeme sa)
a skratka ETH ma za sebou technologiu, uz pouzivanu technologiu, ma roadmapu a ma potencial do buducnosti. to mi pride ako jedna z najmenej rizikovych investicii na kryptotrhu aktualne. mozno viac nez bitcoin, ten uz dlhsie nerastie, ma obrovsky market cap (tazko sa bude nejak zavratne zvacsovat) a hlavne nema ziaden potencial do buducnosti, okrem viery ze to bude "digitalne zlato".

inak som mensiu sumu dal do ADA, ta technologia tiez vypada celkom potencionalne a zatial to nijaky vacsi rast nezaznamenalo. uz to islo jemne hore (kupil som 1,3 teraz je 1,8) takze som si dal stop loss keby nahodou ale mozno budem mat zase stastie a ADA spomenie musk alebo vznikne hype na reddite a pojde to niekolko nasobne hore.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Podla toho co som cital ma Cardano aka ADA vdaka technologii este velky potencial rastu. Tam som zacal nakupovat este ked to bolo pod 0,1 a predpovede na rast sa potvrdili a stale ma potencial ist vyssie.
dasti555
Professional
Professional

Ada bude budúcnosť .. to čo plánujú s Afrikou je bomba
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Zaujimava relacia Reporteri bola vcera na RTVS o kryptomenach, je mozne to zo zaznamu vidiet tu. V zasade je to orientovane na beznych ludi, ktori o tom nic nevedia, preto to vyznieva trochu pesmisticky, ale to je v poriadku, ti co o tom nic nevedia nech do toho svoje peniaze nedavaju. Cast relacie, cca v prostriedku, je o "kelta", spolocnosti, o ktorej som nikdy predtym nepocul a necital, ale asi lebo tieto veci nesledujem, a urcite by som im nenaletel. Ku koncu sa venuju opat kryptomenam vseobecne.
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

aacid napísal: 10 máj 2021, 9:57 z mojho pohladu je na nakup DOGE uz neskoro. casy ze to vyrastie 10-20 nasobne su uz prec, to by musel skoncit na 10 dolaroch a je podla mna velka utopia.
aj keby este vyliezol na dolar, tak to bude 100% zisk, co v aktualnom svete kryptomien nie je az tak vela a zaroven je to velky risk, lebo skratka dogecoin je dogecoin. skonci hype, skonci doge.
pokial tam nieco mas uz nakupene davnejsie, tiez je velka otazka ci sa oplati drzat to aby si mozno mal este 2x viac alebo si povedal ze mam dost a predat, skor nez si to povedia vacsi hraci. ten trh nesledujem, ale tipol by som si ze nejakych 90 centoch bude tolko predajov nastavenych ze aj ked to blazni co si beru pozicky pretlacia na ten dolar tak len velmi kratkodobo.
ďakujem za odpoveď. ja si myslím že mám dosť, nechcem to predať ale možno zmeniť na niečo iné. len ma zaujíma pohľad niekoho čo sa tomu venuje na dennej báze, či sa z toho dá ešte niečo vytĺcť, alebo či už prichádza tá fáza keď to pôjde len dole.

edit: ešte mám pár hlúpych a amatérskych otázok:
1) ako si môžem jednoducho zmeniť cez Kraken alebo Coinbase crypto na EUR? na Krakene mi to čaká "veryfiing account for fiat", na Coinbase som nenašiel možnosť ako držať v peňaženke EUR.
2) ak posielam EUR z burzy na účet, je možné tam zadať variabilný symbol (napríklad ako pri platení faktúry za telefón)?
dasti555
Professional
Professional

Doge môže ešte ísť a dosiahnuť ten 1$ v rámci nejakého meme keď už sa to toľko rokov o ňom hovorí ale ak by aj spravil tak to spraví 100% a riskovať kvôli 2x je také všelijaké. Ja mam svoje coiny aktuálne pre mňa najviac % úspešný a myslím, že ešte 10x spraví (ale to sú moje predpoklady) je práve ten SHIB ale nechcem ho tu nejak moc promovať treba si spraviť vlastný názor na to, že či to skúsiť alebo nie.

1) Cez apku Coinbase je to easy. Klikneš na tie šípky dole, dáš sell, zvolíš krypto a predá sa to za EUR.
2) Myslím, že na základe toho symbolu sa to páruje k tvojmu účtu. Nikdy som to neposielal ako prevod tak k tomuto nech sa ďalší vyjadria.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ked som si roky dozadu posielal eura z Krakenu do slovenskej banky, variabilny symbol sa tam zadat nedal. Pytali len IBAN, a platba prisla z nejakej nemeckej banky. Este tam bolo upozornenie, ze meno drzitela uctu musi sediet s menom, ktore pouzivam na Krakene.
Coz ale neznamena, ze po tolkych rokoch to nemoze byt inak, toto su len moje starsie skusenosti.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tiez si nepamatam ze by sa tam dal variabilny symbol niekde dat.

dasti555:
preco tak veris tomu SHIBu? podla rychleho prieskumu je to len dalsi shitcoin co sa chce odviezt na vlne dogecoinu.
According to SHIBA INU, the reasoning behind the creation of SHIBA is that Shibas constantly forget where they bury their treasure. The website proclaims "Many doggie wars have been waged over precious treasure and delicious goodies."

pozeram ze uz sa da nakupit aj na binance a sice kupit za 10 dolarov par sto tisic coinov znie lakavo, ale nejak tam nevidim potencial, respektive jediny potencial tam vidim ze sa to niekto rozhodne pumpnut tak to vyleti, potom padne a uz si na to nikto nespomenie.

mozno sa mylim, nerobil som nejaky velky prieskum, ale neni ani na https://weisscrypto.com/ ziadny rating k tomu.
na stranke pisu ze jediny bezpecny sposob obchodovania so shib je uniswap ale ked otvorim binance tak na mna vyskoci obrovska reklama ze novy uzivatelia mozu vyhrat 10000 usd v SHIBe...
a tiez pozeram na ich stranke ze uz planuju dalsi token, dalsi "Dogecoin Killer"... preco niekto releasne novy token ked uz jeden ma? nekonkuruju si potom tak trochu sami sebe?
dasti555
Professional
Professional

Sorry, zle som prečítal z burzy na účet by malo byť bez symbolu. Len to meno by malo sedieť.

aacid
Shiba je ekosystém (shibatoken.com > whoofpaper | je to jednoducho napísané a taký uniswap má ďaleko rozsiahlejší whitepaper)

Každopádne k tvojej otázke.
Plán shiby od založenia je byť komunitou riadená decentralizovaná mena, well keď si pozrieš aké veľké objemy sa obchodujú tak burzy si nenechajú utiecť predsa príležitosť.
"Dogecoin Killer" tomu dáva takú zbytočnú nedôveru. Pôvodne funkcia LEASH tokenu bola tá, že sa to viazalo myslím na 10x ceny Dogecoinu. Ale potom sa z toho upustilo a "vedenie" si ujasnilo cestu a tá aktuálne je ten shibaswap, nft incubator atď kde Shiba,Leash,Bone,Treat (Bone a Treat od Shiba developerov ešte nie su) budú mať každý svoju funkciu.

Jediná nevýhoda čo ja vidim je to že to je na ETH sieti kde aktuálne platiť 500$ za fee je nonsens.

Čo taktiež svedčí o hype okolo shiby je napríklad tento tweet od zakladateľa binance

Čo vidím ja je to, že áno bez Dogecoinu by tu neboli meme coiny. Shiba ale ako taká môže dačo priniesť, koniec koncov majú aj na amazone shiba rescue. Zatiaľ čo dogecoin je proste nič. Bez vývoja, nič.
Čo som chcel ale napísať je to, že na hype shiby sa skôr vezú ostatné "animal coiny".

To promo od Binance je ale také ... že skôr marketing binancu... reálne dostaneš tak po 1$.

Autoeditácia príspevku po 1 hod 23 min 7 sek:
https://www.reddit.com/r/SHIBArmy/comme ... ame=iossmf toto je zaujímavá konšpirácia

Autoeditácia príspevku po 47 min 27 sek:
Keď už to tu spamujem Shibou tak novinka od susedov z maďarska.

https://www.euronews.com/2021/05/12/hun ... it-economy

Dúfam, že tá Matovičova reforma daní bude zohľadňovať aj krypto ked už sa tak inšpiruje Maďarskom ale to poďme diskutovať do inej témy.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

No neviem neviem, stale nemam pocit ze by sa shib cimkolvek odlisoval od 500 dalsich meme coinov...

Ale tak pre tu srandusom si kupil za 10 dolarov (trosku viac, zaokruhlil som to na 400 tisic tokenov). 10 dolarov je moc limitna random shitcoiny. Naposledy som tak dal do bittorentu a potom vyrastol 8x :D
dasti555
Professional
Professional

Tak do konca roka to podrž :) (august-november)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Podrzim, je to celkom sranda, nekupujem inde ako na krakene ci binance takze sa nedostanem casto k niecomu co na cryptocompare nema ani hodnotu...
dasti555
Professional
Professional

Vitalik sa trochu zahral s ohňom :D ale vidím to pozitívne ... ešte o tom bude všade písané.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

inac staci mat na danovu rezidenciu v cr aj bezobratovu zivnost? jednoducho si zalozit zivnost, platit odvody, ale ziadnu cinnost nevykonavat. a mat to ako hlavnu a jedinnu cinnost, ziadne dalsie zamestnanie.
Napísať odpoveď