Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

NHISPVM
Star
Star

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Vysvetlí mi niekto ako vznikla vlastne ta teória, že nebudú mať deti po očkovaní ? Za predpokladu, že ľudia sú premnožení a naozaj idú znížiť populáciu, tak asi by chceli aby zomreli tí starí, teda tí, ktorí už nepracujú a nie sú pre firmy prínosom... Vyrobiť vírus, ktorí by zabíjal hlavne starých teda dáva zmysel, avšak korona má aj k starým dosť nízku smrtnosť. Prečo by sme ale potom vyrábali vakcínu, ktorá by presne tých starých mala ochrániť. A prečo by ta vakcína mala spôsobovať neplodnosť, ak ňou očkujeme práve starých, ktorí sú už aj tak neplodní ? :D Celé mi to nedáva zmysel. A ako by ta vakcína fungovala, že spôsobí neplodnosť až o 5 rokov ? Veď buď som po očkovaní neplodný, alebo nie som
retkvic napísal: 05 júl 2021, 22:33 Ja som dnes po druhej davke pfizer, neviem dufam, ze ma do zajtra rana nevystrie, no cakal som horsi priebeh, otazne je vsak ci mi to dobre pychli, prvy raz som to ani necitil, ale hned som citil, ze sa v tom svale nieco deje, teraz nic, akurat trochu ako keby som mal znecitlivene rameno a nizky dolny tlak okolo 60, teraz trochu zacinam citit rameno, ale pri prvej davke som ho citil skor.
Ja som po prvej dávke pfizeru cítil takú slabu ruku cca 5 min. po očkovaní. Po 15 min ma už bolela ruka, večer ma z toho bolelo celé rameno až lopatka (nemohol som veľmi spať kvôli tomu ani na chrbte) na druhý deň teplota 37,6, bolesť svalov, únava, celkovo som sa cítil taký slabý a mal som pocit, že na mňa "niečo lezie" presne takéto stavy mám pred tým ako u mňa ochorenie prepukne naplno. Nejako som ten deň prežil a večer išiel spať. Pred zaspaním keď som ležal na postely som cítil také "tlaky" a bolesť hrudníka, toto bolo také nepríjemné a mal som aj obavy... Ráno som vstal a úplne nič, len mierna bolesť na dotyk v mieste vpichu.

Po druhej dávke som večer cítil bolesť ruky, na ďalší deň tiež mierná bolesť ruky a na ten ďalší už nič. Teda oproti prvej vakcíne úplne easy. Bál som sa napr. toho zápalu srdca, pretože po prvej dávke ma dosť bolel hrudník (v tom čase sa o zápale srdca ešte nehovorilo a nevedel som o tom :D ) Otázne je, či to bolo vôbec spôsobené tým... Covid som prekonal pred tým v novembry. Teda asi aj u teba bude 2ha dávka mať miernejší priebeh... To čo opísuje Mek neviem, pred tým som o tom nepočul... Snáď to nemá nič s očkovaním a snaď sa z toho rýchlo dostane bez následkov.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ja si myslím že ked pichnu injekciu do svalu tak je to iné ako ked ho pichnu do kosti alebo trafia zrovna žilu v pleci.
Teoria neplodnosti po očkovaní neexistuje celé to bolo zostrihané pod účelom nakydať na očkovanie.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa starysomar »

Vyslovím len svoju domnienku.
Mám za to, že kto mal veľmi slabé až nulové reakcie na očkovanie - bol by ustál aj Covid, ak by ho schytal.
Kto má reakcie silné až hodne silné - vyššia dávka covidu bez očkovania by ho mohla veľmi potrápiť s dlhodobými následkami, až smrťou.
Tiež by bolo zaujímavé vedieť, ako sa vie organizmus ľudí s vysokou reakciou brániť iným infekciám, chrípkam atd.
Opakujem - je to môj osobný dohad vzhľadom k silnej reakcii tela niektorých na vakcínu.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

starysomar.. nemám medicínske vzdelanie, ale môže to byť úplne opačne. Prečo starí ľudia po očkovaní nemajú žiadnu reakciu a pritom covid ich najviac postihuje? Nemám vo svojom okolí nikoho 60+ s reakciou po očkovaní, za to vo vekovej kategórii do 50 mal reakciu takmer každý. Bolo písané, že ľudia s reakciou majú silnejšiu imunitu...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Má to logiku, čo píšeš.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

retkvic napísal: 05 júl 2021, 22:33 @Mek, pri druhej davke, alebo aj prvej sa odporuca par dni po ockovani nerobit ziadnu fyzicky narocnu aktivitu
Viem, okrem fyzickej aktivity treba vypustit aj alkohol aj pobyt na slnku. Dodrzal som vsetko 2 dni po ockovani.
Dnes v noci som si vsimol (alebo mozno iba viac uvedomil?) ze ked lezim na lavom boku a rameno mam pod sebou, boli ma miesto vpichu, resp. ani nie to konkretne miesto ako sval v jeho okoli.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Imunitný systém mladšieho človeka reaguje búrlivejšie ako imunitný systém staršieho človeka. To bol problém pred 100 rokmi počas pandémie španielskej chrípky. Tá zabíjala hlavne mladých zdravých ľudí okolo 20ky, pretože ich imunitný systém reagoval tak silno, až sa dostal do stavu cytokínovej búrky. Vtedy ešte neboli žiadne lieky, ktoré to mohli tlmiť, ani pľúcne ventilácie. Ľuďom dávali len studené obklady a morfium.

Dnes je zase veľa autoimunitných ochorení a imunitný systém alergika pošle "do boja" všetko čo má...aj protilátky, ktoré majú iba alergici a sú v podstate na nič. Preto niektorí mali silnejšie reakcie. Plus určite je veľa ľudí, ktorí sa s covidom stretli, ale neochoreli, takže ani nevedia, že majú nejaké protilátky. A po očkovaní ich imunitný systém reagoval len špecifickou odpoveďou - čiže už neposlal do boja komplet všetko, ale len špecifické protilátky.
starysomar napísal: 06 júl 2021, 5:12 Kto má reakcie silné až hodne silné - vyššia dávka covidu bez očkovania by ho mohla veľmi potrápiť s dlhodobými následkami, až smrťou.
Tiež by bolo zaujímavé vedieť, ako sa vie organizmus ľudí s vysokou reakciou brániť iným infekciám, chrípkam atd.
Neviem, či to takto zrovna funguje. Ale je pravda, že ľudia, ktorí majú "neštandardný" imunitný systém sú náchylnejší na cytokínovú búrku. Osobne som bol dosť chorlavé dieťa, ale naposledy som mal asi prasaciu chrípku pred 10 rokmi. Odvtedy našťastie nič vážnejšie. Neviem, či to je tým, že môj imunitný systém je už zrelší...alebo skôr tým, že už neštudujem, tak sa nepohybujem vo veľkom kolektíve.
Mek napísal: 06 júl 2021, 8:39 Dnes v noci som si vsimol (alebo mozno iba viac uvedomil?) ze ked lezim na lavom boku a rameno mam pod sebou, boli ma miesto vpichu, resp. ani nie to konkretne miesto ako sval v jeho okoli.
To je normálne. Tiež spím na boku a po 2. dávke ma tá ruka bolela tak, že som ju nevedel ani poriadne dvihnúť nad hlavu. Po pár dňoch to prešlo. Modrina sa mi nevytvorila, aj keď ma ruka bolela o hodne viac ako po 1. dávke (a vtedy som mal aj veľkú modrinu). Potom som mal ešte pár dní tú ruku takú slabšiu a pocit "svalovice" ako keď sa dobre zničíš vo fitku...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Zrjeme to, čo píšeš o autoimunitných súvislostiach je to, skrz čo 30-ročnej dcére veľmi odporučili očkovanie. Niekde sa jej snažia pretlačiť aj biologickú liečbu. Hádam sa to podarí.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Tiež by som tu slabsiu odozvu prisudil k slabsej imunite, mam to potvrdene aj z cytologiceho vysetrenia, ze mam nizsie hladiny T-buniek, cytotoxickych T lymfocitov a neviem coho este.
Posledne horsie ochorenie som mal vo februari 2020 a vtedy som si nebol isty ci to bola iba klasicka chripka, ale poriadna skoro 40-tky tyzden v kuse a tyzden na to asi vyse tyzdna sa mi velmi zle dychalo, kedy som tri noci po sebe lapal po dychu, ak to nebol covid, tak to bola najsilnejsia chripka aku som doterz mal, preto som sa dal aj zaockovat, lebo ak covid prebieha este horsie, tak nech je to len s miernejsimi priznakmi, ak clovek dostane aj ten delta variant, co je dost mozne, kedze bude na sk minimum zaockovanych. Ockovanie je aj oproti nadche uplne nic.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Test na protilátky by Ti odpovedal. Manželka si dala spraviť v rámci predoperačných vyšetrení a podľa predpokladu - napriek neočkovanosti a roku odmakanom na covidovom - negatívna.
retkvic
Addict
Addict

No pozitivna by bola iba v pripade prebiehajucej infekcie, tie testy co hlasia pozitivitu, s vysokou pravdepodobnostou nemeraju merane mnozstvo protilatok.

Ja som nad tym uvazoval min rok, no po tom co spominali, ze 3-4 mesiace po nakaze vydu vysledky negativne, som to nechal tak. Este moznost bola testovanie bunkovej imunity no na sk take nieco robia max v sav. Vo februari sa este nerobili ani pcr testy, to az niekedy od prvej polovice marca a to aj iba ludi prichadzajucich zo zahranicia.
No teraz po druhej davke by som skor uvazoval si dat spravit na tie protilatky z vakcinacie.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Ako to funguje s tym covid pasom? V nedelu som mal druhu davku, ale furt mi tam ukazuje davku 1/2. Kedy sa to zmeni? po tyzdni, ci skorej? Funguje ten covid pas po jednej davke? teda, ze ta pustia niekde, ze to uznavaju?
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

v eHranici sa vo vynimke udava 21 dni po (druhej) OPRAVA: prvej dávke
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

DEVZYO1G napísal: 06 júl 2021, 14:11 v eHranici sa vo vynimke udava 21 dni po druhej dávke
Po prvej dávke.

Akurát som to včera riešil s kamošom, čo sem chce prísť s fínskou priateľkou. U nich sa očkuje druhá dávka po 12. týždňoch, takže majú len prvú dávku a druhá im vychádza na konci leta. Poslal mi screenshot a tam bola výnimka z karantény pre ľudí, ktorí sú aspoň 21 dní po prvej dávke.

Zároveň sa na nete chválili s tým, že občania sa tam môžu zaregistrovať 30 dní pred príchodom na Slovensko. A hneď im tam občania nadávali, že tam ešte nedali najnovšie pravidlá...lebo po novom za zaočkovaného považujeme človeka 14 dní po 2. dávke. Takže keď sa tam niekto registruje teraz a príde až potom, čo do ehranice nahodia novú vyhlášku, tak môže mať na hranici nepríjemné prekvapenie.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

cinges napísal: 06 júl 2021, 13:26 Ako to funguje s tym covid pasom? V nedelu som mal druhu davku, ale furt mi tam ukazuje davku 1/2. Kedy sa to zmeni? po tyzdni, ci skorej? Funguje ten covid pas po jednej davke? teda, ze ta pustia niekde, ze to uznavaju?
Mne to tiež takto písalo asi ešte 2 - 3 dni po 14 dňoch od 2ho očkovania ( Stále tam ukazovalo, že som zaočkovaný iba 1 dávkou, aj keď som bol už cca 17 deň po 2) Kašlal som nato. A skúsil som si vygenerovať covid pass po ďalšom týždni a už tam ukazuje 2/2, takže boh vie kedy to oni aktualizujú :D Takže myslím, že 2/2 ti bude ukazovať najskôr až po 14 dňoch od druhej dávky
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

V sobotu som bol očknutý a v nedeľu večer bol dostupný certifikát 2/2. ale to bolo už pred vyše mesiacom.

Po prihlásení na covid pass cez web korona.gov.sk som v nastaveniach videl voľbu automatické zasielanie covid passov na email. Ak tomu dobre chápem, ak bude vytvorený nový covid pass s 2/2 dávkou, hneď by ti mal prísť email. Ale možno tú voľbu aj zle chápem - opravte ma, ak sa mýlim.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

brm napísal: 06 júl 2021, 16:06 Po prihlásení na covid pass cez web korona.gov.sk som v nastaveniach videl voľbu automatické zasielanie covid passov na email. Ak tomu dobre chápem, ak bude vytvorený nový covid pass s 2/2 dávkou, hneď by ti mal prísť email. Ale možno tú voľbu aj zle chápem - opravte ma, ak sa mýlim.
Hej, aj keby si ochorel alebo keď pôjdeš na test, tak by ti mal prísť covid pass. Akurát to mohli vymyslieť už dávno a ľudia by počas najhoršej situácie neotravovali lekárov, aby im vystavili potvrdenia.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Mne sa to akosi podarilo stiahnuť hneď a na ďalší deň prišli oba aj mailom.
retkvic
Addict
Addict

Kto by chcel vyhrat elektrickenku v BA na rok, tak dnes spustili sutaz, staci byt zaockovany prvou davkou.
https://www.kolektivnaimunita.sk

Inac ako to vyzera s tou loteriou, uz sa vie nieco blizsie, ci az ked sa matovic vrati z dovolenky(pripadne sa ockne sputnikom, aby aj on mohol nieco vyhrat) :) ?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Akurát oznámili, že sa treba do lotérie zaregistrovať...ale ešte to nefunguje. :D

Tie "referal platby" (za sprostredkovanie človeka, ktorý sa dá zaočkovať) sú ale podľa mňa riadna sprostosť. Budeme určite počuť o prípadoch, kedy riaditeľ nejakej DSS dal zaočkovať klientov DSS a odmenu si vybral na seba...alebo sa s tým bude kšeftovať v osadách a pod. Na zodpovedného človeka, ktorý sa nechal zaočkovať, aby ochránil seba a svoje okolie, sa Matovič opäť vysral. Taký človek aby len makal a platil odvody a dane, nech má Matovič z čoho rozdávať debilom...
Napísať odpoveď