Windows 10

Informácie o software, ankety...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Windows 10

Príspevok od používateľa aacid »

alebo proste kliknut pravym na aplikaciu v start menu a tam je odinstalovat.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa starysomar »

Prípadne ak by niekto-niečo zmazal(o) odkaz na ňu - do príkazového riadka (štart-spustiť) vpísať appwiz.cpl a odenterovať.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ochrana voci ransomveru primo vo WIndows 10 https://zive.aktuality.sk/clanok/w4lkls ... -10-navod/
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Rýchla otázka - tento týždeň sa ku mne dostane postarší notebook, v ktorom bol pôvodne Win7 a v rámci aktualizácií sa tam dostal Win10. Na ntb chcem preinštalovať Win10 = vezme mi to licenčný kľúč Win7 z notebooku? Alebo si mám zaobstarať novú licenciu?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

brm napísal: 19 júl 2021, 11:46 Rýchla otázka - tento týždeň sa ku mne dostane postarší notebook, v ktorom bol pôvodne Win7 a v rámci aktualizácií sa tam dostal Win10. Na ntb chcem preinštalovať Win10 = vezme mi to licenčný kľúč Win7 z notebooku? Alebo si mám zaobstarať novú licenciu?
Pri preinstalcii Win 10 by si nemal musiet zadavat liencny kluc, Win 10-ka si ho niekde poznaci na dosku.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

...ale len v pripade UEFI biosu. Ak je tam stary bios, tak to nema odkial vycitat a bude treba klud. V najhorsom kupit z eBayu za 3 eura.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Nainštaluj si verziu , ktorú teraz máš Home alebo Pro.Počas inštalácie ,pri ponuke na zadať kľúč si vyber možnosť nemám kľúč a pokračuj v inštalácií.Po pripojení na net sa OS sám aktivuje,ak už bol Win10 na NTB aktivovaný.
brm
Darca
Darca

Takže je to Lenovo Z360. Pôvodne tam bol Win10 Home (už nepamätám, či 32/64). Strčil som tam čisto nové SSD, nainštaloval Win10 Home 64, vybral som nemám kľúč a po nainštalovaní už bol Windows aktivovaný. Takže super.

Akurát pre mňa nové nemilé prekvapenie, že Windows už núti zadávať Microsoft konto. Riešenie na obídenie pri Home verzii je odpojiť internet (odpojiť kábel, vypnúť wifi) a opätovne ponúkne vytvorenie len lokálneho konta. Microsoft konto si doplní neskôr majiteľ.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

To vytvorenie konta sa dá preskočiť.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Od istej verzie sa uz neda, treba odpojit internet a iba tak dovoli vytvorit lokalne konto.
Ci je na to este nejaka ina finta fn?
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Pred asi dvomi mesiacmi ma kolega poprosil aby som mu dokončil jeho nový noťas, kde pol Win predinštalovaný. Nikde nebola možnosť preskočiť MS konto, ako už bolo spomenuté, len odpojiť od internetu pre vytvorenie lokálneho konta.
brm
Darca
Darca

Pri HOME verzii vraj iná finta ako odpojiť Internet nie je - jedine ak vytvoriť si dočasné konto a potom po inštalácii prepnúť na lokálne konto.

Pri PRO verzii stále zostáva možnosť to obísť cez Domain Join.

Postupoval som podľa prvého odkazu z Googla:
https://helpdeskgeek.com/windows-10/how ... t-account/
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pri instalacii Win vypnut net a da sa spravit offline konto...
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Zaujímavé, lebo v poslednej dobe som inštaloval 3x Win 10 PRO, najnovšia verzia stiahnutá cez ten ich download tool, inštaácia prebiehala tak, že bol pripojený ethernet kábel (čiže hneď ako sa tá inštalačka chcela pripojiť na net, tak sa rovno bez hesla pripojila) a mal som tam normálne možnosť použiť offline konto.

Nepamätám si, či sa to chcelo pripájať na net pred, alebo po nastavení konta, ale rátam že pred (inak by to nemalo zmysel, či?).
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Hensym: Na Win 10 Pro je tá možnosť offline konta normálne dostupná (zatiaľ), na Win 10 Home len pri odpojenom internete. Takto to je už od verzie 1903.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Ja som instaloval Pro cez vikend s pripojenou sietou a tiez som tam mal moznost spravit lokalne konto. To som si ale nezvolil, nakolko som v minulosti stratil admin pass na lokalne konto (mal som PIN iba) a PC spadol du nudzoveho rezimu a zostal som uplne vymknuty. Cez online konto sa to da zresetovat, cize lokalne konto uz moc nemusim kvoli tomuto problemu.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

admin heslo vies vyresetovat cez kadejake nastroje, napriklad hirens boot cd.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Aj priamo cez inštalačku win.
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

Po dlhsej dobe mi Defender pri auto scane oznamil "Trojan:Win32/Wacatac.B!ml" - prislo mi to zvlastne, kedze Malwarbytes nehlasil predtym nic (a ani po tom ako to oznamil Defender). Cital som, ze tento konkretny trojan je asociovany s crack appkami a podobne, ktore ale vobec v systeme nemam. Dal som to teda odstranit skrz Defendera, a po dalsich scanoch nehlasil uz ziadnu hrozbu.

Pocital som nieco o tomto konkretnom trojane a viac ludi spominalo, ze im defender daval false report na tuto konkretnu vec.

Moja otazka je - ze kedze mi to malwarbytes nehlasil a nevidel tohto trojana (ktory je pomerne stary a znamy- takze asi aj celkom detekovatelny), v historii defendera tuto akciu (ani najdenie ani vymazanie trojana) nevidim (to by tam asi malo byt niekde dohladatelne nie?) a mam pocit, ze sa asi ani nemal ako ten virus ku mne dostat - ze to bol false report ?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Nedalo sa zistit, v ktorom subore ten trojan bol najdeny?
Napísať odpoveď