Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa ephramko »

Tento "systém" ako presne ty uvažuješ, tu máme 100 rokov a nijako to drogovú problematiku nevyriešilo aj keď len Slovensko na to určite za 30 rokov minulo niekoľko miliárd eur. Nerozlišuješ vôbec užívateľa od dílera a nerozlišuješ ani jednotlivé látky a ich dopad na človeka/spoločnosť, ktorý je rozdielny od jednej drogy k druhej a preto by sa ku každému užívateľovi malo pristupovať individuálne. A tiež máš aj o väzenskom systéme predstavu, ako keby sme žili v stredoveku. Proste človeka zavrieť do diery a tým sa problém vyrieši. No nie...väzenský systém ťa má reedukovať, aby si mal pre spoločnosť žiadúce správanie, vedel viesť normálny život a nepredstavoval hrozbu. To vôbec nedáva zmysel v prípade "kriminálnikov", ktorí mali normálnu prácu, rodinu, kamarátov, platili dane, nikdy nemali problémy so zákonom...až do chvíle, než ich raz zastavil náhodou policajt, aby skontroloval vodičák a zistil, že majú pri sebe malý sáčoček trávy.

Jo a v base už dnes drvivá väčšina odsúdených pracuje. Či už priamo na chode a službách vo väznici, alebo tí z najlahšej skupiny chodia ráno normálne do roboty a večer prídu do väznice "sa len vyspať". Akurát keď za túto celodennú prácu zarobíš 3€ brutto, tak neviem ako chceš, aby si z toho tú basu platili.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ich problem ich tiež netrápilo ze drogami ničia život iným ludom. Alkohol,cigarety,hocijaké drogy zákaz legalizácie, okrem výnimočných prípadov ( liečba, špecialny obchod s regulovaným alkoholom,cigaretami), SR by nebolo tak rozsiahlo prefajčené,prepité,prefetované a prehúlené.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Príklad z Portugalska ukazuje úplný opak
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Blastbit napísal: 22 aug 2021, 12:03a ničiť druhým ludom zivoty.
20r seplak dostane 1r na tvrdo za to ze mal pri sebe tri pitle. Komu tym nicil alebo co i len obmedzil zivot?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Portugalsko iná mentalita, slovenská prefajčená prepitá by do toho vhupla, štatistiky by kazilo aj etnikum zijuce v osadách.
20 r sopliakovi za 3 pitle trávy dat podmienku, to znamená aby stým prestal a uvedomil sa, kedže je to nelegálne.
Také huby lysohlávky by ste tiež chceli zlegalizovať, ze skrátka by to nebolo trestne stíhané ich užívanie s alkoholom napriklad?
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Psychadelika by som kľudne zlegalizoval. Psyched Substance na YouTube ma videa o všetkých možných účinkoch atď a hlavne veľa ľudí vraví že tam našla odpovede a tým skončili.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Cize v podstate si zato nech to ludia skusia tú drogu, nech sa popália, tak nejak to mám chápať?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ako chceš a budeš chápať alebo nechápať čokoľvek, je čisto Tvoja vec. Nik nie je povinný sa Ti spovedať.

Blastbit - za mňa si neskutočný blbec...
Zamindrákovaný fanatik. Bezvýznamné nič, ktoré má ťažké problémy sám zo sebou a chcel by všetkým kázať morálku.

Sorry, no koledoval si si...
beardie
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 22 aug 2021, 16:34 Cize v podstate si zato nech to ludia skusia tú drogu, nech sa popália, tak nejak to mám chápať?
ak sa z toho stane legalna aktivita, vela ludi to raz skusi a uz sa k tomu nevrati
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Presne tak.
Mimochodom, uz dnes sa v kazdej lekarni daju kupit bez receptu vsakovake "chutovky", su ludia, ktori si z nich podomacky vyrabaju drogy, a to nikomu nevadi. Vsak potom zakazme predavat aj lieky a aj noze, aby nahodou s nimi niekoho nezabili.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

starysomar - klídek, koledy sa spievaju az na Vianoce.
beardie - to je ten problém vela ludí to skúsi, lepšie sa poučiť z chýb druhých ako na svojich.
Mek - porovnávať nôž s drogou, ano nôž je zbraň ale pokial je človek príčetný tak ju využíva na krájanie potravín.
Príčetný človek ked si kupi liek tak na liečenie ochorenia a nie aby z toho urobil nejakú formu chuťovky.
Drogy v nejakej forme sa dajú využiť na výrobu a predaj nešťastným ludom ktorý sa z nich stanú závislými.
beardie
Redeemer
Redeemer

mozeme sa poucit z Portugalska, kde to pomohlo, tak nejak?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie - portugalci to majú inak upratané v hlave a hlavne nemaju 500 tisicové etnikum z ktoreho 5% dospelej populácie pracuje a drvivá väčšina behá so sáčkom v ruke alebo v Seredi si rozbehli dlhoročný drogový biznis. Plus vela original slovákov má rozne typy ochorení a duševných porúch.
Možno si optimistický človek, že ked to v pohode fungovalo v Portugalsku tak bude aj tu, ale tu v SR skoro všetko naopak dopadne a ja som realista.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Toluen nie je zakazany :smt006
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

blastbit
"to je ten problém vela ludí to skúsi"
a? skusi a co sa ma stat? ty si tiez vyskusal a pravdepodobne aj viac ci menej pravidelne uzivas jednu z najtvrdsich drog- alkohol a stalo sa ti nieco závažné? Potom nikto z nas nechape co by sa malo stat ak by ludia skusali lahku drogu marihuanu.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo- vidím ako ma čítaš, nikdy som nebol opitý a nepijem alkohol kedže športujem, som proti alkoholu z globálneho hladiska.
Len im to može sposobiť ako spúšťač psychických ochorení a ked bude niekto nahúlený a sadne za volant a kohosi zabije som zvedavý aký budeš potom tolerantný aj voči lahkým drogám.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 22 aug 2021, 18:57 gogo- vidím ako ma čítaš, nikdy som nebol opitý a nepijem alkohol kedže športujem, som proti alkoholu z globálneho hladiska.
Len im to može sposobiť ako spúšťač psychických ochorení a ked bude niekto nahúlený a sadne za volant a kohosi zabije som zvedavý aký budeš potom tolerantný aj voči lahkým drogám.
a co ked niekto sadne za volant, niekoho zabije, pritom pod vplyvom cohokolvek nebol? to budes riesit ako? zakazes soferovanie? A co pripady ked niekto hodil niekomu kamen do hlavy a zabil ho? Zakazes kamene? Hadzanie kamenov? Hadzanie cohokolvek? Zakazes vsetko? to je podla teba cesta a riesenie?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ked za volantom niekoho zabije a bol nadrogovaný,nafetovaný,nahúlený alebo opitý, tak jasné odobratie vodicáku na doživotie a basa.
No a ak by nebol pod vplyvom nejakej látky, a bolo to zabitie z nedbanlivosti niečo si ten človek odsedí,odškodní rodinu. Ked výjde z basy a bude chcieť vodičák tak potom aj poriadny psychologický posudok ci by sa mal ešte vrátiť za volant alebo nie.
Tu je tiež výber bud využiješ auto ako prostriedok ktorý ti pomože k zivotu ale podla toho sa stým autom aj správaš, alebo ho vyuzijes ako zbraň kedze sa stým autom začneš správať nezodpovedne ( úmyselne prekročená rýchlosť) a potom niekoho prejdeš na prechode.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ty si neodpovedal. To ze nepijes je jedna vec, ale otazka isla k tomu, ze si ho urcite v zivote vyskusal.
A co sa s tebou stalo po tejto skusenosti? Tazko ta to psychicky alebo inac poznacilo?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Je rozdiel si chlipnuť zo štamprlika borovičky ako decko alebo ako 8 ročné decko vyfajčiť pár cigariet a urobiť za tým hrubu čiaru a v dospelosti sa už toho nechytiť.
A je rozdiel si v 8 rokoch našulať jointa, vyfajčiť celeho a získať z toho euforický halucinačný stav.
Ved dobre nech si skuša tú trávu kto chce, ci je legálna alebo nie, ja som zato aby nebola legalizovaná, jedine ak tak na liečebné učely.
Alkohol výrazne zregulovať a dávať poriadne bacha kde by sa predával a komu, mať v tom limity a u cigariet tiež.
Síce štát menej zarobí z tejto spotrebnej dane ale budeme mať zdravšiu generáciu ludí ktorá bude viac pri zmysloch.
Napísať odpoveď