Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa gogo956 »

to je v poriadku, ze mas svoj nazor, len ti ukazujeme, ze v mnohom je ten tvoj nazor nelogicky, alebo v rozpore so skutocnostou. A ty si na nom aj tak trvas. Pokial ide o mna, travu som mal posledne pred vyse 20rokmi a neuzival by som ju vysoko pravdepodobne ani keby bola legalizovana.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ja už by som sa ani nezapajal do tejto diskusie ale opäť ma musí ktosi spomenúť pár krát, tak dám svoje stanovisko a opäť som len hejtovaný.
Bavte sa teda ostatní o tom aké je super mat legalizované aspon lahké drogy ved co iné treba k prepitému národu voliaci mafianov,zlodejov,náckov,narkomanov, netreba riešiť životnu uroven, znižovať dane, nevymyslať nové dane, treba riešiť len drogy a ich legalizáciu a dekriminalizáciu, SR iný problém nemá. :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Právo na názor znamená, že ťa vláda nemôže zavreť za to, čo povieš. To je asi tak všetko. To len v tejto postfaktuálnej dobe si niektorí myslia, že keď majú právo na názor, tak im z úst idú len samé múdrosti. A keď sa na tých múdrostiach začneme rehotať, tak začnú vykrikovať, že im berieme právo na názor. No nie, takto to fakt nefunguje.
Blastbit napísal: 26 aug 2021, 14:31 Bavte sa teda ostatní o tom aké je super mat legalizované aspon lahké drogy ved co iné treba k prepitému národu voliaci mafianov,zlodejov,náckov,narkomanov, netreba riešiť životnu uroven, znižovať dane, nevymyslať nové dane, treba riešiť len drogy a ich legalizáciu a dekriminalizáciu, SR iný problém nemá. :)
Už som ti tu niečo písal o tom, aký dopad na štátny rozpočet má súčasná drogová politika na Slovensku a ako to je neefektívne a nijako to problematiku nerieši, pretože u nás viac ľudí húli ako v Holandsku. To sú presne tie stovky miliónov ročne, ktoré by sa dali použiť niekde inde. Keď sa budú zvyšovať zase dane, spomeň si ako si čapkal za to, že je správne, keď zamestnaného človeka bez trestného záznamu pošleme kvôli pár gramom trávy na 10 rokov do basy.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ani jediná pravda neexistuje, takto to tiež nefunguje. Vidím ako ma čítaš, písal som že som za znížené tresty alebo len podmienky pre užívatelov marihuany. Ja už sa nechcem zapájať do tejto témy, bavte sa vy o tom ani ma už nespomínajte načo reagovať stále na pár ex a aktívnych konzumentov rôznych drog.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Blastbit - mat vlastny nazor je v diskusii priam ziadane, bolo by ale dobre keby si ho mal aj podlozeny a konzistentny.

Lebo mi tu fakt pripada, ze na teba sedi veta: Nekazte mi moj nazor vasimi faktami!

Fakt sa snazim pozerat na to, nie len co pises ale aj preco si to myslis. Co vidim je, ze drogy si spajas s nejakou predstavou o degeneracii spolocnosti ale vobec nevysvetlujes preco si to myslis a uz vobec sa nepytas sameho seba ci tvoj nazor reflektuje realitu.

Diskusia nie je len o tom, prezentovat svoj nazor ale aj o ochote vystavit ho kritike a obhajit si ho (alebo jeho casti).
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"Ja už by som sa ani nezapajal do tejto diskusie" - riešenie, výhodné pre všetkých zúčastnených.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Blastbit napísal: 26 aug 2021, 13:25Ja som realista
clovek co nezije v realite nemoze o sebe predsa povedat ze je realista, nie?

Autoeditácia príspevku po 7 min 15 sek:
javatar napísal: 26 aug 2021, 15:59Diskusia nie je len o tom, prezentovat svoj nazor ale aj o ochote vystavit ho kritike a obhajit si ho (alebo jeho casti).
myslim ze toto nie je prva tema v ktorej sa ukazuje ze blastbit je intelektualne a emocionalne niekde v rannej puberte, no a v tom veku vsetky diskusie prebiehaju podobne.

(dnes som mozno trochu zly, ale celu noc som zuroval na uprisingu, festivale ktory je o trave skoro tak ako o hudbe a ked si zoberiem aky tam boli vsetci ludia v pohode, prijemny a spolocensky a do toho teraz citam tieto blastbitove vyplody jeho fantazie tak mi je z toho smutno ze tu na slovensku mame tolko ludi ktori maju v sebe tolko nenavisti a zavisti a miesto toho aby riesili svoje problemy budu sa radsej starat do inych ludi)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja myslim ze taki striktni kritici liberalizacie drogovej politiky vyrastali v prostredi ktore bolo silne proti drogovo naladené, alebo v ich okoli mali v minulosti pripad ked niekto zneuzival uzivanie a mal problemy /co sa samozrejme stava/ .
Aj tejto veci plati, ze podstatná je umiernenost- primerané a rozumné užívanie./ak uz sa teda clovek pre nieco rozhodol/
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Podľa mňa by sa po dekriminalizácii a možno aj legalizácii takej Marihuany stalo úplné hovno. Možno by na veľmi krátky čas podskočila spotreba no pravdepodobne ani to.
Kto chce a chcel - Marišu si zoženie a zohnal aj doteraz. Kto nie - vyserie sa na ňu zvysoka aj naďalej. Pomohlo by to, že by sa neničil život deckám, ktoré si to zo zvedavosti splašili a pár ľuďom, ktorí to potrebujú z liečebných dôvodov.
Osveta je miliónkrát lepšia cesta, než tupá represia.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid - upravil som príspevok nech nie je flame, v krátkosti - kašlem na tvoj nazor :smt006
starysomar - osveta robená vedcami-odborníkmi, nie užívatelmi s vyfetovaným,vyhúleným a s drogovaným mozgom :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

A mate to vy fetky aj s urokami. Bolo vam to treba? :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit

Považujem Ťa či sa Ti to bude páčiť alebo nie za fanatika. Teda ak Tvoje premenlivé reakcie nespôsobuje napríklad konzumácia alkoholu - čo nepredpokladám.

Možno by si mal pohľadať odbornú pomoc včas.
Kľudne sa uraz, no viem "z veľmi blízkeho okolia", kam vedie hlboký neriešený problém - pravda až v o dosť neskoršom veku, než je Tvoj terajší.
(Dotyčná už viac rokov nežije, no svojich posledných zhruba 20 rokov mohla prežiť inak, radostnejšie - a tak)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Písal som tu, ked sa teda chcete baviť o legalizácii a dekriminalizácii drog mna uz do toho netahajte, nazor som si povedal a zase si niekto nedal povedať. Pomoc potrebuje niekto kto užíva drogy nie kto športuje,zdravo sa stravuje nemýl si to dakujem :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Iste - máš viaceré výborné názory a náhľady, len netuším (isto nie sám) načo máš nutkanie bojovať s nejakou rastlinkou, ktorú naši predkovia hulili po generácie.
Komunikujme iné, skôr sa v tom zhodneme (nie len my dvaja).
Fórum názorov je proste fórum názorov - každý môže byť "nesprávny" - môj, Tvoj, kohokoľvek. V úvodzovkách, lebo kto má právo určiť, čo je správne?
Obecne sa to dá trochu popísať, že to, čo prospeje (vyhovuje) väčšine. No aj to môže byť (a historicky už pár krát bolo) hodne zcestné :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

starysomar+ostatní...Ved keby ste ma riadne čítali pomaly tak by ste pochopili, že marihuanu povoliť na :
1. liečebné účely ked vedecká obec ktorá sa tým zaoberá jednoznačne preukáze priaznivé učinky marihuany pri liečbe ochorení.
2. znížiť alebo uplne najlepšie zrušiť tresty pre prechovávatelov/užívatelov marihuany, síce neni legálna ani dekriminalizovaná, ale fakt pre pár gramov niekoho poslať na 10 rokov do basy je fakt na hlavu.
3. mám obavu moj osobný pocit, že ak by sme legalizovali/dekriminalizovali marihuanu napr v obchodoch ako napr cigarety, že ludia ktorý trpia psychickými poruchami,alkoholici,fajčiari,romovia, atd by po nej siahali v obchodoch vo velkom aby zahnali svoje problémy.
Možno nejaký kompromis by sa dal urobiť že v obchode velmi limitovaný predaj marihuany na húlenie. Kto chce skusi, kto nechce nie, to je každeho osobná vec ja to neberiem. Ale nechcem aby potom niekto zranitelným skupinám napr dospievajucim deťom, niekto niekde aj tak predával vo forme čierneho trhu túto lahku drogu. V SR ked si niekto myslí že z niečoho nemože byť problém ten problém byť može, sme v SR tu večne väčšina vecí dopadne naopak. Urobit biznis s marihuanou aby rástla ekonomika, premna je dolezitejsie zdravie obyvatelov nie to či si nejaké particky urobia biznis na marihuane aby na tom len oni bohatli.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Blastbit:
mňa by len zaujímalo ako si sa dostal ku kolerácii, že romovia by začali huliť trávu vo velkom. Pokiaľ romami myslíš osadníkov poberajúcich soc. dávky.

Ak by aj tráva bola legalizovaná a dala sa voľne kúpiť, či už v coffeshopoch, alebo trafikách, tak by si štát na to zarúbal takú spotrebnú daň, že jej cena by nebola pre každého a už vôbec nie pre chudobu. 4 roky som pracoval pre Tesco na obchodnej prevádzke a za to obdobie som nezažil, žeby osadníci mali v košíku Jacka Danielsa namiesto čuča.

Takže tvoja hypotetická predstava o tom, ako toulénom nafetení, čučom opití a trávou dohúlení osadníci robia bordel, je mimo realitu.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuks- áno tých z osád som myslel. Kiežby si mal pravdu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

To by sa dalo riesit, myslim ze aj teraz ludia poberajuci socialne davky a lieceni na zavislosti nemozu hrat v herniach.

S podobnymi obmedzeniami by mohli predavat marihuanu, prip. aj ine drogy a latky, s ktorymi sa drogy daju vyrobit.

Prilis vysoka cena, aj kvoli dani, by nemusela byt idealnym riesenim, cast ludi by si to stale radsej kupovala z inych zdrojov.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Voľný predaj kdekoľvek zrejme nie. Napríklad v lekárňach áno. Možno ani plná legalizácia - aspoň zatiaľ a u nás...

https://www.simplyhigh.org/kde-je-legal ... -v-europe/
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

20 a 22 ročný chalani čo zabili toho 47 ročneho bezdomovca. Minimálne jeden z chalanov závislý na alkohole a marihuane, navyše psychiatricky chorý ale neberie lieky ktoré mu predpísali. Dokonca jeho otec sedí v base za drogy. Druhý z mladíkov popiera žeby pil alkohol a hulil trávu.
Napísať odpoveď