Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 01 okt 2021, 14:45 ked lekari na jar hovorili, ze prekonanim SARS2 sa zvysuje sanca na srdcovo-cievne choroby, este to bolo na smiech. ale tak uvidime.
zavislosti jackb, zavislosti

ak sa v minulom roku nic take nepozorovalo a tento rok to zacalo stupat az v lete, korelacia hovori, ze za to moze ockovanie, ktore takyto vplyv moze mat (zdravime skotskych 70 %), na kauzalitu si pockajme

viz 4-6x vyssie sance na myokarditidu u zaockovanych chlapcov vo veku 6 az 14 rokov v porovnani s nezaockovanymi

na ten druhy odsek pokojne reaguj, na ten treti sa prosim neobtazuj
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

kedze na jar som odkazoval na diabeticku nohu a tebe sa to nepacilo ako OT, tak sa ku tomu vratim: ako to opisovali lekari, malo by to byt aj pri SARS2: cast tkaniva pluc sa odlupne a putuje krvym rieciskom az kym nezapcha jemne cievy v srdci alebo v mozgu. u diabetikov je ten zdroj nizsie.
plus, preco by toto vyskakovalo v lete ak je zdroj ockovanie, ked sa ockuje od decembra. zdravotnici a dochodcovia by zaplavili kardiologie uz na jar.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

jackb napísal: 30 sep 2021, 16:31 ak by som niekedy cestoval do obasti, kde je nutne prekrytie tvare aj v exterieroch ci respirator: co robit, aby sa nezahmlievali okuliare?
Najlepsia je asi dat si na nos nejaku pasku, ktora ti bude respirator lepsie drzat na nose, ja som rosenie vyriesil lepsim respirtarom, neviem ci su aj lepsie no 3M ma slusne, takze sa nerosia skla, napr. 3M aura 9320+ je ffp2.

Inac to s tymi cievnymi chorobami po kovide bolo prave rozoberane vcera na rtvs 2 v moja diagnoza, odporucam pozriet, je to z ustavu srdcovo cievnych chorob v ba
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/15340
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Konečne aspon skončí týranie detí povinnym nosením nahubkou!!! Dakujeme statočným matkám ktore minulotýžnovým protestom pred hygienickym úradom vydobili obrovske vítazstvo! A ideme dalej! Treba protestami si vydobiť svoje prava!!!

Autoeditácia príspevku po 27 sek:
Konečne aspon skončí týranie detí povinnym nosením nahubkou!!! Dakujeme statočným matkám ktore minulotýžnovým protestom pred hygienickym úradom vydobili obrovske vítazstvo! A ideme dalej! Treba protestami si vydobiť svoje prava!!!
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Rusko/FFP2 porusuje ktore konkretne pravo dietata?
Famine
Medium Professional
Medium Professional

DYCHAŤ!!
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Veru. Konecne prestanu umierat studenti na udusenie.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

nebudú ho musieť mať iba v triede, na chodbách a jedálňach ho budú musieť mať

inak dufam, že budeš musieť ísť niekedy na operáciu a nikto na operačnej sále nebude mať rúška, nech ti nakašlú, napľujú a nakýchajú do otvoreného tela, šak čo že chytíš infekciu a možno umrieš, hlavne nech tu je sloboda. nebudeš predsa žiadať aby operačný tím nosil náhubky a ťažko si im dýchalo počas operácie, to je fašizmus

a tak ako píšeš, rúška aj tak ničomu nezabraňujú, tak nie je dôvod aby ich mali lekári pri tvojej operácii
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Deti sa v tych ruškach a respiratoroch dusia ako možete byť takí bezcitní ludia to mi nedáva...
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

aj lekári sa v nich dusia, jak môžeš byť tak bezcitný a žiadať od lekára aby mal rúško na tvári pri tvojej operácii? čo keď sa zadusí počas operácie?
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Že by bol rozdiel dospela osoba s velkymi plucami oproti malemu školakovi s malými plucami ? Vdaka takym vystrašencom ako vy je tu táto situacia
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Podľa mňa ty si väčší vystrašenec z CO, vakcín a z dodržiavania svojich práv. Túto situáciu predlžujú práve takí ignoranti ako si ty!
jackb
Redeemer
Redeemer

nechovajte tu tupu vec. rok to ruci ako dobytok, ze sa ide pod ruskom udusit a stale nic.
ale pekne mu podakujte za cierne okresy, vase zatvorene podniky a zrusenu kulturu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Famine napísal: 01 okt 2021, 20:45DYCHAŤ!!
Ktory konkretny paragraf a akeho zakona porusuju ruska ci FFP2?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

S oneskorením, ale predsa len:
Ten týždeň ako sa lámal august do septembra som navštívil Estónsko a Fínsko. Poznatky, postrehy:

Tallinn: Rúšky v obchodoch som videl asi na každom. Na každom bola nasadená špatne. Takže nemala žiadnu funkciu.
V každej reštaurácii ma buzeralovali s covidpussy. Vždycky som ukázal polorozmuchlaný papier z NCZI, čiašnik naň chvíľku čumel, potom povedal OK. Kľudne som si ho mohol vyrobiť v Malování, napísať si tam údaje Janka Hraška a do QR kódu vložiť recept na praženicu.
Pomohli Estónsku covidpussy do reštaurácie ? https://ourworldindata.org/coronavirus/ ... untry=~EST
Popr. pomáha to, že rúšky síce každý má, ale nasadene nesprávne, bez funkcie?

Trajekt Tallink:
Rúšky tak polovica cestujúcich, zamestnanci občas pod nosom. Kopa socka-cestujúcich nakupujúcich košíky chlastu v dutyfree obchode.

Helsinki: Rúšky v obchodoch som videl asi tak na 2/3 ľudí. Tá 1/3 bez vizážou nijak neevokovala príslušnosť k ľuďom poslabšieho intelektu.
No proste bez rúšky som videl aj dobre vyzerajúcich starších pánov a panie. Polovica predavačov pod nosom.
V reštauráciach po mne nikto nič nechcel a nepýtal, vždy ma pekne obslúžili a cítil som sa tam komfortne. Rúšky mala tak 1/3 čašníkov, ale všetcia z nich pod nosom.
Uškodilo to nejak Fínsku ? https://ourworldindata.org/coronavirus/ ... untry=~FIN

Trajekt Viking:
Rúšky tak 1/3 cestujúcich. Zamestnanci tak 1/2 pod nosom. Výrazne nižší počet socko-cestujúcich než na Tallinku.

Realita Česko:
V žiadnej reštaurácii po mne nikdy žiaden covidpussy nechceli. Naposledy som respirátor na hube čiašnika videl asi v máji. (počky, neboli v máji ešte zatvorené ? hehe)
V obchodoch badám zvyšujúci sa počet zákazníkov bez respirátoru. Pravda je, že vizážou mi evokujú osoby intelektu nižšieho, v kontraste s Fínskom. Badám tiež zvyšujúci sa počet zákazníkov s rúškou namiesto respirátoru (v konflikte s vládnym nariadením). Neobjavil som zatiaľ súvislosť medzi domnelým intelektom, možno časom.
Predavači respirátor zväčša majú, ale dosť ich máva pod nosom, popr. v hobbymarktoch a v stavebninách majú rúšky pod bradou, alebo úplne bez. Zákazníci pol-na-pol.
Pre poriadok:
https://ourworldindata.org/coronavirus/ ... untry=~CZE
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/poce ... rus-120166

Teraz pre jackba:
Sústavne tu hovoríš niečo o práve na zdravie, práve na život, práve na ochranu zdravia, života a variácie.
Povšimni si tam to slovíčko právo. Právo.
Keď právo niekomu nanucuješ, už to nie je právo.

Netrpíš syndrómom láskyplného diktátora ?
To je nanucovanie dobra iným. Niekoho máš rád a ty sám vieš najlepšie čo je pre neho dobré, lepšie než on sám.
Tento syndróm môže mať detrimentálny vplyv na vzťah s blízkou osobou a môže viesť k odcudzeniu, popr. k protestnému sebapoškodzovaniu.
V prenesenom význame, pokiaľ štát občanovi dobro nanucuje, tak sa ďalej prehlbuje nedôvera v štátne inštitúcie až do iracionálnej polohy. V tejto polohe si zhruba predstavujem tých neočkovaných (a zároveň neočkovateľných) gerontov a susceptibilných, s horšou schopnosťou úsudku a vyhodnotenia rizík.

Je to dobrá vec, mať v štáte hordu voličov s podkopanou dôverou, ochotných hodiť do antisystémovým pseudostranám?
Podľa mňa by bol lepší nápad ich individuálne slovne presvedčiť o prospechu vakcinácie a nie nanucovať rouške a respirátore a vyhrážať sa zákazom vstupu do reštaurácie bez covidpussy a pod. pí*oviny.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... e-40347810
Prezrieť prosím 4. graf od vrchu, nazýva sa "Proočkovanost populace Česka proti covidu-19 podle věku".
Podľa toho grafu ešte zostávajú nejakí neočkovaní geronti a susceptibilovia. Na Slovensku je ich výrazne viac. Česko ich napichať zvládlo lepšie. Čo spravilo Česko lepšie než Slovensko? Mne sa zdá, že aj UK je v tom lepšie.
Nejaký nápad, ako naočkovať neočkovateľných? Beardie sa na to pýtal tuším 12. krát a furt s tým otravoval, až sme sa dopracovali k odpovedi Neviem. Čo si cením tú úprimnosť. Nejaké nové nápady?
Mne napadlo, že by gerontom a susceptibilným neočkovateľným mohli telefonovať brigádnici v callcentre a skúsiť sa s nimi porozprávať, či je nutné, aby boli neočkovateľní. Namiesto otravovania s elektrickým tarifmi a samoholiacimi žiletkami.
jackb napísal: 01 okt 2021, 23:26 ale pekne mu podakujte za cierne okresy, vase zatvorene podniky a zrusenu kulturu.
Tu by som rád vysvetlil, že podniky nezatvára covid. Podniky zatvára vláda.

Ja ti možno aj krivdím, preto kladiem otázku: Si etatista?
heker napísal: 01 okt 2021, 20:40 Rusko/FFP2 porusuje ktore konkretne pravo dietata?
Si hlúpy? Popr. si etatista?
mLuks napísal: 01 okt 2021, 21:19 inak dufam, že budeš musieť ísť niekedy na operáciu a nikto na operačnej sále nebude mať rúška, nech ti nakašlú, napľujú a nakýchajú do otvoreného tela, šak čo že chytíš infekciu a možno umrieš, hlavne nech tu je sloboda.
Si hlúpy?
brm napísal: 01 okt 2021, 22:36 Podľa mňa ty si väčší vystrašenec z CO, vakcín a z dodržiavania svojich práv. Túto situáciu predlžujú práve takí ignoranti ako si ty!
Si hlúpy?

Famine ... si hlú ... neviem čo sa stalo, ale Famine v tejto téme síce formálne píše hlúpo, ale obsahovo celkom v poriadku.
Divný svet.
jackb
Redeemer
Redeemer

Andi_Cibula napísal: 02 okt 2021, 0:35 Teraz pre jackba:
Sústavne tu hovoríš niečo o práve na zdravie, práve na život, práve na ochranu zdravia, života a variácie.
Povšimni si tam to slovíčko právo. Právo.
Keď právo niekomu nanucuješ, už to nie je právo.
Ústava napísal:Čl. 40

Každý má právo na ochranu zdravia.

Takze prekotne a populisticke rusenie opatreni pocas pandemie je protiustavne a nikdy nie naopak.

Ty si vlastnik strelnych zbrani. Ak niekto ohrozuje na zdravi teba alebo tebe blizku osobu, nemal by si mat nutkanie tasit zbran? Vo vidlackych statoch by som skor cakal to ako odpor voci ochrane zdravia a zivota...

Netrpíš syndrómom láskyplného diktátora ?
To je nanucovanie dobra iným. Niekoho máš rád a ty sám vieš najlepšie čo je pre neho dobré, lepšie než on sám.
Tento syndróm môže mať detrimentálny vplyv na vzťah s blízkou osobou a môže viesť k odcudzeniu, popr. k protestnému sebapoškodzovaniu.
V prenesenom význame, pokiaľ štát občanovi dobro nanucuje, tak sa ďalej prehlbuje nedôvera v štátne inštitúcie až do iracionálnej polohy. V tejto polohe si zhruba predstavujem tých neočkovaných (a zároveň neočkovateľných) gerontov a susceptibilných, s horšou schopnosťou úsudku a vyhodnotenia rizík.
Je to dobrá vec, mať v štáte hordu voličov s podkopanou dôverou, ochotných hodiť do antisystémovým pseudostranám?
Podľa mňa by bol lepší nápad ich individuálne slovne presvedčiť o prospechu vakcinácie a nie nanucovať rouške a respirátore a vyhrážať sa zákazom vstupu do reštaurácie bez covidpussy a pod. pí*oviny.
Vo Svedsku nikto nic nenutil a beardie ho musi spomenut pri kazdej prilezitosti ako dobry priklad. Nie su ludia. Predseda Norsko-slovenskej komory pisal, ze jasne, ze Nori otvorili, ked ich nezomrelo ani 600 a zaockovali cez 70% vsetkych ludi v krajine. Lebo tam je dovera vo vladu, media a vo vedu. Neziju v psychopatii, ze im kazdy klame: zapredani vedci, presstitutky, ci "vlastizradni" politici.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... e-40347810
Prezrieť prosím 4. graf od vrchu, nazýva sa "Proočkovanost populace Česka proti covidu-19 podle věku".
Podľa toho grafu ešte zostávajú nejakí neočkovaní geronti a susceptibilovia. Na Slovensku je ich výrazne viac. Česko ich napichať zvládlo lepšie. Čo spravilo Česko lepšie než Slovensko? Mne sa zdá, že aj UK je v tom lepšie.
To je pre mna prekvapenie. Takze ti vsetci ceski hlupoludia su nastastie len hlasna mensina. Aspon sa o clenov svojej rodiny a priatelov na pravom brehu Moravy musim bat menej.
Nejaký nápad, ako naočkovať neočkovateľných? Beardie sa na to pýtal tuším 12. krát a furt s tým otravoval, až sme sa dopracovali k odpovedi Neviem. Čo si cením tú úprimnosť. Nejaké nové nápady?
Mne napadlo, že by gerontom a susceptibilným neočkovateľným mohli telefonovať brigádnici v callcentre a skúsiť sa s nimi porozprávať, či je nutné, aby boli neočkovateľní. Namiesto otravovania s elektrickým tarifmi a samoholiacimi žiletkami.
ked to skusali na jar, dostali vulgarne vynadane. su ludia, ktorym sa to paci, ale je ich tak vela?
Tu by som rád vysvetlil, že podniky nezatvára covid. Podniky zatvára vláda.

Ja ti možno aj krivdím, preto kladiem otázku: Si etatista?
Nie. Hupost ludi ako Famine zatvorila podniky. Tak ako tu v mestach boli tabulky: aj ked stat uz nechce, spravaj sa zodpovedne a nebude sa zatvarat. Hupoludia su rovnako hlupi ako pred rokom, ked deti podhadzovali policajnym konom a vodnym delam a tak kvoli nim opat zatvorilo. Poslite dakovnu pohladnicu svojmu hlupocloveku.

Nie si etatista skor ty, ked za vsetko obvinujes stat a ludia si len existuju vo vzuchoprazdne a stat im robi zle.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Andi.. áno, som hlúpy, nezjedol som múdrosť sveta, preto počúvam rady ľudí, ktorí sú z fachu. A teda ohľadom svojho zdravia nebudem počúvať fejsbukovú tetku Betku, ale lekárov, ku ktorým mám dôveru. Na druhú stranu nebudem počúvať lekára z fejsbuku, ak budem potrebovať opraviť splachovač na záchode, postaviť dom, či opraviť auto.

Inak plná zaočkovanosť obyvateľstva vybraných krajín:
Fínsko: 62,4%
Česko: 55,7%
Estónsko: 52,8%
Slovensko: 43,1%
https://qap.ecdc.europa.eu/public/exten ... uptake-tab
Z ochoty obyvateľstva dať sa dobrovoľne zaočkovať samozrejme vychádza aj ochota dodržiavať odporúčania a následne aj úroveň povinných opatrení. Fínsko nepotrebuje také opatrenia ako Estónsko a už vôbec nie ako Slovensko. Treba si tiež uvedomiť, že slovenský národ sa predbieha v porušovaní pravidiel a ide furt proti systému. Dovolím si tvrdiť, že ak by sa na Slovensku zakázalo očkovanie, % zaočkovanosti by zrazu hneď narástlo.

K rúškam - z môjho pohľadu sú určite účinné - každú zimu ma minimálne 2x skolila nejaká chrípka. Od Vianoc 2019 som ani raz neochorel, keďže dodržiavam nosenie riadne nasadených rúšok, aj keď ma to vzhľadom na okuliare neskutočne serie! Podotýkam, že nemám žiadny homeoffice a chodil som do práce aj keď bolo všetko čierne a zakázané. Včera som počúval minuloročný podcast s lekármi, ktorí rozprávajú svoje zážitky zo služieb - jeden už vtedy potvrdil rovnakú skúsenosť. Pred covidom bol často chorý, keďže počas služieb na urgentnom príjme nie vždy používal rúško ako mal. Odkedy je nútení si ho pravidelne dávať, jeho chorobnosť rapídne klesla.

Inak so zrušením rúšok pre deti na prvom stupni ZŠ nemám vôbec žiadny problém a súhlasím s tým. Avšak nezávidím nezaočkovaným učiteľom, rodičom, starým rodičom...
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

K andiho postrehom len tolko, tiež som žil par rokov v česku a nechapali prečo na slovensku chcu byt papezkejši než papež, akoby ty uradnici boli utrhnuti z retaze a nikto to tam v poslednom kroku neskorigoval, urcite aj cesi maju taky isty birokraticky aparat, no niekto tam na konci trochu rozmysla a poludsti to. Takze toto chapem, s eoknomickymi opatreniami sme prisny nad ramec unosnosti a antivaxeri si to potom pausalizuju na všetko, aj na ruška, ked nemaju dost padny dovod preco by dospeli ludia nemali nosit ruska, tak si najdu deti a chcu ich zrusenie presadit takto. Femine neboj pride doba kedy sa aj ruska prestanu nosit, a prisla by ovela skor keby bola druha cast spolocnosti trochu rozumnejsia a nepocuvala namiesto odbornikov a doktorov roznych sarlatanov.

Taktiez som sa vsak stretol s nazormi vyraznejsej individuality a švejkovania, ktora sa niektorym cechom vypomstuje v horach a okrem ineho aj ich prvymi prieckami vo svetovej covid hitparade, takze tam ma to nenosenie rusok/respiratorov vobec neprekvapuje. Teraz sa vecsina ludi u nich zaockovala, a asi aj vecsia cast z nich nakazila nez u nas a tak sa ten duch nosenia rusok vytratil, lebo to uz nie je take palive ako u nas, iba na porovnanie, aktualne mame na pocet obyvatrelov 4x vyssie cisla nakazenych ako maju cesi a dali si nas kvoli tomu na cerveny zoznam krajin.

To spravanie co si videl vo finsku a estonsku odraza pekne stav zaockovanosi a mentalnu vybavu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nebyť oviec, neboli by vlny...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

brm napísal: 02 okt 2021, 9:32 Inak so zrušením rúšok pre deti na prvom stupni ZŠ nemám vôbec žiadny problém a súhlasím s tým. Avšak nezávidím nezaočkovaným učiteľom, rodičom, starým rodičom...
K ruskam u deti celkovo. V svojom okoli vidim, ze deti s ruskami problem nemaju. Problem s nimi maju ich rodicia.

A tiez som uz pochopil, preco maju zdravotne sestry vysoku skolu - 3 roky sa tam ucia ako nosit rusko tak aby sa v nom nedusili :D
Napísať odpoveď