je to uplne OT, ale ked za krajsie obdobie kedy navstivit New England povazujem jesen, preco som sa tam mal pchat v lete?

ak si mieril na to, preco som v lete nesiel na Slovensko, tak opakovane: platilo, ze ak by som tak urobil, po navrate by moja domacnost isla na 10 dni do karanteny. ja som sice kvoli nim v zime v karantene bol a usli zasnezene scenerie, ale inak sa nikam ist nedalo, tak co uz. nemal som dovod sa im takto pomstit. okrem toho, ceny testov by vtedy ovela viac prevysili cenu leteniek, aj keby som letel tam, kam potrebujem a nie 300km dalej, len aby som dobre vymrdal so systemom.
aku realitu? no pekne vysvetli, preco su odbornici z NHS a SAGE group ti tupi a ti si opat kandidat na viacere nobelovky.
wow! mesiace tu skriekas, ze deltou sa musi nakazit kazdy a teraz, aj sa nou nenakazia vsetci? nechces sa zamysliet na konzistentnostou?
kralovsky plural? alebo nieco horsie? ty tu uz vyse roka premorujes wuhanom, alphou a potom, ze delta dostane kazdeho jedneho. teraz to ale zabijes, ze ani ta nenakazi kazdeho. ked si zoberiem, ze si chcel do premorenie vylucit ludi zo spolocnosti, tak cakat na dalsiu mutaciu je cim dalej tym viac od veci.
juuj, ja statistiku akceptujem a rad. no ak povies "niekto zdravy pod 65 nemoze skoncit v nemocnici" a skonci tam co i len jeden pod 35, tak nemas pravdu. to iste s tymi detmi, kde si sa sam strelil do nohy. vraj len onkologicke deti zomieraju na SARS. teraz, ze zomreli aj uplne zdrave. takze opat: nemal si pravdu.