Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

tak urcite :slap:
retkvic napísal: 07 dec 2021, 11:13 U nas odbornici nemaju velke slovo, vlada nema zaujem na ockovacej kampani, nechce sa im ani ludi presviedcat aby sa dali zaockovat, na energie im chcu dat peniaze, na ockovanie zrusili aj sprostredkovatelsky bonus. Od skoncenia obdarovacej loterie pre zaockovanych, ziadny motivator, to bol koniec oktobra, teraz bude konec decembra a nic.
existoval jeden skok v cakarni a to ked rozhodli, ze ockovani budu mat relativnu volnost a neockovani nebudu moct robit takmer nic
vydrzalo to 4 dni, nasledne sa zaviedol logdam

Autoeditácia príspevku po 7 min 12 sek:
ropman napísal: 07 dec 2021, 10:28 Presne tak a hlavne ja sa vobec neviem dopratat k nejakemu zoznamu kto vlastne je v tom koziliu odbornikov a ani to ako prijmaju uznesenia. Ci tam prebieha nejake hlasovanie alebo rozhoduje len 1 clovek a ostatni tam len tak sedia. Potom ako ma tomu niekto doverovat?
Zloženie: Konzílium odborníkov
doc. MUDr. Mária Avdičová, PhD. – epidemiologička, RÚVZ Banská Bystrica
prof. MUDr. Henrieta Hudečková, PhD., MPH – epidemiologička, JLF UK, hlavný odborník MZ SR pre epidemiológiu,
prof. MUDr. Pavol Jarčuška, PhD. – infektológ, UNLP a LF UPJŠ, prezident Slovenskej spoločnosti infektológov,
prof. MUDr. Zuzana Krištúfková, PhD., MPH – epidemiologička, vedúca Katedry epidemiológie FVZ, SZU, prezidentka Slovenskej epidemiologickej a vakcinologickej spoločnosti SLS,
MUDr. Alena Koščálová, MSc. – infektologička, KIGM LF UK,
MUDr. Elena Prokopová – pediatrička, hlavná odborníčka MZ SR pre všeobecnú starostlivosť o deti a dorast,
prof. MUDr. Mária Štefkovičová, PhD., MPH epidemiologička, RÚVZ Trenčín, predsedníčka poradného zboru hlavného hygienika SR pre epidemiológiu,
prof. MUDr. Jozef Šuvada, PhD., MPH, expert WHO a odborný garant národných projektov prevencie, štandardných klinických postupov a bezpečnosti pacienta.

Autoeditácia príspevku po 8 min 27 sek:
skvely post od DbP popisujuci realitu rozhodovania: https://www.facebook.com/databezpatosu/ ... 3882933078

extremne neschopni ludia, nerobit nic by bolo snad aj lepsie
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Blastbit napísal: 28 sep 2021, 23:19 Ja by som tipoval cca 2000 ludí že umrie na deltu. Síce je infekčnejšia ale veru umrti by malo byť výrazne menej na základe doterajších dát.
Nebol ten tip trochu iny? Teraz novy je 10.000? No spravne cislo, zial, bude asi niekde uprostred. Jedine, zeby nas zachranil novy variant.

Autoeditácia príspevku po 3 min 17 sek:
beardie napísal: 07 dec 2021, 12:10 existoval jeden skok v cakarni a to ked rozhodli, ze ockovani budu mat relativnu volnost a neockovani nebudu moct robit takmer nic
vydrzalo to 4 dni, nasledne sa zaviedol logdam
V prvy tyzden sme, ak by ten trend vydrzal, mohli mat o 25tisic viac zaockovanych a dalsi este viac.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

DbP dali update a zohladnili aj Anglicko. Linkovali krasny report. Od strany 37 do konca je nadherny:
https://assets.publishing.service.gov.u ... eek-48.pdf
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Paradne to pán Robert Fico povedal čo treba robiť a ake kroky treba učiniť :pravidla:

https://youtu.be/sAFrja0Sxoo

V nasledujucích volbách bude Smer SD a špecialne Robert Fico po tom ako posledny rok a pol háji práva a princípy demokracie si vysluzil moj ešte väčší obdiv a bude u mna už piaty krát zakrúžkovaný! 8)

Vláda ma na svedomí 15 tisíc obetí! :smt094 :smt097

Treba predčasne volby a zvoliť Smer SD a covid sa začne konecne LIEČIŤ!!! A smer SD je jedina demokraticka strana ktorá nas zachráni od povinného očkovania experimentálnou vakcínou!! :aasmile4:

Treba konečne spraviť velky PROTEST a povalit pošahanu vládu :smt098 a začať konecne byť normálna krajina po vzore krajín madarsko a polsko a nie zalockdownovane a zanahubkované pošahánkovo!!! :smt071 :smt068 :smt067
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Famine: Cim ma vlada na svedomi 15 tisic obeti??? Nie je Fico nahodou ten, ktory je populisticky voci ockovaniu, obmedzenia a lockdownu??? Skus mi to vysvetlit, konkretizovat a argumentovat. Ako sa bude liecit covid, akymi liekmi???
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Že ty sa pýtaš tak sposto že čím? :lol: :smt043

Ved v tej relácií to bolo povedane! Najme plošnym testovaním kde vedla seba boli ludia a nakazili sa navzájom!!! Tak isto testy boli nespolahlive a ludom dali pocit falošnej negativity!!

Fico ma svoj názor na očkovanie to že sa neaka osoba ako Fico nechce očkovať a keď sa ho teda pýtaju na názor a on odpovie znamená že sa 40% občanov nezaočkuje? :lol:

Vo švedsku od prveho dna pandemie nemali žiaden lockdown a ani náhubky a maju MENEJ umrtí či už v čoskoro absolutnych číslach alebo prepočet na mil. obyvatelov!!!

V Dánsku keď neboli žiadne očkovacie látky tak mali po celý čas o DOST menej úmrti na COVID ako slovensko aj bez očkovania.

Robert Fico povedal keď ochorel na Covid ako sa k nemu spravali a povedali ake kroky ma učiniť ake lieky mu davali v grécku na slovensku nikto nič nepovie čo ma clovek robiť :sok:

Matovič sa priznal ked mal covid v decembri 2020 predpisali mu Isoprinosine... tak ake že to keď lieky nejsu ? :smt043 Ty ovca :smt006
jackb
Redeemer
Redeemer

https://web.archive.org/web/20210618174 ... mendations
prosim ta, co 17. juna pisali vo Svedsku o pouziti rusok?

Fico povedal co si naordinoval sam, docent prava - pripravok voci svrabu a antibiotika. proti virusu. good idea Slovakia
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Fico tiez povedal, ze je to strasna choroba, strasna. Ale v TV diskusiach a na placovkach tvrdi opak. Tiez sa priznal, ako obchadzal pravidla pri cestovani. Ten uz toho nataral tolko, ze pravdu povie iba ked sa pomyli.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

jackb napísal: 07 dec 2021, 22:10 https://web.archive.org/web/20210618174 ... mendations
prosim ta, co 17. juna pisali vo Svedsku o pouziti rusok?

Fico povedal co si naordinoval sam, docent prava - pripravok voci svrabu a antibiotika. proti virusu. good idea Slovakia
Face masks

The Public Health Agency of Sweden recommends that face masks should still be used on public transport during peak periods. The recommendation applies on weekdays between 07.00–09.00 and 16.00–18.00

Čiže odporučanie a nie nariadenie :smt033 nam nedali ani vydychnuť z tych náhubkov v lete ked sa vobec nic nesirilo!!! Klamar a luhar si a zavadzaš :smt082 :smt046
jackb
Redeemer
Redeemer

A to som este negooglil tvoju loz o tom, ze v Dansku nemali ockovacie latky. Ako kazda jedna loz, ktoru postnes a menej ako minuta v googli ti ukaze kto klame a zavadza. Tak bud pekne tisko a suchaj nozickami.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Napisal som = dansko malo menej umrti oproti slovensku aj ked neboli ockovacie latky ty magooooor
jackb
Redeemer
Redeemer

He? Ja som zazanemal, ze v strednej Europe bol problem s dodavkami na cas, ale zeby Dansko bolo v situacii, ze by ich nemali vobec... alebo pis ako ludska bytost.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Dansko malo menej umrti než slovenko ked neboli vakcíny.

Tak isto teraz vakcíny sú a je to 50% zaočkovanost a stale je na slovensku dva krat /okolo 100 umrti denne// viac umrti denne než v dansku bez očkovacích latok v januari 2020

A dansko nepresiahlo ani 50 umrti denne aj ked tam neboli očkovacie látky a očkovanie sa rozbiehalo!!!! A slovensko s očkovacími látkami 100 umrtí denne na covid!!!
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Famine, vsak ty si uplny troll, bez argumentov. Uz tu neraz bolo v diskusii spomenute plosne ockovanie niekolkymi uzivatelmi fora. Necitam stale tuto temu, hlavne, ak tu beardie a jackb vyspammuju 3 strany citaciami a pitvanim prispevkov slovo po slove. Ale ak si dobre pamatam, tak sa tu spominalo, ze nikde, ale nikde nie je dokaz, ze sa niekto nakazil pri celoplosnom testovani a to vzhladom na opatrenia, ktore platili: ruska, 2m odstupy, dezinfekcia. Alebo vies o ludoch, ktori sa nakazili priamo na ockovani???

Fico ma obycajny populisticky nazor a o covide vie svoje, vid. toto video:

Este raz sa pytam, ako moze tato vlada za 15 tisic obeti??? Celoplosne testovanie prebehlo na jesen 2021, teda cca pol az tristvrte roka po zaciatku covidu u nas, ale zaroven rok pred dnesnym dnom.
jackb
Redeemer
Redeemer

Lebo Dani su Dani, Svedi su Svedi a Anglicania su mix ich dvoch v Aglosasmi.
Na zaciatku februara 2020 sa hovorilo, ze ten novy virus sa siri a na letisku v Kodani uz mali ludia cestou do Azie rusky. Ak Svedi mali odporucanie, tak to robili.
Tu sa pred tyzdnom vratili masky v obchodoch. TESCO ani Lidl mali svalnatych ludi pri vchode len na jar 2020 aj to na pocitanie ludi na predajnu plochu. Teraz nikto nestoji a nevymaha a ludia to na nose maju.
Nakaza pri testovani. To je velmi podobne. V maji na ockovanie stali ludia aj dve hodiny. Bez toho, aby cely ten rad mal vyznacene dva metre, kazdy to dodrziaval. Vonku tu nikdy nikto nic nemusel mat na nose. Ti, ktori cakali si tie ruska nasadili a to boli na teplom slniecku. Bol taky problem na Slovensku cakat v rozostupoch na testovanie a po nom na jesen 2020?
Slovensko prekonalo Dansko v pocte umrti na milion 16.10. 2020. Kedy bolo to testovanie?
beardie
Redeemer
Redeemer

hojko napísal: 07 dec 2021, 22:40nikde nie je dokaz, ze sa niekto nakazil pri celoplosnom testovani
nie pri, ale po urcite, lebo modry papier okolo nich nevytvaral nepriepustnu membranu a ludia sa hlupo domnievali, ze sa im nic nestane
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Beardie, Famine pisal, ze sa ludia nakazili pri testovani, pretoze stali vedla seba, hoci platili 2m rozostupy, ruska a dezinfekcia. Z toho co som zazil ja pri oboch kolach, tak na to striktne policajti a vojaci dohliadali. Dokonca si dovolim napisat, ze miesto, kde som bol ja na testovani, tak tie rozostupy boli este vacsie ako 2 metre. Ak sa ludia teda mali nakazit pocas celoplosneho testovania, tak by pocet nakazenych mal logicky stupat po celoplosnom testovani. To prebehlo 31.10.2020 az 1.11.2020, druhe kolo 6. az 8.11.2020.

Podla grafov nizsie je vidiet, ze pocet pozitivnych klesal do 23.11.2020, cize od ukoncenia testovania to bolo 15 dni pocas ktorych to padalo. To je dostatocna doba na to, aby sa dalo vyvratit, ze sa ludia nakazili pocas testovania, ktore prebehlo na prelome oktobra a novembra, druhe kolo o tyzden neskor.

Zaroven si dovolujem dat do pozornosti spominane Dansko, Svedsko alebo napriklad aj Cesko, kde je vidiet, cez pred Vianocami to skakalo vsade, nie len u nas. To bude zrejme sposobene nakupnymi horuckami pred Vianocami.
Prílohy
nczi.png
nczi2.png
nczi-cesko.png
nczi-dansko.png
nczi-svedsko.png
beardie
Redeemer
Redeemer

Famine tliacha, reagoval som na nieco ine, presne to, co som odcitoval
warham
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa warham »

ahojte, ospravedlňujem sa ak sa to tu už riešilo ale aké potvrdenie sa akceptuje pri prekonaní Covidu? Je to len DIGITÁLNY COVID PREUKAZ EÚ O PREKONANÍ alebo stačí potvrdené tlačivo od všeobecného Dr. ktoré sa dá stiahnúť na stránke nižšie?

https://www.health.gov.sk/?Covid-potvrdenia
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

hojko napísal: 08 dec 2021, 0:36 Beardie, Famine pisal, ze sa ludia nakazili pri testovani, pretoze stali vedla seba, hoci platili 2m rozostupy, ruska a dezinfekcia. Z toho co som zazil ja pri oboch kolach, tak na to striktne policajti a vojaci dohliadali. Dokonca si dovolim napisat, ze miesto, kde som bol ja na testovani, tak tie rozostupy boli este vacsie ako 2 metre. Ak sa ludia teda mali nakazit pocas celoplosneho testovania, tak by pocet nakazenych mal logicky stupat po celoplosnom testovani. To prebehlo 31.10.2020 az 1.11.2020, druhe kolo 6. az 8.11.2020.

Podla grafov nizsie je vidiet, ze pocet pozitivnych klesal do 23.11.2020, cize od ukoncenia testovania to bolo 15 dni pocas ktorych to padalo. To je dostatocna doba na to, aby sa dalo vyvratit, ze sa ludia nakazili pocas testovania, ktore prebehlo na prelome oktobra a novembra, druhe kolo o tyzden neskor.

Zaroven si dovolujem dat do pozornosti spominane Dansko, Svedsko alebo napriklad aj Cesko, kde je vidiet, cez pred Vianocami to skakalo vsade, nie len u nas. To bude zrejme sposobene nakupnymi horuckami pred Vianocami.
Ako je mozne ze v cesku cely november 2020 klesal pocet pripadov ovela rychlejsie ako na slovensku (aj na tvojich grafoch to vidno) ? Tam tiez mali celoplosne povinne testovanie AG testami?

Aj keby sa na vsetkych odbernych miestach dodrziavali rozostupy, tak ludia si tam tie ruska davali dole pocas odberu a ked sli smrkat. Cize ked si niekto dal dole rusko pocas odberu mohol vypustit virus a potom tam prisiel niekto dalsi a mohol sa nakazit ked si tiez dal kvoli odberu dole rusko. Nehovoriac o tom ze samotne rusko a rozostup nie je dostatocna ochrana proti britskemu variantu ktory uz vtedy koloval.

Nie je pravda, ze pocet nakazenych by musel stupat pretoze popri testovani boli v tom istom case aj sprisnene opatrenia a neda sa urcit aky vplyv na situaciu mali tie opatrenia a aky testovanie. Kludne sa mohlo stat ze testovanie uskodilo, ale vdaka opatreniam bol aj tak zaznamenany pokles.

Sice neexistuju data kolko ludi sa na testovani nakazilo ale neexistuju ani data kolko ludi sa nakazilo napr. v restauraciach a dalsich prevadzkach ktore boli zatvorene. Cize v pripade prevadzok je legitimna obava ze sa tam ludia mozu nakazit ale pri hromadnom testovani v interieroch uz nie, tam sa budeme tvarit ze si virus zobral volno? A to uz nehovorim o zbytocnych nakazach sposobenymi falosnou negativitou tj mnzostvom ludi ktori boli uvedeny do omylu ze su neinfekcny a nemozu nikoho nakazit s 10 dnovym AG testom.
Napísať odpoveď