Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

presne kvoli oranzovej obalke som riesil ten vypis...Ale dva roky neuhradil zamestnavatel socialne...a v dane roky, socialna vyhodnotila ze dochodok sa vypocitava z vysky 0€. Takze moc mi to nepomohlo.

btw: Takze teoreticky nastrcena firma moze zamestnatavat ludi par rokov, davat im slusny plat...a sice statu nic neodvedie, ale stat im zarata vysoke dochodky?
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

"Zamestnávateľ uhradí odvody Sociálnej poisťovni, ktoré sú splatné v deň splatnosti poistného, ktoré platí a odvádza zamestnávateľ podľa osobitného predpisu. Príspevky sú splatné do ôsmeho dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po kalendárnom mesiaci, za ktorý sa platia príspevky.
Ak by si zamestnávateľ svoju povinnosť nesplnil, chýbajúce príspevky na starobné dôchodkové sporenie Vám budú pripísané v plnej výške na Váš osobný dôchodkový účet zo strany Sociálnej poisťovne. Následne bude Sociálna poisťovňa tento dlh od zamestnávateľa vymáhať a na Váš účet postúpi penále za omeškanie."

https://www.nn.sk/poradna/kolko-za-mna- ... plati.html
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Zdravim. Preco očkovany a prekonaný nepotrebuju do prace negativny test na covid keď tieto dve skupiny ľudí môžu mať vírus taktiež v sebe a môžu ho prenášať?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

ano je to banalna otázka, ale nemusí sa zasierať každá téma covidom ...lebo pravdepodobnosť prenosu je oveľa menšia.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Lebo pointa opatreni pre pracu je donutit sa ockovat. Zmiernenie prenosu len druhorade (a slabucko efektivne)
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

TK1991 napísal: 09 dec 2021, 19:40 Zdravim. Preco očkovany a prekonaný nepotrebuju do prace negativny test na covid keď tieto dve skupiny ľudí môžu mať vírus taktiež v sebe a môžu ho prenášať?
Preto lebo antigenovy test ma pri bezpriznakovej pozitivnej osobe len cca 50% sancu ze ju odhali pricom pravdepodobnost ze zaockovany prenesie virus je ovela nizsia, lebo jednak ma vyrazne nizsiu sancu sa nakazit a aj ked sa uz nakazi tak je menej infekcny. Cize otazka by mala zniet preco mozu ist do prace okrem ockovanych aj testovani, ked pravdepodobnost ze donesu virus je vyssia ako keby boli len zaockovani.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Pointa je nezasierať nemocnice, neumierať na kovid a nemusieť umierať tým, ktorým sa neušla starostlivosť s inými vážnymi probémami.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

starysomar - co?? Akoze keby ockovani a prekonani tiez potrebovali test do prace tak tym zaseru nemocnice?? Si si asi blbo precital otazku

ropman - bezpriznakovy pozitivny nie je infekcny.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Alebo aj nie
Results
Under baseline assumptions, approximately 59% of all transmission came from asymptomatic transmission: 35% from presymptomatic individuals and 24% from individuals who are never symptomatic
https://jamanetwork.com/journals/jamane ... le/2774707

Nehovoriac o tisicoch pripadov, kedy rodicov/starych rodicov nakazili asymptomaticke deti

Na jar aj skeptik beardie mienil nieco ako "sanca, ze sa nakazis od asymptomatika je ako sanca, ze vyhras jackpot v Sportke". Mne z toho vychadza, ze ani on tu sancu nebral ako nenulovu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Covidtém je dosť inde...

Čo robiť, ak poisťovňa zdržuje vyplatenie peňazí?
Nebudem menovať - v Kooperaíve by sa mohli uraziť - tretí mesiac nie sú schopní vrátiť preplatok a operátorka drzo do telefónu tvrdí, že bol poukázaný...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ako prvé by som si overil, či majú správne číslo tvojho účtu..
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Na dokumente (PDF) čo mi poslali aj telefonicky operátorkou overené - číslo účtu presne súhlasí.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Čo sa stane ak vám z hotelového parkoviska ukradnú auto? Nesie za to zodpovednosť hotel?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

lukas9206 napísal: 11 dec 2021, 16:36 Čo sa stane ak vám z hotelového parkoviska ukradnú auto? Nesie za to zodpovednosť hotel?
myslím že skoro určite nie
--

starysomar

treba oficialne reklamovat
---
Otázka na ktoru uz dlhsie neviem najst odpoved: na ako principe funguju bremenove magnety? /tie co funguju bez elektriny/. Nechapem ako je mozne, ze potiahnes packou a magnet funguje, packu pohnes spat a magnet nefunguje.
dakujem
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

"Vo vypnutom stave je magnetické pole uzavreté v telese upínača, kým v zapnutom stave je vhodne nasmerované cez pólovú dosku do upínaného obrobku."

Predpokladám, že pákou magnety presúvaš - zapnutím na dotyk ku magnetickému materiálu - vypnutím ich od neho vzdiališ.

Nejak podobne tak fungujú prísavky na prenášanie aj veľkých tabúľ skla.

---

Kooperatíve som poslal slušný no dôrazný mail, že nič nepoukázali a mám odloženú nie iba mailovú komunikáciu - ale aj nahrávky telefonických rozhovorov a žiadam okamžité vrátenie peňazí aj s vysvetlením.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

nabuduce si to nechaj poistit u slusnej poistovne. do kooperativy sa kazdy pcha koli nizkym cenam, nic ine ich nezaujima a potom su len problemy. pritom staznosti na nich je plny internet.
heker
Redeemer
Redeemer

Treba Kooperative poslat list postou, idealne s dorucenkou. Kludne by som predmet nazval ako predzalobna vyzva.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

lukas9206 napísal: 11 dec 2021, 16:36 Čo sa stane ak vám z hotelového parkoviska ukradnú auto? Nesie za to zodpovednosť hotel?
Na to sa nedá takto odpovedať. Hranica je tam veľmi tenká (na Slovensku). Veľmi zjednodušene ak to napíšem, tak je to tak, že ak by išlo o parkovisko, kde si len odstavíš auto a nie je nijako toto parkovisko zabezpečené (kamerový záznam, vrátnik atď.), tak by si s hotelom/parkoviskom uzatvoril len nájomnú zmluvu na to parkovacie miesto a tam by nezodpovedali za nič.
Ak by si si zaparkoval auto na parkovisku, kde niekto na to parkovisko dohliada (kamery, vrátnik, čipová karta...), tak by si s hotelom uzatvoril zmluvu o úschove. A tam by hotel už zodpovedal za tebe vzniknutú škodu, samozrejme ale keďže máme zmluvnú slobodu, som si istý, že aj takúto situáciu by mal hotel upravenú vo svojich obchodných podmienkach.
heker
Redeemer
Redeemer

A hlavne zalezi od poistky, ktory ma hotel uzavretu. Pretoze je mozne, ze v pripade strazeneho parkoviska to mozu mat poistene. Skor sa vsak priklanam k tomu, ze ak ti ukradnu auto na parkovisku, tak ma rovnaku smolu ako ked ti ho ukradnu doma vo dvore - jedine riesenie je havarijne poistenie.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

"Treba Kooperative poslat list postou, idealne s dorucenkou. Kludne by som predmet nazval ako predzalobna vyzva." Možno skúsim, no je 21. storočie...
Ich systém mi zakaždým potvrdil prijatie a zaslal kópiu :)

S 25 eurami sa nik zaoberať nebude. Oni to vrátia, vedia, že musia, len (zmrdi) naťahujú čas. Až budú ešte trocha (nie celkom v duchu pachovského "Ak ma naserú - aj ten plot im podpálim") - spravím im parádnu "reklamu" všade, kde sa mi bude chcieť a nejaká pi*****...pracovníčka poletí. Ono to nemusí byť princíp práce, len debilita niekoho konkrétneho. Ostatne prišiel som (prišli sme) aj o podstatne väčšie peniaze a nemám vysoký krvný tlak ani krvavé bielka :D
Dal som to sme hlavne ako zaujímavosť. Kedysi dávnejšie ma tak naťahovala tatátbanka so zrušením účtu - nakoniec sklapli. No to bolo v iných súvislostiach.
Napísať odpoveď