Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

danodrevo
Light Professional
Light Professional

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa danodrevo »

dnes registrácia na 3. dávku, prišlo to skôr ako po pol roku, čo som rád, nakoľko pracovne lietam po celom Slovensku. 3x Pfizer, po prvých dvoch dávkach som skapínal celý víkend, tak dúfam, že bude lepšie teraz.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa javatar »

vcera vecer tretia davka, ocakaval som, ze centrum bude plne ale ludia po mne museli cakat aby ich bolo 6 (bolo to o pol osmej vecer) aby otvorili dalsiu flasticku nech zbytocne nevyhadzuju

co ma ale prekvapuje, ze moje vedlajsie ucinky (bolest v okoli v pichu ako keby mi niekto dal dobru ranu) su horsie ako po prvej davke (po druhej davke ma to nebolelo skoro vobec)

a 5g signal sa vobec nezlepsil, zacinam mat pocit, ze konspiracie o 5g cipoch vo vakcinach budu asi p*covina :hmm:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja aj manželka sme mali po 3. davke problem s rukou v zmysle, že bolela tak až bol problem ju zdvihnúť. Ale to do 36 hodín odznie.

Ja som sa navyše cítil chory, bolesť hlavy ako pri chripke, oči , zima, ale zaroven sa potiš.. nic co by paralen a spanok nevyriesil, po vyspatí OK.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

ináč chlapci po tretej dávke treba vyžiadať nový Digitálny Covid pass ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ano, ale ziadat je asi silne slovo. Mne sa hned na druhy den objavil v appke zdravotnej poistovne a odtial som ho naimportoval do Green passu.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ďakujem za odpoveď, ja to potrebujem pre starších ľudí vytlačiť, lebo nemajú smartfóny.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Daniel9911 napísal: 16 dec 2021, 14:10 Ďakujem za odpoveď, ja to potrebujem pre starších ľudí vytlačiť, lebo nemajú smartfóny.
Myslim, ze sa hovorilo, ze certifikat pride automaticky aj na mail. Ale to som si neni isty. no cez corona.gov.sk sa da po overeni stiahnut.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

By ma zaujimalo ci sa aj u nas robia testy na bunkovu imunitu, vyzera ze v cechach ano
https://www.fnusa.cz/testovani-bunecne- ... -pacientu/

Lebo s prichodom noveho variantu sa stale viac sklonuje T-bunkova imunita, ze to aky bude mat clovek priebeh zalezi do istej miery aj na nej, nie len na tom kolko protilatok ma clovek v krvi po ockovani, lebo tie vie tento novy variant obist.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

tak po tretej davke mam viac bolesti ako po druhej, ale stale menej ako po prvej. mozno som sa naucil pouzivat veci v pravackom dome lavou rukou a tu pravu nesilim :D problem je vlastne len tu ruku si prilahnut, zobudit sa, nemoct zaspat a byt v robote unaveny. inak velka pohoda. podla zdrojov zo slovenskeho zdravotnictva jej kombinacia dvoch Pfizerov a jednej Moderny najefektivnejsia. dufam, ze to tak bude.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ako podľa mňa nech to už máš akokoľvek, 3 dávky tá pred ventilátorom ochrániť musia.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ak je mlady a nerizikovy, tak urcite ano, neplati to ale plosne
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Tretia od 8,45 hod.
Uvidíme, čo to povie.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Neviem sa dohľadať k tomu, či si viem dať 3 dávku vakcíny Astru Zenecu (alebo inú vakcínu, čo nie je mRNA). Všade čítam, že tretia dávka ide len Pfizer.
Neviete niekto, či je možnosť si dať tretiu dávku takto, alebo nemám na výber. Prípadne neviete či sa niekde v okolitých štátoch dá dať ako booster dávka Astra Zeneca (kľudne aj keby sa platila)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

6. október 2021 skončilo očkovanie Astrou.
Zrejme z nejakých závažných dôvodov alebo poklesu účinnosti, netuším..
Obávaš sa Pfizeru?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Peter00 napísal: 27 dec 2021, 16:59 Neviem sa dohľadať k tomu, či si viem dať 3 dávku vakcíny Astru Zenecu (alebo inú vakcínu, čo nie je mRNA). Všade čítam, že tretia dávka ide len Pfizer.
Neviete niekto, či je možnosť si dať tretiu dávku takto, alebo nemám na výber. Prípadne neviete či sa niekde v okolitých štátoch dá dať ako booster dávka Astra Zeneca (kľudne aj keby sa platila)
Ak ti to neponáhľa, tak si počkaj na vakcínu od Novavax. Ich vakcína bola schválená 17.12.2021 a je to prvá proteinová vakcína.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Pokiaľ viem 2 astry plus Pfizer Booster bola najúčinnejšia kombinácia. Ale to už asi neplatí.
Peter00
Medium Star
Medium Star

starysomar napísal: 27 dec 2021, 17:18 6. október 2021 skončilo očkovanie Astrou.
Zrejme z nejakých závažných dôvodov alebo poklesu účinnosti, netuším..
Obávaš sa Pfizeru?
Tak proti Astre bola celkom prudká mediálna kampaň. Iné vakcíny mali aj horšie vedľajšie účinky, ale stále sa písalo len o nej.
Asi celkovo nemám tendenciu veriť mRNA vakcínam. Vyvíjali sa 30 rokov a do dnešného dňa sa nepodarilo takúto vakcínu schváliť, lebo neprešli konečnou fázou klinických štúdií (čo znamená, že mali chyby, ktoré sa spravidla prejavili neskôr alebo na nejakej konkrétnej skupine osôb). No a neverím tomu, že akurát vakcína proti COVIDu bola tá zlomová, kde sa všetko podarilo, lebo z princípu neverím na veľké náhody. Čím netvrdím, že z nej niekomu niečo bude. Pre 99% ľudí je isto v pohode. Len nechcem to skúšať na sebe, ak mám alternatívu dať si vakcínu vyrobenú rokmi overeným spôsobom.
Ak ti to neponáhľa, tak si počkaj na vakcínu od Novavax. Ich vakcína bola schválená 17.12.2021 a je to prvá proteinová vakcína.
Vôbec mi to neponáhľa. Ďakujem za tip, asi pôjdem touto cestou.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Na vakcínu od Novavax by som najradšej počkal aj ja. No ak bude na Slovensku dostupná, tak možno niekedy koncom jari. Nateraz budem musieť riešiť aspoň vakcínu od Johnson & Johnson. Toto mi zatiaľ vychádza ako najmenšie zlo z aktuálne dostupných vakcín 🤔
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Peter00 napísal: 27 dec 2021, 18:40 Asi celkovo nemám tendenciu veriť mRNA vakcínam. Vyvíjali sa 30 rokov a do dnešného dňa sa nepodarilo takúto vakcínu schváliť, lebo neprešli konečnou fázou klinických štúdií (čo znamená, že mali chyby, ktoré sa spravidla prejavili neskôr alebo na nejakej konkrétnej skupine osôb). No a neverím tomu, že akurát vakcína proti COVIDu bola tá zlomová, kde sa všetko podarilo, lebo z princípu neverím na veľké náhody.
Prečo v tom vidíš náhodu? Takým to prístupom by bolo jedno na akú chorobu by bola prvá mRNA, a aj tak by si jej neveril.
Tým sa nezastávam vakcíny a nechcem ťa ani nijak uraziť, ale tvoj prístup k tomu mi príde nesprávny.
Peter00
Medium Star
Medium Star

lukas9206 napísal: 27 dec 2021, 19:36 Prečo v tom vidíš náhodu? Takým to prístupom by bolo jedno na akú chorobu by bola prvá mRNA, a aj tak by si jej neveril.
Tým sa nezastávam vakcíny a nechcem ťa ani nijak uraziť, ale tvoj prístup k tomu mi príde nesprávny.
No určite by som mal tendenciu veriť skôr vakcíne ktorá sa vyvíjala dlhšie (presne takéto , dlhšie vyvíjané vakcíny v minulosti neuspeli) a prešla by aj poslednou fázou klinického testovania. A áno, možno robím chybu atď. ale treba si uvedomiť, že dávam do seba vakcínu, ktorá nebola riadne otestovaná tak, ako sa to robiť má, nikto mi za škodlivé následky neručí. A teda je normálne, ak sa ja nejakým spôsobom snažím riziko minimalizovať. Je to moje telo a mám na to právo.
Navyše, štandardne sa vakcíny kombinovať nemôžu, lebo nikto nerobí ani klinické štúdie na kombinovanie vakcín. Nespravili sa ani teraz (to že niekto napíše vedecký článok o tom, že to vyzerá sľubne, je asi aj menej ako ekvivalent Bc. práce) a mám risknúť ešte aj kombináciu vakcín, lebo si niekto povedal, že je to fajn vyskúšať, lebo je zadarmo testovacia vzorka ľudí? Nie ďakujem
Ty si pokojne mysli, že po 30 rokoch neúspechu sa práve vakcína proti COVID-19 podarilo behom pár mesiacov vyvinúť tak, že by prešla riadnym schvaľovacím procesom, bez prižmurovania očí a zároveň sa to podarilo súčasne akurát minimálne dvom spoločnostiam súčasne. Vzhľadom na okolnosti sa mi to zdá dosť nepravdepodobné a aj trochu podozrivé.
Tiež tiež máš na to právo si myslieť, že obe firmy mali akurát šťastie a zrovna pri tejto vakcíne sa im podarilo zužitkovať desaťročia výskumu a vyvinúť vakcínu, ktorá by prešla poctivými niekoľko ročnými klinickými štúdiami. Možno máš aj pravdu, ja to však na sebe zisťovať neplánujem, lebo nemusím, keďže mám na výber aj iné vakcíny, ktoré považujem za bezpečnejšie, keďže ide o desaťročia overený spôsob výroby. A keďže rozhodujem len o sebe, tak si nemusím vyberať podľa toho, čo mi kto tvrdí. Môžem si vybrať podľa sympatií, farby či vône vakcíny. Je to len a len na mne.
A tak je to správne, že každý má právo výberu.
Napísať odpoveď