Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Co je momentalne OK na buy&hold (burza aj penazenka)?
-
mirak2
Hardcore addict
Ja si stale idem na vlne Cardano. Momentalne je na celkom nizkych hodnotach.
Myslel som burzu, nie konkretne krypto.
Ale kupim asi eth
Ale kupim asi eth
#leaftytoken
Charitatívny token. Vyzerá to nádejne. Teraz dostali certifikát LLC a propagujú to celebrity.
Kúpte, kým nie je neskoro
Charitatívny token. Vyzerá to nádejne. Teraz dostali certifikát LLC a propagujú to celebrity.
Kúpte, kým nie je neskoro
Aj Pi Network, ktorý sa riešil asi rok dozadu sa už podľa všetkého blíži do fázy spustenia, aktuálne majú asi 30 miliónov aktívnych userov. Stále ale podľa môjho názoru nič nenasvedčuje tomu že by mal mať nejakú relevantnú hodnotu, ale tých 5 sekúnd denne mi za skúšku stálo.
Inak na margo otázky wladasa: Pri akej sume už si poviete, že tie buy&hold coiny nebudete držať na burze, ale na peňaženke? Alebo si posielate každý nákup rovno z burzy preč? A ako to je s peňaženkami, keď nedržíš len nejakých zopár A-čkových coinov, ale aj kopu altcoinov? Nie je v tom potom chaos, ak to mám na vlastných peňaženkách?
Inak na margo otázky wladasa: Pri akej sume už si poviete, že tie buy&hold coiny nebudete držať na burze, ale na peňaženke? Alebo si posielate každý nákup rovno z burzy preč? A ako to je s peňaženkami, keď nedržíš len nejakých zopár A-čkových coinov, ale aj kopu altcoinov? Nie je v tom potom chaos, ak to mám na vlastných peňaženkách?
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak mas v umysle fungovat systemom buy&hold, tak nie je dovod drzat krypto na burze, ale vo vlastnej penaznke (not your keys == not your money).
Ked drzis kopu altcoinov, mas pre kazdy zvlast penazenku - soft v PC, ale ak ti to vadi, mozes si odlozit len subor s klucmi (wallet.dat alebo ekvivalent), mnemonic seed, alebo cokolvek dany coin pouziva na ulozenie vlastnictva danych coinov.
Ked drzis kopu altcoinov, mas pre kazdy zvlast penazenku - soft v PC, ale ak ti to vadi, mozes si odlozit len subor s klucmi (wallet.dat alebo ekvivalent), mnemonic seed, alebo cokolvek dany coin pouziva na ulozenie vlastnictva danych coinov.
Pi Network tukam aj ja, stale neviem ci je to nieco realne alebo len dalsi shitcoin, ale tak jeden klik denne davam. nejakej tej hodnote v buducnosti tiez moc neverim, hlavne som pocul ze ludia co zacali hned na zaciatku maju obrovske sumy nazbierane a ze ked to bude burzovatelne tak mojich 1500 tokenov bude mat hodnotu 50 centov.
a teraz este ako chcu spustat mainnet tak su tam nejake moznosti lockovania co sa mi teda moc nepaci, tak nejak to vo mne nevzbudzuje doveru.
k holdovaniu, ja sa priznam ze viac verim burze ako sebe. podla mna je vacsia sanca ze stratim udaje od penazenky ako ze burza bude hacknuta, takze ja drzimm svoje coiny na burze. tiez mi to napriklad umoznuje stakovat bez toho aby som mal minimalnu stakovaciu hodnotu ktore su casto dost vysoke.
a teraz este ako chcu spustat mainnet tak su tam nejake moznosti lockovania co sa mi teda moc nepaci, tak nejak to vo mne nevzbudzuje doveru.
k holdovaniu, ja sa priznam ze viac verim burze ako sebe. podla mna je vacsia sanca ze stratim udaje od penazenky ako ze burza bude hacknuta, takze ja drzimm svoje coiny na burze. tiez mi to napriklad umoznuje stakovat bez toho aby som mal minimalnu stakovaciu hodnotu ktore su casto dost vysoke.
Ale nezabúdaj na to, že tí čo majú na Pi tie šialené čísla majú 99% tých tokenov od ľudí pod sebou, a im "zostanú" na mainnete len tie tokeny, ktoré budú od verifikovaných ľudí, ktorí prešli KYC a podobne, čiže im sa tiež väčšina neprenesie. Ja mám asi 4000, tiež to reálne vidím na centy v prvopočiatku, uvidíme. To lockovanie sa mi celkom páči, resp. dáva mi to logiku. Ja som si dal tuším 50% na 1 rok, alebo tak dáko. Veď je to svojim spôsobom staking, nie? Tvoje prejavenie dôvery tomu coinu, tým pádom zastabilizovanie hodnoty a za to odmena.
K tomu holdovaniu, mám rovnaký názor ako aacid, je mi to pohodlnejšie držať na burze, teda aspoň tie shitcoiny a altcoiny kde mám rádovo pár desiatok eur, a v peňaženkách držať povedzme len to najstabilnejšie, čomu verím dlhodobo. Napr. na jeseň som kúpil SHIB za pár desiatok eur, spravila skoro 10X a potom som ju na vrchole vymenil za BTC/ETH/ADA (a zdá sa, že som dobre spravil). Spravil som to rýchlo, lebo som všetko mal na Coinbase, ak by som to mal v peňaženkách, bola by to pre mňa trochu oštara, riešiť nejaké softy a neviem čo.
Inak, ak mám napr. BTC na svojej peňaženke, viem napr. vidieť na Coinbase stav tej peňaženky, nejako to nalinkovať? Celkom mi vyhovuje vidieť niekde takto všetky svoje assety na jednom mieste.
K tomu holdovaniu, mám rovnaký názor ako aacid, je mi to pohodlnejšie držať na burze, teda aspoň tie shitcoiny a altcoiny kde mám rádovo pár desiatok eur, a v peňaženkách držať povedzme len to najstabilnejšie, čomu verím dlhodobo. Napr. na jeseň som kúpil SHIB za pár desiatok eur, spravila skoro 10X a potom som ju na vrchole vymenil za BTC/ETH/ADA (a zdá sa, že som dobre spravil). Spravil som to rýchlo, lebo som všetko mal na Coinbase, ak by som to mal v peňaženkách, bola by to pre mňa trochu oštara, riešiť nejaké softy a neviem čo.
Inak, ak mám napr. BTC na svojej peňaženke, viem napr. vidieť na Coinbase stav tej peňaženky, nejako to nalinkovať? Celkom mi vyhovuje vidieť niekde takto všetky svoje assety na jednom mieste.
Za mňa crypto.com (môžem poslať ref, dostaneš 25$). Alebo ako bolo spomenuté tak HW peňaženka.
Vieš použiť napríklad Coingecko kde si sám nahodíš čo vlastníš v protfoliu.Hensym napísal: 17 dec 2021, 11:35 Inak, ak mám napr. BTC na svojej peňaženke, viem napr. vidieť na Coinbase stav tej peňaženky, nejako to nalinkovať? Celkom mi vyhovuje vidieť niekde takto všetky svoje assety na jednom mieste.
Vie mi niekto zjednodušene vysvetliť NFT? Už som toho prečítal a videl veľa, ale stále nechápem.
1. K čomu mi bude nejaký obrázok?
2. Prečo by mal ten obrázok zvyšovať svoju hodnotu?
3. Prečo by to mal odo mňa niekto kúpiť za vyššiu cenu?
1. K čomu mi bude nejaký obrázok?
2. Prečo by mal ten obrázok zvyšovať svoju hodnotu?
3. Prečo by to mal odo mňa niekto kúpiť za vyššiu cenu?
1. k tomu istemu, ako obraz na stene
2. lebo je jedinecny
3. viz bod 2 a 1
je to dielo ako kazde ine, ak je vo svete jedinecne a nezreprodukovatelne, jeho hodnota moze stupat
2. lebo je jedinecny
3. viz bod 2 a 1
je to dielo ako kazde ine, ak je vo svete jedinecne a nezreprodukovatelne, jeho hodnota moze stupat
1. Obraz na stene mám ako dekoráciu a keď ma omrzí, tak ho vyhodím.
2. Nedá sa ten obrázok uložiť a vytvoriť rovnaké NFT?
3. Pre mňa nejaký vygenerovaný obrázok nemá žiadnu hodnotu
2. Nedá sa ten obrázok uložiť a vytvoriť rovnaké NFT?
3. Pre mňa nejaký vygenerovaný obrázok nemá žiadnu hodnotu
to iste mozes spravit aj s NFT obrazom, nepaci sa ti, tak ho zmazes, sice po nom zostane v blockchaine zaznam, ale to je tak vsetko
obrazok sa sice ulozit da, ale ty si zapisany ako jeho pravoplatny majitel
ze pre teba hodnotu nema este neznamena, ze pre inych hodnotu mat nemoze
obrazok sa sice ulozit da, ale ty si zapisany ako jeho pravoplatny majitel
ze pre teba hodnotu nema este neznamena, ze pre inych hodnotu mat nemoze
Ja sa priznám, že tiež som si o NFT študoval strašne veľa ale mne to hlava jednoducho nepoberá.
Chápem, že hodnota môže byť vysoká, lebo je to jedinečné, no nerozumiem, čo určuje cenu. Pretože často tie najdrahšie NFT kolekcie sú úplne škaredé, naopak nejaké séria fakt krásnych 3D renderovaných postavičiek stojí tisíciny eura. Určuje tam cenu len to, kto si ako tú NFT sériu/obrázok spromuje a spraví jej "hype"? Čiže v rámci zárobku je treba dúfať, že to čo kúpiš za pár eur, bude časom "vyhajpované" extrémne?
Tiež sa mi dosť nezdalo, keď som pozeral rôzne NFT galérie, tak tie drahšie (ktoré stáli niekoľko desiatok ETH naríklad) a ktoré stabilne rástli na hodnote, boli predávané často aj niekoľko krát denne. Prečo? Prečo to nikto nedržal aspoň mesiac?
Ja mám celkovo v tej téme toľko otáznikov, že som sa už viac krát snažil pochopiť to, ale príde mi to strašne abstraktné, nelogické...
Chápem, že hodnota môže byť vysoká, lebo je to jedinečné, no nerozumiem, čo určuje cenu. Pretože často tie najdrahšie NFT kolekcie sú úplne škaredé, naopak nejaké séria fakt krásnych 3D renderovaných postavičiek stojí tisíciny eura. Určuje tam cenu len to, kto si ako tú NFT sériu/obrázok spromuje a spraví jej "hype"? Čiže v rámci zárobku je treba dúfať, že to čo kúpiš za pár eur, bude časom "vyhajpované" extrémne?
Tiež sa mi dosť nezdalo, keď som pozeral rôzne NFT galérie, tak tie drahšie (ktoré stáli niekoľko desiatok ETH naríklad) a ktoré stabilne rástli na hodnote, boli predávané často aj niekoľko krát denne. Prečo? Prečo to nikto nedržal aspoň mesiac?
Ja mám celkovo v tej téme toľko otáznikov, že som sa už viac krát snažil pochopiť to, ale príde mi to strašne abstraktné, nelogické...
Jedine logicke vysvetlenie mi pride ze je to proste bublina, hype. Ked osial opadne tak bublina spravi puk.
co urcuje cenu kryptomien? len viera v buduci rast hodnoty
Ale cena krypta sa postupne, dajme tomu ze plynule, vyvija.
Ale niektore ceny NFTcok su nezmyselne sumy.
Ale niektore ceny NFTcok su nezmyselne sumy.
Krypto má ale aj reálne využitie (aj keď, všetci vieme že väčšina coinov sa na nejaké relevantné platenie nepoužíva, a absolútne gro je len investovanie). Taktiež si vieš kúpiť povedzme #1 coin za 25 € (0.000x podiel), no pri NFT si vieš za 25 € kúpiť len mačku vo vreci (ekvivalent začínajúceho altcoinu, hop alebo trop), a nejaké relevantné NFT sú už v tisícoch.
Lebo argument, že sú jedinečné, a že ich je málo neobstojí. Ja viem teraz nakresliť sériu 30-ich pekných NFT obrázkov, a nekúpi ich nikto, lebo prečo? Môžem investovať do marketingu okolo toho, doslova o*ebať ľudí, spraviť tomu príbeh a dúfať v zázrak, ale bude to umelo vybudovaný zázrak. Pri krypte ide často o nejaký prirodzený vývoj, technológiu za tým a podobne.
Pri NFT (a konkrétne tomto trade-ovaní obrázkov) mi to príde len ako nejaké alpha tech-demo niečoho, čo bude mať niekedy možno nejaké reálne využitie v praxi (ale zatiaľ veľmi nemá).
Lebo argument, že sú jedinečné, a že ich je málo neobstojí. Ja viem teraz nakresliť sériu 30-ich pekných NFT obrázkov, a nekúpi ich nikto, lebo prečo? Môžem investovať do marketingu okolo toho, doslova o*ebať ľudí, spraviť tomu príbeh a dúfať v zázrak, ale bude to umelo vybudovaný zázrak. Pri krypte ide často o nejaký prirodzený vývoj, technológiu za tým a podobne.
Pri NFT (a konkrétne tomto trade-ovaní obrázkov) mi to príde len ako nejaké alpha tech-demo niečoho, čo bude mať niekedy možno nejaké reálne využitie v praxi (ale zatiaľ veľmi nemá).
Hlavne nechápem tomu, prečo by mal mať niekto NFT ako doklad o vlastníctve obrázku.
Veď to viem spraviť aj dnes klasickou zmluvou, zme s autorom podpíšem zmluvu, že nejaké dielo vlastním ja a mozem ho pouzivat na to a to za tych a tych podmienok. Upraví to lepsie, presnejšie a je to vymáhateľnosť na sude.
Veď to viem spraviť aj dnes klasickou zmluvou, zme s autorom podpíšem zmluvu, že nejaké dielo vlastním ja a mozem ho pouzivat na to a to za tych a tych podmienok. Upraví to lepsie, presnejšie a je to vymáhateľnosť na sude.
čítal som takú teóriu o NFT, neviem čo je na tom pravdy preto to dávam ako podnet do diskusie:
1) kúpim obrázok za 1 ETH
2) predám ho sám sebe za 10 ETH
3) jeho hodnota tým stúpne na 10 ETH a ja ho niekomu predám "iba" za 9 ETH
4) profit
je možné naozaj takto umelo zdvihnúť cenu NFT? pýtam sa ako úplný laik.
1) kúpim obrázok za 1 ETH
2) predám ho sám sebe za 10 ETH
3) jeho hodnota tým stúpne na 10 ETH a ja ho niekomu predám "iba" za 9 ETH
4) profit
je možné naozaj takto umelo zdvihnúť cenu NFT? pýtam sa ako úplný laik.