Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

Hledej smudlo, hledej

Keby si radšej Andiho tabuľku vyplnil
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

nie nie. ty musis dokazat, ze mas pravdu a nie naopak. ani do svojich vedeckych prac by si nemal pisat "zdroj: Internet", alebo "najdi si to". alebo ak to napises, mali by ta s tym poslat do kelu.
cely cas od teba ziadam linky na zdroje. ty das obcas citaciu a aj jej zdroj je nutne hladat. nechcel by si sa pokusit diskutovat ako clovek?

pri Andiho tabulke mam problem s autorom, ako som uviedol vyssie. dalej uz pri C nemozem vybrat moznos, vzhladom na zdroje, ktore tam uvadza. ak s niekym nesuhlasim v jeho metodike, predsa ho nepouzijem ako niekoho, s kym zdielam postoj k virusu. pri R a V su moznosti pisane este viac tendencne. "Mrcasik" nenavidi vedcov, preco ich postoje pise ako tie najviac negativne. pri nich sa aj moznosti 7-0 zdaju pricetne. opak je ale pravdou.
C4(s obrovskym sebazaprenim), R1/2 V2/3("Mrcasik" je antivaxer, preto 3 napisal tak tendencne. ono sa to da napisat ferovejsie)
beardie
Redeemer
Redeemer

ja musim len umriet, ako kazdy

tebe nemusim nic dokazovat, si len otravny sum na pozadi, pisem to pre inych

inak je tiez vtipne vidiet tvoje C4 v spojitosti s R1/2 (smiech cez slzy)
jackb
Redeemer
Redeemer

takze si si tie udaje z UK vymyslel. dakujem, ze si to potvrdil :)

jedine C sa da podlozit faktami. a tam, aj ked uplne nespravnou metodikou je jedina relevatna moznost 4. pri R ale dobre vies, ze ja som za Zero Covid

co je vtipne pre mna je tvoje R4: ty sice chces pre vsetkych "svedsky model", ale nie si ochotny sa podla neho spravat. vid ako si mi v case, ked cestovanie lietadlom nie je odporucane vypocitaval, ako mam cestovat na Sviatky do Strednej Europy.
beardie
Redeemer
Redeemer

zacni napriklad na our world in data, ako obvykle, najnovsie data su zo vcera, potom skumaj dalej, lemra neschopna

cele leto si mal moznost prist pozriet svoju rodinu, vysral si sa na nich aj vtedy, aj teraz, snad si si Vianoce bez nich uzil a aspon si im zaskypoval

"Omezující opatření nesmí občanům nic zcela zakázat, leda mohou omezit koncentraci osob" - kde je tam zakazane cestovat lietadlom?
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Pri podcaste berana povedal, že športovci majú vyššiu tvorbu hlienu a táto vrstva zabraňuje aby sa vírusové ochorenia dostali do buniek, ak existujú nejaké štúdia ohľadom tohto kľudne pošlite. Vďaka.
jackb
Redeemer
Redeemer

Tak logicky, ak NHS, GOV.uk ani ONS nemaju publikove tak aktualne udaje, lebo boli sviatky a potom ich bank holidays, tak kde ich zobrali v Our World In Data?
Musime sa v tomto krutit dookola? V lete najprv by bola v karantene po mojom navrate moja britska domacnost, bez moznosti "vykupit sa" negativnym testom. Okrem toho cena testov bola neprijatelna. Potom, ked karantena po prichode v UK nebola, uz v CR aj na Slovensku boli rozne opatrenia, karenteny a neviem co. Takze stale neprijatelne.
Ty, kamarat drahy, diagnostikujes a nadavas, ked ta necitujem presne. Kde som ja napisal, ze je zakazane cestovat? Cestovat nie je doporucane.
"Omezující opatření (...) primárně stojí na dobrovolném následování doporučení."
Co urobia Svedi? Budu sediet doma. Co urobia Stredoeuropania, ktori chcu Svedsko doma? Budu lietat ako by virus nebol a budu sa cudovat, ze ho stale domov zanesu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

O tomto cital niekto? To som len tak nahodou nasiel, niekto to zdielal. Skor mi to pride ako daka konspiracna teoria alebo co - https://www.nitranoviny.sk/zacal-sa-naj ... ludskosti/#

Ak by niekto o tom vedel viac, ze co je pravda a co nie, pripadne dake odkazy, tak budem rad.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 29 dec 2021, 14:47 Tak logicky, ak NHS, GOV.uk ani ONS nemaju publikove tak aktualne udaje, lebo boli sviatky a potom ich bank holidays, tak kde ich zobrali v Our World In Data?
jaj, v UK to musi typek kazde rano prepisovat z papierov do excelu, zabudol som
Musime sa v tomto krutit dookola?
tak sa nekrut, mal si x moznosti ako prist na navstevu, musi byt naozaj pre teba extremny financny problem zaplatit si na 5 dni, ci kolko to vyzadovali, karantenny hotel
viem o X ludoch, ktori na Slovensku z UK boli, napis javatarovi
ty sice chces pre vsetkych "svedsky model", ale nie si ochotny sa podla neho spravat. vid ako si mi v case, ked cestovanie lietadlom nie je odporucane vypocitava
ze je odporucane neznamena, ze sa cestovat nemoze, iba, ze maju ludia obmedzit neesencialne cestovanie

Autoeditácia príspevku po 2 min 15 sek:
heker napísal: 29 dec 2021, 15:40 O tomto cital niekto?
urcite to bude par spravnych infomacii vytrhnutych z kontextu a doplnene idiotinami v pomere 1:99, ako obvykle
jackb
Redeemer
Redeemer

heker, to sa pravidelne opakuje. Google hovori, ze uz v lete 2020 to ktosi pisal ako blog na Hladnych Spravach. v CR to zase bolo v lete 2021 a muselo to mat refresh teraz, lebo jeden cesky youtube gagáj to spominal vo svojej tyzdnovej relacii v nedelu.
\\tu je audiovziualne dielo pana pravnika debunkovane: https://medika.life/reiner-fuellmich-fa ... iracy-con/

beardie, ty s takymi ludmi asi pracujes, takze v tom prepisovani mas asi pravdu. nech je ako chce, v case pisania tebou citovaneho postu, ziadne oficialne data, ktore by potvrdzovali tvoje tvrdenia britske institucie nezverejnili.
mne vycitas citanie s neporozumenim, no trpis nim aj ty. pisem, ze v lete by som zo sebou zobral do karanteny celu domacnost na 10 dni. ceny karentennych hotelov na jar, ked bookovat si dovolenku mimo UK bolo protizakonne a navrat znamenal karantenu, prevysovala cena moj mesacny plat, no netusim kolko to bolo. dnes je takto: https://www.gov.uk/guidance/booking-and ... in-england
a teda, letiet na dovolenku, minut vyssie stovky na testy, a potom dat viac ako mesacny plat za pobyt v karantennom hoteli, to je daleko od idealu. nehovoriac o tom, ze by som si musel kupit laptop, lebo pocas tych 10 dni by som nemohol ani len pracovat.
ja viem, ja viem: do CR som mal prist ako pendler z Nemecka, alebo Rakuska. lebo tak by som aj znizil sancu rodine doniest virus, vsakze. a to je ten rozdiel medzi Svedom a Stredoeuropanom: najst sposob ako pravidlo obchadzat.
ano! vid odstavec vyssie o dovolenkach z UK na jar. je esencialna cesta na Kanare? nie. tak plat pokutut ako urcil zakon. ak by tam ale zomrel britsky expat a bolo by potrebne vyriesit co s jeho ostatkami a pozostalostou, to by problem nebol.
takze je dovolenka s rodinou v lete ci na Vianoce esencialne cestovanie? nie.
beardie
Redeemer
Redeemer

V lete boli zanedbateľné opatrenia, nevymyslaj si

P.S.: karantenny hotel stoji na 10 dni 2,2k GBP, ak nezarabas ani len tolko, tak to si tam asi ani nemusel ist
jackb
Redeemer
Redeemer

hej, hej. preto mrncis, ze vlada nedovolila ludom premorovat sa pocas leta :)

ano, stoji 2,2k. ja zarobim X. z toho platim dane a odvody, z toho co ostane odlozim presne percento ako investicie. co zostane ide na najom a dalsie pravidelne vydavky. neist sem, tak nezarobim ani len polovicu z toho a aj v krajskom meste by som si do konca mesiaca musel pozicat.
v Londyne by som zarobil aj viac, ale najom by bol vyssi, ku pravidelnym nakladom by patrilo aj dochadzanie... takze by som ani len pevne percento z cistej mzdy odlozit nemohol, ak by som chcel daky ten standard. plus na dedine je pocas pandemie lepsie: otvoris dvere, prejdes okolo par domov a uz si v lese alebo v poliach :)

no blahozelam, ze ty mozes zaplatit 65 tisic cesky korun, vsetky mesacne vydavky, odlozit nieco a ani si to nevsimnes :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Diky za info pani :)
beardie
Redeemer
Redeemer

na Slovensku nedovolila, opatrenia boli az do juna ci jula
cestovat sa ale dalo viacmenej bez problemov, ani testy nebolo povacsine treba

ako tak pozeram, karantena je na 2 dni, to by si aj so svojim uzasnym britskym platom vedel zvladnut
tie opatrenia nie su az take problematicke, ako sa zdalo

a ano, 2 PCR testy som schopny zaplatit, ak by bolo treba
ja mam totiz svoju rodinu rad a chodim za nimi ked sa da
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Perfektný rozhovor:
https://www.youtube.com/watch?v=993TXtTVvT8

Najhodnotnejšie veci zaznejú asi v posledných 7 minútach.
Dokonca sa mi zdá, že sa takmer zhodnú tí dvaja, kde jedným pohŕdam tak, že mu udeľujem pejoratívne tituly a druhý, ktorého som povýšil na hovorcu mojej pozície C5R8V2/4. Hostomský mi príde ako C5R4/5V4.

Naj veta podľa mňa:
zm.rd.plk. Prymula napísal:Když se mě zeptáte jak bych tady představil sekvenci deseti opatření, které budou mít hlavu a patu, tak vám to neřeknu, protože ta opatření jsou opravdu velmi složitá aby nebyla obtěžujíci a zároveň aby nebyla snadno obejitelná, to je velmi těžké.
Povedal inými slovami zhruba toto:
Keď odborník vymyslí odborné riešenie, ktoré vyžaduje odborný prístup, tak to riešenie je vhodné iba pre odbornú verejnosť.
Odborné riešenie nie je vhodné pre laickú verejnosť.

Beardie tu dávnejšie vymyslel, ako som to ja pomenoval - smart riešenie pre časy, kedy nebola dostupná vakcína. Stále platí, smart riešenie je vhodné iba pre smart ľudí.
To je dôvod, prečo by Beardieho riešenie s hotelmi nefungovalo.

Stále a znova: Kdekoľvek vkročím (kde sa praktikuje dodržiavanie), tak respirátory a rúšky na hube všetcia majú. Ale 9/10 ich majú nasadené špatne, takže nemajú žiadnu funkciu.
Rúške a respirátore sú zdravotnícka pomôcka pre odborný personál. Nie sú vhodné pre laickú verejnosť. Tá sa tomu prispôsobila rôzne, napr. ignorovaním nariadení o respirátoroch a používaním rúšok, predstieraním ich použitia (pod nosom alebo že vôbec niekto nemá) alebo úplným ignorovaním nariadení.
Ak ešte niekto nespozoroval, že sa jedná iba o také rúškové divadlo a predstieranie, tak potom neviem už, kde žije.

To je zhruba môj dôvod, prečo som zaujal pozíciu R8 a V2/4.
V2ka by odstránila u laickej verejnosti rozhodovaciu paralýzu o tom, či verí alebo neverí v odborné riešenie vo forme vakcíny.
Akurát vakcína je super v tom, že sa laik zverí do rúk odborníka na pár minút v očkovacom centre a je na ňom vykonané odborné riešenie.
Zatiaľ čo rúšky a pod. pí*oviny sú odborné metódy vyžadujúce odborný prístup s dlhodobou disciplínou, nevhodné pre laickú verejnosť. Preto R8.
jackb
Redeemer
Redeemer

no, ale az do konca augusta som do vynimky z karanteny na Slovensku testovanim nespadal, vzhladom na datum podania druhej davky vakciny +14 dni. a to uz bol september a opatrenia na oboch brehoch Moravy.

pytal si sa na karantenny hotel, dostal si link. nepytal si sa na 'day two test'. prichod je day 0, takze su to de facto dni tri.
tie ceny za testy likvidacne nie su, mas pravdu. no ako sa stalo lyziarom v Innsbrucku, menite pravidla tak casto, ze aj keby som zaplatil, mal vysledky (a stres, ci ich dostanem v cas) tak to stacit nemusi. tal isto, rodine by som minimalne doniesol stres z cakania na termin a vysledok po prilete.
ja mam tiez svoju rodinu rad. preto robim vsetko preto, aby som redukoval sancu doniest im virus a sposoboval im stres cakanim kedy budem po prichode otestovany a aky bude vysledok.
beardie
Redeemer
Redeemer

medzi day 0 a day 2 mi vychadzaju 2 noci, ale v britskych hotelov sa mozno cas pocita inak, neviem veru

kazdopadne, moznost bola v trvani niekolko mesiacov a trva stale, strach ti to znemoznuje, tvoj problem
viac nevymyslime
jackb
Redeemer
Redeemer

ono to s tou hotelovou karantenou bolo komplikovanejsie. prilet len na kratky zoznam letisk (ani jedno relevatne pre mna, o.i.) a byt tam celych 10 dni. ci je tu pri nedalekom letisku hotel otvoreny myslienke stale robit karantenu, aj ked zrusenim red list countries tato zo zakona potrebna nie je, je na dlhsie googlenie.

ano. strach o moju rodinu mi znemoznuje. to pravda je.
beardie
Redeemer
Redeemer

ako keby bol covid len v UK a ty ho sem po PCR teste plne zaockovany urcite prinesies

same vyhovorky, uz rok
jackb
Redeemer
Redeemer

na letiskach, v lietadlach, v busoch a vlakoch. preto mi cele to testovanie dni pred odletom pride ako zbytocne vyhodene peniaze, lebo kym si clovek do lietadla sadne, moze ten virus x-krat chytit.
v CR ste mali taky pekne animovane video v lete 2020: zenska sa vratila z dovolenky a dala sa testovat. kym cakala na vysledky, tak veselo do tramky, do hospody, za kamaratkami ukazat fotky. vysledok negativny, ona veselo do prace... ale.
virus mate svoj, aj omicron vam pribuda, ale preco rapidne zvysit sancu, ze sa nakazia ludia, ktorym ani ta mutacia na zdravi neprida.
uplne ine situacie by boli, ak by tretia davka znamenala virus neprenasat na inych, alebo by existovali lieky proti covidu, ktore predpise obvodak po telefonate a funguju aspon na 95%.
takze este chvilu bude trvat, kym bude ucinne riesenie pre pripad, ze rodine ci susedom v bytovke donesiem nechcene darceky.
Napísať odpoveď