Windows 7 - ovladac pri instalacii
Windows 7 - ovladac pri instalacii
Caute,
mam na stole notebook HP ProBook 4510s, je to Intel s chipsetom PM45 (P45). Je tam original Windows 7, avsak treba to preinstalovat pre dieta do skoly. Notebookov som robil strasne vela, ale zrovna tu je problem, ze to pyta pri boote z USB kluca na uvode instalacie ovladac. Skusal som ovladac USB, skusal som ovladac Intel ICH9, aj SATA/AHCI, ale nic. Aj ked dam filtraciu len kompatibilnych ovladacov, ktore si to vyberie co su na USB, tak mi zvoli Intel ICH9, ale nenainstaluje ho. Nedoklazem preto nainstaloval Windows. Mechanika je tam nefunkcna, nemam ziadnu inu teraz doma, ktoru by som mohol pouzit.
Napada niekoho aky ovladac treba pouzit, ze ci je to USB, AHCI alebo nieco ine? Pripadne link na ovladac, ktory skusit? Hladam som aj na nete ale k nicomu funkcnemu som sa nedopracoval. Dakujem.
mam na stole notebook HP ProBook 4510s, je to Intel s chipsetom PM45 (P45). Je tam original Windows 7, avsak treba to preinstalovat pre dieta do skoly. Notebookov som robil strasne vela, ale zrovna tu je problem, ze to pyta pri boote z USB kluca na uvode instalacie ovladac. Skusal som ovladac USB, skusal som ovladac Intel ICH9, aj SATA/AHCI, ale nic. Aj ked dam filtraciu len kompatibilnych ovladacov, ktore si to vyberie co su na USB, tak mi zvoli Intel ICH9, ale nenainstaluje ho. Nedoklazem preto nainstaloval Windows. Mechanika je tam nefunkcna, nemam ziadnu inu teraz doma, ktoru by som mohol pouzit.
Napada niekoho aky ovladac treba pouzit, ze ci je to USB, AHCI alebo nieco ine? Pripadne link na ovladac, ktory skusit? Hladam som aj na nete ale k nicomu funkcnemu som sa nedopracoval. Dakujem.
Re: Windows 7 - ovladac pri instalacii
Stopni inštaláciu,daj USB do iného portu a pokračuj v inštalácií.Alebo spusť inštaláciu z DVD.
Z ineho portu mi to aj tak nejde. Z DVD spustit instalaciu neviem, lebo ako som pisal, tak je tam pokazena DVD mechanika a nemam ziadnu inu mechaniku. Nasiel som aj jeden mega pack Intel ovladacov, pri instalacii ich nacita, vyfiltruje mi to dva kompatibilne ovladace (jednej ku RAMke a druhy AHCI SATA), ale nenainstaluje ich.
Zvyčajne to nie je problém ovládača.Win7 máš odkiaľ ?
Toto mám uložené,čo mi fungovalo.
1. Vlož USB a počkaj, kým sa načíta inštalačný systém Windows 7.
2. Nerob nič , nehýb kurzorom, kým nenabehne obrazovka inštalácie.
3. Vyber USB
4. Klikni na inštaláciu a počkaj, kým sa nezobrazí - Ovládače neboli nájdené.
5. Vložte USB do iného portu USB.
6. Kliknite na tlačidlo OK a opusti obrazovku.
7. Opätovne klikni na inštaláciu.
Ak sa nepodarí ,mám na skúšku ISO Win7.Prípadne môžeš skúsiť Win10.
Toto mám uložené,čo mi fungovalo.
1. Vlož USB a počkaj, kým sa načíta inštalačný systém Windows 7.
2. Nerob nič , nehýb kurzorom, kým nenabehne obrazovka inštalácie.
3. Vyber USB
4. Klikni na inštaláciu a počkaj, kým sa nezobrazí - Ovládače neboli nájdené.
5. Vložte USB do iného portu USB.
6. Kliknite na tlačidlo OK a opusti obrazovku.
7. Opätovne klikni na inštaláciu.
Ak sa nepodarí ,mám na skúšku ISO Win7.Prípadne môžeš skúsiť Win10.
Nic, tvoj navod nepomohol. Skusil som to asi 5x, ale nic. Prepinal som a biose aj na UEFI aj bez, legacy USB aj bez legacy USB (bez legacy nenaslo USB kluc), vypol som aj DVD mechaniku v biose a ine. Instalacka je stiahnuta asi z Trezzoru, je rokmi odskusana (Verzia asi z roku 2017 s integrovanym SP1 + updatmi), aj USB kluc je starsi Corsair s ktorym ziadny pocitac nemal tazkosti.
Legacy nechaj zapnuté.Original Win7 nemáš.Recovery od výrobcu na disku ?
Preco tam rovno neskusit dat Win10 namiesto hrania s instalaciou Win7? Win10 ma sirsi obsah ovladacov priamo v instalacke, takze je mozne ze na com zakape s pytanim si ovladaca Win7 instalacia tam Win10 instalacia prebehne bez problemov a budes tam mat funkcny operacny system windows. Par pripadov som uz takto poriesil.
-
Daniel9911
Professional
Niekedy mi pomohol aj vybrať disk a znovu vložiť.
Tak napokon to bolo asi tou instalackou. Napadlo ma, ze som mal vlozene dva usb kluce, pretoze na druhy som nahraval instalacky aplikacii, ktore som tam chcel dat. Lenze pri vytvarani usbcka s Windowsom som omylom klikol na jednotku s tym klucom, vyhodilo mi v Total Commanderi chybu, ze sa pouziva. Ale zrejme to nieco sposobilo. Tak som spravil vcera este raz instalacku a tentokrat sa to uplne v pohode nainstalovalo. Dakujem za pomoc a rady.
Daniel9911 - Pretoze je to stary notebook z roku 2009, nie som si isty, ze ci by sa nasli ovladace a je to len docasny stroj pri studenta zakladnej skoly na dialkovu vyucbu kvoli karantene v triede. Takze tam postaci aj Win7.
Daniel9911 - Pretoze je to stary notebook z roku 2009, nie som si isty, ze ci by sa nasli ovladace a je to len docasny stroj pri studenta zakladnej skoly na dialkovu vyucbu kvoli karantene v triede. Takze tam postaci aj Win7.