Vojna na Ukrajine
Re: Vojna na Ukrajine
Asi tak, tie weby bludy v prvom rade vyprodukujú, potom sa to už šíri rôznymi platformami a samotný článok nemusí byť ani otvorený. Každopádne je úplne jedno, akú majú čítanosť. Opakujem, že cielene produkujú propagandu a samotný ich účel je podkopávať demokratický režim.
Ten argument nedáva zmysel. Ak su tu stovky inych dezinfo webov, tak tu budú logicky aj stovky alternatívnych médií. Ak web v top 30 má cca 20% návštevnosť oproti top 1, tak ten nepomer je veľký. Veď zrátaj kumulatívne návštevnosť top spravodajských webov. Len keď urážaš top 5, tak si na nalvštevnosti cez 10 mega. Keby zvysok v top 30ke boli len stránky o štrikovaní a všetky pod top 30 by boli konšpiračné weby (čo je imaginárny svet) tak by si sotva dobehol klasické médiá. A zniva zdôrazňujem. Bavíme sa len o internetovom priestore. Vacsi dosah ma televízia, rozhlas a printové media.heker napísal: 03 mar 2022, 16:16 Dezinformacne weby tu predsa nie su na to, aby zarabali na citanosti. Sice si uviedol navstevnost najvacsieho z nich, ale je tu dalsia stovka mensich. A potom aj zdielanie na Facebooku. Mnoho ludi si precita len nadpis toho co sa zdiela a clanok necita, takze im v hlave ostane len to, ze Ukrajina provokovala Rusko a to im staci na to, aby im to sadlo do hlavy a mozno to aj povedali dalsim ludom.
Ale pozri me si teda like na FB.
Poznám len 3 dezinfo weby. Hlavne správy 55k like, info vojna 45k like, zem a vek 4k like (mozno maju zrusenu??)
3 naj klasicke media. Aktuality 300k like, sme 172k like, denník n 182k like.
Zniva vidime porovnanie a silu dezinfo webov
Autoeditácia príspevku po 4 min 49 sek:
Ani tento argument nedava zmysel, ak pripustíme, ze aj články klasických médií sa šíria aj inak, ako priamym otvorením. Čo je jednoducho fakt. Či internet žije v dvoch paralelných dimenziách?Muffi napísal: 03 mar 2022, 16:26 Asi tak, tie weby bludy v prvom rade vyprodukujú, potom sa to už šíri rôznymi platformami a samotný článok nemusí byť ani otvorený. Každopádne je úplne jedno, akú majú čítanosť. Opakujem, že cielene produkujú propagandu a samotný ich účel je podkopávať demokratický režim.
len taka otazka: podla akeho kluca sa da objektivne posudit, co "bludweb" je a co nie? Teda nie ze by som tie rozne obskurne pro-ruske weby obhajoval, ani v najmensom, ani ich necitam, len ten klúč by ma zaujimal, lebo je to tenky ľad.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Je to intuitívna záležitosť.
Tie vypnuté bludweby sú prevarené firmy, dobre im tak.
Áno, je to tenký ľad. Kľúč na to nie je.
Sám som v rozpakoch z toho, ktorým smerom posunúť moje vlastné názory, napr. ohľadom Uhríka/Kotleby/ĽSNS. Mnoho rokov tvrdím, že nie je dobrý nápad ich zakazovať ale skorej zamedziť príčine vzrastu ich popularity.
Zákaz nejakého mediálneho subjektu je prvým krôčikom na ceste na ktorej konci sa nachádza súčastný stav v Rusku, proti ktorému sa teraz bojuje.
Predtým som sa Kotlebovi vysmieval a považoval ho za smiešnú figúrku ktorej nebezpečnosť je podobná nebezpečnosti medveďa v lese.
Stretnúť ich niekde je riziko, že dostanem od nich po hube, pričom oni sami za to nemôžu, lebo je to ich prirodzenosť.
Teraz som zástanca idei, že by mali dostať basu na tvrdo a ich podporovateľom z rád ľudu je*** podmienky.
To isté platí pre Blahu, Fica atp.
Tie vypnuté bludweby sú prevarené firmy, dobre im tak.
Áno, je to tenký ľad. Kľúč na to nie je.
Sám som v rozpakoch z toho, ktorým smerom posunúť moje vlastné názory, napr. ohľadom Uhríka/Kotleby/ĽSNS. Mnoho rokov tvrdím, že nie je dobrý nápad ich zakazovať ale skorej zamedziť príčine vzrastu ich popularity.
Zákaz nejakého mediálneho subjektu je prvým krôčikom na ceste na ktorej konci sa nachádza súčastný stav v Rusku, proti ktorému sa teraz bojuje.
Predtým som sa Kotlebovi vysmieval a považoval ho za smiešnú figúrku ktorej nebezpečnosť je podobná nebezpečnosti medveďa v lese.
Stretnúť ich niekde je riziko, že dostanem od nich po hube, pričom oni sami za to nemôžu, lebo je to ich prirodzenosť.
Teraz som zástanca idei, že by mali dostať basu na tvrdo a ich podporovateľom z rád ľudu je*** podmienky.
To isté platí pre Blahu, Fica atp.
Rusko vyhrá, či sa nám to páči, alebo niegogo956 napísal: 03 mar 2022, 12:52 Staci uz len teraz vydrzat. Kombinaciou hrdinneho ukrajinskeho odporu, mohutnej podpory Zapadu a hospodarskych sankcii ma Rusko iba malú šancu vyhrať. Putinova predstava že rychlo a lahko obsadi tak velke uzemie s takym mnozstvom obyvatelov bola naivná. Kyjev sa neda dobyť, jedine ze by ho zrovnali so zemou.
nesuhlasim s tebou
Rusko ekonomicky zkrachuje este predtym, ako dobyju aspon 5 velkych miest na Ukrajine
Rusko ekonomicky zkrachuje este predtym, ako dobyju aspon 5 velkych miest na Ukrajine
beardie - ako bodaj by si mal pravdu, ale tak uvidíme ako to nakoniec bude. Ja si nemyslím, žeby po tom všetkom čo ich to stálo by to nechali tak...
asi jediná vec s ktorou by našiel spoločnú reč s kalinakom, zreničky mu vystrelili
https://www.facebook.com/1330412315/vid ... 9498663075
https://www.facebook.com/1330412315/vid ... 9498663075
je predpoklad, ze dnes ci zajtra Rusi zavedu stanne pravo a zavru hranice, lebo inak by sa ludia zacali burit kvoli ekonomike
nie je minuty, kedy by nejaka vacsia zahranicna spolocnost neoznamila, ze sa z ruskeho trhu stahuje
do pol roka budu jest korienky, ak okamzite s vojnou neskoncia
nie je minuty, kedy by nejaka vacsia zahranicna spolocnost neoznamila, ze sa z ruskeho trhu stahuje
do pol roka budu jest korienky, ak okamzite s vojnou neskoncia
Štát nekoná protizákonne, štát mení/vytvára zákon, ktorý mu umožní konať zákonne. Pokiaľ je tá zmena, resp. nový zákon v súlade s ústavou a medznárodnými dohovormi, nie je čo riešiť.Peter00 napísal: 03 mar 2022, 16:03 Ak by aj skutočne naša legislatíva bola zastaraná, tak to neznamená, že má náš štát postupovať protizákonne. Teda aj sa chceme nazývať demokraciou a právnym štátom.
Nie je to okrajový problém v dnešnej dobe hybridných vojen, snaha o zmenu verejnej mienky, vyvolať nepokoje a podobne. Na to všetko sú dobré dezinformácie.Peter00 napísal: 03 mar 2022, 16:03Pokiaľ ide o dezinformácie, tak jednoducho s tebou nesúhlasím. Podľa mňa ide o absolultne okrajový problém, ktorý tu bol vždy. Len sa tak nenafukoval.
Ako veľký je problém dezinformácií sa dá ľahko si predstaviť. Dezinformácie na Slovensku sa šíria len internetom. Čiže vypustilme dosah rozhlasu, televízie a printových médií. Tieto majú absolultne najväčší dosah na obyvateľstvo.
A nie, nešíria sa na slovensku LEN internetom. Radio frontinus má aj klasické rozhlasové frekvencie. Zem a Vek je printový konšipračný a dezinformáčný časopis, ktorý si môžeš kúpiť v stánkoch.
Internet, nie je len web, internet sú sociálne siete, internet sú podcasty, internet je stream. Slobovný vysielač a ďalšie internetové rádia. TV Slovan ako internetová televizia a čo je najpodstatnejšie je FB kde cez zdiaľanie postov, dokážeš šíriť informáciu/dezinformáciu rýchlejšie než print/rozhlas/tv.Peter00 napísal: 03 mar 2022, 16:03A zamerajme sa na internet. Ak vezmeme do úvahy údaje o návštevnosti webov, tak zistíme, že najnavštevovanejším spravodajským portálom sú aktuality.sk a mesacne majú cez 2,8 milióna návštev. Len táto jedna jediná stránka.
Z dezinformačných webov sa do top 30ky nedostal ani jeden jediný. Web na 30 pozícii má mesačne cca 570 000 návštev.
Presne ako bolo napísané, mnoho ľudí nečíta ceé články, vidí nadpis a hneď komentuje, hneď zdieľa a toto je najľahšia cesta pre dezinfo.
Autoeditácia príspevku po 4 min 44 sek:
riešiš lajky, keď lajky na klasicke media dajú aj trolly aby im stránka vybiehala v newsfeede a mohli okamzite trollovať v komentároch, rovnako ako pri politikochAle pozri me si teda like na FB.
Poznám len 3 dezinfo weby. Hlavne správy 55k like, info vojna 45k like, zem a vek 4k like (mozno maju zrusenu??)
3 naj klasicke media. Aktuality 300k like, sme 172k like, denník n 182k like.
nebola reč o tom, ze ci vyhra Ukrajina- to urcite nie. Ale ani Rusko nemusi vyhrat. Pretoze dobyt, ovladnut a udrzat Kyjev bude pre Rusov velky problem ak vobec je to možné. A aj teoretickou stratou Kyjeva by vojna zdaleka nekoncila. Podzemne hnutia odporu a partizani by fungovali velmi efektivne.NHISPVM napísal: 03 mar 2022, 17:24 Rusko vyhrá, či sa nám to páči, alebo nieProsto zašli príliš ďaleko, aby nedosiahli čo chcú... Ak si myslíš, že ich nejaké sankcie zastavia, tak sa veľmi mýliš. Myslím, že v prípade prehry použijú aj atómové bomby. V každom prípade Ukrajina vyhrať podľa mňa nemôže
Ja si myslim ze sa nakoniec dohodnu, lebo obe strany budu mat velke straty a bude to pat.
že vyhrá bitku na ukrajine neznamená, že vyhrá vojnu, ktorú si sami rozpútali so svetom. práve tú ekonomickú vojnu.NHISPVM napísal: 03 mar 2022, 17:24 Rusko vyhrá, či sa nám to páči, alebo nieProsto zašli príliš ďaleko, aby nedosiahli čo chcú... Ak si myslíš, že ich nejaké sankcie zastavia, tak sa veľmi mýliš. Myslím, že v prípade prehry použijú aj atómové bomby. V každom prípade Ukrajina vyhrať podľa mňa nemôže
Ak Putin obsadí ukrajinu a dosadí tam svoju bábkovú vládu, západ sa nebude podieľať na obnove krajiny. Putin bude musieť financovať obnovu ukrajiny, Lukašenko za ním bude chodiť plakať o peniaze pre Bielorusko a nakoniec jeho vlastná krajina a vlastný ľud bude v takých sračkách, že do teraz tam mali blahobyt oproti tomu. Ale môže si pohladiť ego, že stalo to zato vyhrať...bitku.
Putin sa nikdy nevzdá. On na vlastnej koži žiadne sankcie nepocíti, obyvateľstvo áno. Voľby a nálada ľudí mu je jedno, výsledky určuje on, voľby vyhrá aj keby bolo hocičo. Možno keby sa proti nemu obrátili ľudia z jeho okolia, že spravia nejakú formu prevratu, že ho silou odstránia.
A potom nejaká forma občianskej vojny, ale neviem či je také niečo vôbec reálne.
Ja som názoru, že keď tankmi nedosiahne svoje začne vo veľkom bombardovať mestá lietadlami alebo nejakými raketovými systémami z diaľky, keby už ani tak tak na Kyjev hodí hoci aj atomovu bombu, aspoň to bude odstrašujúci príklad pre západ.
A potom nejaká forma občianskej vojny, ale neviem či je také niečo vôbec reálne.
Ja som názoru, že keď tankmi nedosiahne svoje začne vo veľkom bombardovať mestá lietadlami alebo nejakými raketovými systémami z diaľky, keby už ani tak tak na Kyjev hodí hoci aj atomovu bombu, aspoň to bude odstrašujúci príklad pre západ.
Keby hodí atomovku na Kyjev zničí černobylskú elektráreň tak odpáli polku Europy a Ruska zároveň + dalšie následky z radiacie po celom svete.
odstrašujúci? To by bol práve začiatok 3. SV a po tomto akte by každý odsuhlasil zásah západu(NATO) a možno aj východu(čína, japonsko, južná korea) na úrovni OSN.Kyjev hodí hoci aj atomovu bombu, aspoň to bude odstrašujúci príklad pre západ.
Vždy dokazuješ, že máš veľmi mylné predstavy o tom ako funguje svet.
Zalezi co si predstavujes pod pojmom vyhra.
Ja som proti, dúfam, že sa to nestane.
A že západné firmy vystupujú z ruskej energetiky - dobrá príležitosť pre Čínu vstúpiť do ruskej energetiky technologicky aj finančne. Čína potrebuje, plyn, ropu a všetko.
A že západné firmy vystupujú z ruskej energetiky - dobrá príležitosť pre Čínu vstúpiť do ruskej energetiky technologicky aj finančne. Čína potrebuje, plyn, ropu a všetko.
Ruský ropný gigant Lukoil vyzval na zastavenie vojny na Ukrajine
nakoniec ho možno zastavia jeho vlastní. oligarchovia, veľké firmy.
nakoniec ho možno zastavia jeho vlastní. oligarchovia, veľké firmy.