Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa wladas »

Cesar napísal: 03 mar 2022, 18:12A potom nejaká forma občianskej vojny, ale neviem či je také niečo vôbec reálne.
Ked vzbura presiahne urcite % z obyvatelov (netrufam si povedat kolko) tak logicky zacnu represivne zlozky otacat stranu az to bude neudrzatelne.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Blastbit napísal: 03 mar 2022, 18:16 Keby hodí atomovku na Kyjev zničí černobylskú elektráreň tak odpáli polku Europy a Ruska zároveň
Preco prave cernobyl, ktory uz nie je nicim nebezpecny, max ta bomba ako tak, do vzdialenosti niekolkych desiatok km. Pozeras moc fantasi flmov.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

retkvic- neviem či nie je ničím nebezpečný ale okej sú aj iné elektrárne v UA a v rámci Europy.
Vznikla by reťazová reakcia výbuchov elektrární,továrni že to by sme v EU nerozchodili.
A to sa týka aj Ruska kedže výbuch by smeroval aj tam a taká Moskva by to pocítila tiež a rodný Putinov Pethrohrad takisto.
V podstate aj celé BLR s prechlastaným Lukašenkom by bolo tiež zničené behom chvíle.
Fantasy filmy su Pán Prstenov,Harry Potter,nie výbuch atomovky ktorá by zasiahla všetko čo môže horieť a tiež vybuchnúť a následná radiacia.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

mLuks napísal: 03 mar 2022, 18:26 Ruský ropný gigant Lukoil vyzval na zastavenie vojny na Ukrajine

nakoniec ho možno zastavia jeho vlastní. oligarchovia, veľké firmy.
Ja v tom vyjadreni nevidim, ze by boli vyslovene proti Moskve. Tak ako vacsina rusov, ktori trcia vlade z analu volaju po ukonceni vojny, nie po zastaveni Ruskej invazie. Vojna by sa totiz mohla skoncit aj tak, ze Ukrajina kapituluje. A toto je aj jedna z podmienok mierovych jednani zo strany Ruska. Oni nechcu diplomaticke riesenie, oni chcu aby Ukrajina kapitulovala, lebo pre nich bude ponizenim priznat, ze ich nedokazali porazit. A co sa vobec tyka schopnosti ruskych vlad dodrziavat medzinarodne dohody, tak tam pre nich neexistuje pismo svate. Pravo a demokracia je pre nich dodnes nepochopeny a nedosiahnuty pokrok.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Blastbit napísal: 03 mar 2022, 18:16 Keby hodí atomovku na Kyjev zničí černobylskú elektráreň tak odpáli polku Europy a Ruska zároveň + dalšie následky z radiacie po celom svete.
Určite ako každý normálny človek som proti použitiu atómovej bomby ale v Japonsku zhodili aj 2x a Japonsko nevymrelo a ani tie ostrovy nezmizli z povrchu zeme aj s časťou Ázie. Dúfajme, že k tomu nikdy nedôjde ale Putin má aj iné zbrane hromadného ničenia, ktoré môže použiť. Následky by boli katastrofálne, hlavne rádioaktívne zamorenie, ale dúfajme, že nič také nebude.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Blastbit

ty by si mal zacat pisat sci-fi, mas pre to naozaj talent :) Ale tu take veci zbytocne prosim radšej nepis.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Prečo sci-fi ? Dnešné zbrane hromadneho ničenia sú silnejšie ako tie čo padli na Japonské mestá.
Ved kludne napíš prečo si myslíš že som napísal blbosť skus mi to odôvodniť. Ja prvý som ale nepísal o padaní atomoviek v EU,najdi si to.
https://www.aktuality.sk/clanok/E3MJyWZ ... oridoroch/
Kto vie na ako dlho táto dohoda bude platiť.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Nemám moc vedomostí ohľadom atómových bômb ani elektrárni, ale teoreticky aby hodil na černobyľskú elektráreň atómovú bombu asi by to uškodilo, veď hádam nie pre srandu králikov je tam ten sarkofág či ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Blastbit napísal: 03 mar 2022, 19:18 Prečo sci-fi ? Dnešné zbrane hromadneho ničenia sú silnejšie ako tie čo padli na Japonské mestá.
Ved kludne napíš prečo si myslíš že som napísal blbosť skus mi to odôvodniť.
https://www.aktuality.sk/clanok/E3MJyWZ ... oridoroch/
Kto vie na ako dlho táto dohoda bude platiť.
Jadrove zbrane neexistuju preto aby sa pouzivali ale aby zostavali na ruke ako posledna karta. Skusa nad tym porozmyslat.
"Vznikla by reťazová reakcia výbuchov elektrární"
-toto naozaj nehrozí :)
Nikto jadrovymi raketami elektrarne bombardovat urcite nebude a urcite uz nie Putin, pretoze na Ukrajine fuka vietor najviac prave na Vychod. Prosím nestrašme zbytocne viacej ako je nutné..
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo, prípadne aj další ktorí si myslia že píšem sci-fi alebo fantasy názory, uz len logicky.
Ak si ma pozorne čítal aj stránky dozadu, to som reagoval na Cesara ktorý písal o atomovke ktorá by padla na Kyjev.
A ja píšem ak by padla na Kyjev ohrozila by aj černobylsku elektraren aj dalšie ktoré su na UA.
Elektrárne máme aj my, maju ich aj dalšie krajiny v EU a co sa ti nezdá na retazovej reakcii výbuchov horlavých zdrojov hm?
Riziko radiačných mrakov,kontaminácie vôd radioaktívnou vodou je hrozba takisto.
Bavíme sa len teoreticky, ak by Rusko zhodilo atomovku do stredu Europy co myslíš že by sa stalo?
Prioritne som vtedy reagoval na Cesara na jeho názor ze atomovka by neurobila bordel len v Kyjevi ale v polke Ruska a v polke Europy prakticky hned.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

wladas napísal: 03 mar 2022, 18:22 Zalezi co si predstavujes pod pojmom vyhra.
vyhra znamená dosiahnutie svojích vojenských cieľov.

// Rusko "oficálne" zverejnilo počty mŕtvych, ktorí by mali byť 495 a cca 1600 ranených. Ukrajina tvrdí, že mŕtvych je vyše 9 000 (čo mi príde ako fakt prehnané vzhľadom nato, že to by muselo každý deň zomrieť vyše 1000 ruských vojakov.) Čo myslíte vy ?
Cesar
Addict
Addict

Mne je otázne hlavne to, že prečo si myslí Putin, že Ukrajina alebo aj my, ako Slovnsko sa budeme od neho pýtať čo môžeme alebo nie, či nám niečo dovolí alebo nedovolí. On chce aj to, aby krajiny bývalého východného bloku podpísali, že sem určite neprídu nikdy vojaci zo západu ani zbrane. To by znamenalo ako keby sme vystúpili z NATO.

Prečo si Putin myslí, že on by nám mal diktovať? Prečo by sme do toho išli?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

NHISPVM
Vynasobit si počet zostrelených stihačiek,zničených tankov,transporterov,bombarderov,delostrelcov= kapacita obsadenosti vojenských strojov vojakmi + zabité podzemné sily = výsadkári,čečenský teroristi,wagnerova skupina.
Moj odhad cca 7 000 zabitých ruských vojakov + stovky vojakov zajatých, prípadne ak sa tak stalo aj taký čo prebehli na druhú stranu.
Cesar
Vo wikipedii sa o nom docitaš ohladom jeho minulosti, z akej rodiny pochádza, akeho je pôvodu. Napr jeden z jeho generálov Sojgu nie je až tak slovanskeho pôvodu. Oligarchovia v Rusku sú často moslimskeho aj azijskeho povodu.
beardie - co he? šak sa vyjadri povedz si názor kludne na hrozbu atomovych zbraní a dosledkov ktoré načrtol Cesar.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

mozno tie zvysky paliva a ten material, ktory tam navznikal by cosi povedal, ale:
on sa rozpada uz pomaly 40 rokov. takze problem by bolo zamorenie prachom, ktory by sa vzniesol. a ako bolo napisane, vietor nad Ukrajinou vanie v zime z juhozapadu, teda nad Moskvu, v lete zo severozapadu, takze smerom na ruske Podkaukazsko a Kaukaz. preto by tym vela nevyhrali.
len zriedka prevladne Sibirska tlakova vys nad Azorskou. preto je obcas v zime nafukne zo severovychodu bezoblacne dni, ale s krutym mrazom, alebo suchu horucavu v lete. no stale plati, ze prevazuje vietor zo zapadu a bolo by hlupe sa strategicky spoliehat na nahodu.
https://www.fpv.umb.sk/cms/saveDataFile ... FIQNMzRjvu - od strany 59 vyssie :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Blastbit napísal: 03 mar 2022, 18:16 Keby hodí atomovku na Kyjev zničí černobylskú elektráreň tak odpáli polku Europy a Ruska zároveň + dalšie následky z radiacie po celom svete.
Kyjev je od Pripjati 140 km
Blastbit napísal: 03 mar 2022, 18:43Vznikla by reťazová reakcia výbuchov elektrární,továrni že to by sme v EU nerozchodili.
he?
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Blasbit ako nič proti, ale takáto "jednoduchá" matematika to asi nebude. Pretože väčšina nie v každom zostrelenom lietadle, alebo vozidle musel niekto zomrieť. A v niektorých isto boli viacerí... Ja osobne predpokladám, že to číslo je o niečo vyššie ako zverejnili, čiže možno nejakých 600 - 700 ?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

A 140 km je nejako daleko? Nemusíme sa baviť o atomovkách ved ja som prvý tu temu nezačal.
Prísť o 9000 vojakov neznamená ze sú vsetci mrtvy, ale aj zajatý,zranený,prebehli na druhu stranu lebo nesuhlasia s invaziou.
https://www.aktuality.sk/clanok/0w0XlNd ... -ukrajinu/
Cesar
Addict
Addict

Ako pozerám stránka rt zase ide, asi to bol len "obyčajný" ddos útok. A teraz keďže to ide, tak je koniec sveta, čo bude teraz?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ak ma atomova bomba zhodena na Kyjev znicit miesto vzdialene 140 km, tak by musela ma dostatocne velku silu
preto by som si pred takymto blabolom aspon zbezne pozrel, aky vplyv na okolie mala najvacsia pouzita atomova bomba - Car bomba
polomer vybuchu bol okolo 4,5 km, destrukcia do 25 km, vplyv na okolie 100 km

do the math
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

nie v kazdom lietadle, vrtulniku ci v BMP/BTR museli vsetci zahynut, ale zaroven tam nemusela byt len posadka dvoch-troch a na kazde taketo vozidlo moze byt ovela viac obeti. a ked napriklad piloti opustili zniceni vrtulnik, nemusia byt zrovna bojaschopni...
Napísať odpoveď