Hypotéka pre mladých na 30 alebo 15 rokov?
-
nejakymarko
Addict - Príspevky: 3212
- Kontaktovať používateľa:
Re: Hypotéka pre mladých na 30 alebo 15 rokov?
Páni, zo skúseností, ktorá banka má najlepšie podmienky na hypo pre živnostníka?
Ďakujem
Ďakujem
-
kukiak
Addict - Príspevky: 4291
- Kontaktovať používateľa:
Tatra, čsob skús aj vúb. Vedia alebo vedeli dať % z obratu
Ja som dva mesiace dozadu refinancoval hypotéku v SLSP (mal som tam hypo aj predtým), trochu som sa toho bál lebo pre živnosť majú banky tie vzorce kadejaké. Rátali mi to z DP za rok 2020 (posledné vtedy podané), kedy som bol SZČO len druhý polrok. Nerobilo im problém rátať priemer len z tých 6 mesiacov a strop mi vyšiel bezmála 100 tisíc €.
Celkom príjemne ma to prekvapilo, tržby som v ten rok dáke extra vysoké nemal. Na DP som si uplatnil paušálne výdavky a bonus zo zaplatených úrokov z hypotéky, okrem toho nič, náklady si neevidujem.
Celkom príjemne ma to prekvapilo, tržby som v ten rok dáke extra vysoké nemal. Na DP som si uplatnil paušálne výdavky a bonus zo zaplatených úrokov z hypotéky, okrem toho nič, náklady si neevidujem.
-
K-u-b-i-a-k
Guru - Príspevky: 2602
refinancovali ste hypotéku kvôli stúpajúcim úrokom? mám hypo v 365 od minulého roka s fixom na 3 roky a úrokom okolo 1%. rok je teda za mnou. je tu niekto s podobným scenárom? riešili ste to alebo čakáte čo bude po fixe?
byt tebou, tak by som pockal
Ja to mam podobne. Rok po fixe, este 2 roky pred sebou. Rozmyslal som, ci nepoziadam o novy urok. Ale nebudem teraz riesit ziadost o nejaky novy fix.
Uz minimalne preto, ze som nezamestnany a mozno by som musel zase ukazovat nejake prijmy alebo co, ktore oficialne samozrejme nemam ziadne...
Uz minimalne preto, ze som nezamestnany a mozno by som musel zase ukazovat nejake prijmy alebo co, ktore oficialne samozrejme nemam ziadne...

Ja mam 5 mesiacom pred fixom. Urok mam asi 1,5%, cize pred par mesiacmi este velmi vysoky, ale aktualne nizsi ako to, co sa aktualne ponuka. Informaciu zo SLSP mam, ze od juna budu ponukat 2% a viac. A tiez neviem, ci sa do toho hrnut teraz a poistit si dako pod 2% na dalsich par rokov, alebo pockat do vyrocia fixu (oktober) a dufat, ze to bude lepsie.
v tvojom pripade by som dal na rok, max 2
Asi by som pockal do vyrocia fixu. Teraz by si platil nejaku sumu ako poplatok, myslim ze cca 260 eur. Tiez mam SLSP.
A 2 percenta uz od juna? Ved to je brutalny narast. Som zvedavy na ostatne banky.
A 2 percenta uz od juna? Ved to je brutalny narast. Som zvedavy na ostatne banky.
Najblizsi rok na 95% nebude lepsie. Staci si pozriet predikcie pokracujucej vysokej infracie.
Ja mam teraz 1,15% este rok a idem refinancovat. Sice je do hlavne z dovodu ze chcem prachy (navysovat) ale aj tak.
Na buduci rok to moze ist kludne na 3%. Staci si uvedomit ze 2% je su take normalne zdrave uroky. Boli sme len rozmaznavani.
pojde to hore, je dobre sa pripravit, urokove sadzby centralnych bank totiz budu dalej stupat na celom svete
-
K-u-b-i-a-k
tak či onak, či refinancujeme alebo nie, ten vyšší úrok čaká každého z nás 
-
starysomar
Guru - Príspevky: 2598
Google - primabanka hypoteka urok
(Refinancovat)
Ak Vas to bavi, platte viac.
(Refinancovat)
Ak Vas to bavi, platte viac.
-
K-u-b-i-a-k
myslim si osobne ze teraz je najvyssi cas si dat fix aspon 5 rokov idealne aj viac zalezi od ponuky lebo tie uroky pojdu hore a to uz coskoro.... ono dalo sa cakat ze uroky pod jedno percento tu nebudu vecne.....
-
K-u-b-i-a-k
rozmýšľam či sa mi oplatí už teraz platiť viac, alebo počkať ešte tie 2 roky
prídem aj o vrátenie dane zo zaplatených úrokov. vraj teraz klesol záujem o nové hypotéky. napr. v prešove pár mesiacov späť bol brutálny dopyt na byty. teraz už ponuky sú a nepredáva sa. (vysoké ceny a úroky).
Čuduješ sa že klesol záujem? 

Ale bankari sa urcite nenudia. Napr. CSOB vyrazne obmedzila refinancovanie lebo nestihala spracovat poziadavky.
Tiež mám podobný pocit, že ten dopyt trochu ustál. Riešim kúpu bytu a začiatkom roka som mal pocit že čo bolo pridané na net bolo do týždňa fuč. Teraz mám pocit že niektoré ponuky visia v kľude aj tri týždne bez úspechu. Obzvlášť nejaké väčšie výmery.K-u-b-i-a-k napísal: ↑21 máj 2022, 16:01 rozmýšľam či sa mi oplatí už teraz platiť viac, alebo počkať ešte tie 2 rokyprídem aj o vrátenie dane zo zaplatených úrokov. vraj teraz klesol záujem o nové hypotéky. napr. v prešove pár mesiacov späť bol brutálny dopyt na byty. teraz už ponuky sú a nepredáva sa. (vysoké ceny a úroky).
-
mirak2
Hardcore addict - Príspevky: 6579
CSOBcka sa stala obetou vlastnej kampane a postupne sa dostala do takych pruserov, ze im schvalovanie hypo trvalo 6 tyzdnov. Postupne stopla refinancne hypo a co som pocul, tak niektorym klientom, ktori mali hypo v procese schvalovania volali s tym, ze im daju vyssi urok na hypo na vymenu za nejake veci zadarmo ako napr. poplatok za hypo ci vedenie uctu zadarmo na neviem ako dlho.
Ja som tiez planoval hypo z CSOBcky a "vdaka" tomu, ze som strasne dlho cakal na potvrdenie prijmu od zamestnavatela (milujem svojho zamestnavatela), tak som nakoniec zobral hypo od TB, lebo CSOBcka stihla medzitym dvakrat zdvihnut urokove sadzby. Pocas toho ako mi tu hypo TB schvalovala, tak to v CSOBcke zdvihli este tretikrat.
A tak som kupil byt v Kosiciach s hypo od TB s 10rocnym fixom pri uroku 1,97% a to som este celkom rad, lebo okolnosti boli take, ze mi takmer prepadla rezervacna kaucia a kupnu zmluvu som podpisoval v posledny mozny den.
Este stale sledujem filter na nehnutelnosti.sk a vela bytov tam stoji ladom a skladom viac ako 2 mesiace, takze laickym okom by som povedal, ze ano, osial nakupu bytov ustal.
Ja som tiez planoval hypo z CSOBcky a "vdaka" tomu, ze som strasne dlho cakal na potvrdenie prijmu od zamestnavatela (milujem svojho zamestnavatela), tak som nakoniec zobral hypo od TB, lebo CSOBcka stihla medzitym dvakrat zdvihnut urokove sadzby. Pocas toho ako mi tu hypo TB schvalovala, tak to v CSOBcke zdvihli este tretikrat.
A tak som kupil byt v Kosiciach s hypo od TB s 10rocnym fixom pri uroku 1,97% a to som este celkom rad, lebo okolnosti boli take, ze mi takmer prepadla rezervacna kaucia a kupnu zmluvu som podpisoval v posledny mozny den.
Este stale sledujem filter na nehnutelnosti.sk a vela bytov tam stoji ladom a skladom viac ako 2 mesiace, takze laickym okom by som povedal, ze ano, osial nakupu bytov ustal.