Banálne/triviálne otázky
-
harrison314
Addict - Príspevky: 4853
- Kontaktovať používateľa:
Re: Banálne/triviálne otázky
Nie je to skor magnetmi v dverach?
Namraza? Podtlak?
The fridge door can sometimes be difficult to open if you have just closed it. This is due to warm entering the fridge when the door was opened, this air then contracts as it cools down and this creates a vacuum. Once the pressure has equalised you should find the door easier to open.
//https://www.beko.co.uk/support/faqs/fri ... rd-to-open
//https://www.beko.co.uk/support/faqs/fri ... rd-to-open
Ja mám tiež relatívne novú chladničku a ide otvoriť neskutočne ťažko hneď po zatvorení. Doslova niekedy musím trhnúť tak, že ju skoro nakloním (má 2m).
Čiže určite nie "plné roky".
Je to tak ako píše Lester.
Ale aby som nebol OT:
Prečo TV programy, ktoré nemajú v daný deň žiadne live vysielanie (čiže čas programov sa dá zrátať doslova na sekundu presne) často meškajú s nejakým programom napr. aj 10 a viac minút?
Čiže určite nie "plné roky".

Ale aby som nebol OT:
Prečo TV programy, ktoré nemajú v daný deň žiadne live vysielanie (čiže čas programov sa dá zrátať doslova na sekundu presne) často meškajú s nejakým programom napr. aj 10 a viac minút?
Lebo reklamy, ľudia sa tešia na program, takze sú pripravení včas a vtedy sú reklamy drahé, lebo ich pozerá veľa ľudí
To je zámer. Keď vieš, že o 21hod ti ide seriál, sadneš k telke a oni ti pustia ešte pár minút reklám. Niektoré stanice to robia opačne, pustia program presne a hneď po 5 minutách šup reklamný blok.
dnes ma trochu prekvapila jedna vec. V jednom meriacom zariadeni /intenzity osvetlenia, poznaju napr fotografi/ s malým odberom prudu a iba sporadickym pouzivanim raz zacas, je este povodna no-name cinska bateria blok 9V. Nakolko pristroj stale bez problemov funguje tak som zmeral jej kapacitu a stale ma cca 90percent svojej povodnej kapacity. Batéria je z roku 2009. Je to možné?
a potom niekto povie ze cinania nevedia aj kvalitne veci 

-
harrison314
Meral si kapacitu alebo napetie?
Ono na baterkach velmi zalezi ako ich pouzivas.
viem zmerat len napätie a ukazuje cca 8,2 V. Ako je mi jasne ze to zariadenie ma velmi maly odber, ale cakal by som vacsi ubytok prirodzenym starnutim hlavne u neznackovej baterie.harrison314 napísal: ↑14 máj 2022, 11:26 Meral si kapacitu alebo napetie?
-
harrison314
Tak to nie je kapcita. Este velmi zalezi ci merias napetie naprazdno, alebo pri zatazi. Samozrejme asi vies zistit zostavajucu kapacitu, ale to bude ine pre kazdy typ baterie.
ako sa da zistit kapacita? testoval som to naprazdno. Ak myslis multimeter tak k nemu teraz pristup nemam.harrison314 napísal: ↑14 máj 2022, 13:06 Tak to nie je kapcita. Este velmi zalezi ci merias napetie naprazdno, alebo pri zatazi. Samozrejme asi vies zistit zostavajucu kapacitu, ale to bude ine pre kazdy typ baterie.
-
starysomar
Guru - Príspevky: 2598
U nenabíjateľnej jedine vybitím s meraním.
9V batériu sme mali v jednom zariadení s občasným použitím tiež zhruba 15 rokov. Ony stratia ani nie 15% kapacity počas desiatich rokov.
Neznačková/značková nič neznamená. Jediný tužkový akumulátor, čo mi za vyše dvadsať rokov strelil, bol Varta - v originálnej nabíjačke Varta.
9V batériu sme mali v jednom zariadení s občasným použitím tiež zhruba 15 rokov. Ony stratia ani nie 15% kapacity počas desiatich rokov.
Neznačková/značková nič neznamená. Jediný tužkový akumulátor, čo mi za vyše dvadsať rokov strelil, bol Varta - v originálnej nabíjačke Varta.
Sprchovanie.
Ráno / večer?
Ráno / večer?
Ja sa sprchujm vecer ale "hlasujem" za rano. Pretoze sa niekedy v noci zvyknem dost potit, aj ked neni teplo (hlavne ked mam hlboky spanok) a ranna sprcha vie pradne nastartovat den, akurat na to treba o nieco skor vstavat a to sa mi nechce 
Na druhej strane ist spinavy bez sprchy do postele nie je idealne, cize najlepsie asi aj aj.

Na druhej strane ist spinavy bez sprchy do postele nie je idealne, cize najlepsie asi aj aj.
ja mam taku skusenost ze "aj aj" pre moju kozu nie je idealne a prilis ju vysusuje. Ono prilis casto narusovat prirodzeny ochranny film na pokozke nie je uplne ok. Takze radsej vecer pred spanim aj ked samozrejme v lete to byva castejsie.
Rano. V noci sa potim, hned po zobudeni mam kardio vonku, takze aby som ukoncil proces zobudzania sa a mohol medzi ludi, tak tu sprchu musim. Z prace idem na bicykli do kopca, zacvicim si, to chce dalsiu sprchu, ale nie je to pred spanim, no.
A s prchujete sa každý deň? Pravidelne so šampónom alebo bez?
sampon iba v pripade ked citim ze je to nutne, podla potreby.
Tak ideal by bol aj aj ale prioritnejsie je pre mna rano na schladenie a prebratie.
Vlasy samponom kazdu 2-3 sprchu.
Vlasy samponom kazdu 2-3 sprchu.
Záleží aj podla fyzickej aktivity, podla toho akú máš prácu a zmeny. Niekedy stačí len čistou vodou, niekedy so sprchovým gelom.
V pohode to aj kombinovať niekedy ráno niekedy večer. Tí co robia poobedné zmeny sa sprchuju este o 23 hodine v noci.