Set top box je k TV pripojený cez HDMI.
Soundbar je pripojený cez optický digital audio kábel (nemá možnosť HDMI).
Problém: Jediná možnosť, ako spojazdniť zvuk zo soundbaru je v TV ísť do nastavení zvuku, výstupov, a zvoliť možnosť "Vypnúť reproduktory televízora". Vtedy hrá soundbar, avšak zvuk z TV ako takej viem ovládať len diaľkovým zo soundbaru, a dodatočne zvuk zo set top boxu aj diaľkovým zo set top boxu. Keď chcem pridať volume diaľkovým od TV, vyhodí mi chybu, že reproduktory TV sú deaktivované.
Tým pádom som vo fáze, kedy musím využívať všetky 3 ovládače:
- Ten od TV na samotnú TV a smart funkcie/OS
- Ten od set top boxu na prepínanie kanálov a/alebo úpravu hlasitosti
- Ten od soundbaru na dodatočnú úpravu hlasitosti (lebo niekedy nestačí/nevyhovuje ten rozsah v STB)
V nastaveniach set-top-boxu je možnosť HDMI-CEC, aby som diaľkovým z STB ovládal hlasitosť priamo na TV. Technicky to funguje, avšak keďže sú reproduktory TV deaktivované, tak sa to vlastne snaží upravovať hlasitosť na TV, a opäť len zobrazí chybu, že sú repráky deaktivované. Musím mať teda túto funkciu CEC vypnutú, aby som vedel ovládať aspoň rozsah hlasitosti v rámci STB.
Akúkoľvek kombináciu skúšam, tak ak chcem, aby mi hral soundbar, musím využívať 3 ovládače. Nemáte niekto skúsenosti, ako dosiahnuť, aby to fungovalo správne?
Ideálny scenár: Vôbec nevyužívať diaľkové od soundbaru, byť schopný nastavovať hlasitosť diaľkovým od TV a diaľkovým od STB ovládať kanály (a cez CEC samozrejme tiež aj hlasitosť).
Ďakujem za nápady.